Naar de camping met je Porsche Panamera

Auteur: , 84 Reacties

Geen genoeg centjes voor een all-inclusive naar Ibiza? Dan maar met de caravan naar Frankrijk.

Porsche Panamera op de camping

Dat is wat deze Porsche-rijder gedacht moet hebben. Of zou hij bang zijn dat een parkeerplaats op Schiphol zijn koplampen zou kosten?

Whatever, zijn Panamera werd in ieder geval samen met een compacte Dethleffs caravan gespot op een Franse camping. Een beetje privacy zit er met zo’n type vakantie niet meer in. Met de WC-rol over de camping, loslopende kinderen en bovendien andere karige kampeerders die graag een fotootje komen schieten van je auto.

Meneer (of mevrouw???) kon net achter zijn krant wegduiken, om niet gefotografeerd te worden. Hij kon daarmee niet voorkomen dat zijn sleurhut en Porsche op de gevoelige plaat vastgelegd werden. Oei, dat gaat imagoschade opleveren in het Gooi. Wat zouden de buren wel niet denken als ze dit zien op Autoblog? Het is natuurlijk een schande om te kamperen.

Met het trekken van de caravan moet deze Panamera Diesel geen problemen hebben. 250 paarden en 550 Newtonmeters zijn ruim voldoende om deze niet al te grote caravan vooruit te krijgen. We hebben al vaker Porsche’s (en andere exclusieve automobielen) inclusief sleurhut gezien. Zouden de elite stiekem toch de crisis voelen? Of heeft kamperen gewoon veel meer SWAG dan elke avond een 12-gangen diner en een hotelkamer met bidet en boxspring?

Check de spot van tom0902 op kampeerjunk.84 reacties

Als je geldt hebt voor een Panamera heb je toch ook wel wat over voor een fatsoenlijk hotel….
@ruudw: maar is dat dan ook verplicht?
@autoblogger:
Natuurlijk niet, ik vind het plaatje wel kloppen…, een kamperbak bij een caravan….
@jrk68: ik vindt eerlijkgezegd een panamera geen kamper bak. Dan denk ik aan een mercedes ml 63 .
@autoblogger: nee, maar als je enkele weken met je hele gezin in een kleine sauna wil wonen waar je ook nog eens om de paar dagen je eigen toilet moet leegmaken dan kan je je niet echt verbazen over het feit dat mensen je zot verklaren.
@fejjie: Dan kan je net zo goed in luxe thuis blijven… al zie je dan niet veel van de wereld
@ruudw: Er zijn echt nog wel alternatieven waarbij je niet elke 3 dagen een chemisch toilet moet leegmaken
@ruudw: Ik heb zelf ook een hekel aan caravans en kamperen, maar er zijn mensen die dit leuker vinden dan in een vijfsterrenhotel slapen, ook al hebben ze geld zat. Vriend van mij had vijf auto’s, waaronder een Porsche en een Jeep en hij kocht een groter huis omdat dat met de renteaftrek goedkoper per maand was dan het huis dat hij had, maar toch was zijn idee van vakantie kamperen.
Ik rijd in een auto van 15 jaar oud en mijn idee van vakantie is een hotel boeken dat ik amper kan betalen. Dat mag toch ook?
@ruudw: Frank de Boer gaat volgens mij ook al jaren naar de zelfde camping..
@ruudw: wat een onzin.. Ik heb meer dan genoeg poen om als het moet een vakantie in 1 of andere luxe resort te gaan houden maar ook ik vind camperen veel leuker.. En jawel gewoon de sleurhut achter de A8 en gaan. Heerlijk.
Only in Holland
@fejjie: frankrijk bedoel je zeker
@timdrogt: Ze vertrekken allemaal in Holland
@fejjie:
Ho ho, niet gelijk alle Nederlanders over 1 kam scheren, in mijn Heimat vindt je veel meer caravans per inwoner dan hier, om over de UK nog maar te zwijgen.

