Motorrijder verliest rijbewijs vanwege vragen snelheid

Auteur: , 49 Reacties

Een motorrijder die gisteren te hard reed bij een snelheidscontrole had geen boete gekregen omdat zijn kenteken onleesbaar was. De man bleek echter iets te nieuwsgierig naar zijn eigen prestatie.

N348 bij Wesepe

Toen de man met 146 kilometer per uur langs de controle op de N348 bij Wesepe reed, baalde de dienstdoende agent in eerste instantie als een stekker. Een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur was toegestaan maar het kenteken was niet leesbaar bij de controle en dus was de man er zonder boete vanaf gekomen.

Helaas voor de motorrijder kon hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen: hij reed terug naar de controle en vroeg hoe hard hij was langs gekomen. De agent kon hem dat haarfijn uitleggen maar deelde meteen een proces verbaal uit en nam het rijbewijs van de motorrijder in. Vette pech knul, vette pech.49 reacties

Mensen die zo achterlijk zijn mogen ook geen rijbewijs in bezit hebben!
@pimmp: mensen die z’n reactie neerzetten hebben zelf geen leven.. deze vent powned gewoon door het lef te hebben om naar zijn snelheid te vragen ;)
@herrie412: nee hij is gewoon echt stom.
@herrie412:
Lef???
Hahahaha.
Iemand die deze actie stoer vind begeeft zich op hetzelfde kansloze niveau als de motorrijder.
@pimmp: met een motor zit je na 1 keer gasgeven al op zo’n snelheid.. Dus zo uitzonderlijk is het niet.
@jeffreym3: Inderdaad, dat gaat niet zoals bij de gemiddelde schraapdiesel of koffiemolen…
@pimmp: wat een opmerking…. betuttelende mentaliteit.

Zeker met je prius op de linkerbaan 119 blijven rijden. Want jij mag niet harder dus blijf je maar lekker achter mij rijden.
@Jaapie:
Heeft niets met betuttelen te maken.

Het gaat niet om het harde rijden, maar om het feit dat je omdraait en gaat vragen hoe hard je ging.
Dan ben je gewoon een koekwous eerste klas!
@Hubert: maar op basis waar van krijg je een bekeuring dan??
@mightymike:
Te hard rijden.
Maar niet door om te draaien en te vragen of de foto gelukt is.
@Hubert:

Waarom zou iemand dat nu doen?
Je bent net geflitst. Dus je wil weten wat het je kost en of je je rijbewijs (dat je mss nodig hebt voor je werk) gaat verliezen.
Of je wed erom met je maten en je gaat je gelijk halen hoe snel je reedt.

Wie gaat er nu denken dat de foto mislukt is.
@Hupke: hoe willen ze je rijbewijs afnemen als ze je flitsen? weten ze wie er in de auto zat?
knappe koppen.
@mckroket: (in dit geval wie er op de motor zat ;P)
@mckroket:

Tenzij die op voorhand al als gestolen vermeld staat zal jij (eigenaar/bestuurder volgens verzekering) toch verantwoordelijk zijn tenzij je iemand anders kan aanduiden die er op dat moment mee reed, die dat dan ook nog eens schriftelijk moet bevestigen.
Dus tenzij jij vriendjes hebt in een vreemd land zoal Maroko, Zuid-Afrika,… die officieel willen verklaren (liefst in de taal van dat land dat maakt te kans op vervolging nog lager) dat ze ermee reden (en die niet van plan zijn om nog in de nabije toekomst naar BE/NL te komen) ga jij er toch voor moeten opdraaien.
dan vraag je er ook gewoon om, sukkel
Geef de man een baan als politie agent .
Wat een kneus.
Die agent lag te pitten en moest door de motorrijder eerst wakker gemaakt worden.
+1 voor nieuwschierigheid !
@reggie-boy_rood: – 1 voor nieuwschierigheid

Groeten,
de taalnazi.
Die dacht natuurlijk dat ‘ie de sjaak was en wou ff weten wat het hem ging kosten.

Wel bizar dat de agenten in kwestie niet even achter hem aan gingen.
Ik bedoel: als ze iemand een overval zien plegen, zeggen ze toch ook niet: ik ken hem, we halen hem morgen wel even op?
@Simpson:

o nee ??
jij bent vast geen NLer ..
@lincoln: Jawel hoor, zolang ik het nog kan betalen….
@Simpson: Even achter hem aan? Met je busje dat in de berm stilstaat even een motor die 146 doet inhalen? Dat lijkt me pas tijd verspillen.
@Simpson: wellicht dat er een flink verschil is tussen een misdrijf en een overtreding.
@Simpson: als een motorrijder tegen 146km/u voorbij raast, en jij moet vertrekken met je politie-golfje vanaf 0km/u. Hoelang zou het duren, ALS ze hem al kunnen inhalen?
@Mairsil / Nasty : daarvoor heb je snellere auto’s en/of mobilofoon (en een collega die verderop staat).

