Nieuwe MRB-regels treffen 70% Nederlandse oldtimers

Auteur: , 76 Reacties

Per 2014 verandert er het een en ander qua belastingen voor auto's tussen de 25 en 40 jaar oud, daarover kan je HIER alles lezen. Nu is ook de impact hiervan becijferd, maar liefst 70% van de eigenaren ondervindt negatieve gevolgen.

Gewoon betalen

De conclusies die we dankzij uitpluiswerk door de VWE kunnen trekken zijn dat met name chauffeurs van oude stinkbenzen geraakt worden, dat het gros van de auto’s echter gewoon op benzine rijdt, en dus in ieder geval op het kwarttarief kan terugvallen.

In totaal rijden er 260.103 oldtimers (auto’s van 25 jaar en ouder) op Nederlands kenteken, 179.550 op benzine, 40.379 op diesel, 40.145 op LPG, en 29 ‘overig’.

119.122 (45,8% van alle oldtimers en 66,3% van de benzine-oldtimers) van de benzinemodellen is in 2014 tussen de 25 en 40 jaar.

62.781 LPG’ers en dieselaars (24,1% van alle oldtimers en 78,0% van hun categorie) zitten in hetzelfde schuitje.

In totaal 181.903 eigenaren (70% van het totaal) zijn dus de pineut, waarbij een derde van hen de volle mep aan MRB betalen als enige optie heeft (of het lozen van hun voertuig natuurlijk).

Hieronder een top 10 van de meestgetroffen modellen, met fier aan kop de Mercedes-rijders. Terecht dat zij na jarenlang profiteursgedrag nu ook hun steentje moeten bijdragen:

Kijk me stinken, niet normaal. Zijn het uitjes of sjalotjes, of is het diesel?

Foto: autojunk.nl76 reacties

Als je graag belastingvrij wilt rijden zou dit mogelijk moeten zijn in de lente en zomermaanden. (Als hier nog van gesproken kan worden in Nederland)
Goed nieuws voor de handelaren in oud ijzer & mueslimobielen.
Daarnaast een sterk staaltje rijk rekenen en (straks) arm tellen van de schatkistbewaarders.
@Simpson: Ik verwacht geen stijging in de verkopen van mueslimobielen. Maar wat dat rijk rekenen heb je volledig gelijk.
lekker voor ze, als een hobby duur is en je kan het niet betalen moet je het ook niet doen. als ik op ijshockey ga en kom later achter dat het me te duur is moet ik er ook mee stoppen.
@gideon8011: Maar als de ijshockeyclub denkt meer geld binnen te halen door het lidmaatschapsgeld zwaar te verhogen en achteraf blijkt dat ze geen leden meer over hebben en ze dus eigenlijk geld mislopen in plaats van extra binnen te harken, heeft dat niet veel met de clubleden te maken, maar verkeerd beleid van de ijshockeyclub.
@gideon8011: wat een stomme vergelijking en beschouw ik jouw reactie maar als een grote grap.
@jweelden: Ik hoop ’t ook, ik snap niet waarom iedereen toch wil dat ook deze groep moet betalen. Het merendeel rijdt deze auto’s voor de sentimentele waarde en houdt hierbij een hele grote branche op de voeten. Nu zal deze waarschijnlijk deels instorten waardoor je de crisis alleen maar aanslingert…
@The360box: dat geldt ook voor mijn vader, hij heeft nu een porsche targa 3.2 uit 82. Hij wilt dan vermoedelijk die (door een taxateur gezegde) vreselijk mooie oude targa verkopen en een 993 cabrio kopen. Heel zonde aangezien hij alles orgineel en als een van de weinige echt goed laat onderhouden en heel zuinig erop is.
@jweelden: Mooi voorbeeld idd en dit is slechts 1 van de zovele door deze belachelijke regels zijn auto(s) van de hand zullen doen en daarbij een hele markt, gepusht door de overheid, zal wegvallen.

