Nederlandse dealer brengt 43x Audi RS6 bij elkaar

Auteur: , 53 Reacties

Dat is behoorlijk wat power.

Autobedrijf Van den Akker in Best organiseerde afgelopen zondag een RS-feestje van formaat. Maar liefst 43 RS6’en, tienmaal RS7, 14 keer R8 en één LaFerrari kwamen langs. De groep verzamelde op het terrein van het autobedrijf en daarna werd een route van 75 kilometer gereden richting Raceway Venray.

Onder andere Mr Probz was één van de aanwezigen met zijn Audi RS7. De dealer organiseerde de fuif naar eigen zeggen vanwege de explosieve verkoop van de RS6 Avant (rijtest). Om het feestje wat groter en gezelliger te maken werden ook RS7- en R8-eigenaren uitgenodigd. Aangekomen op het circuit werden nog wat rondjes gereden.

De performance modellen van Audi zijn in ons land goed vertegenwoordigd. Ook qua aankoop zijn er genoeg adressen waar je terecht kunt. Vorig jaar had het autobedrijf van Jeroen vd Berg nog 18 gloednieuwe RS6’en staan die met een flinke korting de deur uitgingen.

Fotocredit: VD Akker op Facebook



53 reacties

De hemel voor plofkrakers?
@robert110: het zijn de wilde plofdagen bij vd Akker
@robert110: pliesie….kijkt u even mee? Jammer dat het bij de fiscus aan mankracht ontbreekt.

Genoeg achterstallig binnen te halen
Ja leuk, maar wat heb je eraan? Beetje showen en imponeren…
@alcantara:
ja, want daar zijn die dingen immers voor.
@alcantara: Wat is het doel van iedere meeting? Juist ja
@romeoalfa: hoeveel hersencellen hebben de vrouwen in dit gezelschap?
@kruimel: minder dan de mannen in dit gezelschap en aangezien zij er 1 hebben (anders zou je geen Audi rijden) kan het bij de vrouwen niet meer zijn dan wat zaagsel wat de leegte opvult
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
10tallen auto’s. En maar drie kleuren…..
@e34m5touring: Fiddy shades ‘o grey
@lekkaah: of zijn het fifty gays with shades?
@E34M5Touring: hoewel het saai is, kan een beetje anonimiteit toch geen kwaad in mijn ogen. Daarom vind ik het geniaal dat Mercedes op de W212 het business package had.
@carlover66: Ja ik heb altijd kleur, heb 1 grijze gehad en dat was toevallig ook een Audi. Maar daarvoor en daarna altijd een goeie tint. Ik hou dr wel van moet ik zeggen. Zoiets koop je (vind ik) niet om anoniem door het leven te gaan. Al ben ik het wel eens met het Business pack van AMG. Maar vooral omdat je dan meteen een dikke sleeper hebt!
@E34M5Touring: haha dat is dan inderdaad zo jammer.
Hoeveel zijn er na zondag gestolen?
De crisis is voor velen echt voorbij
@sanderm3: Als je iets boven modaal zit en je baan gewoon hebt gehouden heb je nooit last gehad van de crisis. Ik heb niets gemerkt iig.
Mr. Propz en de Brabantse penoze on tour.
@thomasthomas: dat is de amg gang
@rovadepo: nee dat is de clientèle van VD Akker. Ongeacht welk merk.
@thomasthomas: ik was daar in oktober. Vrijdagmiddag.
Een klant kwam en 2 diknekken met zwarte leren jack’s bleven rond de RS hangen.
Alleen maar heel heel fout Penoza volk.
Niet gewoon een terugroep actie voor de remissues? 😁
Leuk dat er ook een RS6 C5 bij staat! (Zie foto 15 en 32)
Vroeger waren snelle Audi’s geweldig. Ze zagen er niet snel of duur uit. Ook waren het geen stuurmansauto’s. Dus zowel de pers, fanboys als de gemiddelde automobilist keek er niet naar om. Kijk naar de eerste RS6. Die had iets bredere schermen, 18″ velgjes en twee uitlaten. Hoe cool was dat? Niemand zag dat ze echt snel waren (de ook niet langzame S6 was nóg onopvallender). Niemand kocht ze ook. Maar wat waren die Audi’s cool.

Nu zijn ze nog altijd snel en nog steeds geen rijdersauto’s. Maar het zijn wel enorme, overdreven praalwagens geworden met 21″ wielen, zeldzaam gênante bumperkits, glimmende grilles en foute uitbouw. Dat spreekt natuurlijk een veel grotere doelgroep aan, maar een snelle Audi is daardoor niet meer cool. Als je wilt opvallen met een grote bak zou ik een oranje GS-F aanschaffen: misschien niet zo snel, maar wel veel cooler. Of een Mercedes E63: ook te fout voor woorden, maar wel de beste auto in zijn klasse.

