Nieuwe Mini wordt waarschijnlijk door VDL/Nedcar gebouwd

Auteur: , 13 Reacties

In 2016 komt er een nieuwe Mini, dat maakte BMW tijdens een presentatie bekend. Waarschijnlijk zal deze nieuwe Mini tegen die tijd in Born van de band rollen.

VDL/Nedcar gaat de nieuwe Mini vanaf 2016 produceren

Het bevalt de kleine telg uit de BMW-familie blijkbaar goed in Born. Met de productie van de nieuwe Mini in 2016 kan men in Born ongeveer 250.000 auto’s per jaar produceren. Het verse model zal voor 30% uit de huidige Mini bestaan, maar BMW belooft wel een geheel nieuwe look en ook het interieur zal een duidelijke make-over krijgen.

Om welk nieuw model het precies gaat is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is het een 4×4-uitvoering, maar een hybride-variant wordt ook niet uitgesloten. De Limburger meldt dat het de Countryman betreft en dat de nieuwe productie in Born (en bij VDL in Eindhoven) duizend nieuwe banen oplevert.

De Mini Cabrio zal volgend jaar al van de band rollen. BMW laat weten erg tevreden te zijn met de fabriek in Born. Vooral de Nederlandse hightech-industrie en de stimulans vanuit de overheid voor slimme aandrijftechnieken bevallen de Duitsers prima.

Mexico
Naast Born en Oxford (Engeland) zal de Mini in de toekomst waarschijnlijk ook in Mexico geproduceerd worden. De grote vraag in Noord-Amerika zou hier de reden voor zijn. BMW-CEO Norbert Reithofer laat nog niet weten of de fabriek in Mexico of de Verenigde Staten wordt gebouwd, maar de eerste locatie lijkt het meest voor de hand liggend.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Geen nieuws is ook nieuws.
En ik maar denken dat het merk Mini inmiddels volledig uitgeknepen was door BMW. Komen ze gewoon weer met een nieuw model op de proppen.
via Android app
@awesome: het basismodel is bij een nieuwe generatie aanbeland, ga er maar van uit dat het uitknijpen weer van voren af aan begint.
@awesome: Zou het nou niet gaaf zijn als Mini een model onder de huidige Mini One maakt. Een goedkoper alternatief ergens gepositioneerd tussen een Up! en een Polo voor ongeveer €12.000,-. Zal wel niet gebeuren want premium.
@TimoBac:
een mini mini?
@awesome: het zal waarschijnlijk een nieuwe Countryman of Clubman zijn. Ze gaan dus mooi verder met uitknijpen zoals ze al met het vorige model gedaan hebben
‘Vooral de Nederlandse high tech industrie en de stimulans vanuit de overheid voor slimme aandrijftechnieken bevallen de Duitsers prima.

Tuurlijk, van een beetje subsidie zou ik ook niet vies zijn.
@moveyourmind: van 1000 nieuwe banen zou ik als overheid ook niet vies zijn.
Bovendien werd het wel tijd dat de overheid onze industrie volledig steunt. We hebben in het verleden heel wat belangrijke spelers verloren (o.a. Daf en Fokker)
@JanJansen: En ondertussen verdwijnen er net zo makkelijk 1000 banen in de grensstreek (die op de één of andere manier steeds groter wordt). Bij tankstations, supermarkten en noem maar op. Helaas voor deze bedrijven geen compensatie in de vorm van subsidie. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat die banen bij VDL er zijn. Maar tegelijk is het wrang om te moeten constateren dat er elders zoveel banen in het gedrang komen.
Lol @ foto, Mini met een onderkin?? On topic, je zou toch verwachten dat het hip en happenende van de Mini een keertje voorbij is?
heb met Go-pro de nieuwe MINI gereden, rijdt heel erg goed, nog weer stukken beter dan de vorige
Ze moeten de rocketman in productie nemen, dat autootje is vet cool.
Begrijp ik het nu goed, pas in 2016 wordt in Born begonnen met de productie van een variant op de huidige MINI? Tot dan gebeurt er niets?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).