Maar mij ontbreekt even waarom hij dan voor een later model gaat?
@The360box: omdat de voordelen van die uit 86 (had een foutje gemaakt het moet 86 zijn ipv 82) niet meer gelden kan hij dus net zo goed die 993 nemen. die is iets duurder maar per maand zal hij dan ongeveer net zo duur worden.
@jweelden: een targa is altijd lelijk…
@911GT2: uhm oke congratzzzz. Mag ik vragen wat je zelf rijdt of wanneer je afrijdt? Of ben je überhaupt nog niet eens met rijles begonnen?
@jweelden:

Ik denk niet dat hij een van de weinige is die zijn oude Porsche goed laat onderhouden.
@topless: wel een van de weinige die zo een nette had volgens de taxateur en nog de rest van de medewerkers van pon porsche, ook nog orgineel. Als hij een keer wordt uitgelaten komen er foto’s.
Wel lekker duurzaam die Benzen!
@sacha: Wat natuurlijk een pak beter is voor het milieu dan elke 3 jaar een ‘zuinige’ ‘milieuvriendelijke’ auto kopen, maar ja, wie in Den Haag of Brussel is daar in geïnteresseerd?
Hier in de straat ruimt ’t al aardig op!

Zijn geen klassieker liefhebbers, maar schrapers!
@MARS: Maar wat boeit het jou? Zodat je normaal kan ademen?
@e550: Dat ik eens een parkeerplaats heb zonder olievlekken, onderdelen en een normaal uitzicht!
@MARS: wees gerust, die komen er wel weer als ze een afgetrapte Golf 3 diesel hebben gekocht. Licht en zuinig genoeg om ook betaalbaar te zijn en onderhoud stelt in NL nog steeds weinig voor.
@Alwood: ja, ik ben er bang voor…. *zucht*
Mooi zo.
Opzouten die stinkdiesels die hier alles onder een dikke walm roet leggen.
De echte liefhebber blijft over.
En anders maar iets van 40+ jaar oud kopen.
@Hubert: Nou nou, een klassieke Mercedes SL is toch wel een echte old-timer toch?
@sacha:
Zeker, maar dat is ook geen diesel die enkel en alleen is gekocht om belastingvrij veel kilometers te maken.
De regeling werd gewoon een te groot succes.
@Hubert: En jammer voor de mensen die 25 jaar geleden zo’n auto daadwerkelijk hebben gekocht en er nog steeds mee rijden, simpelweg omdat ze met 700000km op de klok nog steeds prima draaien en kwa luxe amper onderdoen voor moderne autos.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het nooit goed voor het mileu kan zijn als je elke 3 jaar een nieuwe auto koopt…
Zo’n 2CV heeft altijd een bezinemotor en weegt geen drol: de MRB zal dus wel meevallen, zelfs als je de volle mep zou moeten betalen.

Verder een mooi lijstje, ik zal ze niet missen en ik hoop dat de “echte” oldtimers vanaf nu gespaard zullen blijven.

