Neem maar vast afscheid van het Top Gear-circuit

Auteur: , 58 Reacties

Klassiek plaatje erbij voor extra sentiment.

Neem maar vast afscheid van het Top Gear-circuit

Hopelijk blijf je je emoties de baas bij het lezen van dit nieuws waar de fans van Top Gear oude stijl ongetwijfeld dingetjes bij gaan voelen. Er waren namelijk plannen om op de plek waar nu Dunsfold Aerodrome is gevestigd 1.800 woningen te gaan bouwen. Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen: die plannen zijn goedgekeurd. Dunsfold Aerodrome moet een gebied worden waar jonge gezinnen met bepekte budgetten kunnen gaan wonen, aldus BBC.

Fijn voor hen en mensen zullen ergens moeten wonen, maar wij hebben natuurlijk vooral fraaie herinneringen aan dat rare doch fijne cicuitje op de landingsbaan. Wie herinnert zich niet de Koenigsegg die plots uitbrak en van de baan scheurde? Of de toptijd van de (min of meer) Nederlandse Ascari? Enfin, jullie schudden vast nog veel meer fraaie anekdotes uit de mouw. U weet waar.

Dank aan @uncivilsum voor het tippen!58 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De Caterham die even hard als de Veyron het circuit rondreed was voor mij een topper.
Aerodrome > Eboladrome
Ik neem aan dat het politiek correcte BBC maar al te graag meehelpt dit prachtige sociale project te realiseren, en het plan geen strobreed in de weg zal leggen.
@martinus: de BBC heeft niets te maken met Dunsfold Aerodrome. Ze hebben er gebruik van gemaakt. De BBC is gewoon klant. En ik weet niet of je Jezza een beetje gevolgd hebt de afgelopen 10 tot 15 jaar, maar het feit dat hij in die tijd niet ontslagen is door de BBC bewijst dat ze absoluut niet politiek correct zijn.
@willeme: Bewijst eerder dat ze het hebben toegestaan omwille van kijkcijfers en het grote geld lijkt mij.
@willeme: Correct. Circuit is als ik me niet vergis eigendom van Cambridge Uni
Een circuit in je tuin, een droom die uitkomt..
@mars: ik vind dit toch meer een tuin in een circuit
en met die witte Boeing in de achtergrond, die telkens opnieuw mn aandacht wist te trekken…
Aston Martin Vanquish die uit de bocht vloog, taalcursussen op de radio voor The Stig, het was immers ook het stukje asfalt waar het fenomeen bekend werd. Jammer dat er woningen komen te staan.
Ik begin steeds meer te denken dat jullie aandelen hebben bij topgear. On topic: Uiteraard mijn oprechte medeleven met dit verschrikkelijke nieuws, ik stem bij deze in boor een zwarte pagina in de geschiedenis boeken. Niet enkel in Nederland, nee wereldwijd. Dat hebben ze verdient
@shalomleon: boor is door natuurlijk
@shalomleon: niet voor?
@draadloos: nee, goor
@shalomleon: en verdient is natuurlijk verdiend…
@shalomleon: zet dan meteen een d achter verdien als je toch bezig bent :)
Waarom denk jij dat wij aandelen hebben bij Top Gear, nog los van de vraag of dat überhaupt kan?
@MauritsH: Onafhankelijk marktonderzoek op Niburu Maurits, zo weet ‘ie het!
@MauritsH: omdat het altijd overkomt als slijmen bij de baas. Als dat zo zou zijn dan zaten jullie er tot de schoenveters in…. Ik was ook een fan hoor maar er zijn grenzen. Ik slijm bij mijn vrouw niet eens zo
@shalomleon: dus we schrijven over een oud tv-programma alsof we er bij de baas tot aan de schoenveters in zitten? Helder, goed weekend.
Daar bouwen ze tenminste nog nieuwe huizen.