@porsche928: semantiek. En bovendien dat verschil zie je niet vanuit een stilstaande auto; de bestuurder kan wel zonder rijbewijs rijden, of dronken (en dat zijn wel weer misdrijven)
Waarom kreeg hij eigenlijk geen boete omdat z’n kenteken niet leesbaar/zichtbaar was??
@jack_abarth: LAN door de lichtinval zijn geweest.
@jack_abarth: motor heeft kenteken op de achterkant zitten en als hij met 146 voorbij komt je dat nooit zo snel kan zien als hij voorbij komt
Kansloos om dat te doen met je eigen motor natuurlijk. Ik heb hetzelfde voorval gehad met de auto, maar ben wel even met een andere auto teruggereden. Ik was overigens niet nieuwsgierig, maar bang dat ik mijn rijbewijs dit keer wat langer kwijt zou zijn dan 2 maanden eerder..
@makkie: en hoe willen ze je rijbewijs afpakken met een flitser? wie zegt dat jij reed?
Ochja hij spekt de staatskas wel met zijn lage IQ.
Da’s niet slim. In de tijd voor de GPS systemen wilde de politie wel eens een weggetje afsluiten waarbij je je snelheidsmeter kon ijken. Je reed dan bijv 50 of 80 en een paar dagen later haalde je de foto op en kon je zien wat de politie had gemeten met de radar. Dat was nog eens service in die dagen. De grap was dat al die foto’s op een bord hingen in het bureau. Dus tussen al die foto’s met ongeveer 50 en 80 op de teller, hing er dan eentje tussen van een grapjas die met 160 of zo op de foto was gekomen. Dat kon toen nog. Mooie tijd was dat in de jaren 90. Helaas zijn het nu vrijwel allemaal dienstkloppers en pennenlikkers geworden.
@midasracer:

Da’s het eerste wat ik daar van hoor, zouden ze nog moeten doen, kan alleen maar positief uitdraaien.
Deze sanctie gaat waarschijnlijk onderuit bij de rechter mits de motorrijder aan geeft dat hij het niet was. Als kenteken niet is geregistreerd dan is er onvoldoende bewijs materiaal.
@paginl:
triest dat we al zo ver afgezakt zijn dat dit ook tot de mogelijkheden behoort…
@Hubert: Nee daar moet je heel blij mee zijn! Veronderstel dat ze je op komen halen omdat je “gezien” bent bij iets zonder goed bewijs materiaal. Ga je dadelijk achter slot en grendel omdat iemand je niet aardig vond of omdat je een criminele kop hebt. In Nederland ben je gelukkig nog steeds onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.
@paginl:
Hij is niet gezien, hij meldde zichzelf en vroeg hoe hard hij ging.
Case closed….. NEXT!
@Hubert: Je bent een beetje kort door de bocht (you see what I did there!). Ook al kom je met een pistool bij het bureau en zeg je dat je iemand vermoord hebt dan nog moet er goed bewijs komen. (dit alles betekend niet dat ik vind dat hij een bekeuring of iets verdient maar dit gaat over hoe ons rechtsysteem werkt.
@paginl: dus een bekentenis tegenover een ambtenaar in functie die ook nog de motorfiets en de motorfietsberijder aan zijn kleding kon herkennen telt niet meer? Een beetje degelijke rechter pakt dat rijbewijs en verbrandt het in de rechtszaal en vonnist daarbij “u bent dit rijbewijs niet waardig!”.
@mashell: bekentenis is pas een bekentenis als er een handtekening onderstaat van de persoon die de bekentenis aflegt. Een motor en kleding zijn vrij verkrijgbaar en het is dus mogelijk dat er op hetzelfde tijdstip eenzelfde combinatie voorbij kwam. Als jij in je blauwe Renault (of iets anders) voorbij komt kan het ook je buurman zijn geweest.
@paginl:
Maar als je omdraait en de score gaat opvragen, is er geen discussie meer mogelijk.
Nuja ik kan dat goed begrijpen dat je even op voorhand wil weten wat dat je gaat kosten. Stel dat je wat op je geld moet letten ofdat je niet wil dat je ouders achter je boete komen,… ofdat je gewoon wil stoefen op cafĂ©,…

Wie gaat er nu vanuit gaan dat de agent te lomp is om fatsoenlijke foto’s te nemen.
Hahahahahaha
Slim hoor, lampie
Als je zo dom bent lijkt het net of je lef hebt.. Maar in feite ben je gewoon dommer als het achtereind van een ezel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).