Nieuwe opmerkelijke info over de RS6 DTM-roof

Auteur: , 83 Reacties

Het hoe en waarom achter de diefstal van misschien wel de dikste RS6 ooit, is nog steeds in nevelen gehuld. Wellicht helpt deze info om de puzzelstukjes op hun plek te laten vallen.

Nieuwe opmerkelijke info over de RS6 DTM-roof

De hondsbrutale RS6 DTM diefstal in vogelvlucht. Eigenaar Douwe Leitner is met de Audi op pad om promotiemateriaal te schieten (met camera’s, dat is). Op een gegeven moment komt een wit busje aanrijden waar twee gewapende mannen uit stappen. Zij bedreigen de eigenaar van de Audi en de aanwezige cameraman met pistolen en nemen op die manier de auto mee. De bus wordt in de hens gezet en even later wordt ook de RS6 uitgebrand teruggevonden.

De bewuste parkeergarage

De parkeergarage en de sleutel

So far so good. De plaats waar de RS6 werd teruggevonden was echter een opmerkelijke. De Audi stond namelijk uitgefikt en wel in een parkeergarage waar zo’n 130 andere auto’s geparkeerd stonden. Deze auto’s raakten door de brand uiteraard ook beschadigd of konden op z’n minst een stevige poetsbeurt gebruiken. Ook liep de garage zelf aanzienlijke schade op door de brand.

De speurneuzen van Misdaadnieuws vogelden uit dat de garage op drie manieren toegankelijk is, namelijk met een pas, middels inbraak of met een sleutel van de zijdeuren. Inbraak kunnen we gezien de stevige deuren uitsluiten. Gebruik van de pas wordt geregistreerd, dus daar kan eveneens een streep doorheen. Blijft over: de sleutel voor de zijdeuren. Saillant gegeven is dat de camera die de deuren in de gaten houdt al een poosje defect is.

Nog saillantiger is dat alleen bewoners en de huismeester van het nabijgelegen appartementencomplex in het bezit konden zijn van de bewuste sleutel.

R.I.P.

Wat als de roof was mislukt?

Een andere breinbreker is de vraag wat de overvallers hadden gedaan als ze de RS6 niet hadden meegekregen. Ze hadden op het moment van de overval hun busje al in de hens gezet, dus de enige andere vluchtoptie was te voet. En dat klinkt niet heel logisch.

Maar waarom?

Wie hoopt op een hapklare verklaring moeten we teleurstellen, want ook wij tasten uiteraard nog steeds volledig in het duister voor wat het betreft het hoe en waarom. Waarom zou je een ontzettend kostbare auto jatten, om hem enkele uren later in brand te steken zonder er ook maar één velg onder vandaan te jatten? Een theorie is dat de daders er pas in de parkeergarage achter kwamen dat de sleutel nog bij de eigenaar Douwe Leitner in zijn zak zat. Wegens veiligheidsreden kan er nog een heel stuk gereden worden zonder sleutel in een auto met keyless-go. Opnieuw starten kan uiteraard niet, en de modus-operandi bij boefjes is om gejatte auto’s grondig van bewijsmateriaal te ontdoen door deze in brand te zetten.

