“Officieel”: Verstappen op een na beste F1-coureur

Auteur: , 31 Reacties

De experts hebben gesproken!

Aan het begin van het seizoen kwam Liberty Media met een nieuwe manier om fans van de Formule 1 bij de sport te betrekken, door de zogenaamde Power Rankings te introduceren. Aan de hand van een puntensysteem konden een aantal experts achter de schermen bepalen welke coureurs gedurende het seizoen het best presteerden. Na 21 wedstrijden ziet de lijst er redelijk anders uit dan aan het begin.

Logisch, want er is immers voldoende gebeurd. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel waren verwikkeld in een titelstrijd, Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas probeerden om te gaan met hun rol als tweede rijder, de Red Bull-coureurs sloegen toe waar dat kon en in de Formule 1.5 was het gevecht intenser dan dat het in jaren is geweest. Inmiddels is de balans opgemaakt en hebben de experts, de teambazen en ook wijzelf de beste coureurs op een rij gezet.

De beste coureurs van 2018:
1. Lewis Hamilton
2. Max Verstappen
3. Sebastian Vettel
4. Daniel Ricciardo
5. Charles Leclerc
6. Kimi Raikkonen
7. Valtteri Bottas
8. Fernando Alonso
9. Sergio Perez
10. Carlos Sainz

Hoewel het eindoordeel van de Power Rankings enigszins afwijkt van de onze, kunnen we ons redelijk vinden in de uitslag. Lewis Hamilton was zonder meer de beste en ook op onze lijst bezette Max Verstappen de tweede plaats. De derde plaats van Sebastian Vettel is gezien het aantal fouten dat hij heeft gemaakt discutabel en met de positionering van Ricciardo zijn wij het niet helemaal eens. Leclerc staat dankzij zijn imponerende seizoen wel op de juiste plaats, maar Raikkonen mag juist weer iets hoger. Bottas en Alonso hebben hier niets te zoeken, net als Carlos Sainz. Sergio Perez mag dan weer wel blijven. Hoe ziet jullie lijst eruit?31 reacties

Is dit niet nou al de derde keer dat dit bericht gepost is?
@airc: Ja, maar nu officieel haha :-)
@airc: 10x hahah
@airc: is het seizoen nog steeds bezig ??
Kan me er aardig in vinden. Alonso hoort wat mij betreft boven Kimi en Bottas. Hij heeft gemaximaliseerd met ondermaats materiaal.
@onnes: De vraag is alleen hoe goed Stoffel was in die auto. Ik zie mensen ook beweren dat er geen gelijkwaardig materiaal was, maar dat geloof ik niet. De auto was slecht bestuurbaar en daar heeft Alonso voor een deel toch echt zijn verantwoordelijkheid. Dit is ook waarom ik Alonso veel minder hoog aansla dan de andere toppers (ik noem Alonso wel een topper, omdat hij on track gewoon een van de snelsten is), namelijk zijn onvermogen om een auto te ontwikkelen.
@kenju: https://www.google.com/amp/s/www.gpfans.com/en/amp/article.php?id=511 stukje gaat weliswaar over 2017, maar teambaas Zack Brown heeft zelf toe dat Alonso beter materiaal had.
Hamilton heeft skills maar ook simpelweg de auto die het meest betrouwbaar was. Had Max dat, dan stond hij nu op 1. Logisch.
@ghost: Hamilton heeft geen serieuze fouten gemaakt dit jaar, Verstappen wel.
@budha: Nee, maar wel vaak comfortabel vooraan kunnen rijden dankzij snelle kwali
@mopar70: er zijn voldoende races die Hamilton niet vooraan heeft gereden waarbij hij van ver moest komen, bv. Baku en specifiek Duitsland van 14 naar 1. Als hij altijd vooraan zou rijden dan had hij 21 races gewonnen, toch? Het waren er ‘maar’ 11 uiteindelijk.
@mopar70: Hij moest ook vaak van achteren komen en heeft in situaties gezeten waarin we weten dat Verstappen zeer waarschijnlijk iets anders gedaan had, zoals in de VS, waar Verstappen zelfs zei tegen Hamilton dat hij hem had moeten ‘squeezen’ terwijl Hamilton gewoon een kampioenschap binnen te halen had.
@ghost: dat is dan ook de belangrijkste “skill” van allemaal: zorgen dat je in het beste team zit. En als er iets is waarin Hamilton uitblinkt dan is het dat wel.
Hoe hard je ook gaat en hoe snel je ook bent. Er is altijd een kerel in een wit bestelbusje die je probeert in te halen.
Bottas hoort niet thuis in de top 10. Zo zie je maar dat de auto een belangrijke factor is in de keuze voor de “beste” coureur.
@budha: Bottas had in de eerste helft van het seizoen zomaar de eerste plek in het kampioenschap kunnen pakken. Mensen vergeten dat hij ook pech gehad heeft.
Denk dat als je Southpark niet snapt ..