(en nee, laten we nu alsjeblieft niet weer de discussie starten over wat dan “echte” oldtimers zijn…)
Afgezien van het extra betalen voor je oldtimer, wat is de regering ontzettend kortzichtig. Nu gebruiken ze deze maatregel om een gat in de begroting te vullen, waarna ze er volgend jaar (na het laten uitvoeren van een duur onderzoek, door onderzoeksbureau ‘de open deur’) achter komen dat de inkomsten tegenvallen! Zo ineens gaat iedereen schorsen! Nee, dat hadden we niet verwacht… Ze denken dat dit iets oplevert, en daar hebben ze gelijk aan. Echter levert het geen geld op, enkel irritatie bij burgers en hoofdpijn bij de begroting van volgend jaar. Maar ach, dat is volgend jaar toch pas? Goed bezig zeg ik!
@V-Power: zucht.. Schorsen is dus overbodig dankzij de kwarttarief oplossing: dan mag je zonder te hoeven schorsen in de wintermaanden al niet rijden. Bovendien is er in alle berekeningen van minfin AL REKENING GEHOUDEN met het feit dat een deel ook gaat schorsen..
Binnenkort hoop oude MB diesels op de sloop dus, daar zijn geen enkele liefhebbers voor te vinden.
Oldtimer of niet je maakt eenmaal gebruik van de weg dus gewoon betalen en anders composeren met andere mensen door de accijns flink te verlagen. Die mening heb ik ook over de nieuwe wagens, weg met wegenbelastingvrij. Mensen die hard werken kunnen tegenwoordig amper nieuwe auto betalen en als je ziet wat voor wegenbelatingvrije wagens je hebt word je ook niet blij oa prius.
@dahlback: Die oude diesels zullen wel naar landen geëxporteerd worden die wat minder om uitstoot geven, zo wordt er wat meer verdient dan naar de sloop te brengen.
Eigenlijk zouden ze 190d rijders alles met terugwerkende kracht laten betalen.
Tsja ik vind het niet zo erg om al die aftermarket W201 en W124 diesels te zien verdwijnen (je ziet bijna geen een standaard meer, die overigens wel heel mooi zijn). Wat natuurlijk wel jammer is, dat veel liefhebbers in Nederland mooie exemplaren van bijv. de W123 en W126 op LPG hebben en die dus ook worden getroffen. Ik vind het raar dat de LPG’s worden getroffen door deze maatregel. Een LPG is beter voor het milieu dan een benzine.
Ben benieuwd wat deze mensen nu zullen gaan rijden.

Iets nieuws kleins?
gewoon de volle mep betalen?
een oud klein benzine gebakje?