Wie het weet mag het zeggen.83 reacties

Blijft een apart verhaal rond die gebeurtenis, ben benieuwd als de definitieve verklaring er is!
@maikelvanberkel: in elkaar gezet zootje, leitner zegt tegen klant dat hij de auto wel kam verkopen voor 4 ton. (Auto is veek waard, maar 4 ton heeft geen gek er voor over. Zelfs met modificaties niet) leitner verkoopt auto niet binnen bepaalde tijd, klant wil zn geld terug. Leitner laat auto stelen en affikken om de 4 ton waarvoor de auto verzekerd is terug te krijgen. Hatsjikkiedee klaar punt. Dat hele bedrijf is 1 pot nat. Het bestaat nog niet zo heen lang, en je kan niet binnen die korte tijd dat het bestaat een Carrera GT, 918 en bijv. zo’n rs6 kopen om door te verkopen.
@sr20det: Wat betreft je laatste punt over die 918 etc. Zou ook kunnen zijn dat er investeerders achter zitten..?
@sr20det: Ferrari enzo FKK
@stefanos: FXX, foutje
@sr20det: zoiets heet, verkoop in consignatie.
Dus zo bijzonder is de snelle groei niet.
Thijs Timmermans is daar nog een goed voorbeeld van.
Lopen genoeg onvoorspelbare idioten rond op de aarde die dit zonder enige reden zouden doen.
@p0wn3d: idioten van dit kaliber en dan onder de noemer gewoon omdat het kan omdát we idioot zijn; nee die zetten hun plan b niet in de fik denk ik. Ook dat met die garage, ik zeg je dit zaakje stinkt.
I mean, een wrede bak, wereldwijd geadoreerd (en terecht!) lekker afpakken en de fik er in. Haha lekker puh… Doesnt make sense!
@p0wn3d: als he dat denkt kijk je teveel tekenfilms. Geen lijp rijd met wapens in een gestolen busje zomaar wat rond. En nu blijkt dat ze het busje al in de fik hadden gezet. Klopt geen hol van.
@rolov: Geloof me, er zijn zat die dat doen. I
@marikoelolo: ik geloof je niet
Er staan op de plaats van diefstal, camera’s om promotie materiaal van deze auto te maken. Toch komt er geen materiaal op internet van de overval zelf. Wie verteld mij dat het uitgebrande wrak deze gestolen auto is? Heeft de eigenaar de originele auto verkocht aan het buitenland voor een lager bedrag, en hoopt hij het verschil via de verzekering te cashen?
@audicoupe84: Dat is onmogelijk om onopvallend te doen. Die auto wordt overal waar hij rijdt op de foto gezet. Daar kom je niet mee weg
@audicoupe84: misschien had hij het blok er al uit gelepeld. Maar dat is wel erg ver gezocht. Plus de onderdeken zouden ergens opduiken bio verkoop. Dus onwaarschijnlijk .
Het blijft een raar verhaal.
De derde foto, is dat nou een A6 Ultra?
Misschien hadden ze de auto geprobeerd te verstoppen in de garage (onder een zeil oid) en vloog hij na het parkeren in brand, een wilde theorie maar alles kan
@bierbuik: Gezien het feit dat hij al een hele tijd rondrijdt en dan juist als ie gejat wordt in de fik vliegt lijkt me wel hele ongelukkige timing. Of misschien heeft Olsson niet de volledige functielijst afgelopen, kan ook nog…
Verzekeringsfraude zou het zijn als de auto weg was en niet te traceren. Waarom zou dit fraude zijn? Of had leitner de auto veel te duur aangekocht? Dat lijkt me ook niet. Blijft een raadsel.
@isleofman: hoezo niet te duur aangekocht? Hoeveel mensen (ook met veel geld) doen een impulsaankoop waarvan ze achteraf balen en realiseren dat ze het geld eigenlijk niet konden missen? Blijft echt wel een optie
@mobieler: ik begrijp wat je zegt, maar dan had hij de auto ook weer kunnen verkopen, tenzij hij veel te duur heeft aangekocht. Als zijn aankoopprijs reëel is geweest, kon hij toch gebruik maken van de grote vraag vanuit de hele wereld en de auto weer door verkopen. Ach, we horen het nog wel een keer ;-)
@isleofman: Leitner zelf had het over een waarde van de auto van 5 ton. Nou hanteert Leitner best lekkere marges als je een beetje bekend bent met zijn aanbod (leuke auto’s heur) en de vraagprijzen daarvan (doorgaans flink boven marktconform), maar misschien heeft ‘ie de auto inderdaad wel aangekocht voor een prijs die hij nooit krijgt. Iedereen met een beetje autokennis weet namelijk dat je in doorverkoopwaarde niks terugziet van al het geld dat je aan tssssjoening uitgeeft. Sterker nog je mag vaak al blij zijn als je een vergelijkbare prijs kan vangen als die voor een standaard tweedehands exemplaar. De markt denkt namelijk automatisch ‘dat ding zal wel afgetrapt zijn en door die extra pk’s heeft alle tech het flink voor de kiezen gekregen’. Het helpt dan niet per se dat er talloze filmpjes zijn waar dit apparaat staat te revven of door de sneeuw wordt gehoekt. Niet vernachelde tweedehands exemplaren beginnen in Duitsland momenteel bij zo’n 75K…laten we zeggen 100K in Nederland, dan is een zogenaamde waarde van 5 ton behoorlijk euhm, optimistisch, te noemen.

