Nein Nein Nein! De 2-serie Active Tourer leeft door

Auteur: , 38 Reacties

Sterft.

BMW

Onlangs konden echte puristische autofans een champagneflesje ontkurken. Na slechts één generatie zouden we de abominatie die de voorwielaangedreven MPV van BMW is alweer gedag kunnen zeggen. Het gaf ons een sprankje hoop dat er binnen BMW nog een paar mensen werkzaam zijn die daadwerkelijk weten voor welk merk ze werken én waar dat merk ooit voor stond. Dat werd zelfs ook officieel opgegeven als de reden voor het verdwijnen van de Tourers. Product honcho Peter Henrich gaf aan dat de auto’s niet meer pasten bij ‘waar BMW voor staat’.

Maar helaas, kennelijk was de wens de vader van de gedachte en hebben wij journo’s BMW niet helemaal goed begrepen. Of de productman is teruggefloten door de financiële afdeling, dat kan ook. Volgens het op BMW-gebied doorgaans welingelichte BMWblog, verdwijnt namelijk alleen de 2-serie Gran Tourer van het toneel. De 2-serie Active Tourer daarentegen, die houdt zijn plaats in het gamma. BMW werkt naar verluidt zelfs al aan de opvolger, die naar verwachting in 2020 of 2021 voorgesteld zal worden.

De reden hiervoor is precies de reden dat BMW-fans hun neus ophalen voor de hatelijke bijenmagneet. Met zijn hoge opbouw, hoge instap, voorwielaandrijving en kleine motoren is de 2-serie Active Tourer eigenlijk in alles geen ‘echte’ BMW. Doch juist daarom spreekt de auto ook een heel ander publiek aan, wat BMW’s bonentellers bronstig maakt. Van alle Active Tourer kopers reed 70 procent voorheen een auto van een ander merk. Geen enkel ander model van de Beiers komt ook maar in de buurt van dergelijke ‘veroveringscijfers’. En dus kunnen wij liefhebbers hoog of laag springen, maar is de 2-serie AT hier voorlopig om te blijven. Scheisse.38 reacties

Top-tip: je hoeft hem niet te kopen.
@vaakbenjetebang: het leek er dus op dat omdat iedereen die top-tip gebruikte, hij zou sterven aan onpopulariteit ;)
@720s: Volgens mij valt dat nogal mee, ik zie opvallend veel van die Gran Tourers rijden, door heel Europa heen.
Is gewoon badge tuning van de nieuwe 1 serie
Mij neef rijdt in die 2 GT. Waarom? Hij heeft een derde kleine en maar de kids zijn nog klein zat voor zo’n auto. In parafrase zei hij: “Ach, ik rijd even voor lul maar over een paar jaar moet ik wel naar een X5.” Of je met een X5 ook voor lul staat liet hij in het midden.
@vonklausenburg: dan moet hij? Hij heeft geen keuze? Ik wil wel met hem ruilen. Voor dat geld koop je zoveel leukere andere dingen.
@vonklausenburg: Een 2 GT voor 3 kleine kinderen en een X5 voor als die groter zijn?

Wow, wat wordt er een troep met kinderen meegesleept tegenwoordig..
@dare2think: Mijn idee!
@dare2think: vroeger gingen we het gezin met de Peugeot 205 of de Fiat Ritmo op wintersport. Beetje inschikken en gaan.
@marinepower: ik ging begin jaren negentig met mijn twee kinderen in een Volvo 340 op vakantie. Ging prima!
@marinepower: vroeger was alles beter…. maar in 1970 vielen er in NL 3264 verkeersdoden. In 1980 nog +/- 1500 in 1990 +/1250 en in 2018 678. Misschien is dat te danken aan de veiligheidsvoorzieningen die zo verbeterd zijn (waaronder kinderzitjes). En 3 hedendaagse kinderzitjes nemen nu eenmaal meer plaats in dan 3 kinderen los zonder gordels op de achterbank.
@rutgerg: strengere regels voor keuringen en onderhoud, en geen drank meer in het verkeer hebben ook geholpen. En niemand verplicht je om drie kinderen te nemen, tenzij je diep in de bible belt woont.
@marinepower: uiteraard! Maar mensen vragen zich altijd af waarom ze vroeger met zijn 6en in een kleine auto als een golf 1 of datsun cherry zaten terwijl ze over de plöckenpass reden en zowel vader als moeder een buil zware shag weg paften en dat nu niet meer zou kunnen… vandaar 😉
@dare2think: We spreken je later nog wel eens.
Wat heeft iedereen toch met deze 2-Serie Tourer ?
Het is een ontzettend graflelijke grafbak, zeer BMW-onwaardig.
Het is net een moderne VW Sharan die hard tegen de muur is gereden, waarna ze er een BMW-saus overheen hebben gegoten. Het ding is lelijk, rijdt verschrikkelijk KUT, heeft een voor langere mensen gigantisch domme stuurinrichting en schakelt kut. Daarnaast ziet een uitgewoonde levende caravan er nog beter uit.
@JaxDryke: ik heb zo’n idee dat jij geen heel grote fan bent ;-)
neem dan een Daf
Schitterende auto….. als je naam Omzet is en je staat op de Winst-en Verliesrekening.
Absoluut een van de mooiste BMW’s voor mij.
Wat ik niet snap. De active tourer lijkt mij nuttelozer dan de gran tourer. Voor de active tourer kun je prima een x1 neerzetten. De gran tourer is groter, breder (3 kinderzitjes naast elkaar) en als 7 zitter verkrijgbaar. Een echte MPV. Als je er dan 1 vd 2 laat vallen zou ik de active tourer laten vallen.
@rutgerg: En daarbij: wanneer heb je voor het laatst een Active Tourer gezien? Voor mezelf sprekend: ik kan me de laatste keer niet eens meer herinneren. Het lijkt me in alle opzichten logischer als de Active Tourer gaat verdwijnen en de Gran Tourer juist blijft. Maar ja, wat weet ik er nou van? Mijn broek is ook niet paars.
@vaakbenjetebang: de enige active tourers die je ziet zijn de plug ins die nog even net met 15% bijtelling geregistreerd zijn. Let maar is op. Allemaal K en N kentekens geregistreerd eind december 2016. Gran tourers zie je veel vaker en zijn ook veel praktischer.
@rutgerg: Het is al heel lang geleden dat ik een Gran Tourer gezien heb, dat is omdat ze zeldzaam zijn en omdat het model zo ongelooflijk lelijk is dat mijn mogen volautomatisch dicht knijpen. De gewone Active Tourer kom ik veel vaker tegen, vind ik ook logisch, bijna niemand heeft een zevenzitter nodig en iedereen die een auto koopt wil geen pijn aan de ogen.
@mashell: ligt wat mij betreft heel erg aan de uitvoering vd gran tourer. Zo op bovenstaande foto issie best te pruimen met grote wielen en m pakket. Eigenlijk best gaaf met striping en zwaailicht. Beter dan de B klasses vd NL politie en ook nog eens veel ruimer.