Overigens moet de regering eens gaan nadenken hoe het toch komt dat mensen in museumstukken moeten gaan rijden om rond te kunnen komen en dáár iets aan doen.
181.903 die dus of de auto wegdoen met verband tot de kosten per maand of die gewoon minder onderhoud plegen en andere dingen gaan doen. Conclusie: je pakt op de korte termijn een beetje geld maar sloopt wel een hele branche die veel en veel meer(financieel als persoonlijke waarde) waard is dan de opbrengst, op den duur zullen er dus minder accessoires etc. worden verkocht waardoor er weer minder geld hier binnenkomt, welkom in NL.
@The360box: mwah, ik schors m gewoon. Benzine, maar alleen in de winter gebruikt. MRB over december, januari, februari kost de kop niet.
@The360box: men sloopt de hele branche helemaal niet want al die schrapers met 190d’s of rotte Golf diesels pleegden toch nul onderhoud. Denk je nou echt dat die ooit ook maar één stap over de drempel zouden zetten bij een professionele klassiekerrestaurateur?? Hooguit de lpg inbouwboeren krijgen het wat slechter maar hebben ook grof verdiend aan deze zeepbel al die jaren.
@flippert: Ik hoop dat je een grapje maakt want anders ben je echt een enorme sukkel die niet verder kijkt dan zn neus lang is en alleen maar loopt te kankeren op de ‘misbruikers’ die in een 190d rijden.
@The360box: loop niet zo te janken, onheilsprofeet. Omdat een deel nu max 120 per jaar aan mrb moet gaan betalen gaat heus de klassiekerbranche niet kopje onder. Hooguit al die beunhazen die een 190d in Italië, Duitsland of Polen voor honderd euro inkochten en hier voor 4000 weer doorverkochten, maar ook die hebben hun zakken lang genoeg kunnen voelen dankzij deze zeepbel. En wie op LPG reed en geen kilometers vreette met z’n oldie sloopt die tank er gewoon uit. Je laat je toch niet uit je hobby jagen??
@flippert: 1) er zijn meer dan genoeg mensen die kiezen voor een diesel omdat ze bijzonder betrouwbaar zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Ik ben overigens ook éen van de “profiteurs” die zijn Mercedes 420SE op lpg injectie wilde laten ombouwen omdat dat een stuk milieuvriendelijker is. Met deze, zoveelste, domme regegevingwijziging blijf ik dus maar gewoon op benzine rijden. Onze politieke dwergen hebben het goed voor met het milieu.
@pijl: oefff… wat wordt je neus ineens lang.. Lpg vanwege het milieu, waha!
@flippert: . Het is wel lekker makkelijk om allerlei onzin te schrijven als je klaarblijkelijk geen flauw benul hebt (hoezo waarheid ?)van wat er momenteel, sinds het bekend worden van het nieuwe regeerakkoord, gaande is in de oldtimer markt. De gehele oldtimermarkt ligt op apengapen. Als gevolg daarvan geldt dat ook voor bedrijven zoals tectyleerbedrijven, verzekeraars, autobekleders, LPG inbouwers, onderdelenleveranciers, taxateurs en zelfs uitgeverijen.
@pijl: dat komt eerder door een crisis die al sinds 2007 huishoudt dan die max 120 euro per jaar die de groep 26-40 jaar vanaf 2014 gaat betalen..
@flippert: Je ziet maar weer dat je er weinig van begrepen hebt. In een land waar politieke dwergen continue de spelregels veranderen heerst er continue onzekerheid en wanneer de regels zo gecompliceerd worden dat er geen touw aan vast te knopen is dan is het zo dat alles en iedereen aan de rem gaat hangen omdat men simpelweg niet weet welke consequenties het allemaal heeft.
Dat is nu op alle vlakken wel duidelijk. Voor wat betreft de oldtimers is er al jaren onduidelijkheid en onrust omdat de regels vrijwel ieder jaar veranderd werden.
Als je dan ook nog te maken hebt met een Dwerg als Weekers die op 29 oktober laat weten dat er niets veranderd en twee dagen later bekend wordt dat de vrijstelling domweg geschrapt wordt dan heeft niemand, terecht, ook nog maar enig vertrouwen in dit zielige kabinet van geldschrapers. Als regeren vooruit zien is dan is hier al heel lang niet geregeerd
@flippert: Overigens heeft die crisis in dit land weinig of niets te maken met de euro crisis maar alles met poltici die continue voor onzekerheid zorgen. Geleuter over de “schrikbarend duur wordende zorg” ( denk even aan de gevolgen van dit domme half commerciele beleid met ex-ministers die als hoofd van een verzekeraar met 4 ton naar huis gaan of een hoofd VUmc die in een half jaar rijd 7 ton “verdient””. Dan de zoveelste voordeelregeling (Zogenaamd milieuvriendelijke auto’s HSB vrij) weer gewoon terug draaien. Dan weer 2 miljard willen stelen van woningcorporaties (waar overigens onder toezicht van veel politici er een klerezooi gemaakt is) die uiteindelijk op het bord van de huurder terecht komt. Je hebt in dit land domweg geen tijd om bij te komen van alle flauwekul die over je wordt heen gestort. Nergens ben je zeker van behalve dat onze dwergen politici zich kennelijk alleen nog maar bezighouden met geld harken.
Tsja, ik betaal de volle mep wel gewoon. Weegt toch niet zoveel. Jammer dan. Vind ik wel dat ze die elektrische en hybride hokken ook moeten gaan belasten. Gebeurd al deels volgens mij maar die ook maar de volle mep via het gewicht laten betalen.
Ik vind het weer een hele kort door de bocht regeling van de overheid waarbij de goede het verliezen van de slechte. Als ze nou gewoon verplicht gesteld hadden dat alle Mercedes diesel-modellen vanaf 1970 naar de sloop moeten, was het hele probleem opgelost. ALS het tenminste echt om het milieu gaat en het niet weer zo’n ‘spek-de-kas’-actie voor de overheid is………..
Wow! 180.000 auto’s op een totaal van ca. 7.000.000 ? Die gaan dus allemaal betalen vanaf binnenkort. O, wacht even de eigenaren zullen ze: schorsen, slopen, exporteren….. De maatregel haalt vervolgens haar opbrengstdoelstelling niet en er volgt een nieuwe maatregel om jullie – ons verder te plukken….
Grappig, iedereen geeft hier af op de meusli-diesels die geen BPM en wegenbelasting betalen maar een walmende diesel waarvoor nooit enige belasting is betaald (want oude import auto’s) en geen wegenbelasting is wel ineens OK?
Prima de regeling werkt! Heerlijk al die halal benzen straks van de weg! Mijn meer dan 40 jaar oude auto’s worden alleen maar meer waard.
@911GT2: idd weg met die oude rommel en vaak onder de roest of meerdere kleuren plaatwerk. Vaak op kilometers ver al te ruiken of te zien.
Mooi. Dan kan ik van de sloop 190-ers de leuke opties eruit halen en reserve onderdelen sparen. Kan ik de mijne richting full options bouwen en lekker door cruisen. Belastingvrij wordt ze toch lang niet en een 190E kost geen drol maandelijks.
tja ..