Op deze vraag: “want waarom zou je een ontzettend kostbare auto jatten, om hem enkele uren later in brand te steken zonder er ook maar één velg onder vandaan te jatten? ” is volgens mij slechts 1 logisch, rationeel antwoord te geven. Kijk wie er voordeel bij heeft dat iets gebeurt…die boefjes; neen. Die eigenaren van de parkeergarage; neen. Leitner; wellicht. Volgens mij is die vraag dan ook een beetje retorisch omdat AB zonder bewijs natuurlijk niet kan gaan roepen wat velen denken.

Alternatieven vallen allemaal in de categorie irationeel. Een stel YOLO totaalmalloten die op the Jokeresque wijze het leven niet allemaal zo serieus nemen en al dit risico nemen voor alleen maar een korte joyride? Iemand die de auto wilde hebben maar te weinig coin had en deze totaalmalloten heeft ingeschakeld om zijn gram te halen (je weet nooit met die Audiboys ;))?
via Android app
Wauw, wat een verhelderend artikel!
Ik denk in ’t geval van Leitner: verkeerde plaats op het verkeerde moment. Die gasten komen aanrijden, denken “Audi” is beter dan dit trage busje.. Jatten dat ding impulsief en na de eerste 100 meter rijden denken ze: “shit, verre van anoniem en bruikbaar, dumpen die hap”..
@vetnek: Zeer onwaarschijnlijk.
@vetnek: dan snap jij het niet helemaal.
@rolov: ik heb zo mijn contacten en bronnen waarop ik bovenstaande baseer. Ik ga natuurlijk geen lulkoek plaatsen zonder achtergrond. Overigens snapt AB er zelf ook weinig van want dit artikel is ook erg verhelderend”.

Maar leg eens uit: waarom snap ik er niks van volgens jou? Op basis van wat denk je dat? Jij was er bij begrijp ik of hebt toegang tot Politie rapporten?

Desalniettemin blijft het een vaag verhaal met veel losse eindjes.
@vetnek: “ik heb zo mijn contacten en bronnen” haha wegwezen jij grapjas.
@mcaa: whatever :).Je kent me niet dus je kunt niet oordelen over wat ik wel of niet weet. Ken je ’t verhaal bijvoorbeeld van een mogelijk identieke RS6 als back up voor Gumball?
@vetnek: Ken jij het verhaal van een mogelijk 3e indentieke Rs6 wel dan ? ;)
hahaha grapjas, mooie verhaaltjes.
@vetnek: Echt onzin verhaal , dat hij verre van anoniem en bruikbaar is zie je direct als je aankomt rijden al.
Het was een VW Transporter toch? Of zit ik hier nu naast?
Wat afschuwelijk slecht geschreven zeg dat misdaadnieuws.com: “De enigste manier is met een sleutel”. Echt het meest ergelijkste dat ik ooit heb gelezen…
@pomoek: dan heb je niet veel gelezen..
Op papier veel geld waard, echter praktisch onverkoopbaar zo’n dergelijke auto.
Al zou men het geld ervoor uit willen geven, dan bouw je wel zelf een audi ipv de ex van een of andere pipo.
Dus je geeft een stel bontkragen wat geld om dit plan te laten uitvoeren, alleen die hebben niet zo goed over de uitvoering nagedacht..
@forzauno1: half P.C. Hooft loopt met bontkraag. Zou het?
Het werd ze gewoon te heet onder de voeten…….
Of je rijd achter iemand aan in zo’n garage
@rikvp: dan heb je toch getuigen en zeker met zon opvallende bak.
Doe ik een poging: De overvallers waren, om welke reden dan ook, van plan een auto in de parkeergarage in brand te zetten. Onderweg stoppen ze bij een tankstation en zien de RS6 aan komen rijden. Ze besluiten, dat dit dan maar de auto moet zijn die in de fik moet worden gestoken.

Wellicht waren ze van plan om met het busje de parkeergarage in brand te steken en hebben ze uit een bizar soort balorigheid, besloten de RS6 te stelen en die te gebruiken om de garage in brand te steken.