F1 wel leuk is om naar te kijken ..
Max zou Lewis verslaan in een vergelijkbare auto! Zijn tijd komt nog wel…
@robbie123: We hebben Max in genoeg situaties zien falen waar Hamilton juist zowat geen enkele fout heeft gemaakt. Inclusief in regensituaties waar de boel gelijkwaardig is.
@kenju: Hamilton reed op zijn 20e nog formule 3000. Eerste twee jaar een top auto gehad. Daarna ging het minder met McLaren en ging ook Hamilton fouten maken. Ook hij is al eens flink afgebrand in de pers.
@rickthestig: First off: Dit is totaal niet relevant. Je vergelijkt ze beiden in dit seizoen, en Hamilton deed het beter. Of het later beter wordt? Wellicht. Is afwachten. Verder maakte Hamilton natuurlijk fouten, maar niet zoals Max ze maakt. En dit is al het 4e jaar, laten we dat niet vergeten. Max is verder, gezien zijn vroege begin, ouder dan zijn leeftijdsgenoten in race-opzicht. Ik hoop dat Max beter wordt, maar ik dacht dat bepaalde problemen wel opgelost zouden zijn. Misschien heeft het wel te maken met volwassen worden. Max is trouwens 21.
@kenju: We gaan het zien in de toekomst Einstein!
1. Fernando Alonso 2. Max Verstappen 3. Lewis Hamilton 4. Charles Leclerc 5. Kimi Raikkonen 6. Carlos Sainz 7. Nico Hülkenberg 8. Sergio Perez 9. Daniel Riccardo 10. Sebastian Vettel… Correct?
Misschien is ’t wel te vergelijken met voetbal. Dan is Hamilton te koppelen aan Zidane met Madrid vorig jaar, had het beste elftal (auto) en heeft alles gewonnen. Een coureur is pas echt goed als hij het beter doet dan’ mogelijk’ met het materieel. Alonso en Leclerc zijn voor mij dan echt de toppers van afgelopen jaar.
@dieselkameel: De Merc was alleen niet de beste auto, dat was echt de Ferrari. En in concrete zin is het zo dat Hamilton meerdere races gewonnen heeft die hij niet had moeten kunnen winnen. Monza en Hockenheim bijv. Hij was daar gewoon de beste terwijl zijn auto dit duidelijk niet was. Het bandenprobleem heeft Merc ook nooit opgelost, behalve in Japan toen ze met die velg reden, die ze daarna niet meer durfden te gebruiken.
Bier, wc papier, vlees, aardappels, groente, fruit.
@grrrrommmmm: tip van de dag: schrijf je boodschappenlijst in de volgorde waarin de zaken in de supermarkt liggen.
Tip van de maand: maak geen artikelen met lijsten waarin Verstappen op de 2e plaatst staat, dat vindt hij maar de eerste van de verliezers.
@mashell: feitelijke begint de telling bij 0. Als Hamilton op 0 staat, staat Verstappen op 1, maar hij blijft 2e :-).
Op één na beste.. Ja daar heeft ie niks aan. Er telt maar één plek, en dat is de eerste plaats. Aldus Verstappen
He ik mis ocon in het rijtje,hij was toch sneller als verstappen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).