Nederlander 39(!) keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

Auteur: , 66 Reacties

Als overheid moet je toch het schaamrood op de kaken hebben staan dat déze dingen mogelijk kunnen zijn.

Ford Mondeo

Moest je de titel ook twee keer lezen? Een man is bij een routinecontrole in Maarheeze staande gehouden door de politie. Bij de controle bleek de automobilist niet te beschikken over een rijbewijs. Het opvallende tafereel is dat de bestuurder 38 keer eerder is opgepakt voor dit delict. Achtendertig keer.

Het korps Cranendock en Heeze-Leende besloot na de constatering de auto in beslag te nemen. Alweer. Want de man heeft vaker met dit bijltje gehakt. Blijkbaar kocht hij elke keer een andere auto om zich te vervoeren. De boetes voor rijden zonder rijbewijs (370 euro) nam de man keer op keer voor lief. Dat de overheid dit 10, 20 en 30 keer heeft laten kunnen gebeuren is enigszins naïef te noemen.

Met het huidige rechtssysteem is het mogelijk dat de man na het betalen van zijn boetes gewoon weer illegaal achter het stuur kan plaatsnemen. Het korps bracht dit nieuws dan ook naar buiten via Facebook in de hoop op ‘andere maatregelen.’ De in beslag genomen Mondeo zal mogelijk verbeurd worden verklaard en op de sloop terecht komen.

Foto via Politie Cranendonck en Heeze-Leende66 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hoe kan je in godesnaam 38 gepakt worden voor zoiets?
Ik heb 13 jaar lang mijn rijbewijs en heb het 1 keer moeten laten zien aan een juut.
@gregorius: Dat is het verschil, hij heeft zijn rijbewijs niet! (Grote kans op opvallend rijgedrag)
@yupyup: onzin, rijles bestaat uit 20-30 uur oefenen. Na een paar maandjes op de weg kan je ook zonder rijbewijs prima rijden
@meneer: Bij rijles leer je dan ook niet rijden, maar technieken die je gebruikt bij het rijden. Die technieken ontbreken overduidelijk als je het voor elkaar krijgt om 39 keer te worden staande gehouden.
@yupyup: hoe is met drank op rijden met een techniek te verhelpen? ben benieuwd
@meneer: Waar lees jij dat deze man had gedronken? Dit komt uit het artikel niet naar voren.
@yupyup: lees: zonder rijbewijs ipv met drank op haha, excuseer
@gregorius: zulk tuig heeft ook geen idee van normen en waarden en woont waarschijnlijk in een achterbuurt waar meer gecontroleerd wordt
@citroenvisa: Leuk verhaal. Dit soort dingen spelen zich overal af. Jouw standpunt stamt nog uit de tijd dat alle buitenlanders zich in één wijk moesten vestigen. Verklaart ook waarom jij denkt dat de persoon in kwestie uit een achterstandswijk komt.
@gregorius: ik vraag me dan ook af waarom er na de 38e keer niks hierover bekend is gemaakt
Als 39 jarige Nederlander hoor je je oren van je kop te schamen, RubenPriest, niet alles omdraaien hè !
Als mens heb je nog altijd zoiets als je eigen verantwoordelijkheid, zeker als volwassene!
@desjonnies: nergens staat dat hij 39 is pik!!
@freddythedegoe: Beetje respect mag wel …
Dan heeft het levenslange rijverbod voor herhaaldelijk drankrijden ook veel nut
@huupe: geen enkel verbod heeft nut zonder handhaving. Het hele wetboek kan je weg sodemieteren zonder handhaving.
Blijkbaar kan hij niet rijden……

Want ik rij nu 25 jaar auto en motor, en in al die tijd ben ik 1x staande gehouden (te snel gereden) waarbij ik mijn rijbewijs moest tonen. En ik rijd tussen de 25000 en 30000 km per jaar. Dus blijkbaar rijdt deze persoon zeer opvallend.
@realhustler: je hoort ook wel eens mensen die 30 jaar zonder rijbewijs gereden hebben en dan toevallig door een fuik oid gepakt worden. Het is dus wel mogelijk zonder rijbewijs te rijden mits je normaal rijdt.
@lekbak: ja maar waarom vragen ze bij een alcohol controle niet gelijk om een rijbewijs. Heb hem in al die jaren 2x moeten laten zien. Een keer als getuigen van een ongeluk en een keer bij een staande houding. (Reed in een dorp en vertrouwden het niet, moest enkel wat vrienden afzetten daar).
@leandro: ik heb in tien jaar tijd nog nooit mijn rijbewijs laten zien. Één keer geblazen. 50 meter van huis. Het verhaal dat ik net bij motorrijles vandaan kwam geloofden ze direct. Ik reed op een puch maxi met volledig motorpak. Dat zal een komisch gezicht zijn geweest.
in zo een oude ford mondeo vol met troep, wat maken sommige mensen toch een puinhoop van hun leven
@naamloos3: mijn corsa ligt ook vol met troep, is mijn leven ook een puinhoop?
@johanhummer9: denk ’t wel, als je t jezelf moet afvragen ;-)
Dit is wat mij betreft dus het hele probleem van iemand zijn rijbewijs invorderen. Het is allemaal heel theoretisch “Je mag niet meer rijden”.