Pech voor de eigenaar van de RS6, gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment.

Waarom moest de parkeergarage in de fik? Verzekeringsfraude van de eigenaar van het gebouw? Was het de bedoeling het hele pand af te laten branden? Dat zou echt bijzonder crimineel zijn omdat de kans dat hier doden bij zouden vallen bijna 100% zou zijn, ik kan mij dat eigenlijk niet voorstellen.

Voor de duidelijkheid: Dit is allemaal hele vergaande speculatie
@pomoek: Inderdaad, wapens heb je niet nodig om je busje in de fik te zetten. Een busje die je al in je bezit hebt.
Die parkeergarages aan de Nachtwachtlaan zijn een speelplaats voor de lokale, in grote getale immer aanwezige, boefjes in 020-Gaza. Het betreden van deze garages is voor de multiculticowboys een fluitje van een cent. Helaas heb ik de gevolgen hiervan ook zelf ondervonden: mijn auto is er ook ooit opengebroken.
@gash: flats aan nachtwachtlaan vormen een magneet voor penozes. Mink K. had zelfs een wapenopslagplek.
Ik vermoed de dieselgate, VAG weet dat deze zonder herkeuring al door de mand valt.
Heel apart verhaal inderdaad. Ik zou ook geen logische verklaring kunnen bedenken. Het stelen van zo’n auto is niet logisch en kan me niet voorstellen dat iemand deze auto gestolen in zijn collectie wilt hebben. A gestolen is die niks waard B je kan er niet mee rijden want de hele wereld kent hem. Conclusie lijkt me pijnlijk maar duidelijk: lijkt slecht in scène gezet….
Zou het om de dakkoffer gegaan zijn…Of inhoud?
Ik wil en kan niet geloven dat Leitner zulke stomme dingen zou doen..
@TimD: welke stomme dingen?
Afhankelijk van wat voor een slot er op die zijdeur zit kan het groepje mensen dat sleutels heeft toch behoorlijk groot zijn. Vaak zie je dat er in dat soort gebouwen speciale cilinders zitten, waarbij de sleutels alleen op vertoon van een eigendomscertificaat bij te krijgen zijn. Je bent er als uitgever van de sleutels op deze manier zeker van dat men niet even bij de sleutelboer een kopietje kan laten, en van de sleutels die er in omloop zijn heb je meestal een register.

Wanneer er echter een niet-beveiligde cilinder in zit, kun je bij elke sleutelboer terecht voor een kopietje en wordt het groepje van sleutelbezitters mogelijk veel groter. Vrienden en familie van de bewoners en huisbaas, oud bewoners, vrienden en familie van oud bewoners. Allemaal kunnen zij in het bezit zijn van die sleutel.
Naar mijn idee is deze info niet echt verhelderend, het werpt niet echt een nieuw licht op de zaak. Wat ik wel vreemd vind is dat deze parkeergarage dus niet met rook- en koolstofmonoxidemelders beveiligd is. Dat vermoedde ik al toen ik zag dat de brandmelding niet vanuit een alarmsysteem kram, maar dat een parkeergarage niet van zoiets simpels als een paar brandmelders voorzien is doet mij de wenkbrauwen fronsen.
Wat een mega slecht artikel! Geloof lekker in fraude maar ga dan ook lekker in Sinterklaas geloven en de kerstman ;)
Is gewoon een simpele vorm van verzekerings fraude. De wagen was praktisch onverkoopbaar en zou nooit op Nederlands kenteken komen. Dan maar zo en een half miljoen opstrijken.
Denk dat ze een opdracht hebben gekregen van een internationale criminele organisatie. Na minutenlang voorbereiden zijn ze tot actie overgegaan. Toen ze de auto hadden begon na een km het olielampje te branden en na 5 km was de olie op. Na te lang zonder olie door te zijn gereden raakte de motor oververhit en vloog de boel spontaan in brand.

Hadden ze wat meer tijd aan de voorbereiding besteed en wat meer AB hadden geraadpleegd, dan hadden ze kunnen incalculeren dat ze het busje beter vol met olie hadden kunnen gooien om dit voor de Audi te gebruiken.

