Nachtmerrie: BMW 435i van Autoblog-lezer gestolen

Auteur: , 59 Reacties

Ondanks de zwarte kleur moet het geluid van deze 435i xDrive opvallen.

Een bericht waar je handen van gaan jeuken. Afgelopen nacht omstreeks 04:00 is de BMW 435i xDrive van Autoblog-lezer @saltynutz gestolen. De auto, met kenteken HX-017-V, is in Leidschendam gejat, pal voor het huis van de vriendin van de lezer.

Het gaat hier om een zwarte 435i. De auto is te herkenen aan het M Performance uitlaatsysteem en het feit dat de badges ‘435i’ en ‘xDrive’ ontbreken op de achterkant van de auto. @saltynutz kocht de auto vorig jaar en was met recht trots op zijn bolide. Een moeilijker punt van herkenning is de M Performance logo in het dashboard. Op het moment van de diefstal zaten de winterbanden op de auto, inclusief de nieuwe naafkapjes van BMW waarbij het logo altijd recht blijft staan.

Mocht de auto niet terechtkomen dan zal het uitlopen op een verzekeringskwestie, maar dit neemt het verdriet niet weg dat een persoonlijk bezit van de lezer is ontnomen door tuig van de richel. De lezer hoopt dan ook dat zijn 435i op hoop van zege terug wordt gevonden. Check de BMW in de gallery en ogen en oren geopend!59 reacties

Ik spreek uit ervaring, een triestige boel als het je overkomt.
#me2
Hartstikke bedankt mannen! Ik hoop dat hij nog te vinden is. Alle tips zijn welkom
@saltynutz: Heb je connected drive als optie op de auto? Dan is de kans groot dat BMW de auto voor je kan traceren via GPS.
@sollie1984: Ja heb ik. Alleen werkt dat niet meer. Er staat dat er al een andere dienst actief is… Bedankt anyway!
@saltynutz: Heel zuur! Hoop met je mee, maar vrees het ergste… Ze zeggen niet voor niks, “Vandaag gestolen, morgen in Polen”.
@venividivici: Mijn vader zit vandaag ik Polen, wellicht dat hij hem dan meteen mee terug kan nemen:)
@saltynutz: Ali Express versie?
@saltynutz: Haha in dat geval zou het zeker na een unlucky day your lucky day zijn! :-) Doet de politie hier nou nog iets aan of is het alleen een verklaring opnemen en tot ziens en succes meneer?
@venividivici: Met een werkende track and trace wel, anders is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Al vraagt de politie constant kentekens op en daardoor vinden ze gelukkig nog gestolen voertuigen terug
@venividivici: domme opmerking. Ook wel een slachtoffer geweest en toen bonden ze de auto weer terug in een hal in Zeist
@saltynutz: die MINI Clubman die laatst gestolen was en ook hier gepost was is 20km op een industrie terrein teruggevonden. Lijkt dat ze zo’n auto eerst laten “afkoelen” voor ze hem verder transporteren.
@louisvdd76: bedankt voor de tip, ik ga maar is wat industrie terreinen bezichtigen deze week!
Hartstikke sneu, maar ligt het nou aan mij of is dat m performance stiksel hartstikke scheef. De C komt onder andere letters uit lijkt het wel
@janmetdelangeachternaam: losse lettertjes en prittstift? Als dat zo bij BMW vandaan komt hadden ze t van mij nog een keer mogen proberen.
@janmetdelangeachternaam: dat had zo maar een van die druggebruikers daar in Born erop gestikt kunnen hebben inderdaad…
@janmetdelangeachternaam: ja lijkt op de foto zo inderdaad. Was in het echt echter niet zo:) Anders was ik uiteraard terug gegaan!
Zonde zeg! Het is een mooi uitgevoerde 4-serie. Hopen op het beste.
@viezefreddyw: Bedankt!
Zuur zeg! Maar een algemene vraag. Dergelijke auto’s jatten ze door je sleutel signaal te verlengen (als het keyless is). Op te lossen door je sleutel niet bij je deur te doen of in een koektrommel. Bij niet keyless stelen tikken ze je raam in en leren ze een nieuwe sleutel in via de obd stekker. Er zijn sloten voor de obd poort, maar je kan ook de echte stekker opzij duwen. En op die plek een neppe niet aangesloten poort plaatsen. Op deze manier maak je het redelijk lastig om te stelen, toch..? Of zijn er dan nog manieren om binnen een minuut weg te rijden?
@mr27: wel n goeie, maar denk dat weinig mensen er zin in hebben
@theblazerunner: Ik zou er nog minder zin in hebben om op te staan en mijn auto te missen. Een neppe obd poort (de echte gewoon even naar achter buigen naar je kabelboom) lijkt mij de goedkoopste (en snelste) oplossing om die dief een goed wtf moment te geven waardoor hij vlucht.
@mr27: BearLock…
@maxidyne: Ja mooi systeem, doordat het mechanisch is lastig te omzeilen. Gebruiksgemak vind ik alleen “zo zo”, natuurlijk is zo’n sleuteltje gebruiken in theorie haast geen moeite. Daarnaast verdubbelt mijn A1 in waarde als ik het laat installeren Haha. Als ze hem überhaupt al willen stelen, zo’n A1.

