Nieuwe Corolla zorgt voor betere Beter Bed ervaring

Auteur: , 28 Reacties

Slaap Corolla, slaap.

Advil PM, bedrijfsadministratie, Valdispert, Dire Straits, kamillethee, de film ‘Lost In Translation’, een cursus frontoverhang van @jaapiyo of een interview met Tom Egberts. Deze op het oog lukraak gekozen onderwerpen hebben een gemeenschappelijke eigenschap: ze zijn zéér slaapverwekkend. De Toyota Corolla Sedan hoort ook in dat lijstje thuis. Het is zo’n goede, verstandige en niet spannende auto dat het het automobiele equivalent is voor beige kleding. Een Toyota Corolla Sedan moet dan ook altijd in het beige gespoten worden.

Echter, de huidige Corolla is allesbehalve saai. De hatchback is best wel gaaf geworden. Ook de Corolla stationwagon mag er zijn. Enkele maanden geleden liet @RubenPriest al weten dat er een sedan-variant bij kwam. De auto op de foto zag er natuurlijk veel te spannend uit. Dat hippe blauw-grijs met die kloeke velgen. Is de Corolla Sedan nu een fraaie auto geworden? Nou, eh, nee. We hebben namelijk wat nieuwe afbeeldingen van de auto binnengekregen. De Corolla sedan is nu officieel gepresenteerd op de Los Angeles Motor Show.

Toyota Corolla Sedan '19

Zoals bekend, wordt de auto (in Nederland althans) alleen geleverd als hybride. En die ziet er standaard toch een beetje anders uit. Want wat als je ‘m gewoon bestelt zonder grote wielen en een hippe kleur? Blijft er dan nog wat van het ‘design’ over? Oordeelt u zelf:

Toyota Corolla Sedan Hybrid

De Hybride krijgt namelijk piepkleine 15 inch wieltjes met smalle bandjes voor zo min mogelijk rolweerstand. Alsof je op vier thuiskomers aan het rijden bent. De kleur ‘Whirpool-Zanussi-Miele’-wit maakt de complete huurauto-ervaring compleet. Het is net zoiets als Tinder: in de verste verte komt het overeen, maar het valt toch wat tegen. De Corolla Hybrid heeft een atmosferische 1.8 viercilinder en twee elektromotoren. Het systeem vermogen bedraagt 122 pk. Knappe jongen die alle afbeeldingen in de gallery kan bekijken zonder in slaap te vallen.28 reacties

