Occasion kies maar: Bentley Azure of AM DB9 Volante

Auteur: , 49 Reacties

Twee keer Brits, twee keer dakloos, twee keer 80.000 euro en slechts één keuze.

Occasion kies maar: Bentley Azure of AM DB9 Volante

Terwijl de ijspegels uit je neus groeien en de mist als een wollen deken over het land hangt, is een cabrio wel het laatste waar de petrolhead aan denkt. Aan de andere kant: ze zijn nu goedkoper dan in de zomer en regeren is vooruitzien. Autoblog helpt je een handje met twee dikke Britten.

Bentley Azure, 1996, 38.123 km

Een tijdloze beauty die wellicht niet genoeg aandacht krijgt of heeft gekregen. De Azure is nooit een goedkope auto geweest. In het guldentijdperk (kom maar door met die PVV-comments) mocht je er gerust een miljoentje voor neertellen.

Voor dat geld kreeg je een loodzware cabrio met belachelijk weinig binnenruimte, road presence waar je U tegen zegt en een zijdezachte 6¾ liter V8 onder de kap. Diezelfde kap wordt geopend middels hydraulica, aangezien alleen professionele powerlifters het ding in hun eentje de lucht in krijgen. Hoe zo’n écht dikke Bentley rijdt dokterde onze Wouter uit, zijn rijtest check je HIER.

De motor levert 389 pk bij een koppel van 750 Nm. Deze bak is dan ook een cruiser en absoluut geen racer. Het kleurtje is perfect, zeker in combinatie met de iets lichtere kap. Prijs? 79.950 euro.

Aston Martin DB9 Volante, 2006, 57.613 km

Minder oud, minder groot, minder lomp en minstens even Brits. Bovendien is deze DB9 zo mogelijk nog tijdlozer dan de Azure. Sterker nog: Astons van deze generatie zijn perfect voor petrolheads met pk-verslaving, die niet bij elke tankbeurt hordes geïnteresseerden hoeft te vertellen hoeveel pk’s ‘ie heeft.

Over pk’s gesproken: de 5,9 V12 levert 450 pk. De automaat heeft zes verzetten, twee meer dan de Bentley. Verder manoeuvreer je de DB9 wat makkelijker door het verkeer omdat het niet zo’n lomp ding is als de Azure. De cruisefactor is nog steeds hoog en de vrouwtjes zien aan je auto nog steeds dat jij het helemaal gemaakt hebt. Andere positieve én minder positieve kanten van de DB9 ontdek je in onze occasionvideo.

Kosten zullen net als bij de Bentley hoog zijn, al gokken we dat het verbruik en het onderhoud van de DB9 iets beter binnen de perken blijven. Desalniettemin tik je voor deze fraaie cabrio 79.995 eurootjes af.49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Aston Martin
DB9 for sure!
Aston zonder twijfel
Db9, een veel mooiere auto in mij ogen
De Azure, zonder enige twijfel.
Offerte topic: Is er geen blooper tape van 2016
Met de Aston naar het tweede huisje in Zuid-Frankrijk knallen om daar aangekomen over te stappen in de Azure
@itsok: enige juiste keuze
Bentley met een motor uit 1959 !!
Enige goede aan dat ding is de versnellingsbak ..

