Officieel: BMW M6 Competition Edition

Auteur: , 15 Reacties

600 pk, 305 km/u, M-streepjes, je kent de boor.

Vorige week lekten er een paar pixels van uit, maar nu kunnen we hem in volle glorie bekijken: de BMW M6 F13 Competition Edition. Dit M6-speciaaltje met 600 pk en 700 Nm zwelgt volgens zijn makers in speciale lakkleuren, high-tech koolstofvezel, fijn leer met contrasterende stiksels, en meer.

De M6 CE is te bestellen in Alpine White of Austin Yellow metallic en heeft standaard matzwarte 20 inch dubbelspakers. BMW Individual werd op het interieur losgelaten, dus dan weet je dat er weeer meldingen over het trademark fine-grain Merino full leather komen. Verder zit de CE vol met “M6 Competition”-badges, zijn de spaken van het stuurwiel van carbon en zijn behuizing van Alcantara.

De internationale prijs voor de het Competition Edition-pakket is 17.700 euro. We hoeven je hopelijk niet te vertellen dat je hiervoor de M6 er niet bij krijgt. In 2009 maakte BMW ook al een M6 Competition, op basis van de E63 Serie.15 reacties

Krüger is er helemaal van ondersteboven.
Dat is een hoop geld voor een pakketje….
Ik neem aan dat je die stickers voor 5 jarige kinderen er ook af kan laten?!
@trustmeiamanengineer: Je staat gewoon voor l*l als dit ding voor je vastgoedkantoor staat.
@volkswagena4tdi: of je hebt gewoon schijt van andere mensen van je denken.
Teveel geld voor een chippie en wat stickers.
Beautie!
Tja voor als je geld te veel heb
Ja heerlijk! Hebb0n
Dure stickers en stiksels dus.
Autobahn Edition is wat toepasselijker..
Dus je kan zelf een andere tekst op je asbak krijgen? :P (foto 5/6)
Lastige keuze lijkt me dit. Het interieur is helemaal top. Maar je zou die stickerset maar zat zijn… je haalt het natuurlijk ook niet in je hoofd om ze er af te trekken.
Het is wel heel makkelijk en snel veel geld verdienen met een paar plakkers en een paar pk’s meer, maar kan niet ontkennen dat het heel erg gaaf is!
Dit zal wel de natte droom zijn voor de 15-jarige fanboy. Maar voor mij hoeft het niet.

Sowieso vind ik een M6 een beetje tegenstrijdig. Van de M5 is het leuk dat het zo’n snelle sedan is, maar de 6-serie is een coupe en heeft daardoor veel serieuzere concurrentie. Kun je er wel stickers op doen, het blijft een hopeloos geval.

Daarom het hele idee laten varen en gaan voor de comfortabelere snelle 6-serie: de Alpina B6 Coupe. Heeft ook 600pk en klopt als geheel beter dan de M6.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).