Maar goed in de praktijk is het enigste verschil dat je geen plastic pasje in je zak hebt (en je bent niet verzekerd). Het is niet alsof je plots niet meer weet hoe een auto werkt.
360 X 39 = bijna 14k plus de in beslag genomen auto’s ….. Pfff daar kun je een rijbewijs wel voor halen of natuurlijk een examinator voor overhalen :)
Btw, een auto kopen zonder rijbewijs moet gewoon verboden worden (dus dan kan je hem niet op je naam zetten), en je auto uitlenen aan iemand zonder rijbewijs mag je ook even nader verklaren voor de rechter.

Misschien dat dit een beetje remt bij dit soort gevallen.

En is de boete alleen 370 euro? Lijkt mij niet kloppen, want als je zonder rijbewijs rijdt ben je ook niet verzekerd, dus dat moet ook geschreven worden.
@realhustler: volgens mij KUN je al geen auto kopen zonder rijbewijs. Tenminste in de tijd van het postkantoor niet!
@luckylennart: ja hoor kon gewoon met een uittreksel van de gemeente en id-kaart of paspoort.
@realhustler: voor zover ik weet moet je nu al een rijbewijs hebben om een auto op je naam te kunnen zetten.
@aj26sc: Dan weer je voor zover niks.
@aj26sc:
Nee hoor. Een tante van me heeft een auto op haar naam staan en geen rijbewijs. Is van haar overleden man geweest (en was daarvoor de laatste auto van wijlen mijn vader, haar broer). Die heeft ze gehouden zodat haar zoons die vlakbij wonen haar kunnen rijden. Die hebben zelf alleen een bus voor hun bedrijf. Dus een gewone auto is wel makkelijk als er meer mensen mee gaan.
En tenaamstellen kon gewoon met een paspoort. Auto is ook door haar verzekerd.
@realhustler: Ben ik het niet mee eens. Waarom zou iemand van 16 die van sleutelen houdt niet zijn eigen hobbyauto op de oprit mogen hebben?
Wie is ‘de overheid’ ?
@eklasse: geen ‘wie’, maar een ‘wat’.
@lekbak: ‘dat’ heeft geen kaken
Ja. Want dit is echt de schuld van ons rechtssysteem. Wat wil je dan? Die kerel 20 jaar opsluiten? Past niet echt bij de overtreding wel? Los van dat het ontzettend stom is dat ie 39x betrapt wordt (hoe dan?) valt er tegen dergelijke doorzetters weinig te beginnen.
@Forza: Waarom pas het niet bij de overtreding eigenlijk? De man heeft duidelijk en herhaaldelijk laten zien belangrijke regels van onze maatschappij niet te willen respecteren. Wat mij betreft wordt hij dan dus ook uit de maatschappij d.m.v. gevangenisstraf. Na een gedragskundig onderzoek zou ik zelfs TBS ergens logisch vinden vanuit de gedachte dat als je dusdanig lak hebt aan alles, er waarschijnlijk psychologisch wel iets mis met je is.
@tom_hanekamp: Sjongejonge, typen wil weer niet lukken vandaag.
“Waarom pas het niet bij de overtreding eigenlijk?” moet zijn “Waarom past het niet bij de overtreding eigenlijk?” en “Wat mij betreft wordt hij dan dus ook uit de maatschappij d.m.v. gevangenisstraf” moet zijn “Wat mij betreft wordt hij dan dus ook uit de maatschappij gehaald d.m.v. gevangenisstraf”
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Iets zegt me dat er ook een nummer veertig komt… Lijkt me dat deze man gewoon onder toezicht geplaatst moet worden..
Gezellig als je daar een aanrijding mee krijgt, als je zelf niet all-risk verzekerd bent krijg je geen cent. Een vriend van me is zo zijn auto kwijt geraakt omdat de tegenpartij niet verzekerd was. Ben helemaal klaar met die mongolen van mij mogen ze gewoon opsluiten, elke keer 1 jaar bij het niet hebben van een rijbewijs. Dan had hij nu als zo’n 40 jaar vast gezeten.
@schellekens006: Het feit dat je zonder rijbewijs niet bent verzekerd vind ik persoonlijk het ergste in dit hele verhaal. Als je iemand voor z’n leven invalide maakt o.i.d., maakt het voor het slachtoffer niet uit of de bestuurder de bak in gaat of niet, de schadevergoeding kan ‘ie mooi vergeten. Daarom vind ik dat zulke mensen inderdaad een stuk harder moeten worden aangepakt. Het zou echt niet mogen dat dit zo vaak gebeurt, de overheid zou haar burgers beter moeten beschermen tegen zulke overtreders!
Haal dan is een keer gewoon je rijbewijs met al dat geld van die boetes
@thesis: daar heeft hij natuurlijk geen geld voor. Alles gaat op aan die boete.
Het is heel simpel. Je sleept die man voor de rechter en veroordeelt hem tot het verplicht volgen van rijlessen. Zon spoedcursus van een week is dan passend, ivm het feit dat hij toch wel weer gaat rijden. Ook zou hij zich moeten laten ophalen vanaf een politiebureau in de buurt van zijn woonhuis (als hij die al heeft), zodat er toezicht is dat hij ook daadwerkelijk lessen volgt. Probleem opgelost.
@thefavis: Ik wil een man met zo weinig verantwoordelijkheidsgevoel helemaal niet tegen komen op de weg, rijbewijs of niet.

