Mugen maakt een monstertje van de Honda S660

Auteur: , 16 Reacties

Een supercar, maar dan in de schaal 1:2.

Mugen Garu 01

Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik een zwak heb voor de Honda S660. Hoewel ik er vermoedelijk niet eens in pas, was ik enigszins gepikeerd toen Honda overwoog de Kei-sportcar wel in Amerika te gaan verkopen, maar niet in Europa. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan trouwens, de S660 blijft JDM.

Honda S660

Huistuner Mugen kwam al eerder met bodykits voor de S660, maar pakt het op de Tokyo Autoshow 2017 wat serieuzer aan met de GARU. Dit is feitelijk een S660, maar dan met een volledig nieuw ontworpen body, veel agressiever dan het origineel. De looks van een supercar, maar dan een stuk kleiner. En een stuk langzamer ook trouwens, want omwille van de keicar-regels perst het 0.66l-blokje er met behulp van een turbo nog altijd maar 64 pk uit. Productieplannen zijn er vooralsnog niet.

MUGEN Garu16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, Honda, wat moet je dáár nu nog van denken? Ik heb er een zwak voor nadat ik zelf 13 jaar met Accords heb gereden, maar het prijsbeleid (duur), opmerkelijke (niet altijd even toegankelijke) ontwerpen en onnavolgbare keuzes in aandrijflijnen (wel hybrides, géén downsize motoren) hebben het merk wat tot in de jaren negentig toch best groot was een krabbelaar in de marge van de automotive industrie gemaakt. Ten minste, in Europa dan.

Hoe leuk het er ook uitziet, ik kan er niet warm of koud meer van worden. Een beetje zoals toen de CR-Z op de markt kwam. Jammer.
@rrrobert:

Klopt dat Europa minder belangrijk is voor Honda maar op dit moment is Honda de grootste groeier in Europa met 30% extra verkopen en neiuwe Civic moet nog uitkomen. Jammer dat de fijn rijdende accord is verdwenen…
Geinig toch!
via Android app
Alsjeblieft niet zeg…
Zeker een monstertje ..
Je moet wel heel flink met je ogen knijpen om dit mooi te vinden.
Doe mij het origineel maar
Yes, een sneeuwschuiver! Just what I needed Honda!
Direct uit Leepu’s Chop Shop!
Grijze import???
Die KEI car cultuur toch.
Nope het toffe origineel totaal verneukt..
Help! I am blind!!! Leuke poging om de chironachtige koplampen te gebruiken, en een grill met de verwijzing.
Heftig en over the top Japans!
Gaaf ding!
Leuke auto. Importeren maar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).