Neem een kijkje in de nieuwe Pagani-hemel

Auteur: , 16 Reacties

De komst van de Huayra betekende voor Pagani een forse uitbreiding van de huidige productiefaciliteit. De oude magazijnhal op een Pittoresk industrieterrein waar met drie man en een paardenkop Zonda's in elkaar werden gezet zat aan zijn maximale capaciteit. Er moest meer ruimte komen.

Neem een kijkje in de nieuwe Pagani-hemel

Met de uitbreiding van de Pagani-werkplaats en de installatie van een nog grotere autoclave om koolstofvezel onderdelen in te bakken kon de levertijd van de 700 pk tellende Huayra naar beneden worden gebracht. Niets zo vervelend als lang moeten wachten op je hypercar van 1 mio, nietwaar? Ook het personeelsabestand is de laatste jaren sterk gegroeid. Van 40 man (m/v) in 2009 tot ongeveer 80 Pagani-lieden vandaag de dag.

Enfin, Marchettino mocht met zijn camera de nieuwe werkplaats induiken. Een plek waar vaklieden Huayra’s bouwen en jongensdromen realiseren. Altijd leuk om te zien.16 reacties

De Huayra is de mooiste auto van dit moment als het aan mij ligt!
@forzaferrari: interieur misschien ja.
@forzaferrari: Vind de Pagani Zonda Cinque Roadster mooier als het gaat om een Pagani.
@forzaferrari: “van dit moment”, dus jij vindt het op dit moment, en alleen op dit moment de mooiste auto, ik vind de Ferrari LaFerrari de lelijkste hypercar in productie op dit moment. En de Pagani Zonda R de mooiste auto OOIT, dus niet op dit moment alleen.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Heb zitten nadenken welke super/hypercars ik het mooiste vind en welke in mijn top-3 zitten.

Pagani Zonda Cinque, McLaren F1 LM, Lambo Murcielago LP-670 SuperVeloce wordt het dan, over de volgorde ben ik nog niet uit.
@agera: Goeie smaak! Maar ik zou er denk ik nog wel een klassiekertje bijdoen, de Ferrari F40, dat is wel zo ongeveer mijn ultieme droomauto.
De Pagani Huayra heeft een mooier interieur, maar de McLaren P1 en een Koenigsegg Agera een mooier exterieur.
Welke blinde bestelt er een matzwarte met roze strepen?
@Vincegail: Waarschijnlijk zo’n arabier die er 5 in z’n garage heeft staan.
Mijn voorkeur gaat naar de Zonda.
Zonda cinque, of de R.
Apart genoeg vond ik de Cinque, R, RS en nog wat late modellen eigenlijk alleen mooi terwijl dat ze nou toch niet echt heel anders zijn dan andere Zonda’s

Ook de Huayra laat me dan weer koud.
Mooie auto hoor, maar niet genoeg voor mn hypercar top 3:
1:McLaren F1 GTR
2:McLaren F1 LM
3:McLaren F1
gekke overdesigned troep ..

wel lachen dat het bestaat iig ..
@lincoln: Overdesigned troep… Wat dat betreft zijn ’t net Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50, dus cool :)
De huayra is wel echt baas!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).