Daarnaast. Een MPV is er natuurlijk ook niet om mooi te zijn.
@rutgerg: Mee eens. Maar ik had de AT een keer als huurauto en er passen wel drie zitjes in. En in vergelijking met een Scenic of 5008 rijdt het toch wel een stuk leuker. Niet veel bagageruimte echter.
Ik ben benieuwd naar de doelgroep van deze 2. Komt op mij over als net-gepensioneerden die hun vrije tijd opvullen met een ‘Active’ levenstijl. Een BMW-fietsendrager ontbreekt er nog maar aan.
@dare2think: Jep de vriendinnen van mijn moeder rijden er allemaal een. Die zijn rond de 55-65. Misschien niet de spannendste doelgroep, maar wel een met veel geld.
Als ze alle BMW’s die niet om aan te zien uit het programma zouden halen, zouden ze zelfs Alfa Romeo voorbij moeten laten gaan qua model aanbod.
Ja, mag ik weer? NEIN! NEIN! NEIN! NEIN! NEIN! NEIN! NEIN!
Kan iemand hier een filmpje over maken? Je weet wel die scène met Hitler waar je zo leuk andere ondertiteling onder kan plakken….
Ik snap dat gemekker hierover nooit zo goed. Ok, tis geen sportwagen, en ok, het draagt minder BMW genen dan de 3, of 5. Maarja in vergelijking met z’n soort genoten ziet ie er nog prima uit. En voor een voorwielaangedreven auto rijdt ie helemaal niet verkeerd. Als je aan het zeuren bent over de BMW moet je met de Isetta beginnen. Ik snap BMW wel met deze praktische keuze.
@jerry: precies mijn idee. Alsof een Touran, Zafira en B klasse er zo lekker uitzien.
En dat terwijl ik de gran tourer mooier en beter in balans vind dan de active tourer. Die heeft zo n raar aanzicht, alsof die is afgehakt
@flik2punt0: grappig, die vind ik er juist heel veel beter uitzien. Minder doosachtig, gewoon wat flotter met de ietsjes schuine achterkant.
Shon y
Het zou allemaal wel meegevallen zijn als die 2 tourers niet zo lelijk waren.
De grote tourer heeft een verschrikkelijke lengte breedte verhouding. En beiden hebben ze een neus die de tweede generatie 1 reeks ineens tot miss auto-nase omdoopt.

Jammer genoeg zie ik dit niet verbeteren met de huidige nose-job van bmw. Die angry birds varkensneuzen zijn nog erger.

Er bestaan nochtans mpv’s, die naar mijn mening, wel goed geproportioneerd zijn. (S-Max, Zafira, … zelfs de touran doet dat beter)
Jammer dat het bij bmw niet gelukt is, en naar mijn verwachting niet zal lukken.
Ik ook met een Ritme diesel met zomer en winter sport 1 van 1.75 en een 185 meter en we zijn onnderweg niets kort gekomen enkel lol gehad toen moest 😆je onder weg elkaar vermaken zoals moppen zingen😂
Wat een hoop gezever over deze wagen, ik heb er een en vind hem prima.
Is mijn zesde BMW en ik vind deze mooier dan die gedrochten van X4 X5 X6
Wacht even tot je 60+ bent, dan kun je die hogere zithouding wel nuttig vinden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).