Zie je Leitner, ik kan ook een lulverhaal verzinnen alleen is die van mij geloofwaardiger…
Het gaat gewoon om euro’s. Dat ding was niet erg makkelijk verkoopbaar en als je dan snel je investering terug wilt hebben is zorgen dat de verzekering uitkeert!
mijn 5 cents, het is een plek die niet vreemd is voor serieus fout volk:

De Nachtwachtlaan en de Staalmeesterlaan lopen evenwijdig vlak naast de ring A10-West. Het zijn ruime flats en hebben een flinke criminele reputatie. Zo huurde Willem Holleeder ooit Nachtwachtlaan 332, dezelfde flat waar de nog steeds ongeëvenaarde wapenvoorraad lag waarvoor Mink Kok in 1999 werd aangehouden. Sam Klepper hield enige tijd een appartement aan op de Staalmeesterlaan. In een ander appartement op de Nachtwachtlaan woonde ten tijde van de wapenvondst een Joegoslavische crimineel. Ook andere appartementen waren in bij georganiseerde criminelen in gebruik.
@dakarbemo: ik woon in 1 van die appartementen op de staalmeesterslaan. Zwaar beveiligde deur met extra sloten. 😂
…..gesjoemel…..
Mijn vermoeden: Schelmen waren op de vlucht – in gestolen bus.
Schelmen zien héle snelle auto – ‘stappen over’.
Leitner heeft wel de auto, maar niet de sleutel afgegeven.
Schelmen rijden weg in hele snelle auto
Schelmen stoppen in afgesloten garage. Om over te stappen, voor mijn part om de kat te eten te geven.
Schelmen ontdekken dat ie het zonder sleutel niet doet.
Schelmen steken ‘m in de fik, en gaan verder met ander vervoer. (taxi, tram, fiets, volgende gejatte auto. Roept u maar)
Aan de zijdeur sleutel heb je niets om de garagedeur te openen. Dat gaat met pas of sleutel die je als motorrijder extra kunt krijgen. Die sleutel is niet te traceren.
Verzekeringsfraude!
HELDEN!
Ok, stél dat je verzekeringsfraude wil plegen met de meest opvallende, meest luidruchtige, en meest internetbekende auto van het moment. Dan denk ik dat je het jezelf een stuk makkelijker kan maken dan door midden in de hoofdstad een VW bus in de fik te steken en met guns te gaan zwaaien, en passant een onschuldige filmploeg en eventuele omstanders in gevaar brengend.

Volgens mij kan iedereen hier zeker vijf scenario’s bedenken die slimmer, makkelijker uit te voeren en minder risicovol voor de uitvoerenden zijn. Wat mij betreft totaal onwaarschijnlijk.
Ik heb gehoord dat Leitner niet de enige eigenaar van de auto was. De auto zou destijds door 3 partijen gekocht zijn, waaronder Leitner.

Verzekeringsfraude lijkt toch minder waarschijnlijk, aangezien de auto op groene platen reed. Zo’n bijzondere auto zou denk ik heel specifiek verzekerd moeten worden om de volle mep uitgekeerd te krijgen. Ik betwijfel of dat zo was.

Dit is misschien toch een soort van intimidatie op hoog niveau geweest, omdat de branche waar Leitner in zit misschien toch minder rooskleurig is dan wij denken.
Een opmerkelijk lang artikel voor slechts 2 conclusies: de overvallers hielden van een gokje (auto in de fik steken voordat ze een andere hadden). Overvallers hebben op een of andere manier een zijdeurtje weten open te maken! Valt steeds meer op dat dit toch écht het AD is, maar dan voor het laatste auto nieuws. Lees: nietszeggende artikelen.
@josxkrs: het gaat over iets waar een van de bekendste audis ter wereld bij betrokken is. Dus elk stukje nieuws is interessant . Meer ook omdat er geen hol klopt van dat hele carjack verhaal. Ik vroeg mij gister nog af of er nog nieuws zou zijn.
Ik denk dat het een opdracht voor een verloren weddenschap is geweest. Maar ik kan er naast zitten.
Auto Leitner was voorheen een leuke dealer met mooie BMWtjes.

Tot er binnen een jaar tijd ineens de gruwelijkste Ferrari’s en Porsches staan, tot FXX aan toe.