Nederlanders hebben de All inclusive pauper resorts ontdekt, lekker zuipen met de russen en hopen dat je nog een restje aan het buffet kan prikken….
Dat is nu het hoogst haalbare in dit land.
@jrk68: inderdaad. Ik kan mij de camping in Italië nog wel herinneren. Daar kwamen Zuid-Duitsers die in weekend één een mega caravan kwamen neerzetten, in weekend twee een enorme boot en in weekend drie de Duitse vlag. Dat allemaal met de toen grootst mogelijke Benz. En, oh wat vonden ze het gek dat die Italianen niets van dat arrogante gedrag moesten hebben.
@ropbp: rond 1940 bedoel jij?
@davelepeef: haha briljant
@davelepeef: ha epic!
Volgens mij is het niet ideaal maar op een camping kan het toch wel erg gezellig worden. Grootse verhalen over je Porsche met de buurman. Ik kan het wel begrijpen (ookal is het voor mij al 15 jaren geleden dat ik een camping van dichtbij heb gezien)
We zijn zo lekker gewoon gebleven…
Geen genoeg centjes??
@Kvgorp: jeweettog!
Held.
Kamperen is leuk voor de kids, hebben ze t meer naar d’r zin dan in een of ander luxe resort, kortom als de kids t naar de zin hebben heb je zelf ook vakantie. Ik snap deze familie wel.
Iedereen moet gewoon doen waar hij zin in heeft.
@rovalo: eensch
Als je met gezellige mensen op een goede camping gaat staan kan het heel gezellig worden.
Tja, als hij nu graag een Porsche rijdt en graag kampeert, wat is het probleem dan?
Is dit topic-waardig?
foto’s die genomen zijn uit de hoek: als-de-eigenaar-maar-niet-ziet-dat-ik-foto’s-maak.
En dan nog vergeten om een foto van de achterkant te maken zodat je enigzins kunt bevestigen dat de Panamera en de Dethleff een stelletje zijn…
@awesome: dat kun je sowieso niet bevestigen. Een caravan en zeker van dit formaat heeft zijn eigen kenteken.
@Donstil: ik doelde meer op een foto van een Panamera met trekhaak.
Heb wel eens op een camping gestaan met 1987 alfa romeo 2.0 rwd spider en tentje, wat is daar verkeerd aan?
En met mijn ouders begin jaren 80 met citroen cx en tabbert dubbelasser op wintersport. Beste herinneringen eraan.
@spidermann: nou is en blijft deze Porsche een vreselijk lelijk ding, desalniettemin staat een CX echt een aantal treetjes lager…….
@ropbp: dat weet ik in de automotive wereld, maar niet in de reele wereld ..
@ropbp: een mooie cx gti turbo 2 kan ik wel waarderen. Heb ooit een zwarte gehad.
En wat was dat lachen op de snelweg als je een bumperende A4 2.5 tdi achter je had.
@ropbp:
idd want die Porsche heeft de fameuze hydraulische vering, de geweldige remmen met het dode rempedaal en iedere Panamera is uitgerust met het DiRaVi stuurbekrachtegings systeem.
Om maar te zwijgen over de sobere verlichting, die op gloeiende spijkers lijkt van de CX.

Oh de vijfde deur is zeker ook een Porsch vinding?
Ik zag vorige week een C63 Estate met caravan op de Belgische snelweg. Netjes met 90 km/u op de rechterbaan tussen de andere caravans.
@sdk16420: Dan was het geen echte C63 AMG, want trekhaak mag niet gemonteerd worden op een C63 AMG.
Stel: meneer heeft altijd gekampeerd. Zijn brood verdiende hij met een goedlopende zaak en hij reed een C-klasse. De zaak heeft hij verkocht en nu renteniert hij. Toch wil hij, met zijn nieuwe duurdere auto, blijven kamperen.