Dus ik was nieuwsgierig, als ik de obd onbruikbaar maak. Of ik dan niet hetzelfde effect heb. Alleen dan relatief goedkoop.
@mr27: ik heb OBD dicht en Bearlock. Leg altijd kaartje op dashboard waar dit op staat!
@dennisn52b30: In welke taal?
@dirkv: ik moest lachen
@mr27: bijv defa onderbreker zender. lk heb klasse 3 en klasse 5 geplaatst(apart). Je hebt naast je origneel bmw.sleutel nog een aparte handzender.
@elemento: Ja ik ken het, mijn vader heeft het op zijn auto. En het werkt inderdaad perfect, zonder fouten etc. Alleen vind ik deze oplossing voor mij te kostbaar. Dus vroeg ik me af of ze echt de obd poort nodig hebben, of dat ze het ook op een andere manier kunnen.
@mr27: obd poort een andere locatie geven, en op de huidige plek een dummy plaatsen.
@mr27: bij deze generatie kun je toch geen sleutels meer aanleren via de obd poort? Dat was een zwak punt van de vorige generatie.
Ik heb vandaag op de weg Den Bosch naar Amsterdam 4 zwarte BMW’s zien rijden. Als hij wat unieker was geweest dan had het zoeken makkelijker geweest.
@chrisvonmeer: Het gaat eerder om BMW’s die te koop of opvallend geparkeerd staan, pannenkoek.
@basr32: Want met gestolen auto’s wordt niet gereden, pannenkoek?
@tristan114: punt is, pannekoeken, dat een auto unieker gemaakt moet worden zodat ie bij diefstal sneller te identificeren is… laat jullie verder zelf nadenken of dit (on)zinnig is.
Zit er BMW Assistant ingebouwd? Volgens mijn broer kan de BMW hulpcentrale deze dan zeer nauwkeurig lokaliseren.
@iphonistvongates: Dat klopt, maar dan moet volgens mij de optie “GPS-tracking” aanstaan in het systeem van de auto.
@iphonistvongates: Dat klopt inderdaad, en de GPS-tracking werkte normaal ook goed. Echter is deze uitgeschakeld en werkt deze nu helaas niet meer:(
@iphonistvongates: de gasten die dit doen weten wel waar ze mee bezig zijn. Ze steken een jammer in de 12v en die zendt z’n eigen signaal uit over alle frequenties en duwt daarmee het gps signaal weg.
Idd met connecte drvie weet ik precies waar mijn auto staat en idd dan moet GPS tracking aan staan.
@420d: En als er een jammer in de auto ligt kan je helemaal niet zien waar je auto is. Niet persoonlijk naar jou, maar waarom denken mensen dat mensen die dit soort autos meenemen niet ff een jammer bij hebben? Gps heeft geen schijn van kans.
@545e60: heb zelf ook een alarm klasse vijf in mijn auto laten zetten. Zodra deze gejammed wordt, dan slaat de extra startblokkering erop. Die kan alleen door Vodafone of door mij (app) weer uitgezet worden.
@545e60: Ok wist ik niet en ja klinkt aannemelijk dat ze dan ook een jammer bij hebben. Ik heb een lease auto dus een gestolen auto is mijn laatste zorg.
Hoop het beste voor je!

-edit: we begrijpen de reactie, maar hou het netjes-
@saltynutz wat zuur man. Enig idee hoe die gestolen is? Was het mogelijk om je keyless signaal te boosten?
@autojunkiexl: Ja ik denk dat het met het keyless signaal is gedaan. Je ziet nog (modder) voetstappen op het hek bij de voortuin waar ze overheen zijn geklommen om bij de voordeur te komen. En verder waren er geen inbraak sporen te vinden:(
@saltynutz: Het blijkt maar weer dat je zo’n pareltje niet buiten kan laten staan. Duim voor je dat die terug komt. En anders succes met de afhandeling van de verzekering!
@autojunkiexl: Over 4 maanden heb ik een garage dus de volgende parel zal nooit meer buiten staan. Bedankt in ieder geval!
Ik heb klasse 5, Lojack en een peilzender. Als dat niet voldoende is.
@alpinafanb10: peilzender stuurt ook een signaal de ether in?? Lijkt me dat dat ook gejammed kan worden of zie ik dat verkeerd??
Blijft voor sommige mensen toch lastig om van andermans spullen af te blijven!

Laten we hopen dat je hem in 1 geheel en netjes bereden terugkrijgt, vrees helaas het ergste!
Erg klote, ik hoop voor het beste.
*kijkt naar z’n ouderwetse geslepen sleutel* toch wel fijn zo’n sleutel die je uit je zak moet halen.
@loserboi932: met sleutel nemen ze ook mee als ze willen,

Ma denk dat deze auto al afgeracht en met gladde banden over de grens is en hier straxx weer vrolijk rond toerd met witte platen. Ik ga voortaan ma in de auto slapen denk
Als iemand iets van mij steelt dan steel ik iets vergelijkbaars vaak weer terug.
Hadden ze maar van m’n spullen af moeten blijven. Maar bij een auto durf ik dat niet.
@alcantara: dombo
Dat is het grote voordeel van mijn AR 159, die kun je in het centrum van Amsterdam met draaiende motor (als ie het doet tenminste) laten staan . Geen hond die hem meeneemt (=:
Mijn afneembare stuur scheelt ook een hoop kopzorgen
Met alle respect, ik snap mensen die dit soort auto’s kunnen betalen niet. Je kan wel de auto kopen en dik doen maar niet een bearlock met een fatsoenlijk gps systeem erin laten bouwen? Dan maakt die 2500,- extra ook niet uit toch? Hoop wel echt dat ze hem in goede staat terugvinden zsm!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).