Top gear is enige tijd geleden al overleden, op naar nieuwe auto programma’s of websites ;) die het autonieuws op een joviale/grappig/eigenwijze of op eigen wijze brengen.
Hammond die een Scandinavian flick deed met ’n Suzuki Carry :)
Leg je een circuit aan die door de straten van de nieuw te bouwen wijk lopen. Heb je gelijk een stratencircuit…
Ja dat circuit gaan we missen. Gelukkig hebben we nu een nog veel raarder TGT circuit.
Het sterft in Engeland van de kleine vliegvelden, de meesten hebben een oorsprong uit de tweede wereldoorlog.
Biggin Hill is één van de meest beroemde en ook Dunsfold, dit in Zuid Engeland gelegen vliegveld werd oorspronkelijk gebruikt door bommenwerpers.
Nu zal het waarschijnlijk gebruikt worden voor sportvliegerij en om commerciële vliegtuigen te stallen of onderhoud aan te plegen (goedkoper dan Heathrow)
Ik denk dan ook dag het veel vervelender zal zijn voor de nensen die daar werken en de bedrijven die daar een boterham verdienen.
@desjonnies: Het is niet alleen gebruikt om te landen, er werden ook vliegtuigen gebouwd. Harriers waren de laatste vliegtuigen die (deels) daar werden gebouwd. Nu is het enige wat vliegtuig gerelateerd is de jaarlijkse Wings and Wheels show (spitfires, Vulcan toen die nog vloog, red arrows, winwalkers, oude en nieuwe supercars, etc) elk jaar in Augustus, de training voor luchtvaartpersoneel in de witte 747, wat oude meuk die er gestald staat en een enkele prive vlucht. In de buurt zijn genoeg andere vliegvelden die beter geschikt zijn voor kleine particuliere vliegtuigen of charters. Wat er aan werk zit zijn voornamelijk Cranleigh Freight Services (CFS, blauwe DAF XFen op de achtergrond als je Top Gear kijkt), depot van een steiger bouwer / bekistingen voor in de bouw, vrachtauto rijscholen (zijn paar kruispunten nagemaakt etc), een garage (APKs etc), verhuisbedrijf en nog wat andere meuk. Als ze de oude loodsen niet plat gooien kunnen de meeste blijven zitten waar ze nu zijn…
“Dunsfold Aerodrome moet een gebied worden waar jonge gezinnen met bepekte budgetten kunnen gaan wonen”

Ze gaan dus een ghetto bouwen…
@87sandyd: die hebben ze wel meer in de uk
@87sandyd: deden ze dat ook maar eens in Nederland in de randstad; goedkope huizen bouwen. Wellicht dat mensen zonder hoog inkomen dan eens een huis kunnen bewonen zonder staatssteun.
@lekbak: wie zijn ze? Als ze de overheid is heb je gewoon weer ouderwetse sociale woningbouw. Ik ben het er overigens mee eens dat er hier een probleem is, de meeste woningbouwverenigingen bouwen amper nog wat en verhuren alleen.
@87sandyd: Goedkope woningen is relatief. In London is een flatje voor £400K affordable housing volgens de richtlijnen van de overheid. In Waverley (gemeente waar Dunsfold onder valt) vindt je geen huizen met 4 slaapkamers voor onder £400K. Aangezien dit, net als alle andere nieuwe wijken in Engeland, door private partijen wordt uitgevoerd hoef je niet op (voor Nederlandse begrippen) betaalbare huizen te rekenen….
Laat ze maar naar Zandvoort komen en dan SIARPC terug. Kan op het scheivlak mooie beelden opleveren.
via Android app
Ferrari liet rondetijden toch niet toe?
@stfu: Jawel. Wagens als de 599 GTO, 458 en Enzo staan er gewoon op. Het was vooral bij de LaFerrari dat ze moeilijk deden omdat er toen directe hypercar-concurrenten waren in de vorm van de P1 en 918.
@edge: Deze beelden lijken mij touwens afkomstig van dat afscheidsritje dat Clarkson enige tijd voor een goed doel deed.
De klapper van Richard. Het feit dat hij dat heeft overleefd is wonderbaarlijk. Echt een engel op zn schouder.
@kimhung: Ik denk dat je doelt op de crash met de dragster? Dat was op Elvington, niet Dunsfold.
*Snik* Die goede oude tijd!
Braking hard towards hammerhead…. And sideways on the way out!
Of hoe Michael Schumacher een zwarte Enzo FXX liet schreeuwen
@jorden: ja die is me ook altijd bijgebleven..
Die jankende Aston DBR9. Good timessss
Het is toch ook het test circuit van McLaren?
@speedfreakr: Volgensmij hebben ze daar alleen de MP4-12C getest, maar helemaal zeker weten doe ik het niet.
De Lexus LFA die de 4e snelste tijd neerzette, maar dit wel in de regen deed!
Zou toch graag nog een keer een droog rondej willen zien… helaasch gaat dat dus niet meer gebeuren :-(
Kunnen ze Max nog ff het circuit op sturen met die ouwe Liana? Daarna mag het plat!
@matter: ja dat zou mooi zijn om te zien!
Requiescat in pace! Tijd om de Eboladrome toch om te bouwen zodat er gelijkenissen zijn met het oude circuit. Bochten hernoemen, denk aan: Hammertime, Sir Michael et cetera!
Zonde! Zo veel lol gehad op dit circuit met Forza 4.

