Nederlandse plofkrakers crashen Audi in Duitsland [updated]

Auteur: , 85 Reacties

Het is weer zover.

Nederlandse plofkrakers crashen Audi in Duitsland

Drie Nederlanders pleegden een plofkraak op een geldautomaat, vlak over de grens bij Emmen in het Duitse Meppen. De vluchtauto betreft een donkere Audi en mogelijk is het de alltime plofkrakers favourite: de Audi RS4. Of een Audi S4, dat kan ook. Enfin, bij de vluchtpoging raakte het drietal op de verkeerde weghelft, waarna de Audi frontaal botste op een vrachtwagen.

Hierna raakte de vluchtwagen een boom. Een der inzittenden overleefde het ongeval niet. Een tweede persoon raakte zwaargewond en de derde werd na een vluchtpoging te voet alsnog gearresteerd. De politie vermoedt dat het om Nederlanders gaat.

Dat zit er dik in, want eerder berichtten we al over een heuse golf aan plofkraken in het westen van Duitsland. De politie aldaar heeft het vermoeden dat een Nederlandse bende achter deze zaken zit.

De video check je HIER! Of klik op het screenshotje.

Video

Foto, video en info via NDR.de85 reacties

Ik zal het niet snel zeggen, maar wat jammer van de Audi.
@vorsprungdurchbetrug: En jammer dat de boom niet sterk genoeg was voor een ‘natuurlijk’ einde de andere 2!!
Tja. Risico van het vak zullen we maar zeggen.
Zonde van die mooie RS4, ook van die mooie supersportstoelen….. Een klassieker in spé.
Wat bezielt zulke mensen toch…..
@bram95: geld, zo moeilijk is dat niet
@Bram95: ach zie het positief; als er minder zijn dan is dat goed voor de waarde ontwikkeling!
@Bram95: Aan die schaalstoelen kan je inderdaad zien dat het een RS4 is. (of iemand heeft ze in een S4 gestopt) kan iemand die stoelen even reinigen, en eventueel de onderstellen laten controleren? Dan neem ik ze daarna wel over voor een klein prijsje.
@dutchdriftking: zullen alsnog wel verkocht worden voor 2K het setje.
@ghost: Ik ben bang dat je gelijk hebt.
@dutchdriftking: ik kijk zelf al een tijdje naar mooie exemplaren voor in de polo WRC maar wil er max. 2500 aan uit geven(voor de half alcantara versies) prijzen veelal hoger van wat er aangeboden wordt.
@dutchdriftking: nee, over na gedacht maar dan wil ik het goed doen en ook meteen bekleden in de stoffen die passen bij mijn R interieur. Dan kom je toch uit op hetzelfde geld en de schalensitze hebben mijn inzien ook een betere restwaarde en uitstraling.
Hoogblonde Finnen?
@Soulmaster: Goh, dacht net hetzelfde, maar die hebben gemiddeld toch geweldige racingskills?
@White_Lightning: Nee de hoogblonde finnen verliezen tegenwoordig bij het minste geringste hun hoofd.
@Soulmaster: met dubbel paspoort zeker, haha
@soulmaster: ik denk zelf aan Eskimo’s
Theorie gedaan bij die droeftoeter van Altijdgeslaagd?
Ook weer opgelost. Zal er geen traan om laten. Sterker nog, ben t alweer vergeten.
Ze raakten op de verkeerde weghelft? Van een Autobahn? Over de vangrail gehopt of zo dom om te gaan spookrijden?
@mashell: volgens de NDR een gewone uitvalsweg van het leuke Meppen. Niks Autobahn, zover kwamen ze niet eens. Ook interessant is dat het artikel rept van 250 leden van de Audi bende.
Thanks! Gaan we fixen.
@mashell: Nergens staat dat het op de Autobahn is gebeurd.

-edit: check de titel ;)-
@berlinetta: degene die dit heeft ge edit: niet alle wegen in Duitsland zijn autobahns…

-edit: was het maar zo’n feest!-
Mooi, in elk geval weer één plofkraker minder.
Dat die andere twee ervan mogen leren, tuig van de richel.
Als ze zo doorgaan lost het probleem zich vanzelf op, net als de criminelen in Amsterdam, hoeft de politie ook niks aan te doen, die ruimen zichzelf/elkaar ook op.
@stationcar: Jawel, maar je zal maar de rechtmatige eigenaar van de Audi zijn…
@dutchdriftking:
Tja…. Das echt kl*te hé… Man dan lig je ’s nachts ook niet lekker in je bed! Met dié mensen heb ik wel medelijden ja.