Doe mij die Ford mustang dan maar ..
@lincoln: De 4L60 van Chevrolet als ik me niet vergis?
Azure. Een Aston is een klasbak hoor, maar een klassieke Bentley (dus geen voetballersbolide) als deze kun je toch niet anders dan als winnaar uitroepen? Dichterbij een vliegdekschip besturen ga je niet meer komen in je leven. Droomauto!
@forza: zo denk ik er ook over. Die AM is veel mooier en toch wil ik die Bentley.
@forza: Rappers daarentegen, waren dol op deze Azure. Jay-z, Puff Daddy, Sisco, iedereen had zo’n Azure in zijn clip.
@e550: Goed punt. Vroegah, toen rappers nog in hele dure maar wel originele dikbakken rondstuurden. Het was een mooie tijd. lol.
@Forza: Hahaha inderdaad! Eind jaren ’90 hadden ze nog stijl!!
DB9. 100x stijlvoller in mijn optiek
@michelschouten: ja die Bentley oogt wel wat gedateerd, maar nog niet een echte klassieker zoals een Mercedes uit de jaren ’60 bijvoorbeeld. Die AM is gewoon tijdloos, ziet er nog super modern uit.
@slickrick: waarom een ’96 Bentley vergelijken met een ’60 Mercedes?
AM, maar dan wel nieuw leder over de zetels laten leggen.
DB9. Niets kan deze gracieuze bolide overtreffen!
De Aston, zonder twijfel!
DB9 Volante! Nog steeds één van de mooiste en elegantste cabrio’s die er is gemaakt!!
Hallo ik zou er toch voor kiezen die 80k in mijn zak/op de rekening te laten. Beiden doen me helaas niets..
De Azure. En er dan als de bliksem andere (originele Bentley) velgen onder leggen
@silverarrow: velgen zijn origineel Bentley ;)
@mauritsh: Weet ik. Ik had het over de andere velgen die ik eronder zou leggen, die zouden nog steeds origineel Bentley zijn ;).
Er is geen auto waar ik meer over gedroomd heb als de Aston Martin DB9 (vooral de coupe). Ik denk dat een hele hoop petrolheads dat ook hebben, mooier kan bijna niet.
Aston Martin!
De Bentley. Mopje Isley Brothers erbij. https://youtu.be/AqlQ1eqLRmk perfect
Db9
Mochten dit de twee laatst overgebleven auto’s ter wereld zijn dan… ging ik lopen.
Ik heb een daklozenopvang. Breng ze maar langs!
De Bentley wanneer ik op moment van kopen de mensen niet per se wil laten zien dat ik geld heb om weg te geven doch mijn bips dat gevoel wel wens te geven. De AM als ik schijt heb aan anonimiteit en gewoon een leuke auto wil hebben die nog goed kan sturen ook.
Mijn doel is om ooit eens een Bentley Arnage te hebben gehad. Deze keer dus toch de AM. Omdat dat ook niet verkeerd is bij gebrek aan een Arnage, toch?
Dit is toch geen vergelijk … Twee totaal verschillende auto’s, een lompe cruiser versus schergesneden, ranke sportwagen …
Ook een keuze met een Brits randje: Top Gear of The Grand Tour? Ik moet zeggen dat de laatste 2 afleveringen die ik gezien heb van TGT prima te versmaden waren. Het beste van de 2 shows en het beste wat de 3 in jaren hebben gemaakt.
De AM. Schitterend
De Azure, voorzien van airride, 22″ spinners en getinte ruiten om vervolgens tegen oom agent te zeggen dat hij etnisch profileert.
Nou als iedereen voor de Aston gaat, neem ik die Bentley wel. Dan denkt iedereen tenminste dat je écht geld hebt en gaat men er vanuit dat je ook een Aston hebt staan bij één van je huizen. Daarnaast passen er meer fotomodelletjes in de Bentley en rij je nooit zo hard dat de coke uit je cocktail shaker waait.
Hmm lastig, met de Bently mag je Rotterdam niet in….
oeps, Bentley
DB9 natuurlijk, veel leuker.
80K voor van die ouwe lijken… pfffff
De keuze was nog nooit zo moeilijk. Toch ik voor de AM. Ik vind de azure prachtig en geweldig maar hij doet tussen deze 2 net te oud aan.
DB9
Geen enkele twijfel
Alleen opa’s met jonge hockey vriendinnetjes kiezen voor de Azure
Eigenlijk de DB9 maar kies toch de Azure omdat dat toch weer 4 tientjes scheelt.
Mijn hoofd fluistert AM, maar mijn hart schreeuwt Bentley.

Ik denk gelukkig te kunnen worden met de AM, maar de gedachte aan Bentley zal altijd blijven.

Kortom ik dus uiteindelijk de Bentley
Gerelateerde vraag:
Hebben jullie nog tips welke youngtimer aan te schaffen?
Budget is op zich geen probleem, maar ja, bij een Bentley van €80.000 is die 35% ineens weer erg vele geld. En het rijden van een youngtimer geen economische keus meer.
Makkelijke keuze voor mij: Ik ga voor de Bently Azure.
AM doet me niets zoveel met al die DB’s, volantes en nog wat van hun. Ik zou nog eerder een McLaren willen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).