lullig voor de autoliefhebbers ..
er zijn gewoon oprecht trotse eigenaren van die meuk ..

wel beter voor de belastingontduikliefhebbers ..
met als enige doel alles zo goedkoop mogelijk te doen aan hun depressieve stinkhok ..
daar heeft vriend @flippert 100% gelijk in ..
Eigen schuld. Het merendeel heeft het verpest voor de minderheid. Vele “oldtimer” rijders doen dit alleen maar uit kostenbesparing. Geen wegenbelasting, geen verplichte strenge APK en lagere verzekering. Dat is geen oldtimer liefde, dat is $$$ liefde. En nu worden ze mooi aangepakt. Wedden dat de hoeveelheid “oldtimers” in NL in een jaar met 50 a 70% zal dalen!
@autogek123: nu redeneer je dus precies verkeerd om.
Het aantal misbruikers, leeftijd 1982-1986, ongeveer 10.000, maximaal 15.000 auto’s per jaar, is slechts een fractie van het totale oldtimerwagenpark.
Auto’s van voor 1980 zijn sowieso nauwelijks ‘misbruikt’ te rijden omdat die inmiddels écht te oud zijn en veel zorg nodig hebben om rijdend te blijven, alleen al omdat men toen nog niet aan verzinken deed en ze te hard wegroesten, daar controleert APK gelukkig nog wel op.
@autogek123: tja, als je al niet in staat bent om een lijstje eenvoudige cijfers juist te interpreteren dan houdt het al snel op. Je bent net zo kortzichtig als onze politieke dwergen in Den Haag
@pijl: de echte oldtimer liefhebbers huilen niet om die paar euro wegenbelasting. Het onderhoud van hun hobby kost veel meer dan dat. De rest zijn uitbuiters die gaten in de wetgeving hebben gebonden. Wat ik zeg: over een jaar of twee 50% minder ” liefhebbers”. En dat zijn de echte oldtimer liefhebbers. Jij noemt het kortzichtig ik noem het realistisch.
@autogek123: Als je al geen cijfers juist kunt begrijpen is er geen sprake van realisme. Dus houd maar op met je zinloze gekwetter
Tsja, het is maar hoe je het bekijkt. Ik bedoel, ik ben ook blij dat die ” halal benzen ” uit het straatbeeld verdwijnen. Maar ergens kan ik het hun ook niet echt kwalijk nemen. Ze hebben niks gedaan dat tegen de wet/regel is. Zij hebben gewoon een maas in de wet gevonden en dat vervolgens (helaas) uitgebuit. Waardoor nu de algehele oldtimer sector de dupe is. Althans, de oldtimers op diesel En LPG.
“Hieronder een top 10 van de meestgetroffen modellen, met fier aan kop de Mercedes-rijders. Terecht dat zij na jarenlang profiteursgedrag nu ook hun steentje moeten bijdragen:”
http://static.autoblog.nl/images/wp2013/Top10-oldtimersstinkers-01.jpg

Er vallen me wederom een aantal zaken op hier.

