Occasiontip: iemand is de LaFerrari na 200 km zat

Auteur: , 57 Reacties

Heeft u nog €2.380.000 euro in een matras zitten en mocht u niet direct bij Ferrari een LaFerrari uitzoeken? Dan kunt u nu uw slag slaan! De eerste van 499 te bouwen LaFerrari's staat namelijk al te koop bij een occasionboer maar hoe zit dat dan met dat wurgcontract met Ferrari?

De LaFerrari. Als je nog niet vijf andere Ferrari’s in je bezig had of Jay Kay of Cristiano Ronaldo heet kwam je niet in aanmerking om er één te kopen. Ze zijn inmiddels stijf uitverkocht en dus moet je -tenzij je F1 kampioen wordt binnen het team van Ferrari– genoegen nemen met (licht) gebruikte exemplaren als je een LaFerrari op de stoep in je geconditioneerde garage wil zetten. De LaFerrari uit deze advertentie is goed voor een vraagprijs van €2.380.000 euro maar voor de zakelijke koper is er nog 19% Duitse btw uit te halen, wat de vraagprijs van het ding doet zakken naar precies €2.000.000 euro.

Kopers van een LaFerrari hebben een contract moeten tekenen waarin akkoord wordt gegaan de auto niet binnen twee jaar te verkopen. Daarmee zou Ferrari de handel in de LaFerrari als investeringsobject tegen willen gaan. Nu staat de LaFerrari dus toch op een occasionsite. Een belletje met Italië leverde een duidelijk antwoord op: Ferrari heeft de eerste twee jaar het recht de auto terug te kopen als de eigenaar er vanaf wil en men gaat daarom uitzoeken hoe het zit met deze occasion. Ons lijkt het niet te moeilijk om zo’n contract te omzeilen overigens, je kan als eigenaar natuurlijk gewoon een overeenkomst aangaan met de koper waarin je afspreekt dat de auto in bruikleen wordt gegeven tot het contract met Ferrari afloopt en dat daarna pas de officiële overdracht plaatsvindt. De handelaar was niet telefonisch bereikbaar om daar uitsluitsel over te geven, helaas.

Met dank aan Thom voor de tip!57 reacties

Ik maar wachten tot dat die 2 jaar voorbij was..
Ik shop wel even door naar een McLaren P1, mocht ik in Vrouwenpolder wonen..
@roberto: Fijnaart toch?
@kiasoulrocks: Die heeft de Lotto al een keer gewonnen
@roberto: Ferrari is uiteraard veel mooier…….

Hij staat helaas wel op mobile.de, ach ja dan maar even importeren…schijnt steeds interessanter te worden http://bit.ly/auto_importeren2014
Leuke auto, maar echt veel te duur voor mij! Zelfs al verkocht ik m’n huis dan kwam ik nog een miljoen tekort.
@alcantara: Grappenmaker..
@baap: Was het maar een grap.
@alcantara: dan heb je iig al genoeg voor een mclaren p1 :p.

Voor die 2 miljoen zou ik dan toch voor een F12 berlinetta gaan en een mooie villa en dat laatste miljoen op de bank zetten
@alcantara: Ik 2 miljoen…
@alcantara: haha opschepper.
@alcantara: Haha, gênant gewoon om je zo voor te doen. Hilarisch dit..
@alcantara: ik snap al die reacties niet??? Dat iemand een woning van meer dan 1 miljoen heeft wil nog niet zeggen dat hij dit ook daadwerkelijk heeft hij zal waarschijnlijk een hypotheek hebben van 1 miljoen. Dat is heel wat anders dan 1 miljoen op je bank rekening hebben staan.
@isn1981: Aangezien die gozer regelmatig opmerkingen plaatst waar een dronken tiener zich nog voor zou schamen, zijn veel users hier ietwat skeptisch dat alcantaraatje in zijn eigen huis er waarde van een miljoen euro woont.

Slechts ietwat skeptisch. ;)
@bozewolf: hahaha oke dat maakt een hoop opmerkingen in 1 x duidelijk. :)
aan de verkoopprijs te zien is het gewoon een kwestie van extra bijverdienen. die man/vrouw was totaal niet geïnteresseerd in een LaFerrari
Wel een leuk weetje: de 1/499 staat niet voor het serienummer maar gewoon om aan te geven dat het 1 van de 499 wagens is ;)
@kasper123: is dat zo ?
@kasper123: Bron?
@kasper123: Italian logic..
@kasper123: ssshh, niet verder vertellen :). Slecht voor de inruilwaarde…
@kasper123: Was wel degelijk 1/499!
Hebbuuuuuuuuun
“Een belletje met Italië leverde een duidelijk antwoord op: Ferrari heeft…”

Dat belletje is gedaan door de originele schrijver van het stukje, of zijn we gestopt met kwakkelloos kopiëren ? ik geloof er geen bal van namelijk
@yerrie: Of je moet het niet al te letterlijk nemen en er vanuit gaat dat gewoon de importeur is gebeld.
@yerrie: de Nederlandse persvertegenwoordiger heeft op mijn verzoek met Italië gebeld inderdaad. Was dat een bevredigend antwoord op je vraag?

