Natuurlijk, Hyundai komt ook met een ‘Raptor’

Auteur: , 6 Reacties

Wel uit een andere hoek dan die van de Hennessey F-150.

Hyundai VelstorRaptor Bisimoto '19

De Hyundai i30N heeft de meningen van menig sceptici uitstekend bijgesteld. Helemaal vanuit het niets kwam Hyundai met een auto die het de Golf GTI lastig moest gaan maken en dat was uitstekend gelukt. Hyundai smeert het N-recept uit over het gehele gamma. Het is het nieuwe sportieve label van Hyundai. Dus er komen ‘N-Line’ Hyundai’s die nét even wat sportiever zijn aangekleed en natuurlijk meer N-modellen, zoals de Veloster N.

Op basis van die laatste neemt Hyundai iets héél smakelijks mee naar de SEMA in Las Vegas. De auto is gebaseerd op de Veloster N, een auto die je in Nederland niet kunt bestellen. De Veloster is onder handen genomen door Bisimoto Engineering. Voor wie Bisimoto niet kent: het is het bedrijf van de zeer aimabele Bisi Ezerioha. Bisimoto bouwt en verbouwt in principe alles. Je wilt een Honda Odessey met 1.000 pk? Geen probleem. Porsche Cayman Twin Turbo? Doen ze voor je bij Bisimoto.

Honda Oddessey Bisimoto

Bisimoto legt zich meer neer op het technische aspect van de tuning dan het uiterlijk. Alles moet heel blijven. Perfect dus voor de Hyundai VelosterRaptor. Ja, die naamgrap is niet briljant, maar dekt de lading wel. Het is een gevaarlijkere, snellere en scherpere Veloster N. Nu is dat niet direct heel erg bijzonder, want op de SEMA worden alleen maar zwaar aangepaste auto’s onthuld. Bisimoto heeft de onderdelen dusdanig ontwikkeld dat ze relatief betaalbaar zijn en zorgen dat de betrouwbaarheid niet in het geding komt.

Hyundai VelstorRaptor Bisimoto '19

De VelosterRaptor heeft een aangepaste turbo, grotere intercooler, luchtinlaat kit, sportuitlaat en andere ECU. Het resultaat is zo’n 320 pk. Qua uiterlijkheden houdt Bisimoto het bescheiden: een nieuwe achterspoiler, een sportonderstel, Fifteen52 velgen en Toyo-banden. Het is de bedoeling dat de Bisimoto onderdelen op een later tijdstip leverbaar worden voor het publiek. Het is niet de enige bijzondere bijna productierijpe Veloster N die Hyundai meeneemt naar de SEMA-beurs, ook de Veloster N Performance zal aanwezig zijn.6 reacties

De wielen zien er uit alsof ik ze er onder geshopt heb…. De eigenaar van Bisimoto zit overigens in het eerste seizoen van Fastest Car op Netflix. Aanrader!
@dutchdriftking: op het yt kanaal van the hoonigans zijn er verschillende “build breakdowns” te zien van de auto’s die zijn bedrijf maakt. Heel gaaf om te zien hoe deze engineer alles tot in de puntjes heeft doordacht om zijn auto’s zo snel en betrouwbaar als mogelijk te maken!
Geinig! 320pk is prima voor zo’n auto. Niet over de top gesjonnieficeerd.

-Edit: inderdaad, dankjewel!-
Ik vind die Fastest Car serie zo’n onzin hè… Uber-Amerikaanse productie… Alle deelnemers praten zo ongeveer met dezelfde intonatie en overtuiging… Maar OT: lelijk.
@drdre1: Ach het is best vermakelijk. Alleen zijn het natuurlijk geen van allen sleepers. Op die Minivan van hier boven na dan. Een auto gebouwd voor de dragstrip, welke er ook zo uit ziet, is geen sleeper. Het zou leuk zijn als er een Europese variant komt. Of als er een geïmporteerde RS6 iedereen en z´n moeder er uit blaast…..
@dutchdriftking: het is best een vermakelijke serie alleen lijkt het alsof ze vooral mensen “met een verhaal” hebben gezocht. Op zich niet zo’n punt, maar in zo’n serie lijkt het me vooral leuk om wat dieper in de techniek in te gaan, want sommige auto’s zijn echt serieus aangepakt. Verder gaat het vooral over “built cars”, dat zijn niet perse sleepers. Ik vind het vaak ook auto’s die eruit zien alsof ze uit elkaar gaan vallen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).