(1) Wederom worden de Mercedes rijders bestempeld als profiteurs.

Ok, er zijn een flink aantal W201 (190D) en W124 rijders die dagelijks hun auto gebruiken. En daar mag wel wat aan gedaan worden.
Maar laat de nummer 4, 5 en 10 van het lijstje dan even met rust want dat zijn doorgaans geen diesels (hooguit LPG) en doorgaans ook geen dagelijkse rijders. Want zoveel W123 en W126 rijders zie je echt niet in de spits.

(2) Er zou en moest een Mercedes bovenaan het lijstje staan.

Want als je de Golf op nummer 3 en 8 gewoon bij elkaar optelt, dan zijn dat er gewoon 13.060. De S-Klasses op nummer 5 worden tenslotte ook op een hoop gegooid (W116, W126 SE / SEC etc)

Het is ook logisch dat Mercedes de lijst aanvoert, want het waren gewoon met afstand de beste auto’s die je destijds kon kopen. ;-)

PS.
Ik rij zelf een W126 (nummer 5 uit de Top 10 van stinkers) op LPG.
(1) Ja !, omdat het beter is voor de portemonnee
(2) Ja !, omdat het beter is voor het milieu (en dat telt echt mee)
En zoals velen rij ik deze auto niet dagelijks omdat ik er nog jaren plezier van wil hebben.

Met vriendelijke groet
@bertorelli: hoewel dit artikel natuurlijk flink stigmatiserend werkt is het aantal mercedessen zo gigantisch dat het volgens mij geoorloofd is.
Alleen al aan imports kwamen er vorig jaar 4 of 5x zoveel Mercedessen binnen dan het tweede merk (BMW of Volkswagen geloof ik). In totaal rijden er nu volgens mij meer 190’s rond in Nederland dan er ooit hier op kenteken hebben gestaan. Mogelijk zelfs meer dan er ooit nieuw verkocht zijn in NL.
@bertorelli: schijnheilig gelul, die LPG tank is er bij jou echt niet ingekomen uit milieu-overwegingen. Net als alle andere LPG rijders uitsluitend vanwege de centjes.
En dan nog dit: LPG in zo’n oud lijk stoot acht keer meer stikstofoxiden uit dan een diesel en net zoveel fijnstof als een diesel met roetfilter. Met een auto van vóór 1995 haal je ook nooit de schonere G3 norm. Bron: TNO
@flippert:
Geachte heer Flippert,

Ik wens u uiteraard óók een prettig weekend.

Met vriendelijke groet
Hoogachtend

Bertorelli
@bertorelli: mooi zo, uitgeluld.
@flippert:
Als je begint met ‘schijnheilig gelul’ en ‘oud lijk’ dat is het de discussie niet waard.
Je zit op de site van AUTOblog en niet op Geenstijl.

Nog veel succes met reaguren.

Bertorelli
@bertorelli: discussie niet waard = de waarheid behoeft geen discussie. Maar sorry dat ik je auto een oud lijk noemde, ik ga m’n mond al spoelen :-)
Al dat schijnheilige gelul hierboven. Als er in die MB’s oude Hollandse mannen zouden rijden dan zou er schande worden geschreeuwd. Maar nee, de woorden “halal benzen” zegt al genoeg over de werkelijke reden.

