Officieel: ‘AMG Sport’, Mercedes-AMG’s mediumcore label [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Mercedes-AMG groeit als kool, maar het wil harder groeien. Daarom komt het nu met een BMW M Performance-tegenhanger, AMG Sport genaamd. Deze middenweg, die misschien beter AMG Light had geheten, komt niet uit de lucht vallen. De C450 lekte al in april.

AMG-baas Tobias Moers heeft grote plannen. Aan het einde van 2017 moet de teller op 64.000 jaarverkopen staan, het dubbele van wat in 2013 gedraaid werd. Als we even naar BMW’s populaire M-Performancelijn kijken dan moet dat wel lukken.

Als we de teaserachtige afbeelding hierboven bekijken, dan lijkt het erop dat we bij de introductie naast de C450 AMG Sport ook eenzelfde model op basis van een SUV-Benz mogen verwachten. Deze eerste twee spitsafbijters worden in januari gepresenteerd op de Detroit Motor Show, ook wel bekend als de NAIAS. Je herkent een AMG Sport-model aan onderstaand merkje op de flank, zie verder deze afbeelding voor meer herkenningspunten:

AMG Sport-labeltje

Misschien is dit geen plezant nieuws voor de puristen, maar puristen kunnen altijd nog gewoon voor een echte, rauwe AMG gaan. Ook in Affalterbach moet de kassa rinkelen, dus we snappen deze zet. Voor meer info over de toekomstplannen binnen Daimlers performancedivisie ga je naar dit artikel.

Update: we konden de SUV al moeilijk duiden, en dat heeft een reden. Het is namelijk de aankomende GLE!28 reacties

Kassa…
Van de a klasse is toch al de a 250 sport?
AMG-MAXX dekt de lading dus beter dan AMG-sport….
@w0o0dy: en AMG-style had het eigenlijk moeten heten want dat is het.. Uiterlijk.
@w0o0dy: Die 450 krijgt naar verluidt 376 pk…
@sir_smokalot: en dat is maar 40 pk (iets meer dan 10%); beide uit een 3.0 6cyl met turbo’s.
Het lijkt me niet meer dan logisch dat de 3 Duitsers binnen afzienbare tijd de 3.0 6 cylinders allemaal in een 375-400pk smaak leveren.
@sir_smokalot: OK ok dus een hoop plastic EN een chipje… Wow.
Halfords failliet, dan moeten we binnenkort maar naar de Heuts om dat logootje te kopen.
Zonde, al die verloedering van de ‘echte’ sportmerken/namen. Maarja mensen hebben graag een AMG of M badge op hun auto.
Jammer dat de marketeers dit nodig vinden. Er is namelijk niks mis met een ‘gewone’ potente Mercedes of BMW.
Nu vraag ik me af welk model die linkse SUV is. Nieuwe ML die nog moet komen ofzo?
@kapiteinaudi: Dat is de facelift van de ML die in 2015 komt. Ben wel benieuwd of die vanaf de facelift GLE zal gaan heten
Eigenlijk is dit perfect nieuws: dit zijn uiteindelijk de model varianten die men graag als 3 – 5 jaar oude 2e handser koopt. De best-uitgeruste model variant, maar dan met normale onderdelen erin.
Vroeger vond ik s-line badges ook raar, net zoals mensen die dat M-ettje op hun BMW hadden zitten en de MB met amg velgen en badge. Maar als je de badges er vanaf haalt en je zet ze naast eenzelfde variant zonder het pakketje; ga je toch vaak voor de gene met het pakket.
Dus lekker boeiend hoe je t noemt: bestel m zonder de badges en je hebt het top-moddel van de normale modellen; zonder dat je je blauw betaalt aan alle AMG rommel die kapot gaat en aan de 5.5 liter groot blok die altijd slurpt.
Volgens mij is de SUV op bovenstaande afbeelding een M-klasse facelift!? De GLE-klasse dus.
via Android app
Het had ‘Sport by AMG’ moeten heten, dan was het ook duidelijk geweest dat er een toefje AMG bij kwam en was er geen naaminflatie geweest.
Eigenlijk mogen ze die C klasse niet zonder AMG styling afleveren vind ik. Heb er nu een paar zien rijden en zonder AMG pack vind ik het maar een raar ding. Hoog op de poten, smalle bandjes en omdat ie zoveel op de S klasse lijkt komt ie zonder AMG pack een beetje te smal over ofzo. Vond de persfoto’s mooier.
@E34M5Touring: Vind ik sowieso bij Mercedes. Zonder sportpakket ziet het niet uit. Met sportpakket is het dan wel weer erg mooi!
via Android app
@E34M5Touring: helemaal eens, er zit een levensgroot verschil tussen de C in de reclame en de C die ik op de weg zie
Is dat niet wat petjes doen met hun BMW 316i? Van die ///M-plaatjes opplakken.
Dus naast AMG 63 versies, en AMG pakketjes nu ook AMG versies. Over een paar wordt er weer wat geschrapt omdat de klant het allemaal niet meer begrijpt.
@123bat: zegt de jongeman die in een twotone peugeot 205 rond crosst door de tuinen van huisbaas Arnaud.
@kets: trollololol
@tdu2zonda: oh nee he, Q en de krullevaar online… Dat belooft reacties met inhoud…
@123bat: en @Kets doet net zo hard mee met zijn twingo. Arnaud zilte aankoop!
Triest dit. M Performance is nep en AMG Sport dus ook.
Ik houd zowel van Mercedes als BMW, maar de kracht van AMG is niet uit te leggen. Iets speciaals, AMG had net zo goed een merk opzich kunnen zijn, zij weten precies hoe je een auto moet aanpakken.
Zoals in de tekst staat wordt de AMG-Sport dus gewoon een BMW M Performance tegenhanger. Duidelijke taal en ook gewoon duidelijk.
En ik maar denken dat Halfords failliet was…. Ze zijn gewoon verder gegaan onder de naam “Mercedes-benz”….
De getallen 55, 63, 65, 45 zijn sterk genoeg bij de liefhebber en worden niet verward een “echte”. Denk eerder dat de begeerte voor een ras AMG’er aangesterkt wordt door zo’n sportline. Iedereen die in zo’n mb met pakketje rijdt denkt toch; had ik maar een……
Is dat links niet de nieuwe MLC?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).