Nieuwe Shelby GT500 officieel de krachtigste Ford ooit

Auteur: , 31 Reacties

Het zat eraan te komen.

Nieuwe Shelby GT500 officieel de krachtigste Ford ooit

Ford is vanmiddag kortstondig het podium opgesprint om daar een glasheldere boodschap de wereld in te sturen, om vervolgens vol zelfvertrouwen de microfoon te laten vallen. De Amerikaanse autofabrikant heeft een miniscuul persbericht gepubliceerd met daarin de officiële specificaties van de nieuwe Mustang Shelby GT500.

Hieronder het volledige persbericht:

“The all-new 2020 Mustang Shelby GT500 will produce 760 horsepower and 625 lb.-ft. of torque, making it the most powerful street-legal Ford ever – with the most power- and torque-dense supercharged production V8 engine in the world.

Enough said.”

Duidelijk taal van Ford. Het vermogen van de nieuwe Mustang Shelby GT500 wordt geproduceerd door een 5,2-liter V8 met daarop gemonteerd een supercharger van 2,65 liter. In Nederlandse termen produceert het blok 770 pk en 847 Nm. Hiermee overtreft hij ruimschoots de Dodge Challenger Hellcat (717 pk) en de Chevrolet Camaro ZL1 (650 pk). Wel moet hij de 800 pk sterke Hellcat Redeye voor zich dulden.

De topsnelheid van de Ford Mustang Shelby GT500 is net iets minder dan 300 km/u. Opmerkelijk is dat het getal lager is dan bij zijn voorganger. Optrekken naar de 100 km/u doet hij in 3,5 seconden. De machtige V8 is verbonden aan een zeventrapsautomaat om de schakelbeurten zo vloeiend mogelijk af te handelen.

Nieuwe Shelby GT500 officieel de krachtigste Ford ooit31 reacties

Hebben
Das niet mis! Toch heb ik liever een mooie auto met minder vermogen.
@mats106rallye: laat me raden : één met een 5,2 liter V12 met 725 PK en 900 Nm.
@amghans: ha, ook mooi! Maar liever de vorige generatie DBS met de nog atmosferische 5.9L V12 en 517 pk en de meest elegante lijnen!
@mats106rallye: Heerlijke bak! Het geluid van de V8 is veel belangrijker dan de mogelijk om (n)ooit 301 km op de snelweg te kunnen rijden.
@bluster: oeps, voor een andere reactie bedoeld..
Hopelijk is kerstmis vroeg dit jaar :p
@c-ad: …en de rest van de wijk zeker geen kado’s, hebbert.
770pk en de 300 niet halen? Toch maar verder zoeken
@tortuga: Hoe vaak rij je dat nou?
Dit ding is gemaakt op de hooligan mee uit te hangen, onwijs hard te sprinten en veel lawaai te maken. Die paar keer dat iemand je voorbij komt op de autobahn is op 1 hand te tellen.
@aerotic: de v8 van AMG vind k al wijs genoeg en haal je de 300 wel mee met minder vermogen en zonder “Fabrication Ordinaire, Reparation Dificille “
@tortuga: Heerlijke bak! Het geluid van de V8 is veel belangrijker dan de mogelijkheid om (n)ooit 301 km/uur op de snelweg te kunnen rijden..
@tortuga: Dit is een bewuste keuze geweest van Ford. Met andere bakverhoudingen had dit ding veel harder gelopen, maar waarom zou je. Dan moet je inleveren op het 100-200 sprintje om snelheden te kunnen halen die je toch nergens kan rijden.
@tortuga: Snap dat ook niet. Terwijl auto’s van 300pk al 300kmpu kunnen halen bijv
Toch bizar dat ze een Mustang meer vermogen geven dan een Ford GT… En dat een mustang het nog steeds mag doen met een V8 en dat het topmodel het moet doen met een V6.

Ken eigenlijk geen ander merk dat dat doet!
@ds3thp: De Mustang moet wel een V8 anders koopt niemand er een. Kijk maar naar de F150, van de vorige generatie zag je best wat raptors. En nu die 3.5 ecoboost in de raptor ligt zie ik alleen nog maar “normale” F150’s met V8.
@ds3thp: een mustang is toch een beetje een hakbijl. OK, de afgelopen jaren is het ding fijnzinniger gemaakt, laten we er een goede zaag van maken. Maar het is geen precisie-instrument als de Ford GT
@ds3thp: de gt kost een half miljoen een gt500 met een v8 minder dan een 5 daarvan.
Ze hadden net zo goed de Hellephant erin kunnen lepelen!
@ghost: In een Ford…
@mopar70: al stop je hem in een Dacia, lekker belangrijk! Vol gas ermee!
@ghost: wil hem wel hebben in mijn Dacia Logan MCV III Bi-Fuel
Ik zou ‘m eerst nog 2 weken laten logeren bij Hennessy Performance in The Lone Star State, Trumpistan voordat je ‘m naar Europa verscheept.
Toch weer machtig mooi dat ze zo’n apparaat maar toch ff weer maken met zoveel pk’s en V8.
Me like en dat alles voor de prijs van een Golf gti met opties in NL :) Murica !!!
V-power benzine kost op dit moment $3.00 dus zo’n 0.60 euro cent per liter ..laat maar komen dat ding !!
@robusa:
$4,10 hier in Cali. Maar bij de Shell om de hoek hebben ze dan ook E85 voor rond de 3 dollar en dat tank ik liever. Mooi hoog octaangetal, schonere verbranding (minder aanslag) en de motor loopt koeler.
Over een jaar of wat ook als crate motor, dan kan het feest beginnen. Lijkt me wel wat in een Galaxie 500 of een Fairlane oid. Mooi speelgoed!!
Hebben! Echt een machtig mooie machine. Wil je meer vermogen, bestel dan de Shelby Super Snake die heeft volgens shelby meer dan 800 us pk’s
Zo jammer dat het geen handbak is en inderdaad als ze die laatste versnelling wat lager hadden gemaakt kwam dat de uitstoot en topsnelheid wat ten goede..
Lekker hoor. Helaas onbetaalbaar in Nederland.
Lol, “Enough said.” in een officieel persbericht. Helden :D
Wat een vermogen zeg. Altijd als ik dat soort nummers zie vraag ik me af in hoeverre het nou nog bruikbaar is. Dit is toch gewoon een kwestie van continue wheelspin of je moet het pedaal met een zijden(hand)schoen bedienen? Maar goed, ziet er toch wel weer erg lekker uit dit. Doet mij er maar een in het donkerblauw met witte strepen, lekker origineel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).