En ik had gerust zelf gebeld als mijn Italiaans jets beter was dan “pizza” en “ciao”.
enne zonder onderzoek maar wel met een beetje gezond verstand en ervaring weet je dat deze auto natuurlijk nog helemaal niet te koop is bij Semco.
Het is nummer 1 van 499, en die auto is dus waarschijnlijk op pad voor promotie, en Semco is zo slim om hun bordje er bij te zetten en de auto op internet te zetten om aandacht te trekken.
En dat lukt dus als mensen niet een klein beetje nadenken.
@yerrie: In iedere LaFerrari zit hetzelfde bordje. Gewoon om aan te geven dat het er 1 van de 499 is.
@yerrie: ik weet zeker dat de auto in bezit is van Semco. Deze handelaar heeft namelijk altijd een van de eerste auto’s. Hiervoor is hij bereidt veel extra te betalen, omdat zijn klantenkring altijd de eerste auto’s willen hebben.
@china: Weet je het echt zeker? of is dit een namaak LaFellali?
Zo’n auto is toch altijd een investeringsobject. Daar doet zo’n wurgcontract niets aan af. Dit zijn auto’s waarvan 99% enkel in een afgesloten garage zal blijven staan om te rijpen als een veel te dure goede fles wijn. Het is gewoon weg te duur om hem open te trekken. Daarom heb ik helemaal niets met dit soort auto’s. Doe mij maar een betaalbare C7 stingray (even ons belachelijke belastingsysteem weglaten..) met performance pakket, die kun je tenminste gebruiken zoals de auto is bedoeld.
@renaultsport250: ja maar met een C7 en wat opsmuk sta je een beetje voor paal in de wereld van miljonairs en biljardairs
@yerrie: nou dat valt wel mee. John de mol rijdt toch ook een 7 serie? Als er nou 1 oud ijzer handelaars auto is is dat het wel. ;)
@yerrie: wat maakt dat nou uit? Een auto koop je voor jezelf en niet voor anderen en zeker niet om een wit voetje te halen bij miljonairs en biljardairs..
@str8six: Niet-miljonairs weten dit niet.
Raar, eigenaar zijn van een auto en deze niet mogen vervreemden? Hoe dan ok denk ik dat dit de laatste speciale Ferrari is die de verkoper in zijn bezit heeft…
”in bruikleen geven ”., je moet maar durven . Daarnaast zal Ferrari je de volgende niet bepaald gunnen , althans je buiten de lijst plaatsen als zoethoudertje.
Een verkoper die er wat licht over gegaan is of die z’n advocaat graag bezig houd.

De uitkomst hiervan zal hier wel breed uitgesmeerd worden vermoed ik.
Ik heb me laten vertellen dat de bestuurderstoel niet verstelbaar is en op maat wordt gemaakt voor 1 persoon. Dus de koper zal dezelfde maten moeten hebben als de vorige eigenaar…
@mistertie: bij een gezellige dikkerd heb je dus in feite een 3 zitter.
@munich: Je hebt een punt. Handig!
@mistertie: volgens mij waren bij de LaFerrari de pedalen en het stuur verstelbaar om zo de ideale zitpositie te verkrijgen. Maar ik kan het mis hebben.
@ej20g: Inderdaad: “Net als in een raceauto zit de bestuurdersstoel vast – zodat de balans niet verstoord wordt – en zijn de pedalen en het stuur verstelbaar.” http://www.topgear.nl/autonieuws/ferrari-laferrari-hier-is-ie/
Wat ik even niet snap, is dat verbruik wat Mobile aangeeft :P Nou zijn de verbruikscijfers op occasionsites wel vaker niet kloppend, maar toch:
Fuel consumption combined:*
11.0 l/100 km
Fuel consumption (urban):
23.0 l/100 km
Fuel consumption (extra-urban):
15.0 l/100 km

Dat gecombineerde lijkt me niet helemaal te kloppen. En is 1:4.3 echt het beste wat ze eruit konden krijgen in de stad, met hun hybride systemen?
@fant:

Ik weet niet precies hoe het KERS van de LaFerrari werkt maar als het, net zoals in de F1 enkel met het terugwinnen van remenergie gaat dan snap ik die 1:4.3 wel. Vol in de ankers bij 30 km/u levert bar weinig energie op. En in een woonwijk de KERS knop indrukken lijkt mij ook niet echt handig. ;)
“Das Inserat Ferrari LaFerrari ist leider nicht mehr verfügbar.”
@baworm7: Hoe zou dat nou komen? Nu al verkocht…? ;)
Vergeet ook die gele F12Berlinetta niet ♡♡♡
Simpel om van je LaFerrari af te komen; je verhuurt de wagen voor het aankoopbedrag (als huurprijs) voor twee jaar aan Mijnheer X en Mijnheer X heeft het recht van koop voor €1 na twee jaar en 1 dag.
lamborghini670sv
Oei, hij is al verkocht…
Een belletje naar Italie … Daar krijg ik nou een beetje een raar gevoel bij. Dat zijn de zelfde personen die zon wurgcontact maken.
Echt heel apart maar natuurlijk wel heel er duur. Dat wordt dus héél lang sparen
Staat deze auto in Nederland???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).