Enkelband die 220v door zijn lichaam jaagt zodra hij boven de 30km/u uit komt lijkt me een prima idee. Dan gaat hij maar op de fiets…
@motoragent: gaat hij eindelijk met de bus……
@eklasse: Weet niet wat voor bussen jij gewent bent, maar in 010 waar ik woon weten ze wel wat doorrijden is.
@moondustfocus: ja, vandaar de puntjes. 😉
haha die man leeft ook de thuglife. kan de hossel niet stoppen!!!
@e36thuglife: hoeveel synoniemen heb jij voor politie?
@e36thuglife: Oh God Lil Kleine zit nu ook op autoblog. Ga eens heel gauw terug naar je ghetto please
Bij veelplegers de hoogte van de boete elke keer vergroten. Eerste keer heb je er niet van geleerd? Doen we het nog een keer, maar dan wat duurder. Nog steeds niet geleerd? Kom maar over de brug. Kun je het niet betalen? Schuldsanering en cursus luisteren naar de wet. Als je dan nog steeds niet deugt wordt het tijd om maar eens een paar nachtjes op het bureau te blijven slapen.
@Gulli: uhum, niet voor de snelheidsovertredingen plz
@carman6: Pas vanaf 30 te hard dan? Dan krijg je een vinkje achter je naam toch?
Maar hoe los je dit op? Enkelbandje, 24/7 toezicht, opsluiten? Het is ook wel een moeilijk geval.
@dutchdriftking: Nekschot?
Das kut als je in een fuik rijd ofzo
39x gepakt worden zonder rijbewijs… damn! Hier mag de minister toch wel eens even uitleg over gaan geven. die boete van 370 euro is kennelijk dus ook te laag, die mag van mij rustig 3700 euro worden, misschien dat zo’n malloot ’t dan afleert!
Laten we eens rekenen..

39 x 370 euro = 14.430 euro.
39 x andere verrotte frikadel via J.Cars te R. (kost zo’n ding? 500 euro) = 19.500 euro.
Maakt totaal = 33.930 euro.

Rijbewijs: 25 lessen a 45 euro = 1.125 euro + examen 300 euro + theorieboekske = 1.500 euro.

“Hij is een beetje dom…” /maxima modus..
@Freewarefreak: Ervan uitgaande dat de boetes ook zijn betaald…
Jezus christus, 39 keer! Dan mag je je als overheid wel schamen ja. Maar ook als bestuurder zijnde heb je dan het denkvermogen van een pakje Fristi. Voor het bedrag dat inmiddels aan boetes uitgegeven is, had hij niet alleen een autorijbewijs, maar ook een motorrijbewijs, E bij B en vrachtwagenrijbewijs kunnen halen. En dan had hij ook nog geld over voor een degelijk tweedehandsje. Echt, wat een knuppel ben je dan.
Ik val bijna van mn stoel van verbazing….
Only in Brabant bitchesssss
@mrbilzerian: iets met afvoerputje…
Deze persoon mag geen rijbewijs halen….

Want als je herhaaldelijk gepakt wordt zonder rijbewijs dan krijg je een rijverbod van een jaar of langer waardoor je niet mag lessen en examen doen.
Snappen jullie het nou nog steeds niet ???????????????????????

Boeven pakken en vooral vasthouden KOST geld !!
Wetten mbt aanpassen van btw, boete tarieven, hypotheek rente aftrek en alles is zo geregeld.
Een wet die dit soort figuren gewoon 10 jaar vast zet is veels te moeilijk voor de staat der Nederlanden.

Welkom in Nederland, blijf je maar verbazen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).