Maar de vooroordelende mannetjes stonden op de interwebs al klaar. Want kamperen met een dure auto kan helemaal niet.
@phaeton: Hoe kun je rentenieren met een inflatie die hoger is dan de rente?
@alcantara: Scherp heur.
@alcantara: Dat dacht de eigenaar ook toen hij overwoog een nieuwe Kia SUV voor de caravan te zetten. Toen Rutte riep dat Nederland de centjes moest laten rollen viel het snel in waarde dalende kwartje, en deed de man een vaderlandslievende daad met het aanschaffen van de ultieme trekker onder de uitroep van “Carpe Diem !”
Caravaning has never been such much fun…
@alcantara: De gemiddelde “rentenier” heeft zijn vermogen dan ook niet op een spaarrekening bij de rabo, maar belegt dit vaak in een aandelenfonds of obligaties etc. Een spaarrekening is alleen erg handig als je je centjes altijd per direct beschikbaar wilt hebben.
Niets beters te doen hier op AB, jongens? Ooit rekening gehouden met de vrijheid die je met een caravan hebt? Ik ga liever met m’n M550d en caravan op vakantie dan dat ik me laat vliegen naar een hotel.
@m550d: kijk maar uit met die 550d, voor je het weet trek je het chassis onder de sleurhut vandaan :-p
De gemiddelde all-inclusive naar Ibiza zal toch goedkoper zijn dan met auto en sleurhut naar de camping in Frankrijk.

Grappig trouwens, met een panamera (welke je met 14% bijtelling kan rijden) is het not done om mee naar de camping te gaan. Maar met een camper van €100.000 is het opeens heel normaal.

Maar goed dat ik niet van kamperen hou, dan kan ik mij beter voelen dan deze panamera rijder wanneer ik mij incheck bij het hotel.
Camperen is best populair onder Porsche eigenaren:

http://indeverte.nl/wp-content/uploads/2012/10/Camper-met-porche-boot.jpg

http://www.blogaddict.de/uploads/camping-porsche.jpg

http://anne.messageboard.nl/30749/files/30749/porsche.jpg

Mijn voormalige manager ging liever met de caravan op vakantie dan in een hotel, omdat hij voor het werk vaak in hotels moest verblijven.
Wat een onzin topic, ik ga ook liever kamperen dan in zo’n schijt all inclusif in Turkije te zitten.
Een Porsche met 4 deuren is altijd rommel.
@azenomei: onzin reactie.
@thomcarspotter: Wat fijn dat jij dat vind. Het veranderd er helaas niets aan.
@azenomei: wel. Jij zegt iets wat niet waar is.
@thomcarspotter:
Dan nog, jij gaat zijn mening echt niet veranderen….
@jrk68: hoho, waar staat dat het zijn mening is? Hij zegt dat de Panamera rommel is.
@azenomei: (mocht je de “t” zoeken…..die staat tussn de “r” en de “y”)
@rovalo: Mocht je een leven zoeken. Die vind je niet hier.
@azenomei: *dat
@9114life: wat is deze?
Niet echt bijzonder ofzo dit..
Onderschat niet hoe duur zo’n camper is. Daarnaast zweren veel mensen gewoon bij de vrijheid die hoort bij het rondtrekken in een camper. Een rijke maat van mij heeft overigens naast zijn Corvette en GT-R ook een camper.
@stephano: caravan.
@stephano: inderdaad een camper is loeiduur. Een caravan is goedkoper, maar die hebben een enorme afschrijving en samen met de standplaats, winterstalling, de 14 bison vochtvreters en het verhoogde brandstofverbruik van je auto maken caravan kamperen tot een toch best dure manier van vakantievieren.
@mashell:

