Mysterieuze Lamborghini heet Asterión, is hybride?

Auteur: , 31 Reacties

Lamborghini bracht eerder deze week een schets naar buiten van een binnenkort te onthullen model, mogelijk een concept. Hierover doet de naam Asterión de ronde, en we hebben zelfs al een kek logootje.

Lamborghini Asterion, ben jij dat?

De herkomst hiervan is onbekend, hij kan dus ook op een particuliere zolderkamer in elkaar gedraaid zijn, zo gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen. Update: het logo is door Lamborghini zelf bij het patentenbureau gedeponeerd. Het lettertype komt ook overeen met wat Lamborghini recentelijk gebruikte voor zijn modellen. Kijken we naar het bliksemschichtje in de ‘o’, dan lijkt de suggestie te worden gewekt dat we hier met een geëlektrificeerd concept te maken hebben.

In de VW-groep is de technologie beschikbaar, en nu ook Ferrari batterijen in zijn auto’s stopt, lijkt de tijd rijp voor ook een gehybridiseerd (2+2?) studiemodel uit Sant’ Agatha Bolognese.

De naam Asterión komt niet uit de lucht vallen, Lamborghini legde deze onlangs vast, samen met de naam ‘Encaste’. Dit zou ook nog een optie zijn dus.

Minotaurus-buste, archeologisch museum Athene

De Asterion was in de Griekse mythologie een Minotaurus van Kreta: half stier, half man, een dier-mens-hybride dus. Just sayin’… Dit zou naadloos aansluiten bij de naamstrategie en merkidentiteit van Lamborghini, maar zeker weten doen we het niet. Stephan neemt zijn telefoon namelijk eventjes niet op.

UPDATE: het is officieel, check DIT ARTIKEL voor alle info!

Met dank aan Atte voor de tip!31 reacties

zo jammer dat het deze kant opgaat met voorheen prachtige sportautomerken….hybrides…emissie-eisen…diesels….SUVs….sedans….het heeft werkelijk waar geen bal meer te maken met prachtige en bijzondere sportauto’s die emoties en passie uitstralen…doe mij maar Lamborghini Muira i.p.v. een Lamborghini hybrid….doe mij maar een Porsche 993 i.p.v. een Porsche Cayenne “Tractor” Diesel…..doe mij maar een Ferrari F40 i.p.v. een La Ferrari…..de naam alleen al….
@maarten020: BWA de 918 en p1 zijn daar toch het tegendeel van. Zelfs de Tesla is noemenswaardig.
@stanny: op de tesla na ben ik het met je eens..ook al vind ik de 918 niet spannend genoeg en de p1 te klinisch. .maar smaken verschillen
@maarten020: Dat is nu eenmaal vooruitgang. De elektro motoren kunnen enorm bijdragen aan de prestaties. Waarschijnlijk heeft het met name te maken met je leeftijd, je bent opgegroeid met de oudere auto’s en deze blijven voor jou de groten. De nieuwe auto’s zullen de jeugd nu weer aanspreken. Uitzonderingen daargelaten. Buiten dat ben ik wel met je eens dat het allemaal wat softer wordt, zoals bijna alles in deze tijd.
@maarten020: Countach zonder facelift!
@haaldie20inchvanjegolfaf: eens! Lp400..zonder gekke spoilers..uitbouw of lelijk usa speq bumpers
@maarten020: Apparte keuze voor je argumenten. Net die ene ferrari met turbo motor uitkiezen (wel een prachtwagen, daar niet van) en die afzetten tegen een atmospherische V12… en diesels uitmaken voor traktors terwijl BEIDE porsche EN lambo begonnen zijn als traktor merk :D
@MDA: dat zowel porsche als lamborghini tractorfabrikanten zijn/waren is bekend…maar die sloep a.k.a. tractor Cayenne heeft niets met porsche te maken..bovendien vergeleek ik de f40 en la ferrari niet met elkaar..had net zo goed een ferrari 250gto als voorbeeld van een mooie Ferrari kunnen gebruiken..en zoals gezegd. ..smaken verschillen
@maarten020: nonsens! De Cayenne is eigenlijk veel meer een echte Porsche dan de 911. Want de Cayenne is net als de enige echte über Porsche, de 356 op VW basis gebouwd. Ik verafschuw dat misplaatste purisme waarbij puristen een willekeurig moment in tijd kiezen, definiëren dat een merk zo moet zijn en daarmee alle verdere ontwikkeling afkeuren.
@mashell: jij haalt je eigen punt onderuit met deze opmerking grapjas…en als jij een cayenne meer porsche vind dan een 911 hebje volgensmij iets te veel papaddo’s gegeten. ..
@maarten020: zo…jammer…dat…je…zoveel…puntjes…nodig…hebt…
@flatsbats: zo..jammer. ..dat…je..je..daar..zi..aan..stoort…
Tot nu toe hebben jullie alle namen van nieuwe Lambo’s fout gehad dus deze zal ook wel anders gaan heten.
Wel jammer, want Cabrera klinkt toch een stuk lekkerder dan Huracan.
You van just double it. Aantal pks met hybride motor :-) aventador met 1400pk… Maar toch benieuwd naar de vormgeving van deze 2+2
via Android app
Het zou in ieder geval een mooi bedachte naam zijn. Ik zie alleen niet hoe het productportfolio van Lamborghini zinvol uitgebreid kan worden. Een comfi GT is niet logisch voor een merk dat knettergek is, een SUV is al in de maak en er is geen ruimte boven/onder de Aventador/Huracan. Een hybride sportsedan misschien?
@knipperlichtje: Lamborghini is allang niet meer knettergek. Dat knettergekke heeft Audi wel eruit gewerkt.
half man half stier en half ??

volgens mij vergeet je nog een half @sir_smokalot ..
Ja, hallo.. Ik ben Al Gore niet!
@sir_smokalot: I’m talking about…”ManBearPig”.
Hadden ze beter Mysterión kunnen noemen..
dan wordt Hamann boos
Dus dan rijd je lekker electries rond en springt de V12/10 aan, dat lijkt me heel erg leuk voor de mensen rond de auto.Ik zou graag dat gezicht van de eerst mensen zijn die dit horen. Hopelijk gaan ze deze keer wel de Asterión bouwen met een V12 of de V10.
Een hybride shooting brake Huracan met een afwijkende neus? FF concurrent maar typisch Lamborghini/minder braaf gelijnd? Zou zo kunnen
Wat een mislukte naam zeg, vroeger had lambo nog geweldige namen miura uracco espada countach murcielago maar nu? Aventador en de hoerocan, maar buiten dit, moeten we dit niet zien als een opvolger espada?
Tja ze zullen er net als Ferrari aan moeten gaan geloven.

Wat zou een La Ferrari verbruiken? 1 op 6? Nou dat gaat de wereld wel redden van die slurpende Enzo’s die 1 op 5 doen. En dat met waarschijnlijk 1.000km per jaar….
@reistje: Ik meen ergens te hebben gelezen dat een McLaren P1 1 op 10 kon rijden. Niet dat het ooit gebeurt…
Achja, over 10 jaar zeiken we weer als ze iets anders verzinnen.
Once perfection is achieved, you can just double it?
Dan denk ik, gaan ze dan eindelijk die prachtige Miura bouwen?
http://www.carsfotodb.com/uploads/lamborghini/lamborghini-miura-concept/lamborghini-miura-concept-01.jpg
Maar dat zal wel niet..
@tupperware: makon! Nu!
“Encaste” natural v/s inseminación artificial, leuke Spaanse koeienneukersterm :)
en… vergeet niet dat ION = elektrisch geladen deeltje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).