Nee, de Ford GT mag nog steeds niet verkocht worden

Auteur: , 28 Reacties

We komen steeds dichterbij een tijdperk waar het wél mag.

Nee, de Ford GT mag nog steeds niet verkocht worden

De nieuwe Ford GT is zonder meer een van de gaafste auto’s van de afgelopen paar jaar, maar Ford heeft het verkoopproces dusdanig vreemd aangepakt dat het alsnog een onaantrekkelijke auto is geworden. Potentiële kopers moesten “solliciteren” om er een te krijgen en wanneer de verkoop eenmaal was voltooid, mochten ze hun voertuig twee jaar lang niet verkopen. Een slimme zet van Ford, want als de auto tegenvalt, zal hij dus niet ineens massaal op de markt verschijnen. Een andere voorwaarde was namelijk dat men de GT ook daadwerkelijk moest gaan rijden. Wie na enkele maanden teleurgesteld was in de auto, had dus simpelweg dikke pech.

Een totaal andere, maar veel logischere reden dat men het apparaat van de hand zou willen doen, heeft te maken met geld. Omdat de nieuwe Ford GT door zovelen wordt begeerd en niet iedereen de auto heeft kunnen kopen, zijn er nog voldoende mensen bereid een veelvoud van de oorspronkelijke prijs te betalen. Mecum Auctions heeft dit vorig jaar bewezen, door 1,8 miljoen dollar te vangen voor een simpel grijs exemplaar.

Afgezien van de prijs was vooral het feit dat Mecum de auto probeerde te veilen verontwaardigend. Was het op voorhand nog niet duidelijk genoeg, dan had het John Cena-debacle wel de nodige publiciteit over deze voorwaarde gezorgd.

Nee, de Ford GT mag nog steeds niet verkocht worden

Door de veiling van de grijze Ford GT voelde de Amerikaanse autofabrikant zich gedwongen een rechtszaak aan te spannen en dit is dan ook precies wat er gebeurde. Inmiddels is het duidelijk geworden wat de uitkomst van deze rechtszaak is: Ford staat nog altijd in zijn gelijk. De autofabrikant heeft een schikking met Mecum bereikt. Hiermee belooft het veilinghuis dat het voortaan geen Fords GT meer zal veilen die nog niet twee jaar in het bezit van de eigenaar zijn geweest.

Hoewel er nog altijd een hoop drama is rondom het wel of niet verkopen van de Ford GT, zullen eigenaren die de eerste exemplaren in ontvangst hebben genomen binnenkort legaal hun auto van de hand mogen doen. De auto ging in de laatste maand van 2016 in productie. Overigens veilt Ford zo nu en dan zelf ook een totaal nieuw exemplaar van de Ford GT. Recentelijk ging er bijvoorbeeld een Heritage Edition onder de hamer voor het goede doel en deze auto bracht een bijzonder hoog bedrag op.28 reacties

En terecht, we zullen de de flippers leren! :P
Veel te veel geld voor een V6…
@skinnybmw: als je het vergelijkt met de v6 van Mercedes, valt tie in het niets..
Doug de muro heeft er gewoon 1 2e hands gekocht. Niks gehoord dat de oude eigenaar een boete heeft gekregen….
@mijnporsche: Verdient hij zo goed met een YouTube kanaal?
@frederik: Zijn video’s worden behoorlijk goed bekeken. Daarnaast schrijven /reclame maken voor Autotrader. Denk niet dat hij tekort komt hoor! Maar het is dan ook gewoon een fulltime job natuurlijk.
@frederik: Ik heb laats een video bekeken van een andere auto reviewer op youtube die, denk ik, redelijk openheid van zaken gaf. Hij nam zichzelf als voorbeeld en liet zien hoeveel hij verdiende met het aantal views en likes en dergelijke die hij kreeg. Hij gebruikte de Muro ook als voorbeeld omdat hij, in de groep auto reviewers, op dit moment heel populair is. Uit mijn hoofd zeg ik: hij verdient ongeveer $ 100.000,- per maand met zijn kanaal.