Misselijkmakend
@Relief: precies. Mijn soortgelijke comment is verwijderd.
Laten we vooral niet vergeten dat het juist onze incompetente politici zijn die schuldig zijn aan deze situatie omdat ze niet in staat zijn om met een goed en vooral rechtvaardig wegenbelastingsysteem te komen waarbij iedereen betaalt naar gebruik. Onze politieke dwergen zijn goed in eindeloos differentieren. Je kunt iemand die de mogelijkheid geboden wordt om MRB vrij te rijden niet verwijten een profiteur te zijn.
Het is de overheid die al decennia oneigenlijk gebruik maakt van bijvoorbeeld parkeermeters. In eerste instantie bedoeld om iedereen de kans te geven om ergens tijdelijk te kunnen parkeren en nu gewoon een instrument om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Iets wat eerst “ten strengste verboden” was (bijvullen) werd ineens toegestaan omdat er dan meer geld binnen te harken was. Dat kun je pas normvervaging noemen. Het levert Amsterdam een slordige 136 miljoen per jaar op. Nu zijn ambtenaren in het algemeen en politici in het bijzonder geselecteerd op de afwezigheid van de eigenschap om in oplossingen te denken. Zo ook nu weer een belachelijk kinderachtige regeling van onze politieke dwerg en kleindenker Weekers. Een kind van drie zou zulke onuitvoerbare onzin nog niet hebben kunnen verzinnen. En dat alles om nog wat extra geld binnen te harken. En zelfs daarin slagen deze amateurbestuurders niet eens, in minder dan 3/4 jaar is al een veelvoud verdampt van het bedrag dat onze kleindenkers dachten jaarlijks binnen te harken.
Er is een direct verband tussen de waardevermindering van uw oldtimer en u dient de rekening rechtstreeks aan onze hofnar Rutte te sturen.
Onze politieke dwerg Weekers schijnt zich ook “mateloos te ergeren” aan het feit dat er in Nederland oostblokkers rondrijden die geen wegenbelasting betalen. De kleindenker maakt deel uit van een stel amateurbestuurders die zelf verantwoordelijk zijn voor het feit we helemaal geen wegenbelasting hebben maar een bezittersbelasting. Dat staat bovendien haaks op al dat geleuter van onze politici die zo graag leuteren over ” de gebruiker betaalt”
Weekers zal zich dan ook wel mateloos ergeren dat er veel Nederlanders langdurig in het zuiden van Europa rondrijden met auto’s waarvoor ze ten onrechte verplicht in Nederland houderschapsbelasting betalen.
@pijl: ga dan lekker zelf de politiek in als je het allemaal zo goed weet, zeiksnor
@flippert: Gelukkig weet jij het allemaal wel beter. Er zijn ongetwijfeld veel lieden die oldtimers rijden omdat ze denken dat dat goedkoop is. Ik rijd verschillende auto’s waaronder oldtimers, niet op Lpg. Ik durf te wedden dat met de twee modale maandinkomens per jaar aan HSB ik meer betaal dan jij.
Flippert is een trol!
Als je jouw geschiedenis leest, valt er echt geen zinnige discussie met je te voeren….
Uitermate geschikt dus voor ‘onze’ regering;-)
Doe zelf eens wat ipv anderen af te zeiken!
Laten we eerlijk zijn. Oldtimers kunnen nooit 25 of 40 jaar oud zijn. Dat zijn namelijk geen oldtimers. Hooguit hobbyauto’s.
Dat men de “ontduikers ” wil aanpakken lijkt me in deze tijden logisch.
Er is mijns inziens een groot verschil tussen “oldtimer voor dagelijks gebruik” en echte oldtimer.
Waarom de 60 dagen kaart niet gewoon terug invoeren?
In Belgie hebben ze een O-plaat welke aangeeft dat deze auto niet voor dagelijk gebruik mag worden ingezet.
Daarbij… LPG in een oldtimer….. niet iets dat een echte liefhebber zou doen
Ik heb een CX van 1984 en die rijd ik sinds 2000, op LPG, dagelijks vervoer en enige auto.
Ik hou van mijn auto, echt. :)

Ik vind het begrijpelijk dat er over de klassieke autobranche wordt nagedacht maar de motieven van de regering vertrouw ik voor geen meter.

Milieu? Veiligheid? Kosten voor de overheid? Laat me niet lachen.

