Nieuwe pechhulp “Blij dat ik Rij” is onderweg

Auteur: , 17 Reacties

In tegenstelling tot de ANWB Wegenwacht en Route Mobiel heb je bij Blij dat ik Rij geen abonnementskosten. Het enige dat je betaalt is een vast bedrag op het moment dat je ook daadwerkelijk met pech langs de weg staat.

Blij dat ik Rij pechhulp

Wie zijn auto netjes onderhoudt en niet met een oud barrel de weg op gaat, ziet de abonnementskosten van 50 tot 100 euro voor een pechdienst het putje in verdwijnen. Van 500 ondervraagde autobezitters blijkt dat tweederde van hen nooit, of slechts 1 keer per tien jaar pech heeft. Zonde van al dat geld, dus.

Het doel van pechservice “Blij dat ik Rij” is om deze autokosten te drukken. Zij bieden een gratis lidmaatschap en vragen een vast bedrag per pechgeval. Overdag is dat 99,50 euro en ’s avonds en in het weekend betaal je 139,50 euro. Op de “pechpas” staat een nummer dat je 24/7 kunt bellen als je langs de kant van de weg staat. Binnen drie kwartier staat er iemand van de 450 aangesloten auto- en pechhulpbedrijven voor je neus. Directeur van Blij dat ik Rij Benno Nekeman:

Autorijden wordt steeds duurder. Met Blij dat ik Rij willen wij waar mogelijk de autokosten terugdringen. Dat doen we met een brandstofcollectief en de mogelijkheid om onderhoud te laten uitvoeren tegen lagere kosten. En nu dus met de Blije Pechhulp, waarbij je alleen betaalt als je daadwerkelijk onze pechdienst inschakelt. Dat kan een forse besparing opleveren.

Wij garanderen met de Blije Pechhulp een landelijke dekking, de zekerheid van hulp wanneer nodig en de mogelijkheid om te besparen op de pechhulp-kosten. Onze benadering past echt bij deze tijd: de gebruiker betaalt en niet iedere abonnee, zoals dat bij de Wegenwacht en Route Mobiel wel het geval is.Van onze aanpak worden automobilisten blij en daar gaat het om.17 reacties

Allemaal optimisten daar. Elke auto kan stuk gaan, ook een nieuwe.
@W115: alleen krijg je bij een nieuwe auto al pechhulp ;) bv Peugeot Assistance
100 euro voor een pechhulp per keer, blijf wel lekker bij de anwb stuk goedkoper!
@speklap:

Tenzij je auto nooit kapot gaat, dan niet…
Blijf wel bij de anwb stuk voordeliger!
Ja dat is zo! Ik betaal per jaar 33 euro, en heb er dit jaar toch al 2 keer gebruik van moeten maken met me fiatje!
Moet je geen wrak rijden..

Heb in 7 jaar pas 1x anwb nodig gehad.. Slim plan dus van dat blij dat ik rij.

Maar hoe zit het met pechhulp buitenland?
@jeffreym3: Pechhulp in het buitenland en vervangend vervoer wordt door ons aan gewerkt. We verwachten per januari 2014 meer nieuws hierover te kunnen geven.
De afgelopen 27 jaar twee keer pech gehad waarvan één die ik niet kon zelf kon verhelpen en nooit lid geweest van de ANWB o.i.d., tel uit je winst!

De eerste keer met pech was 26 jaar geleden (platte band, zelf vervangen) en de tweede keer was vorig jaar (platte band, Toyota-assistence moeten laten komen: gat was te groot voor spuitbus…).
@hammerman: hét bewijs dat een beetje autokennis een hoop geld scheelt. Daarnaast ook het bewijs dat zonder reserveband(je) rijden waardeloos is.
Ik ben verzekerd bij onna onna, is de goedkoopste verzekering voor mij en je krijgt gratis pechhulp incl woonplaats. Heb nog nooit pech gehad met mijn auto, dus de ANWB is dan al gauw te duur.
Vergeet niet dat de ANWB je in eerste instantie weer op weg probeert te helpen. Mocht de wegenwacht het probleem niet ter plaatste kunnen verhelpen zal hij de auto naar een dichtstbijzijnde garage brengen. De mobiliteitsgarantie(dealerservice bij aanschaf nieuwe auto) is er vaak op gericht om je direct naar de garage te slepen voor onderhoud.
Dit is gewoon een landelijk nummer die dan de dichtstbijzijnde sleepdienst belt.

De ANWB heeft échte pechhulp monteurs in dienst die de fijne kneepjes van het vak kennen. Ik vrees dat je hier vooral met beringsbedrijven temaken zult krijgen. Hoewel ze het anders doen voorkomen is dat een wereld van verschil.

Alle andere kosten moet je zelf nog voor opdraaien, taxi etc.
Komt bij dat ze je max 25 km slepen. ANWB sleept je naar garage van jouw keuze, maakt niet uit waar dat is.

Als het dan toch maar 25 km is kan je netzogoed een voorbijganger in een armoedige auto laten stoppen, die wil je best een sleepje geven voor een paar tientjes.
PS met een Tata Nano ga je inderdaad niet ver buiten je woonplaats :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).