Oeps, politie krijgt te maken met hoog water

Auteur: , 40 Reacties

Deze Land Cruiser kan afgeschreven worden.

De auto is vanmiddag vastgeraakt op een zandplaat voor de kust van Renesse. De oorzaak was een hulpactie van de politie, die rond rond 15.00 uur vanmiddag een persoon probeerde te helpen. De betreffende man/vrouw zat vast op een zandplaat, ter hoogte van strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse.

De politie-eenheid op het strand werd verrast door het snel opkomende water (je zou denken dat ze hier ervaring mee hebben, maar goed). De agent moest samen met de voetganger noodgedwongen terug naar het strand zwemmen en de Toyota achter laten. Nadat het laag water was geworden heeft de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) pas vanavond rond 21:00 uur het voertuig losgetrokken. Het politievoertuig is niet meer bruikbaar.

Tja, dit soort dingen gebeuren blijkbaar vaker.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoezo niet meer bruikbaar??? Ff laten drogen en gaan met die banaan!!!
@raoufff: precies… lukte met die hilux ook
@raoufff: haha ja, nog een caravan op z’n dak, en door een houtenschuur rijden, de fik er in en dan zal ie het vast nog wel doen…
@raoufff: zelfs een Landcruiser kan niet tegen zout water.
@dutchdriftking: toyota helux uit top gear wel.
@dutchdriftking: Mijn inziens is de uiteinde van de snorkel nog boven water en zou de auto het nog moeten doen. Waarom inlaatpositie van die snorkel anders zo hoog plaatsen? Hoeft de snorkel net zo goed niet besteld worden, besparen ze nog wat centjes ook.
@momo: ik denk dat dit niet op gaat bij zout water. Dat is zulke bende!
@raoufff: helaas… Oom Agent in zijn mooie gele-strepen pakje moet wel in een schone, droge, stof- en zandvrije omgeving kunnen bivakeren tijdens zijn werkzaamheden.. Want CAO hè…
De strandjutters waren aan het strandjutten toen ze juten op het strand zagen die eruitzagen als gestrande juuten.
Mooie donorauto om te electrificeren bij New Electric.
2x 200pk electromotor en een 100Kwh batterij erin.
Ach Rutte geeft die dingen bij bosjes weg aan Jan en allahman, eentje extra voor de politie kan er dan ook nog wel vanaf.
@harrie: Rutte geeft iedereen wel wat. Wij krijgen helaas niks…

Ondertussen betalen we wel meer wegenbelasting en wordt de premie hoger en wordt de bpm ook nog eens op een ongunstigere manier berekend etc etc etc


Fuck Rutte! Fuck @Harrie!! Dat ik hier weer aan herinnerd word…
Wat ik me altijd afvroeg: doen ze hierbij dan moeilijk bij de veroorzakende agent? Of wordt het gewoon gezien als gevalletje ‘ongeluk’ ?
@ariif: ik denk dat dit net als bij iedereen een kwestie is van: iedereen maakt fouten. Gaan nog wel wat grappen over worden gemaakt in het gedicht tijdens pakjesavond maar dat zal het wel zijn. Als ie vaker dit soort fouten maakt is het wel klaar met de buitendienst denk ik.
@ariif: Ik neem aan dat het risico op schade bij de Politie wat groter is dan bij pak ‘m beet een bedrijf in tweedehands auto’s. Maar schade rijden betekend bij mij op ’t werk gewoon een deuk in je ego en collega’s die je daar tot in lengte van dagen aan helpen herinneren. Een collega van mij stond ook ooit vast op ’t strand, met opkomend water. Dat gebeurde eind vorig millenium, en nog komt ’t af en toe boven bij een borrel of uitje… Inmiddels lachen we er allemaal om (incl. de betroffen collega’s)
De fameuze Hilux van Top Gear viel nog wel gangbaar te maken nadat het water eruit was gelopen en paar welgemeende tikken op de motor, maar deze Land Cruiser zie ik niet snel meer diensten draaien. Een grote discoshow van knipperende lampjes op het dashboard en hoogstens nog wat zwak schijnsel van de zwaailichten. Misschien is het ook de kat op het spek binden, een Land Cruiser in zee. Zelfs bij eb.
Risico van ’t vak.

Iedereen maakt fouten, om nou die politieagent tot aan de grond toe af te branden omdat hij een inschattingsfout maakt bij een reddingsactie gaat mij veel te ver.
@phevtreb: Gelukkig ook nog gewoon realistische mensen hier.

Zijn net mensen die agenten.
@phevtreb: dat gebeurt hier dan ook niet. Of raak jij al van de kook van die “Oeps” in de kopregel ?
@phevtreb: Waar lees jij dat dan?
@phevtreb: mij niet, die wouten kunnen sowieso vrij weinig
Hmm is die grap over JETCARS nou nog niet gemaakt!!!🤔👍
@minimaniac: ik denk dat als je deze auto dáár naar binnen rolt, de meerderheid van het personeel het ‘spontaan’ op een lopen zet…
@RRRobert: padoem pats🤣👍👍 heerlijke humor!
@minimaniac: Binnenkort bij Wetcars…

Roeispanen 50 Euro meerprijs.
Foutje, kan gebeuren.

Politie probeert gewoon iemand te redden. Vind het niet raar dat je dan verrast kan worden door het oprukkende water. OOKAL HEB EN ZE HIER ERVARING MEE….
Tja, kan gebeuren toch? Grove nalatigheid zal het niet zijn, vermoed ik, dus hopelijk worden ze nu niet meteen onder een vergrootglas gelegd. Shit happens…
Een paar dagen in een bak rijst daarna starten en lopen
@clk63bs: Gaat niet afdoende zijn, zeker niet na zout water. Zouden ze die revivaphone zakjes ook in wat groter formaat hebben? https://reviveaphone.com/reviveaphone-water-damaged-phone-repair-kit#/
Zolang de snorkel maar boven water blijft, toch?
@joostgrn: snorkel boven water is handig als de motor draait, deze zal wel stilgestaan hebben
@joostgrn: Een snorkel of High Air intake is eigenlijk niet bedoeld voor water. Maar voor schonere lucht in plaatsen waar veel stof is.
Het gebruik in water kan alleen als je het hele inlaat traject ook helemaal dicht maakt. Dan voorkom je enkel een hydrolock.
Electronica is dan je volgende probleem zoals ik ook zelf heb ervaren (RIP) ecu.
@sketcher: mijn opmerking was lichtelijk sarcastisch, maar ik wist niet dat het eigenlijk voor schonere lucht is bedoeld. Ecu bij een defender/G/land cruiser is niet daartegen beschermd? Valt me tegen ;)
Wat een gepruts. De auto kan prima worden weggetrokken, maar blijkbaar wordt er te traag gereageerd met niet geschikte middelen en gaat de hele auto kopje onder? Daar gaan weer een hoop Belastingcenten.
Was een mooi spoedklusje voor defensie geweest om ‘m eruit te halen met een chinook. Die krengen hangen toch al heel de dag in de lucht, dus heel veel extra kosten had je niet gehad en het is weer eens een ander klusje.
Gevalletje ❌ ongeschikt
@drommedaris:
Jij was erbij?
Zo daar gaat weer € 98.000 down the drain
Hadden ze de stagiair op pad gestuurd?
Je zou de denken dat er altijd twee agenten in een auto op pad zouden gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).