Ik ben nog steeds schoner dan de meeste moderne benzineauto’s ook al rijd ik 1:9 met LPG
Ik heb naast de voor elke auto geldende vervangende materialen 13 jaar geen behoefte gehad aan nieuw te maken plaatstaal, rubber, plastics, textiel etc etc etc.
Ik wil niet een steeds zwaardere veiligere nieuwe auto waar de andere weggebruiker weer een zwaardere tegenover moet zetten om veilig te zijn voor mijn nieuwe mastodont.
Ik heb geen behoefte aan een nieuwe benzinemotor die met hetzelfde verbruik 1,5 keer zo hard kan rijden en dus veel en veel gevaarlijker is en op alle fronten risico’s met zich meebrengt die hele dure reparaties en ziektekosten met zich meebrengt.

Als de regering echt ballen heeft verbieden ze op de Nederlandse wegen alle auto’s die harder kunnen rijden dan 130 en zorgen ze ervoor dat iedere weggebruiker alles maar dan ook alles uit zijn voertuig haalt voordat ie een nieuwe mag kopen.
En kom DAN mij maar vertellen dat ik mijn klassieker weg moet doen omdat ik het gewoon niet meer kan betalen.

het gezwets over vrijheid en de economie die moet verniewen etc is echt ongelofelijke onzin.
Adverteren met niewe autos’die dingen kunnen die niemand mag en iedereen die het toch doet een crimineel noemen en laten betalen? Echt, wie daar nog intrapt….
En de economie zou gebaat zijn met een snel roulerende automarkt?
hahaha, echt, die is goed. Kijk simpelweg wat het kost om die auto’s te verwerken om er weer andere auto’s van te maken en je komt toch echt bedrogen uit.
Investeer dan echt eens in het openbaar vervoer en zie hoeveel mensen dan hun auto, nieuw of klassiek graag de meeste tijd laten staan. Fij voor de nakomelingen ook

Nee Nederlandse regering, je bent een belediging voor de motivatie en intelligentie van je eigen bevolking.
Het is weer een beetje erg kort door de bocht van t kabinet. Het hele land ligt in puin en mensen maken zich druk over een percentage van de 3% oldtimers. Ze noemen het profiteurs. Ten eerste zijn nieuwe auto’s over het algemeen niks waard en maken zelf sleutel vrij onmogelijk. Ook gebeuren de meeste ongelukken in nieuwe auto’s omdat mensen denken dat de technolgie zover is dat een ongeluk maken vrijwel onmogelijk is (bewust en of onbewust). Ik kan t weten met mn 1978 Caprice Classic met achterwiel aandrijving, ik neem bochten verantwoord. Daarnaast hoor ik iedere keer woon-werk-verkeer, volgens mij zit daar t woord “werk” in. Ik ken voorbeelden genoeg van mensen die nog nooit 1 maand (bijelkaar opgeteld) gewerkt hebben, afgekeurd zijn en hele dag aan hun auto’s sleutelen. Nee, dan heb ik het niet over de “helal rijders” of andere buitenlandse rijders, nee het zijn onze eigen broeders.

Meneer Weekers komt voor eennieder emt verstand niet meer geloofwaardig over, want hij wist niks van de uitkeringsfraude terwijl het 2 jaar eerder vastgelegd is op audio én video. Gewoon een liegbeest in de volksmond. 140 miljoen de staatskast in? Hoe is dat berekend, wat als (maar) 50% van de handelaren en andere mensen die werk krijgen door die 70% “kleine mensen” financieel kapot gaan? Laat die berekening zien en de heer Weekers mag mn belastingaangifte voortaan doen (als het klopt, anders ga ik de gevangenis in).

Laat ze in de Tweede Kamer liever praten over  afschaffen wachtgekd regeling en het idioot hoge pensioen na 12,5 jaar politiek!
Zal ik de wijste hier maar dan even zijn.

Heel de MRB schrappen,
MRB accijns op alle brandstoffen erbij.

Betaald iedereen eerlijk zijn onderhoud aan de wegen, waar die belasting dus oorspronkelijk voor is opgericht. Meer rijden = meer brandstof = is meer wegenonderhoud.

Hier heb je ook geen dure onderzoeksbureaus voor nodig, alleen gezond verstand.
Iedereen blij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).