Meest memorabele momenten voor mij:

– De CCX die van de baan schoot
– De Audi S4 die de BMW M3 compleet het snot voor de ogen reed(tegen de verwachtingen in)
– De Aston Martin DBR9(beste geluid so far)
– Michael Schumacher met zijn FXX
– De Audi R8 vs de Porsche 911 van Hammond en dan met name het shot dat de r8 op het circuit rijdt en Hammond al driftend het shot binnen komt. Geniaal
Hiermee is het oude Top Gear -ondanks dat het allang veranderd was na de fracas– definitief weg. Alle elementen verdwijnen. Het oude format paste bij déze personen en dít circuit. Een heropleving van TG gaat dus alleen nog werken bij een totaal nieuw format.
Dan maar hopen dat de straatnamen verwijzen naar het circuit en herinneringen. Dat zal wel mooi zijn.
Careless airways :)
Het doet me niks; missch nog wel leuk voor die gezinnen om te kunnen bbq-en op de plek van hammerhead?!
Was leuk maar er is asfalt zat en interessanter tracks.
Ik denk als ze bv elke week een rondje Laguna Seca zouden doen met the Stig dat dat veel leuker is nog
Mijn 2 favo afleveringen waren de testrit met de BMW M5 E60 en Schumacher in de Ferrari FXX die over het circuit dendert. En of het nou gespeeld was of niet, maar een race legende bij Top Gear zien was gewoon cool.
Yes! De rondjes op het circuit waren saaie nietszeggende goedkope tijdvulling.
Hammerhead lane, flow throw street!! Zelf ik mogelijkheden om iets van het circuit in het project te verwerken.
Die 1800 huizen worden nog niet gebouwd. De gemeente Waverley is akkoord dat er in principe 1800 huizen gebouwd kunnen worden, maar er is beroep tegen aangetekend door de lokale afgevaardigde van de House of Commons (Anne Milton) en nu wordt het door de relevante minister behandeld. Maar dat gaat er ook wel door komen gok ik.

Tegen de tijd dat het allemaal helemaal goedgekeurd is ligt er wel een nieuwe bouwvergunning voor 2600 huizen want zoveel huizen hoopt de gemeente daar namelijk te bouwen volgens hun concept ruimtelijke visie die er volgend jaar gaat komen. Het grote idee hier achter is dat elke gemeente een aantal huizen moet bouwen dat vastgesteld is door de landelijke overheid, en Waverley wil de meeste huizen op Dunsfold bouwen zodat ze niet huizen goed hoeven te keuren in bestaamde dorpskernen of elders op het platteland. Daar doen ze liver niet aan…

Op- zich is het jammer als Dunsfold weg is want er is elk jaar minstens 1x iets leuks te doen qua auto’s en vliegtuigen en McLaren gebruikt het als ontwikkelings faciliteit (er bestaat een planning application van McLaren voor het gebruik van Dunsfold en de daarbij behorende geluids normen). Maar goed, er is genoeg in de buurt waar men ook heen kan gaan. Mischien moet McL maar eens Fairoaks of Wisley Airfield ombouwen naar een circuit. Dat lijkt me een leuke klus om aan te werken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).