Nucleaire top (NSS): pas jij je reis-/werkschema aan?

Auteur: , 35 Reacties

Hoewel de eerste hindernissen vandaag moeten worden genomen, is het maandag en dinsdag pas echt bal met de nucleaire top in ons land en de daarbij horende verkeerschaos. Ga jij je forensgedrag aanpassen?

Cops. Cops everywhere

De NSS en alle verkeersmaatregelen en afsluitingen daaromtrent zijn door het enorme team erachter ruimschoots van tevoren doorgecommuniceerd, maar er zijn altijd mensen die simpelweg vergeten/niet weten dat er een nucleaire top in Den Haag is, er lak aan hebben, het er op wagen, danwel simpelweg geen keuze hebben omdat ze een beroep hebben dat thuiswerken of snipperen niet mogelijk maakt.

Gisteren waarschuwde Rijkswaterstaat dat er begin volgende week 400 tot 500 km file kan ontstaan in het geval mensen hun reisgewoonten niet aanpassen, en als we naar een onderzoek in opdracht van BNR Nieuwsradio kijken dan lijkt het er wel op dat dit gaat gebeuren: slechts 50% van de forenzen neemt de adviezen vooral niet de weg op te gaan rond ‘s-Gravenhage ter harte.

De vraag is hoe slim dit is, want in tegenstelling tot de regeringsleiders met hun superspeciale en supergeheime kentekens worden er voor Jan met de pet geen rijstroken afgezet.

Vandaag al chaos in Den Haag

De eerste afsluitingen zouden zaterdag worden ingesteld, maar de ANWB meldt dat de opbouw van de wegafzettingen voor de top meer tijd kost. Om deze reden worden de President Kennedylaan, de Johan de Wittlaan en de Professor B.M. Teldersweg tot Madurodam vandaag al in het slot gegooid.

TomTom wijst je de weg

Aan de mensen die het er toch op willen/moeten wagen biedt navigatiebedrijf TomTom de helpende hand: middels live-updates wil het de gebruikers van TomTom live zo efficient mogelijk het probleemgebied doorloodsen. Een hele taak, want 30,7% van de snelwegen zal vanaf zondag 23 tot en met dinsdag 25 maart permanent of op bepaalde tijdstippen worden afgesloten. Er zijn 38 omleidingen, 3000 verkeersborden en 168 informatieborden. En er zullen 234 wegeninspecteurs op de been zijn.

Maar terug naar onze vraag: ben jij deze dagen met de auto in de zuidelijke randstad te vinden of mijd je de regio bewust? In het eerste geval: waarom?

Foto: heel veel politiebrommers tijdens de NSS-briefing eergisteren.35 reacties

Lol neuh. K ga gewoon mn ding doen @ Schiphol Maandag en Dinsdag. Gewoon geduldiger wachten op het ov. En uitkijken dat k niet weer de KV-mensen achter m’n kont aan heb, he @thomcarspotter?
@toyotafortuner: succes ermee, uitkijken :p
@thomcarspotter: real life wanted level here i come again!
ik ook niet.
waarschijnlijk ook deels omdat ik in een boerengehucht woon (@toyotafortuner will agree), en ook deels omdat ik elke dag op de fiets ga!
Misschien in het weekend nog wel richting de grote steden, maar dat zie ik dan wel.

-=edit:check!=-
@thomcarspotter: k haat jouw gehucht. Serieus ;)
@toyotafortuner: je hebt me nieuwsgierig gemaakt, welk gehucht?:D
@celicatwincam: Assendelft represent!! :D
@thomcarspotter: Zo’n boerengehucht is Assendelft tegenwoordig niet meer toch? ;)
Wat is het toch fijn om in Brabant te zijn. . .
Ik heb naast een werkplek in Rijswijk, ook een werkplek in Den Helder, dus ik ga maandag en dinsdag lekker naar het noorden toe (vanuit Haarlem) zodat ik niet in de file kom te staan. Jawohl!
Pleur toch op, omdat er 5000 ambtenaren doelloos over kernwapens gaan praten gaan we de helft van Nederland voor een paar dagen op standby zetten? Daar doe ik niet aan mee vriend! Ik ga met alle liefde een paar uur in de file staan als ik de boel daarmee ook maar een klein beetje kan frustreren.
@C6_R: Ik heb overigens wel lekker makkelijk praten omdat ik vanuit Rotterdam via de A15 naar het oosten ga. Daar is de drukte hopelijk wat minder. Als ik in hartje De Haag had moeten wezen had ik waarschijnlijk wel anders gepiept. Zeker omdat die verbinding met het OV, wél prima te doen is.
@C6_R: de enige die je daarmee frustreert ben je zelf. Ik vind het wel goed dat nederland z’n nek uitsteeks en aan de wereld laat zien dat we willen helpen met de wereldveiligheid, we hebben hier veel meer aan dan aan een paar joint strike fighters!
@lambo4all: Hoe gaat dit helpen dan? Twee dagen lullen en aan het eind zeggen dat Iran en Noord-Korea stout zijn. Daarna weer over naar de orde van de dag, niets veranderd.

Dit is gewoon NL die denkt met de grote jongens mee te moeten doen.

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat als zo’n top in de VS oid gehouden wordt er net zo krampachtig gedaan wordt als hier door hele snelwegen te reserveren en in een gehele gemeente telelenzen te verbieden.
Wat fijn dat er fietsen zijn :)
Ajoh das aan de andere kaant van het water, daar motte nie komen nie.
Thuis werken gaat prima, kan ik weer verder bouwen aan mn zwembad, dakkapel en serre…
@dutchneon: Dan krijg je tenminste wat gedaan he ;p
Normaal gesproken haat ik het dat er in Limburg geen fuck te doen is, maar bij evenementen zoals deze hou ik er toch wel weer van.
@berlinetta: Studeren in Delft, vrijdag lekker thuis in het gehucht, ik vind het wel lekker rustig aan mn kop! Studeerde ik maar in Maastricht, super studentenstad en in het weekend skiën in Landgraaf;)
@caterpie: en tanken in Duitsland!!!
@caterpie: Ik kom zelf niet uit Maastricht, maar studeer en woon er wel. Inderdaad een heerlijke studentenstad. En Landgraaf is om de hoek haha.
De VID adviseert om met het OV te gaan vanwege de verwachte verkeerschaos in het land.
De NS adviseert om vooral NIET met het OV te gaan, i.v.m. minder treinen in het land (m.u.v. de Randstad).

Ja, we zitten op 1 lijn hoor; BLIJF THUIS en sluit ramen en deuren…
Ik heb totaal geen last van de NSS.
Maar aangezien ik alles aangrijp als excuus om thuis te werken, zal ik het ook deze keer niet laten!
Konden ze niet naar Texel ?

Wat een verspilling van geld ook indirect kost dit veel geld hoezo crisis?
op de fiets sta ik nooit in de file, en ik krijg er nog een goddelijk lijf van ook.
zaterdag avond bij schiphol, benieuwd hoe het daar is.
Ik voorspel een nucleaire geboortegolf.. woon in Noordwijk en we moeten het straks doen met een avondklok!
Hopelijke geen chaos in Delft
@caterpie: Ze zorgen in de hele wereld voor chaos
Waar is Robert de Niro?
Ook bij de NNS-Top?
Yup, Ik ga die dagen gewoon op de motor in plaats van met de auto.
dan zal je niet erg op vallen met al die motors
Ze kunnen die NSS beter op een onbewoond eiland houden, heeft niemand er last van;)
Ik woon in Den Haag en werk in Dordrecht, maar heb volgende week gelukkig avonddienst dus kan buiten de spits reizen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).