Officieel: Shelby Ford Mustang met 1.000 pk!

Auteur: , 16 Reacties

"Irresponsible levels of performance". Okay Shelby, rustig maar.

Shelby is terug met een nieuwe editie van hun illustere Ford Shelby Mustang 1000. Voor het einde van de SEMA-show presenteren ze nog snel even deze idiote configuratie van de ‘nieuwe’ Ford Mustang.

De aanpassingen beginnen bij de motor, waar de standaard V8 eruit wordt getild voor een supercharged 5,2-liter V8. Daarop vinden we cilinderkoppen van de GT350 en een 4,5-liter supercharger van Whipple. Samen met een nieuwe brandstofpomp, een andere versnellingsbak, een intercooler en ECU-tuning, zorgt dit voor een vermogen dat zo ommenabij de 1.000 pk moet liggen. Hoewel Shelby zelf nog geen cijfers naar buiten heeft gebracht op het gebied van topsnelheid of acceleratie is het niet moeilijk om te denken dat we hier te maken hebben met een losgeslagen ros, in plaats van een tamme pony.

Een vlugge blik naar het uiterlijk laat al zien dat Shelby de buitenzijde ook niet intact heeft gelaten. De Amerikanen pakten in eerste instantie het gezicht aan en gooiden er een nieuwe grille, een splitter en aangepaste ventilatiesleuven op. Vervolgens creërden ze nog even een originele motorkap, eigen spatborden, een diffuser en een nieuwe uitlaat. De Shelby 1000 is zowel voor als achter verbreed en heeft naast een nieuwe ophanging voor het circuit een remsysteem van Brembo laten monteren.

De wagen werd destijds geproduceerd voor zowel de straat als het circuit, maar krijgt deze keer alleen een circuit-uitvoering. Aan de andere kant is dit misschien ook maar beter zo, gezien de Mustang op zich al niet zo’n puike reputatie heeft. Een kleine $ 220.000 koopt je de donorauto en het ombouwpakket.16 reacties

Ik hoop voor de toekomstige eigenaren dat ze ook de tankinhoud hebben vergroot…
@dutchdriftking: Nee. Dankzij die 1.000 pk moet je per 4 minuten je achterbanden wisselen. Dan zit er nog net voldoende peut in ;)
@willeme: haha, geniaal. en voor ieder kwartier plezier een nek-hernia?
Kan aan mij liggen maar op de foto’s lijkt het ding net een dinky toy.
@viezefreddyw: doe mij zo’n dinkytoy.
Hoe kun je op basis van een niet al te mooie auto (wat deze generatie is) hem nog lelijker maken?
Niet echt een mooie auto maar wel een super vette.
En wat ik sowieso vaak vind bij dit soort auto’s is dat ze idd op een soort Match box autootjes lijken maar ik vind dat juist super positief aangezien elke man eigenlijk ook nog steeds een kind is en kinderen lopen nou eenmaal weg met Match box autootjes. Al die saaie gewone lijnen van de duitse 3/lexus enz enz die willen die kids niet uit die verpakking trekken, ze willen de Challenger/Camaro/Mustang en vandaar dat deze auto’s ook altijd in de computer games zitten, waar het niet om de prijs van de auto gaat maar om het vetgehalte !
@RobUSA: 😂😂😂
Persoonlijk vind ik dit dus een van de mooiste generaties van de mustang. En met 1000pk is het gewoon lekker rellen!
Ziet er goed uit
1000pk in het land waar je met een kleine snelheidsovertreding zeepjes kunt rapen in een oranje overall ergens in een woestijn in Nevada.
@thomasthomas: Valt best erg mee (hier in FL) ik rij de laatste 5 jaar bijna overal 10 miles over de speed limit ( 16 km !! ) en nog nooit geen ticket gehad laat staan een oranje pak lol.
Hier nl geen flitskasten (ook niet in kliko’s langs 80km wegen :) geen traject controle en agenten laten je voor 99% met rust zolang je het niet te gek maakt, dus oftewel ze staan daar meer als waarschuwing dan elke 5 km op de bon te slingeren… welcome to the BEST car loving country of the WORLD !
Shelby heeft nog een model onthuld, de 2018 shelby super snake. En die is wel voor de openbare weg.
Overh bouwpakket betaal je geen BPM zeker? Dan mogen ze van mij meer auto’s zo gaan leveren.
Wileme: Dit is een Mustang!
Poah. Heerlijk zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).