Hèhè, eindelijk iemand die het rekensommetje ook ooit eens heeft gemaakt…
Is er niet eens een onderzoekje geweest waarin het gemiddelde iq en inkomen van een campingganger danig hoger bleek te zijn dan van die pauper resort rukkers? Zie hier, verklaard! De man in de porsche waardeert niet alleen mooie automobiele hardware maar gaat ook op vakantie zoals hij/zij dat wenst. En conformeert zich niet aan standaard mavo keurslijven. En dan denk je; geld maakt niet gelukkig, wel onafhankelijk(er). Had ik maar een Panamera en tabbert…
Ik vindt een panamera diesel niet echt voor de elite.
Lease slet met aanhang , niks raars.
Verleden week in Oostenrijk een Nederlander met een M550d zijn caravan zien trekken, hij geraakte wel de bergen door :)
Als ik door bezuinigen op de vakantie die Porsche kon rijden, wist ik t ook wel
@Poll: De vakanties kosten met caravan net zo veel, als een vakantie is een hotel, of huisje. Of misschien wel meer.
Maar je hebt er zoveel meer plezier mee.
Zeker als de rest van de camping staat te kijken, waarmee je de caravan op de plek zet, dat blijft grappig, dat gegniffel van die mensen, vooral omdat jij weet, dat het met je Panamera een stuk comfortabeler rijdt naar verre oorden, zeker dan menig middenklasser van de campingbuur.
Mocht ik het geld hebben, dan zou ik het zeker ook doen, gewoon omdat het kan en één ieder recht heeft op zijn/haar vakantie.
Geld verrijkt de keuze mogelijkheden en vermindert de afhankelijkheid.
-edit: nutteloze bijdrage-
@quattromeister: Alle begin is moeilijk… :-)
Als je per ongeluk rijk bent geworden, kan je uiteraard nog altijd naar de camping. Vele
mensen hebben geld over om nooit op een camping gezien te worden. Maar smaken verschillen…
Een Nederlandse is wel opvallend, verder zijn grote zakensedans en SUVs niet veel bijzonders op campings buiten Nederland. Er zijn deze zomer meerdere momenten geweest dat ik vanuit onze tent meer auto’s zag die in Nederland ruim over de ton kosten dan ik op een hand kan tellen.

Verder is het misschien voor de privacy van deze persoon niet heel prettig dat zijn auto gewoon met kenteken en al op de homepage staat. Ik ken het verleden op AB met het onherkenbaar maken van kentekens, maar laat deze persoon gewoon lekker z’n gang gaan.
Ik heb alleen maar respect voor die mensen. Een hoop geld hebben op de bank en nog gewoon naar de camping. Niet iedereen wordt een verwend nest met een hoop geld op de bank.
All inclusive naar Turkije is goedkoper dan naar de camping. Ga zelf liever ook niet all inclusive tussen al die idioten zitten, en dan rond etenstijd met z’n allen in een grote gymzaal rond zo’n buffet te wandelen met stapels voer. De volgende dag zit iedereen te schijten omdat het vreten niet goed was.

Verveel me dood in zo’n “resort”
Wat een sneu bericht zegt. Laat lekker mensen zelf bepalen wat ze doen. Kansloos dit!
haters gonna hate..
Reken maar dat de beste man voor de prijs van z’n trekhaak meermaals een leuke vakantie had kunnen boeken…
Er zijn zoveel manieren om op vakantie te gaan…. Dit is er één van. Mogen die lui helemaal zelf weten. Ik zie het probleem niet.
Wat een ontzettend kansloos artikel. Laat deze man toch lekker kamperen met zijn Porsche. Een foto’tje kan ik begrijpen en is ook te verwachten met zo’n combinatie, maar die tekst is echt te triest voor woorden.
Ik prop ook een tent achterin.
ik zit voor mijn werk om de week in een hotel en die hokken zijn wereldwijd hetzelfde..
een keer per jaar huur ik ergens een huis. en in de zomer ga ik met de tent. moet jij eens aan de kinderen vragen wat ze de leukste vakanties vinden:
Die in een villa aan het strand met zwembad, of die in de tent aan de zee in zuid Europa…
als ie gas geeft staat die sleurhut dwars en als ie nog meer gas geeft heeft ie enkel nog het onderstel en staat de opbouw langs de weg…lol
Ach, als je je bedenkt dat de grootste en meeste kortzichtige VAG hater een Smart rijdt, pis je toch in je broek van het lachen. En lachspieren liggen al helemaal op straat als hij weer eens zegt hoe snel dat teletubbie hok is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).