Gaat het in dit geval niet om de US spec versie? Kan mij niet voorstellen dat er opeens andere koplampen worden gemonteerd dan in eerdere persfoto’s. Alhoewel, misschien hadden ze die nog liggen van de prius.
Hoe dan ook, deze velgen zijn natuurlijk wel erg realistisch voor de Nederlandse markt.
@whitemore: Klopt helemaal, koplampen zijn alleen voor US. Is verplicht om oranje knipperlichten aan de zijkant te hebben.
@willeme: En de voorbumper en de grille en de achterlichten en de achterbumper. Geeft toch een heel ander idee. Nu alleen nog hopen dat die miniscule wieldop-wieltjes ook niet naar Europa komen. Want ik ben wel met je eens: die persfoto’s van die Amerikaanse Corolla hybrid zijn om van te huilen.
@whitemore: ik begreep al niet helemaal hoe dit nou nieuws was aangezien de corolla sedan jaar in jaar uit hoog in de verkooplijst in de US staat (de helft ging naar uber chauffeurs vermoed ik). Is overigens niet als hybride te krijgen volgens mij.
Het zou tof zijn als er een GRMN uitvoering van komt.
@mercedesamg63: die komt er met bmw 2L en 280 pk
Is dit niet gewoon het verschil tussen de Amerikaanse en Europese Corolla? Bij het voorstellen van de sedan zag je de verschillen al.
Hier Corolla mijn oogleden zo mee naar beneden.
via Android app
Deze Corolla is een grote stap t.o.v. de huidige Auris. Al vind ik persoonlijk dat het interieur lang niet zo mooi oogt als dat van de huidige golf. En dan te bedenken dat de golf 7 al sinds 2012 op de markt is.
Dire Straits is niet saai. Zoek Sultans of Swing maar eens op in de Alchemy Live versie als je twijfelt.
@peugeotgti: Die van 10 minuten, opgenomen in het Hammersmith Odeon? Dat is inderdaad een betere versie. Knopfler laat daar zijn Fender Stratocaster tenminste een beetje gaan. Sowieso een band die live beter was dan vanuit de studio. Naarmate de tijd vorderde, werden ze wel erg saai hoor. De eerste twee LP’s waren gaaf, daarna werd het een beetje duf. Briljante opnames, geweldige gitaarsolo’s en verfrissend ‘observatieve’ teksten. Maar met name On Every Street is bijna vertelde liftmuziek. De titelsong is gaaf, maar er staat te veel generiek gepingel op.
@willeme: Die bedoel ik ja. Dire Straits op hun top.
1. Dire Straits zijn zeker niet saai. Nog altijd een van de beste bands. 2. Lost in Translation is briljant. Zeker als je zelf veel reist en in hotels ronddwaalt om 3am. 3. Ik ben diep teleurgesteld in de hybrid en heb hem pardoes van mijn lease lijstje gebonjourd. Maar verbaast ben ik niet, het was al duidelijk dat het design nogal leunde op dikke jetsers.
@sketcher: De Dire Straits hebben wat leuke uitschieters maar verder is het maar saaie en belegen rollatorrock.
Ik vind het nog steeds een mooie auto
Met een andere koets, andere velgen, andere kleur, ander interieur en andere motor staat er een mooie auto
Ai, ik was aan het wachten op de station hybrid met 2L. Die komt dan ook niet zoals die in Geneve stond?
Omda ik net een dutje gedaan had, heb ik de handschoen van @Willeme opgepakt en heb ik alle 18 foto’s bekeken. Ik ben niet in slaap gevallen! Maar de energie om van de bank op te staan is ineens niet meer aanwezig, en bovendien heb ik 27 seconden van mijn leven verspild aan een Toyota something hybride. Wat heb ik gewonnen (afgezien van een reeds lang van te voren verwacht gevoel van teleurstelling)?
Apart dat de sedan zo generiek oogt. De station vond ik wel verrassend leuk vormgegeven.
Nou ja Dire Straits saai? Deze Corolla saai? Ben het er met allebei niet mee eens.
Lost in Translation saai? Heb hem 1 of 2 keer gezien. Ff gecheckt 95% op Rotten Tomatoes.

Dire straits is ook niet zo saai..
Ik begon bij foto 4 wel enorm te gapen…
Tja, in het wit ziet bijna elke auto er saai uit.

Een Corolla hoort altijd knalrood te zijn…
@Esprit_de_Flandre: kiekeboe?
@leendertjeanpaulgodfried: Nu je het zegt, ja. Hoewel in den beginne was het een Opel Kadett, dan een Ford Escort, dan idd een reeks Corolla/Auris/Prius, dan een Nissan Leaf, en tegenwoordig is het een MB A-klasse. Die one-time Rolls gaan we maar negeren :)

Nee, mijn eerste auto was een ’89 Corolla, bloedrood, en een fantastisch ding. Zoiets als dit, maar dan met zwarte bumpers, en een megacoole zwarte “spoiler” boven de achterklep. Vergis je niet! Dat klepje dat “spoiler” werd genoemd maakte het helemaal af. Zonder vond ik de achterkant veel te rond en schattig.

https://c1.staticflickr.com/8/7370/14032707832_fc7160479b_b.jpg

Maar sowieso, stel je dat nieuwe ding hierboven, hier in wit, stel het je voor in knalrood. Direct Veel Beter…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).