Nissan Juke-R 2.0 (met GT-R-blok) gaat in productie!

Auteur: , 34 Reacties

Tot zover het goede nieuws, na de breek het slechte.

Een 3.8-liter twinturbo V6 in een b-segment SUV hangen, wij vinden het een grandioos idee. Nissan deed het al eens toen de Juke nog redelijk vers en presenteerde in Goodwood onlangs versie 2.0. Nu op basis van de gefacelifte Juke en met het 600 pk-sterke blok uit de GT-R Nismo in het vooronder.

Van de vorige Juke-R beloofde Nissan een gelimiteerde oplage van circa 20 stuks, maar meer dan één ‘productiemodel’ hebben we nooit gezien. Ofwel hebben verzamelaars de Jukes keurig weggestopt in pakhuizen als investering, of Nissan heeft de beoogde auto’s niet kunnen of willen slijten.

Dat niet kunnen slijten lijken we nu te kunnen uitsluiten. Nissan kondigt namelijk aan dat ze 17 exemplaren van de knotsgekke Juke-R 2.0 gaan bouwen. Slechts zeventien exemplaren dus, de kans dat we er eentje gaan tegenkomen op de PC Hooft lijkt daarmee wel heel klein. Temeer de Juke-R waarschijnlijk weer een stuk duurder wordt dan de GT-R waarop hij gebaseerd is. Elk exemplaar begint als een standaard Juke-body, die met de hand wordt aangepast om de techniek uit de GT-R te kunnen huisvesten. Voeg daar nog bumpers van carbon aan toe en je kijkt al snel tegen een half miljoen euro per Juke-R aan. Maar ze doen het toch maar mooi bij Nissan, waarvoor hulde!

Nissan Juke-R34 reacties

En de award voor de meest gekke, toffe, waanzinnige productieauto van het jaar gaat naar de Nissan Juke R!
@Edge: 2.0
@Edge: helemaal mee eens. Als VAG nou eens de 5 pitter turbo van de RS3 in een tiguan zou hengelen..
@dutchdriftking: RSQ3 is er al hoor :-) praktisch hetzelfde.
@ghost: Haha ja dat is de RSQ3 en die motor is wel iets ondergeschikt aan de Nissan powerhouse. 4.0 biturbo in de tiguan daarentegen (of de aankomende rs4 v6) dan praten we over hetzelfde knotsgekke niveau. 😂
@thoisss: Sorry was als reactie op de nederlandse driftkoning bedoeld.
Nee nee nee, dan is er geen leuke tegenstander meer :(
Wat voor blok je er ook inhangt, het blijft een afzichtelijk hondenhok!
@toniominestrone: klopt, is niet voor de poes.
Een half miljoen voor een Nissan! Ik snap dat je hier ontzettend veel lol mee kan hebben, maar dit vind ik echt belachelijk
Hmmm… Dit of een Noble M600 en een G63 AMG? Twijfels twijfels keuzes keuzes. Haha trololol nee nu even serieus. 17 stuks productie zegt toch genoeg? Kudo’s voor de lui die dit kopen en voor Nissan voor het bouwen. Alleen gekkigheid is helaas niet genoeg om cool te zijn.
@peugeotgti: precies dat dus.
Zijn er eigenlijk wel M600’s op Nederlands kenteken? Nog nooit in eigen land gezien, maar man wat een wagens!
@jaguarjunk: Ik vrees dat er slechts een tien tot vijftien M600’s verkocht zijn in totaal, en de hele toko is onlangs in Chinese handen overgegaan. Denk niet dat er één in Nederland rondrijd idd. Als ik Euromillions win, komt er wel eentje op Belgisch kenteken ;)
@Vincegail: VD Kooi is/was importeur voor Noble. Hebben ook een tijd een babyblauwe M600 in de showroom gehad. Dacht niet op kenteken. Maar wel op NL grondgebied ;)
In het wit met rode details graag!
Is dit stiekem veel lekkerder als een GTR? Ik vind van wel! Wat lekker fout zeg
Niet mooi maar wel leuk
Toch wel leuk zo’n practical Nissan Joke.
Als je naar de Japanse auto cultuur kijkt dan is dit niet zo vreemd. Zij houden van dit soort spul. De Skyline/GT-R heeft daar een ware cult status.
Niet echt mooi, wel geinig om te hebben.
Ik snap ze wel.
Eerst dit waanzinnig dikke ding de Juke-R
Dan een gewonere Juke GT-R die heter en sneller is dan de gewone versies maar duidelijk onder de Juke-R zit

Nissan doet gewoon een AUDI’tje qua marketing.
Iedereen zit altijd over Audi te quattro-en en te RS’sen, maar 90% is gewoon A naar B spul wat er rondrijd.
Kan Nissan ook !
Of ze maken er een met een 370z blok in de prijsklasse Audi RS4/Mercedes-AMG C63/BMW M3, nog steeds te duur maar dan betaalbaarder
Kwijl,kwijl….Jammer iets te duur…
@norge: Voor een half miljoen heb ik liever een LFA; heb je tenminste een fatsoenlijk interieur voor je geld. Of je koopt een GT-R en een Juke en bouwt ‘m zelf om voor het geld. Of je koopt een 2e hands Q7 V10 TDI of Touareg W12; stukken groter en meer luxe en je houdt nog 400K over voor een echte sportauto. Of anders een GMC Syclone (pickup)
@dawwg: Q7 v12 tdi en touareg v10 hahaha
Toch knap hoe ze er bij Nissan in geslaagd zijn om het meest tenenkrommende lelijk hok van een auto nog een stuk lelijker te maken.
Mensen zeggen van alles en nog wat over de Multipla maar wat is dit een erg ding op 4 wielen zeggen, man man man.
@milan0: ik vind hem serieus wel gaaf
@milan0: ik vind het stiekem ook wel een leuke verschijning
Alleen voor Japan gok ik?
Ik snap die prijs wel. Naast de auto moet ook de sake van de ingenieurs gefinancierd worden… 😜
Maar het is nogsteeds een juke…
Marketings/reclame stunt … Meer niet.

Met geld kan je een 1000 pk lupo maken als je wilt.
Met uitzondering van verzamelaars en verveelde popsterren zal geen enkel wel denkend mens zoiets kopen als je voor dat geld 4x een GTR kan kopen.

Leuk! Hoop dat ze er veel gaan maken!
What a joke…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).