Officieel: de strakgetrokken Range Rover + hybride

Auteur: , 29 Reacties

De nieuwe versie van de corpulente SUV lekte gisteren al, maar we nu hebben we alle beelden en info voor je.

Een unieke auto is het, die Range Rover. De SUV combineert comfort van het niveau Mercedes S-klasse met serieuze skills op het onverhard. En als je onderweg bijhoudt hoe vaak je die apparaten tegenkomt zou je bijna vergeten dat een beetje Range Rover al gauw anderhalve ton kost. Toch vond Land Rover het nodig om hun grootste auto voor MY2018 een opfrisbeurtje te geven.

De nieuweling heeft een iets gewijzigde grille en Pixel-laser LED-koplampen. Ook de verlichting in de bips werd strakgetrokken. Daarnaast vind je in de cockpit een nieuw Touch Pro Duo infotainmentsysteem met twee 10 inch touchscreens. Ook werden de stoelen verbeterd en kregen de deurpanelen een make-over. Is dat alles? Nope. De stoelen achterin kunnen tot een hoek van 40 graden worden platgelegd. Ook verwennen de passagiers achterin zichzelf met maar liefst 25 verschillende massagestanden.

Interieur

Het grootste nieuws moet echter nog komen en wel in de vorm van de plug-in hybride. Deze versie komt met een 2.0 viercilinder bnezinemotor én een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 404 pk bij een koppel van 640 Nm. Daarmee raast de PHEV in ongeveer 6,5 tellen naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 220 km/u. Volledig elektrisch rijden kan maximaal 51 kilometer lang.

Wie meer power verlangt gaat voor de SV Autobiography Dynamic, die wordt uitgerust met een supercharged 5.0 V8. Deze beul is goed voor 565 pk en 700 Nm, waarmee de dikke SUV in iets meer dan 5 tellen naar 100 km/u blaast.

Grote vraag: spaar je door voor deze über-Range Rover of word je al blij genoeg van de iets kleinere en iets goedkopere Velar die we onlangs aan de tand voelden? We hebben de Nederlandse prijzen voor je, mocht dat het verschil maken:

  • De vanafprijs van de Range Rover 3.0 TDV6 is € 135.475,-
  • De vanafprijs van de Range Rover PHEV P400e bedraagt € 139.195,-.
  • De vanafprijs van de Range Rover SVAutobiography Dynamic is € 256.380,-

Check hieronder de video van de nieuwe Range Rover!

Range Rover29 reacties

Blijft toch mijn ultieme “wat als je geen budget limiet hebt en je maar één auto mag kopen” auto. Meer is denk ik niet mogelijk. Een dingetje. Hybride is zó 2016….
Grappig, nu al geen GB met Euro teken meer op de Britse platen.
@bisazza: scherp gezien…
@bisazza: Inderdaad, stelletje wijsneuzen!
@bisazza: Het voeren van een Europese vlag (of welke andere toegestane vlag dan ook) is al tijden optioneel in het VK en heeft niks met Brexit te maken. Als je bijvoorbeeld de persplaten van de Range Rover Sport uit 2005 erbij zoekt, zie je ook geen GB of EU logo aan de zijkant van de plaat.
@Edge: kijk! Weer wat geleerd! Thanks
@bisazza: Dat is hier sowieso nooit verplicht geweest, je hebt hier de vrijheid om geen EU of andere vlag te hebben op je nummerbord zoals op de foto’s. Voogens mij gebruikte JLR altijd al kentekenplaten zonder vlag. Je hebt ook een keuze tussen de EU, Engelse, Schotse en vlag van Wales. Mag allemaal. Net als achter verschillende maten en vormen van de kenteken plaat en wat lettertypes. Zelf heb ik de EU vlag op mijn Land Rover en de vlag van Wales op mijn Alfa Romeo AB edition (159)
@sketcher: Dan lijkt die Land Rover net op een auto met Luxemburgse platen (de oude platen dan)
;)
Volgens mij doen ze deze facelift alleen om dat nieuwe infotainment systeem uit te rollen omdat die zo goed ontvangen is op de Velar. Hadden ze vorig jaar ook niet al een facelift met nieuw infotainment systeem?
@tvklarenbosch: Nou, de Velar is nog niet zo lang gepresenteerd. De facelift van de Range Rover hing al langer in de lucht, bovendien denk ik niet dat ze in dit geval gekeken hebben naar de reacties op de Velar. Daar is het tijdpad simpelweg te kort voor geweest.
Interieur ziet er weer keurig uit! Echt weer een hele mooie auto.
Ben ik de enige die dat interieur echt pauper vind?
@huracan: dit vind ik juist een van de mooiere interieurs op het moment. Mooi strak en geen gekke knopjes zoals bijv in een porsche.
@huracan: vast niet, maar ik vind het juist super mooi. Heerlijk ingetogen, simpel en aandacht voor de details. Klasse apart van al het over-designed spul wat de concurrentie biedt. Wat vindt jij er precies pauper aan?
@huracan: de enige weet ik niet, maar ik denk wel dat je tot een erg kleine minderheid behoort…
Interieur is OK. Platte uitlaten vind ik pauper. En Huracans. Sorry!
Erg geslaagde facelift. Zo zien we ze graag. Subtiel en niet over de top. Beter dan de RR sport, maar die is dan ook bedoeld voor nieuw geld en voedballers met een beetje smaak (voetballers zonder smaak kiezen BMW :)) . Doe mij deze maar.
@sketcher: Vind je dat? Ik vind een Sport juist altijd wel vriendelijk ogen, met die minder hoge voorruit en wat aflopende daklijn. Ik ben al een tijdje aan het sparen voor een RR Sport, maar nu vind ik hem door jouw opmerking ineens minder mooi…😔
Nog steeds geen 7-zitter…
Dat Rouge Flamme van Renault staat bijkbaar ook goed ook op een auto met het formaat van een bestelbus.
Schitterende auto. Het mag dan niet de strakst sturende SUV zijn, maar daar koop je zo’n ding toch niet voor.
@berlinetta: de strakst sturende SUV is een verlaagde SUV of een verhoogde station. Maar de meeste eigenaren van een Range rover kopen hem idd niet om het sturen maar om de luxe en het offroad sturen. En daar is ie gewoon de beste in.
Heeft de 5.0 nu eindelijk zichtbare uitlaten, net zoals de vorige?
Die tvtjes in de stoelen zijn over 3 a 5 jaar zeer oud. Mark my words.. ik zou er nooit voor kiezen
@888natan: Tegen die tijd heeft zo’n RR koper al lang weer een nieuwe.
De enige motor die echt in deze auto past wordt niet meer geleverd?(v8diesel)
@bin_sbo: jawel V8 diesel staat nog steeds in de prijslijst. En ja dat is idd de preferente motor of de zalige V8 benzine.
Prachtig! Kan niet anders zeggen… Die nieuwe grille op de rode is ubercool. Mooie interieur details. Prachtig
Nog steeds dezelfde auto als 14 jaar geleden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).