Nieuwe Renault Twingo: nu ook van binnen, met specs

Auteur: , 27 Reacties

Een van de absolute klappers in Genève is de nieuwe Renault Twingo, met, we zeggen het nog maar eens, achterwielaandrijving. Tot nu toe zagen we de auto alleen van buiten, nu gunnen de Fransen ons ook een kijkje in het interieur.

Zoals we afgaand op de buitenkant mogen verwachten gaat het er in het interieur van de stadsmini ook lekker hip aan toe. Renault doet toonbaar veel moeite om niet als een grijze muis over te komen met grote vlakken gekleurd plastic en andere frutsels, die in zekere zin gelijkenis vertonen met de Juke facelift van het vorige artikel. Nissan en Renault konden wel concerngenoten zijn…

De nieuwe Twingo is 3,59 meter lang, 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog, en is hiermee 10 centimeter gekrompen ten opzichte van zijn voorganger. TOch meldt Renault trots dat de afstand van het dashboard tot aan de achterklep maar liefst 22 centimeter groter is. What sorcery is this?

Twee driecilinders

Achterin ligt een SCe 70 of een Energy TCe 90. De eerste is een atmosferische driecilinder met een cilinderinhoud van 999 cm3, die 70 pk (51 kW) en maximaal 91 Nm levert. De TCe 90 heeft 100 cc minder, maar levert dankzij een turbo 90 pk (66 kW) en 135 Nm.

Renault Twingo achterbak

Hoe Renault dit qua koeling heeft opgelost moeten we nog zien, gelukkig knallen de motoren er niet uit qua volume. Vanaf september 2014 staat de nieuwe Twingo bij de dealer, prijzen worden later bekendgemaakt. Voor nu: foto’s!27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een Twingo RS met achterwielaandrijving…. Dat wordt een feestje!
@wouterhil: in de auto van je moeder rijden was nog nooit zo stoer geweest :D
Ja dit wordt echt een succes verhaaltje voor renault. En bovendien doe mij er ook maar 1 :)
Eindelijk een verantwoordelijke facelift.
@marussia: Facelift? heb je überhaupt iets over deze nieuwe Twingo gelezen?
@ferrarithijs: jazeker en hij ziet er veel beter uit dan de vorige
Wat een leuk ding. De charme van de Renault 5 in een moderne slimme auto. Als het net zo goed rijdt als het uitziet is het een waar meesterwerk. De motor past onder die perfect vlakke bagageruimte?
1 van de weinige nieuwe compacte a segmenters die me wel kan bekoren. Mede vanwege de rwd. Doe maar een zwarte, met leuke velgjes.
Zo’n rode.. met schuifdakje en zwarte wieltjes.. best gaaf!
Nu met dashboard duidelijk beter dan de drieling. (Afgaande op het Toyota dash)
Plastic, plastic everywhere.
En de motor steekt in de koffer? Of is het toch een FR -layout?
@patab: nee volgens mij RR layout
@lamborgfan:
Nope, hij is MR, zowel de bak als het onderblok liggen voor de achteras.
Die TCE dus even chippen, iets straffer op zijn veren zetten en je hebt een kart met dak.
Eigenlijk kan ik niet wachten om dat ding dwars over een rotonde te jagen.
Waarom geen plaatke van de “motorruimte” voorin?
Wat een leuk ding!

Toch ben ik een beetje bang voor alle elektronica en dergelijk die ze er waarschijnlijk in proppen. Achterwielaandrijving met zo’n korte wielbasis, waarbij ook nog eens het gewicht van de motor op de achterwielen rust is nu niet bepaald een recept voor goede controle bij glad en nat weer, laat staan voor gecontroleerde driftjes. Zal wel een bak onderstuur ingebouwd zijn uit veiligheid.
@motoragent: een soort Smart bedoel je ;-)
@motoragent: Hoeft niet. Klein motortje weegt niet veel, hoogstens zoveel als een passagier achterin, en min of meer op de plaats van die passagier, terwijl de bestuurder ver voorin zit. Het zou erger zijn als de motor ver achteruit zou steken zoals bij de vroegere R8 en R10; daar had je een nadrukkelijk meezwaaiend blok ijzer.
@oxymoron:
Inderdaad, als ik naar de maten kijk is hij vergelijkbaar met de good old Smart Roadster, alleen iets hoger.
Daar ik nooit iemand heb horen klagen over de rijeigenschappen van die Roadster zal het hier ook wel snor zitten. Hij zal wel comfortabeler geveerd zijn maar dat is binnen 2 uur ook wel te verhelpen.
@motoragent: Ik denk niet dat deze wagen een RWD rijkarakter zal krijgen. Net zoals bij een Smart kan men via de vering, camber en bandenmaat onderstuur uitlokken. Dus zelfs bij slecht weer zal hij eerder in onderstuur komen. Zoals je al aangaf zit de lengteverhouding/breedte helemaal niet goed om een goed controleerbaar overstuur te krijgen. De roeping hier blijft die van een stadswagen.
leuk haaks door de bocht in een Twingo
“De nieuwe Twingo is 3,59 meter lang, 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog, en is hiermee 10 centimeter gekrompen ten opzichte van zijn voorganger. TOch meldt Renault trots dat de afstand van het dashboard tot aan de achterklep maar liefst 22 centimeter groter is. What sorcery is this?”

Het helpt dat de motor achterin ligt, dan kan het dashboard naar voren.
Erg geslaagd, ik hoop dat Renault er hier een hoop van weet te verkopen. RWD kan ook alleen maar aangemoedigd worden natuurlijk, maar het ziet er ook praktisch uit, mooi interieur, alles klopt gewoon aan deze auto. Ook respect dat ze hem kleiner maken ipv elke generatie groter zoals de meeste merken.
De Twingo telt na jaren weer mee. Dit wordt een succes.
En toen was een auto uit het A-segment opeens iets om hebberig van te worden.
Dit ding heeft voor mij echt een enorm hebbe hebbe gehalte. Ziet er lollig uit, MR layout… Kan niet wachten op de RS

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).