Officieel: zoveel extra GT’s gaat Ford maken

Auteur: , 22 Reacties

Geïnteresseerden die eerder naast het net visten krijgen een tweede kans om een Ford GT te kopen.

Ford

Ford heeft goede zaken gedaan door de GT nieuw leven in te blazen. De Amerikaanse autobouwer kondigde deze nieuwe variant in 2015 aan op de Detroit autoshow en inmiddels rijden diverse klanten over de hele wereld in zijn of haar exemplaar.

De mailbox bij Ford ontplofte met aanvragen. De vraag is, nog steeds, zeven keer zo groot dan het aanbod. Dit betekent dat de autobouwer duizenden teleurstellende mailtjes heeft moeten sturen naar klanten. Let wel: het gaat hier om een auto van meer dan een half miljoen euro! Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Ford overwoog de productie verder uit te breiden. Vandaag komt de autofabrikant met het nieuws naar buiten.

Ford gaat de productie verhogen naar 1.350 GT’s. Dit betekent dat er 350 exemplaren meer komen dan aanvankelijk aangekondigd. Vanaf 1 november gaat de speciale site FordGT.com weer live voor geïnteresseerden. 350 lucky bastards zullen worden gekozen en maken (alsnog) kans op een slot voor de GT.

Een kleine opfrisser. De Ford GT beschikt over een 3.5 liter grote V6 EcoBoost, goed voor 647 pk en 748 Nm koppel. Het sprintje naar de honderd is gedaan in 2,8 seconden en de topsnelheid bedraag 347 km/u.

De productie van de nieuwe Ford GT ging in december 2016 van start. De laatste GT zou in 2020 van de band rollen. Nu dit nieuws is bekend geworden zal de productie tot 2022 doorgaan. Het is koffiedik kijken of Ford het ook bij die 350 extra stuks gaat laten. Misschien komt er wel een facelift en komen er nog eens honderden exemplaren bij. Hermann Salenbauch, directeur Ford Performance, laat weten dat er inmiddels 80 stuks van de Ford GT zijn geleverd in Europa.22 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het blijft een Ford. Maar wel een f*cking lijpe Ford!
@mukmans: dat vind ik altijd zon domme opmerking . Het blijft een ford , het blijft een Honda , het blijft een Nissan. Enz. Zulke domme opmerkingen . Maar goed. Ik ben dan ook een liefhebber.
@rolov: Hap-hap. Eet smakelijk!
@mukmans: heerlijk hier al die happers! Volgens mij ga ik me hier heel goed vermaken op autoblog :)
@rolov: ben het met je eens. Volgens mij is er sws niks mis met Ford… maar meneer nukmans zal zelf wel in iets veeel mooiers rijden dan “zomaar een ford”🙄
@mukmans: rukmans
Ford maakt helemaal geen enkele GT, dat doet Multimatic nog steeds.
@gekkenhuis: gefeliciteerd ! U bent – cum laude zelfs – geslaagd voor de beginnerscursus muggenziften.
@gekkenhuis: wat een gekkenhuis
@gekkenhuis: mja, dat is zoals zeggen dat het Magna Steyr is die auto’s bouwt voor Mercedes of BMW. Een kniesoor die daarop let. De Magna Steyr terreinwagens of SUV’s zouden namelijk voor geen meter verkopen. De Multimatic GT ook niet.
@gekkenhuis: als je dan toch bezig bent, ook daar maken ze waarschijnlijk niks, maar assembleren ze…
Allemaal leuk en aardig…maar wel vervelend als er vervolgens een 2400kg Cherokee trackhawk Hennessey naast je staat en dan vervolgens verliest bij het stoplicht…
@cpp1: als je je om dat soort dingen druk maakt kun je beter de trein pakken.
@cpp1: ach, zet er een willekeurig motorfiets naast en het ziet er alweer helemaal anders uit.
@cpp1: die haal je wel weer in als hij begint met remmen voor het volgende kruispunt…
Life is too short to drive a Ford
Een echte racewagen geschikt voor de openbare weg. Half miljoen is dan eigenlijk peanuts..
7 keer zo groot dan…
dan
dan
dan

???????????????????????????????????????
@smultie: lesje taal nodig denk
Rijdt er naast die van Jeroen nog eentje in Nederland??
@jeppie: nee, dat is de enige op NL kenteken.
Leuk dat ze er meer maken, maar betekent niet dat de gewone mens er meer te zien krijgen of er in kunnen rijden helaas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).