Misschien een Audi S6 sedan met suffe velgen, in het donkergroen met JD kuurtje (en twee uitlaten minder). Dat kan nog net, wellicht.
@willeme: sterke mening wel in je reactie, haha. Mag hoor! Weet alleen niet zeker of ik de E63 best in class vind; meenemend dat de RS6 alweer een paar jaartjes meegaat.
@appelvis: Bij de Duitse auto’s is het simpel: meestal is de nieuwste het beste ;).
@willeme: eens. Alhoewel ik meestal niet zo onder de indruk ben van de M5 om de één of andere reden. Vooral esthetisch voor wat betreft in- en exterieur
@willeme: dat heeft de eigenaar van JD ook gedaan. Een S6 omgebouwd tot RS6 en gewoon 750pk er in. Jammer dat hij wel de RS6 bumpers gemonteerd heeft.
@dutchdriftking: Jeroen wilde gewoon een Sedan en die was niet beschikbaar als RS dus heeft hij hem zelf gemaakt
@st33fie: Het is volgens mij gewoon een avant, geen sedan.
@ablogjunk: ja klopt ik was in de war met die Finse meneer die hier een keer op AB voorbij kwam
@st33fie: Die S6 was gewoon een Avant.
@willeme: leuk verhaal maar de BMW M’s en Mercedes AMG’s zijn inderdaad net zo fout. En heb je weleens naar het front van de Lexus GS-F gekeken? Man wat een gedrocht van een auto en ook zeker net zo fout als je het mij vraagt.

Gewoon fantastische auto’s die RS-en en vooral de nieuwe RS6 vind ik een prachtige auto. Ja inderdaad een beetje fout, maar wat een bruut ding. Ik zou er graag 1 willen bezitten, daar maak ik geen geheim van.
@autoriteit: De uitgaande BMW M5 vind ik eigenlijk een hele nette auto (Azuritschwarz, Amorobraun interieur). Ziet er als een 5 serie met M-Sportpakettje. Daarbij is het een ware sportsedan met mooie proporties en goede layout (lees je mee @Jaapiyo), met RWD. Dus als sportsedan/wagon is de M5 de maatstaf, maar met de nieuwe lijkt dat ook fout te gaan.

De GS-F is zeker niet moeder mooiste, maar wel een stuk origineler en minder pretentieus (imho) dan de Duitsers.

Als ik mocht kiezen in deze klasse is er eigenlijk maar een optie: de nieuwe Cadillac CTS-V ;)
Zal wel ff een leuk geluid geweest zijn daar in de regio
Sinds wanneer is vd Akker dealer? Bijzonder geslaagde exclusieve autohandelaar, dat 100%.
@stefje: ze zijn geen dealer maar een autobedrijf die leuke occasions verkoopt en links en rechts een nieuwe, doorgeschoven vanuit een merkdealer. In 2006 was hier zeer veel commotie over:

https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/alles/3587-hessing_we_pakken_van_den_akker_hard_aan.html

Anno 2017 staat nog steeds op de website “Premium specialist in Audi, Bentley en Porsche.”

http://www.akker.nl

Dat doen ze dus goed.
@erik2907: Dat van Hessing heb ik gemist. Dat ze het goed doen staat buiten kijf. Maar een zeer geslaagde specialist is nog altijd geen dealer ;)
De prijs voor de meest salonfähige reactie is voorrrrr: willeme.

Van harte!
Boevenbende.
Ben benieuwd hoeveel er op eerlijke manier verdiend zijn. Blijft wel lekker geluid
Duur feestje!
Het overgrote deel is zwart en grijs. Je zou zeggen dat je een kleur kiest als is het alleen al om het voor plofkraakdiefjes oninteressant te maken omdat de auto dan meer opvalt.
Een R8 is geen RS. Knuppels!
@ghost: wordt wel onder Quattro gmbh gebouwd dus ik zie er geen probleem in?
@r32turbo: Staat in de Audi autoconfig ook gewoon vermeldt onder het RS label.
@r32turbo: neem het dan Quattro Gmbh meeting ipv RS-meeting.
Wat heeft die Ferrari met deze pauper auto’s te maken?
@martinT5: kijk maar eens in het occasions overzicht op de website.
Wat een afgunst hier zeg… als autoliefhebber is het toch fantastisch dat er een meeting wordt georganiseerd voor een bepaald type auto.
@edgar:
Idd. Wat een afgunst. Heb zelf ook meegedaan. Was echt een prachtige dag, voor RS en R8 liefhebbers. Je ziet ze al niet vaak, hoe mooi is het dan om als liefhebbers onder elkaar je gezamenlijke hobby te delen…
Velen weten niet eens waarom een RS zo bijzonder is, rijdt er maar eens in. Zijn gewoon beesten van auto’s…
Ik vind het wel een erg hoog ‘VVD’ gehalte hebben zo’n Audi RS Meeting

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).