Wat bij mij wel blijft hangen is de vraag waarom ze altijd met een S4/RS4-en plofkraken plegen, waarom niet met BMW M’s, Mercedes AMG’s enz enz, wat is er met die Audi’s dat ze zó aantrekkelijk zijn!?
@stationcar: vierwielaandrijving, dus makkelijk te rijden. Zie maar is een M5 of c63 in het rechte spoor te houden als het wegdek nattig is.
Verder zijn audi RS’en bijna in regel station, dus er pas veel gejatte zooi achterin, er zijn erg weinig station AMG’s en een station M5 is zo zeldzaam dat ze die beter kunnen doorverkopen.
@lambo4all:
Mmmm, ja, goed punt! Ik denk dat je gelijk hebt ja…
@lambo4all:

Nou nee, niet helemaal, want als een AWD (dat is het meer) gaat, dan gaat’ie ook !
Ding is wel dat je iets meer grip hebt maar als nadeel is het onderstel wat minder communicatief !
@lambo4all: Wel eens geprobeerd om fluisterstil met een AMG weg te rijden? Die dingen hoor je vanaf 5km afstand aankomen en tail twist happy, niet echt de ideale get a way car.
@stationcar: quattro en redelijk foolproof om retesnel rechtdoor te kunnen rijden.
@stationcar: dom volk dat niet nadenkt, iedere in de nacht rijdende RS of S is verdacht en wordt van de weg geplukt. Een slimme dief doet dit in een Opel Meriva of zo en houdt zich overal netjes aan de snelheidslimieten. Dit soort oliedome wannabee diefjes heeft teveel films gekeken
@parker: ik weet niet hoe je met bij een Opel Meriva komt als keuze, maar mijns inziens is dat toch echt een waardeloze keuze voor dit soort acties… Een plofkraak is nou niet bepaald een low-profile handeling ( veroorzaakt vaak toch het nodige geluidsoverlast). Primaire behoefte voor dit soort mensen is een hok onder hun kont te hebben die sneller is dan de gemiddelde politieauto. Je wilt toch kunnen proberen te ontkomen? Succes met je Opel Meriva….
@roadrage78: nee, je moet juist onder de radar blijven, dat doet je niet door als een idioot te rijden in een nogal opvallende auto
@parker: je mag er vanuit gaan dat er behoorlijk wat geluid gemaakt wordt bij zo’n plofkraak. De kans dat je signalement (vluchtwagen) bekent is bij politie is dus vrij groot. Onder de radar blijven is dan vrij lastig. Reken er ook op dat ze pas gaan jakkeren bij het zien van een politiewagen. Dan heb je niet zo veel aan een Meriva of gelijkwaardig want je wordt evengoed wel herkent en in dat geval bijna zeker gepakt…
@roadrage78: deze kneuzen zijn dus zonder politiewagen in beeld gaan jakkeren, zo dom
@stationcar: Gezien het oogenschijnlijke gemak waarmee die Audi’s gejat worden zit er ook een fout in de beveiliging.
Anders zouden er niet zoveel rijdend worden mee genomen.
@dutchdriftking: Of die vrachtwagenchauffeur………zolang de Blonde Finnen (mooie vondst hierboven, die houden we erin) zichzelf uitroeien: niks aan de hand en beter dan een leven lang op staatskosten opbergen. Maar men betrekt er nogal eens anderen bij…..
Karma is een bitch…
@jasbelle: especially if you are!
Jammer van die audi.
Of die gastjes in de audi het overleefd hebben vind ik niet zo belangrijk. Hoe is het met de vrachtwagen chauffeur?
@massi: Eens, uiteraard zijn de boeven niet verzekerd, dus de trucker (of zijn baas) kunnen naast alle lichamelijke ellende zich ook nog een druk mogen maken over geld…. Wie weet is de man de rest van zijn wel invalide.
@massi: Als er nog 2 kerels uit zijn gekropen en 1 nog in staat was om m op een lopen te zetten ga ik er vanuit dat het met de vrachtwagen chauffeur ook wel oke gaat
@massi: Sterker nog, hoe gaat het met de vrachtwagen? Ik hoop nog dat de chauffeur zijn geld hiermee kan verdienen.
Eerste zin tweede woord eerste letter …Moet dat geen M zijn?
@norge: de pl in het 5e woord moet eigenlijk ook een m zijn…
“Hierna raakte de vluchtwagen een boom. Een der inzittenden overleefde het ongeval niet. Een tweede persoon raakte zwaargewond en de derde werd na een vluchtpoging te voet alsnog gearresteerd.”

Ik vind dat er hier wel heel makkelijk aan voorbij wordt gegaan dat we hier met een leven te maken hebben. We maken er wel geintjes over, maar feit blijft toch dat dit een grote impact heeft op een leven.

