Newey: “Verstappen heeft nog zwakke punten”

Auteur: , 19 Reacties

De designgoeroe praat over Max en Daniel.

Newey

Hoewel het de laatste jaren wat minder gaat bij Red Bull Racing, wordt Adrian Newey in de paddock nog steeds gezien als een megaheld. Een garantie voor succes bestaat niet in de Formule 1, maar Newey in je team opnemen wordt algemeen beschouwd als een goede manier om je kansen te verbeteren. Misschien nog wel meer als Verstappen of Hamilton in je team opnemen. Adrian volgt echter zijn eigen weg en heeft naar eigen zeggen een aanbod van zowel Mercedes als Ferrari afgeslagen om bij Red Bull te blijven.

Zodoende is het natuurlijk ook interessant om de aero-koning te vragen naar zijn mening over de coureurs die plaatsnemen in ‘zijn’ (er werken natuurlijk meer mensen aan) bolides. Precies dat deed Sky Sports F1 tijdens hun Facebook Live sessie. Newey zegt over Max:

Dit jaar heeft aangetoond dat Max nog steeds af en toe fouten maakt. Maar als hij extra ervaring opdoet zal hij dat ongetwijfeld afleren en zal hij ongelooflijk sterk zijn.

Max die fouten maakt? Nou ja misschien doelt Newey op het akkefietje met Ricciardo in Hongarije of de ietwat gehaaste inhaalmanoeuvre op Massa in Italië. Voor de rest kunnen we ons zo een-twee-drie niks bedenken. Enfin, nog interessanter is natuurlijk hoe Newey het vergelijk met Ricciardo ziet:

Ze zijn allebei speciaal op hun eigen manier. Daniel heeft een ongelooflijk vloeiende rijstijl en maakt in races zelden fouten. Hij is er echt toe in staat zijn tempo te verhogen op het moment dat dat nodig is. Max is spannender, jonger en wilder. Het is onvoorstelbaar hoe snel hij beter wordt. Je vergeet makkelijk dat hij nog zo jong is. Het is spannend om hem aan het werk te zien op de baan.

Tsja, het is natuurlijk ook een vraag waar Newey geen keihard antwoord op mag geven. Wat dat betreft hadden ze de kwestie beter kunnen voorleggen aan Helmut Marko. Zaak is nu vooral dat Newey zélf voor volgend jaar niet weer de fout ingaat, zodat we zelf kunnen ondervinden wie de beste van de twee is als het om de echte knikkers gaat.19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hij maakt fouten die wij niet zien. Die zien alleen de mensen van de teams
Zou de telemetrie van die twee wel eens naast elkaar willen zien. Volgens mij zijn ze namelijk beiden steengoed en leren ze ongelooflijk veel van elkaars verschillen.
@jaapiyo: “… meer DAN Verstappen of Hamilton in je team opnemen” OT: Op dit moment wordt 70-80% van het succes bepaald door de auto en slechts 20-30% door de coureur. Het zou mooi zijn als de balans meer 50-50% wordt.
Wat een walgelijke vent om zo Max zo uit te kotsen.
Direct uit het team ontslaan zo’n slome duikelaar.
@alcantara: Huh, wat?!? Wat heb jij gelezen?
@orichy: De titel.
@orichy: alcantrolla?
@alcantara: als Max nog beter wilt worden zal hij ook tegen kritiek moeten Je bent een mens en kan altijd fouten maken. Als Max nog iets fijner zou afgeslepen worden en idd goeie auto dan gaat spannend worden. Hamilton of Verstappen.
Max die te hard rijdt en niet binnen de opgedragen delta rijdt wordt ook gezien als fouten door het team maar niet door fans.
Ben nog steeds benieuwd waarom Max zo ontzettend vroeg heeft bijgetekend.
Zou Newey iets geniaals op de plank hebben liggen voor 2018?
@harrie: Same here. Van de motor moeten ze het niet hebben.
@harrie: Omdat ie anders voorlopig tweede viool moet spelen, achter Hamilton of Vettel. En dat wil ie (terecht) niet. Bij Red Bull is ie gelijkwaardig aan Riciardo en mogen ze het lekker onderling uitvechten. En andere serieuze opties zijn er niet…
@harrie: Kijk naar de Red Bull van begin 2017, met heel weinig poes pas aan de auto in de vorm van vleugeltjes en andere zooi.
Het bleek een misser en Red Bull liep achter de feiten aan.
In 2018 verdwijnt, de Sharkvin, de T-wing en de Monkey-seat, en dientengevolge nog meer vleugeltjes en vinnetjes die allemaal aanwezig waren om de 3 boven genoemde onderdelen te laten werken.
Ook McLaren heeft er naar toe gewerkt dat deze 3 onderdelen er niet meer zijn in 2018.
Beetje loyaliteit kan ik mij ook wel voorstellen
Wie waagt die wint en maakt onderweg daar naar toe fouten. Rare snuiter die Newey, weet geen deuk in een pak boter te rijden maar kan goed met computers omgaan, al heel lang. Jammer dat de computers de F1 over het algemeen verknallen. Weg met die shit en lekker analoog racen met handbak.
@sracert: jouw reaktie was echt een vreemde. Newey zegt niets vreemds inzake MV, iedereen die een beetje verstand van racewereld heeft kan alles beamen wat Newey beweert. Dat hij een geniale ontwerper is en dat hij al enige tijd meedoet , geeft hem wel een behoorlijke credit. Daarom snap ik jouw stukje proza niet.
@sracert: die computers maken de F1 wel snel. Met een handbak (zo’n ding met een pook en een koppeling, nu hebben we immers een handbak met flippers) zou het allemaal stukken langzamer gaan. Ik weet niet of het daar wel spannender van wordt.
Het zou toch ook gek zijn als hij géén fouten maakte.. het is nu al uitzonderlijk dat hij op zijn leeftijd, met zijn relatief weinige ervaring niet veel meer maakt dan nu.
Laat die vent nou maar zorgen dat Redbull een fatsoenlijke motor krijgt en ze de auto snel krijgen zonder verboden trucjes of trucjes die tegen de regels indruisen.
Walchelijke man.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).