Nieuwe Skoda Fabia laat zijn gezicht zien

Auteur: , 19 Reacties

Hallo daar.

Nieuwe Skoda Fabia laat zijn gezicht zien

Skoda heeft vanmorgen een geheimzinnig plaatje de wereld ingestuurd. Wat we zien is een glimp van de nieuwe Skoda Fabia. De Tsjechische autobouwer legt met deze teaser de focus op de voorkant en heeft de rest van de hatchback wat donkerder gemaakt.

Haal het plaatje door een fotobewerkingsprogramma en je krijgt al een beter beeld. Onderaan dit artikel zie je een bewerkte versie van de oorspronkelijke teaser. Het brengt de lijnen van de hatchback beter in beeld.

De huidige Fabia is qua design allang niet meer die lullige hatchback van 10 jaar geleden. Met de facelift gaat Skoda nog een stapje verder. Aan de hand van de teaser zien we een strakke Fabia met veel scherpe lijnen. Ik durf zelfs te stellen dat ‘ie er zo een stuk stoerder uitziet dan menig Volkswagen Polo.

Tot nu toe is alleen officieel bekend dat de Fabia nieuwe LED-koplampen en een nieuw infotainmentsysteem gaat krijgen. De onthulling van de hatchback volgt in maart, tijdens de Autosalon van Genève presenteert het merk de nieuwe Fabia.

Skoda Fabia19 reacties

In topic, ben blij dat de koplampen niet de Octavia looks hebben.
@damrakker: Mijn vader was helemaal enthousiast omdat ze op de koplampen van de oude E-klasse leken. Dus toen stelde ik hem voor dat hij een oude E-klasse kocht, was hij het weer niet mee eens.
@Gulli: Haha mooi verhaal
Op de bewerkte foto lijken het net oude rs6 velgen

http://www.quattrodaily.com/original-audi-rs6-top-gear-bargain-hero/
@allesmetturbo: Voorraadje wegwerken zeker…
Benieuwd naar de achterkant. Die van het huidige model niet om aan te zien.
@sel777: ik vind die hele Labia van mijn vrouw niet om aan te zien.
@sjanbob123: U bent meer van de sterretjes? 😁
@sel777: precies…
Een compleet nieuwe Fabia, nu al? De huidige is net drie jaar op de markt. Een (grondige) facelift lijkt mij aannemelijker. Al zou het natuurlijk prima kunnen dat dit een “geheel nieuw model” wordt zoals de Golf 6 en Corsa E dat ook waren.
@Edge: volgens mij staat de huidige Fabia nog niet op het nieuwe MQB A0 platform zoals eerst de Ibiza en nu de Polo dat wel al staan. Denk dat dit de reden is voor het snelle vervangen om deze cycli gelijk trekken.
@kraakensmaak: klopt, de huidige staat niet op het nieuwe platform. Maar dit lijkt mij meer een tussentijdse facelift, na 3 jaar. Het is ook niet zo dat de huidige slecht verkoopt volgens mij.
@kraakensmaak: waarom die cycli gelijk trekken. Dat heeft alleen zin als de wagens door elkaar op de dezelfde band gebouwd worden. Voor andere markten bouwt VW nog steeds op PQ gebaseerde wagens.
@Edge: Nee, de Skoda Fabia is niet compleet nieuw. Het is een (zeer) bescheiden facelift. Iets andere grille, nieuwe kleurtjes, andere velgen, LED-koplampjes en wat nieuwe opties op tech-gebied. Dat werk.
Waar blijft die nieuwe Audi A1?
Gaaf die side pipes…
Kia???
De grille lijkt wel op die van Kia. Verder ziet het er best prima uit, maar ik ben benieuwd of ik dat ook nog vind van het productiemodel.
@berlinetta: standaard Skoda grill.. Kia grill is heel anders

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).