Ik verwacht dan ook op z’n minst een minuut stilte voor de boom…
@Rick-dos: geen respect hebben voor de eigendommen van anderen heeft invloed op meer levens.
@Rick-dos: ik moest lachen, Maar je hebt nog gelijk ook, die boom is een groter verlies dan dat tuig.
@Rick-dos: zit jou nou serieus uit te leggen dat het overlijden een grote impact heeft op het leven?
@mashell: Ik kan mij zo voorstellen dat zo’n klap van een RS4 een grote impact heeft op zo’n boom…
Kan er niet wakker van liggen, heb er geen medelijden mee en zal ze ook niet missen en medelijden met de familie heb ik al evenmin. Als familie van mij zich met dat soort praktijken bezig zou houden zou ik er heel erg veel afstand van nemen en mij doodschamen dat het überhaupt voorkomt in mijn familie. Voor de chauffeur van de vrachtwagen is het wel erg natuurlijk. Hopelijk is hij niet gewond geraakt.
@sportevo: Ach, iedereen heeft een moeder…..
@dutchdriftking: tuurlijk, maar neemt nog steeds niet weg dat ik ook met die moeder geen medelijden heb omdat zij haar zoon is verloren. Tuurlijk mag die vrouw verdriet hebben.
Ik vind Karma helemaal geen Bitch
Karma is een topper
Het erge is dat ik ze het inmiddels ook gun
Jetz geht’s total loss moeten ze gedacht hebben…
Als het een bende is (was?) dan dunt de club snel uit zo… In 3 weken 2 keer raak?
Ik ben van plan om in de toekomst een (R)S4 aan te schaffen, geen splinternieuwe weliswaar. Maar zulke berichten doen me toch serieus twijfelen, ze worden echt met bosjes tegelijk gestolen en paar dagen later ofwel uitgebrand ofwel tegen een boom geparkeerd teruggevonden.
Zonde van de wagen in ieder geval.
@misterdrogba: All risk verzekeren, en elke maand weer een nieuwe halen. En sowieso binnen stallen. Wat ze niet zien kunnen ze niet jatten.
@dutchdriftking: daar heb je wel gelijk in. Maar heb al verhalen gehoord van eigenaars die blijkbaar gevolgd zijn geweest naar hun woning om dan ’s nachts hun bolide te zien vertrekken vanuit de garage.
@dutchdriftking: Ah, u bent naïef zo te lezen…

Casus1: Men volgt je naar je huis. De gevolgen kan je wel raden
Casus2: Jij of je vrouw zit achter het stuur onderweg naar weet ik veel en er staat vervolgens een crimineel met vuurwapen die tegen het ruitje tikt. De gevolgen kan je wel raden.
Casus3: Jij zet de auto een keer te koop en dan kan je ook wel raden welke figuren er op af komen.

Ondanks je mooie garantie/verzekering etc etc wat is het dan toch mooi genieten van zo’n S/RS/M/AMG etc…
@misterdrogba:
Ben je ook een plofkraak aan het plannen?
@misterdrogba:
Sorry, geintje man :-)
@stationcar: haha :) stressfactor van zulke projecten ligt me iets te hoog.
@misterdrogba: koop hem in het knalgeel, dan maak je het makkelijk voor de politie in ieder geval.
@misterdrogba: gewoon een met een opvallende kleur kopen, het zijn altijd de donkere kleuren die in dit soort berichten langskomen. Voor de ultieme peace of mind kun je ook nog een klasse 5 alarm in laten bouwen.
@knipperlichtje: plus tracker erin. En idd een felle kleur kopen. Dan maak je nog de meeste kans dat ze hem laten staan. Ik persoonlijk zou alles wat aan de buitenkant refereert naar een RS of S eraf halen .
@rolov: een tracker is standaard aanwezig op een klasse 5 alarm, inmiddels kun je ze zelfs met jammingdetectie krijgen. Wordt verstoring van het volgsysteem gedectecteerd, dan legt een extra startonderbreker de auto plat, zo plat dat je ‘m zelfs met de originele sleutel niet meer kunt starten. Ideaal voor risicovoertuigen als een RS4.
@knipperlichtje: ok thanks!
lekker voor ze
Waha, kneuzen.. Dit is al de de tweede die zich zonder dat ze achtervolgd worden van de weg rijdt, auto jatten is één, kunnen rijden een tweede. Ontzettende lowlife prutser-wannabee diefjes
Plof. Muhahaha.
De eerste A4 S4 Avant cabriolet ik dacht een scoop maar het is een ramkraak
Leer autorijden, stelletje stumpers… Misschien was dat altijdgeslaagd toch niet zo’n goed idee…
@E34M5Touring:
Wat verwacht je van dit volk?
Hun voorvaderen hebben honderden jaren op kamelen rondgereden.
Een Audi RS heeft wat meer vermogen dan een kameel.
@yipikaye: maar is ook vier-poot/wiel aangedreven !
Zeker neefjes van die utrechters van vorige maand.zaken gaan slecht audi 2 vs boeven 3
Toch verrassend dat het weer Marokkanen waren….
En ja hoorrrrrrrr, we hebben er nòg een vandaag uit de categorie
“Blonde Finnen in een Audi die een gevaar op de weg zijn”:

zie hieronder, gelukkig nog één politiek incorrecte krant die gewoon keihard de etniciteit durft te suggereren:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25358317/__Jacht_op_doorrijders_meisjes__.html
Strontziek word je van die politike correctheid…we weten allemaal dat het hier NIET om ‘Nederlanders’ gaat. Noem het beestje gewoon bij zijn naam. Vind het in ieder geval erg jammer dat de auto zo aan zijn einde is gekomen. De inzittenden…bijzaak.
Jammer van de auto: RIP

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).