Dat is veel in auto reviewer land maar zoals deze jongen uitlegt, er zijn kanalen die een veelvoud hiervan verdienen op youtube.

https://youtu.be/RH0eDGWpG-o
@pomoek: Interessant, dat is niet verkeerd dus!
@mijnporsche: de heeft de vorige ford GT
@mijnporsche: oud model
@mijnporsche: Dat de de Ford GT van 2004/2006.
@reactief: 1x de = is
@mijnporsche: was vorig model
@mijnporsche: hij heeft de vorige versie ?
@mijnporsche: Die Ford GT van Doug is een 2005 model.
https://www.youtube.com/watch?v=xJUOKi-pdbk
Ben toch wel benieuwd wat er in die contracten staat van Ford.
Marktwerking werkt Ford toch zelf in de hand door gelimiteerde oplages te maken van de GT?

Dat hele flippen, wat ik er dan ook van vind even terzijde, komt door de werking van vraag en aanbod. Als Ford had besloten minder mensen af te wijzen op de aanmelding van de GT of juist had besloten om op basis van de aanmeldingen meer te produceren, had je nu die gekke taferelen niet.
@ghost: Minder mensen afwijzen betekent toch ook meer produceren? ;)

Omdat de auto extern wordt gebouwd zullen ze niet heel veel verdienen op deze auto denk ik. En volgens mij hebben ze door de grotere vraag dan verwacht al een productieserie toegevoegd.
@reactief: staat er wat knullig maar ik snap je knipoog, zodoende denk ik dat we elkaar begrijpen;-)
@ghost: ja true, toch is het best verstandig om niet maar te blijven bouwen zolang er vraag naar is al was t maar om de afschrijving te beperken. Kijk naar McLaren dat schrijft af als een malle en daar hoor je klanten ook wel echt over klagen dus dat is iets waar men wel rekening mee moet houden.
@dakarbemo: ik ben het niet helemaal met je eens. Het is niet aan de producent om zich te bekommeren over jouw winst of afschrijving. Daarbij is er slechts een heel klein groepje mensen wereldwijd dat überhaupt winst maakt op nieuw te kopen auto’s. Doorgaans mensen die toch al niet neer hoeven te kijken op een miljoen meer of minder. Maar ik snap het wel hoor, Ford luistert gewoon nooit wat de mensen echt willen. Als sinds Henry Ford de T-Ford begon te bouwen zei hij: “if I asked what the people wanted, they asked for raster horses”.
@ghost: “Het is niet aan de producent om zich te bekommeren over jouw winst of afschrijving.” Nee natuurlijk is het niet de taak van de producent. Maar het gaat de producent om verkoop realiseren c.q. aantrekkelijk zijn om als klant autotjes van te kopen. Dan werkt extreme afschrijving etc niet mee. Volgens mij zijn dr bijv heel veel mensen die geen nieuwe Vantage gaan halen omdat de verwachting is dat die klassiek afschrijft als een Aston. Het is denk ik te kort door de bocht om aan te nemen dat kopers van dit soort auto’s hun neus ophalen voor afschrijving.
@dakarbemo: ik snap ook wel wat je zegt, maar bij deze GT ging het net even anders. Je moest je aanmelden/inschrijven en zodoende al een aanbetaling doen. Er waren veel meer aanmeldingen dan de productieaantallen. Ford heeft zodoende mensen geselecteerd en mensen afgewezen. Hoewel je misschien niet mega veel winst maakt per GT, zal het heus wel iets zijn, anders ben je doorgaans niet snugger bezig als bedrijf (VAG met de Veyron vergeten we even). Dus als blijkt dat je ruim 2x de aanmeldingen en aanbetalingen hebt versus wat je had beoogd, zou ik toch nog eens om de tafel gaan met de mensen die erover gaan..het zijn immers warme broodjes in dat geval!
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat t contract echt te handhaven is wereldwijd. Met Cena was er een settlement dus geen gerechtelijke uitspraak. Denk dat ze in de zandbak of China echt hun reet afvegen met een contract dat zegt dat iets wat jij hebt niet verkocht mag worden binnen een termijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).