Lang verhaal kort, krijgt Cees de crimineel z’n geld niet op tijd terug, ja dan gaan er vlammetjes vatten.
@racenderechter: Ja ik denk ook dat dit een waarschuwing voor Leitner was. De tweedehands auto handel trekt vaak de aandacht van criminele gasten.
Het stinkt…
Een heel raar verhaal.
via iPhone app
Wat een speculaties hier. Waarom kan je dit uberhaubt aan je reet roesten wat hier gebeurd is en of het verzekerings fraude is?

Je zal nooit alle details krijgen, je hebt geen details van de verzekering, je weet niet eens wat die auto waard is, maar volgens het grootste gros hier stinkt dit verhaal.

Op z’n hoogst naar wat rook, verder niets. Maar goed ik zal het verder laten aan jullie experts… Met inside informasjon, jij weten toch, ik weet alles. Respect.
Artikel gaat nergens over. Die parkeergarage is echt niet Fort Knox!

Kan Misdaadnieuws niet beter uitzoeken of die RS6 al eens op NL kenteken is gezet? Op alle foto’s rijdt de auto met 11-FH-07.
Was de auto al gekeurd door de RDW? Een technische keuring lijkt mij onontkoombaar en veel spoilers ronduit verboden op een straatlegale auto wegens voetgangers- en fietsersveiligheid.

Het meest logische verhaal heeft denk ik een financieel en fiscaal tintje.
En een quote op de blog van Jon Olsson over de verkoop van de RS6

“Over the years I have learnt that if someone whats to buy a heavily modified car, you should always sell it as its sometime close to impossible to sell these things! haha (even though I think this might be an exception)”

Leitner dacht de auto wel makkelijk te verkopen?
’t is eigenlijk nog veel droeviger gesteld

We vinden het ‘normaal’ dat er bij de diefstal van een auto wapens aan te pas komen !

En dat vind ik bezopen als ik eerlijk mag zijn en erger en gevaarlijker dan de diefstal an-sich.

Zeker als je meeneemt dat je serieus gestoord moet zijn om zo een opvallend voertuig te stelen !
@desjonnies:

Tis op elk vlak en raar verhaal ..
Recht voor de camera een auto stelen in een stad waar nog eens 10.000 camera’s hangen ..

Kom niet verder dan 1+1=2 ..
‘Ze hadden op het moment van de overval hun busje al in de hens gezet, dus de enige andere vluchtoptie was te voet.’

Wat nou als er nog een derde auto bij was, in de buurt was, opgeroepen kon worden? Lijkt me iets logischer, he.
@partimarti:

Logischer is…. ieder ander verhaal.

De bus is gevonden, de RS6 is gevonden en de aanwezigheid van de mannen van Leitner is vastgesteld. Als er van de daders nog geen spoor is dan lijkt mij het praten over een derde auto nu nog iets te prematuur.
De verklaring is volgens mij niet zo moeilijk. Je steelt een veeeeeel te opvallende auto, dus wat doe je als je die niet meteen kan doorverkopen? Juist ja, dan verstop je ‘m in een parkeergarage. Eventuele tracking devices werken daar bovendien ook niet. Hoesje eroverheen en klaar is Kees. Maarrrrr, dan kom je – na het afzetten van de moter – er achter dat ie niet meer start. Dan rest nog maar 1 ding en dat is de fik erin om je sporen te wissen.
@vroaaar: waarom steel je hem dan als je hem njet door kan verkopen? Dan konden ze van de buitenkant al zien.
Types met een ander geloof hebben geen onzag voor onze rechtstaat en of eigendommen van anderen …sterker…de meest opzichtige worden doelwit van hun vandalisme….want onze rechtsstaat moet in alle gelederen getroffen worden………en dan is zo’n auto kapen, waar je toch wel wat lef voor moet hebben, Walgelijke lieden waarvan er helaas teveel zonder werk rondlopen……
@KACO: het gaat hier over een gestolen audi, waarvan geen enkele info over de daders is gevonden. En meneer koppelt dit aan een geloof en nog wat andere vooroordelen…. Soms schaam ik me voor nederlanders en hun bekrompen achtergesteldheid.
Wellicht interessante info: het chassisnummer is WUAZZZ4G5DN900204
De RS6 stond tot 11-05-2015 nog geregistreerd in Zweden.
… Tot zover complotblog.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).