Ogen en oren geopend voor deze gestolen 911

Auteur: , 22 Reacties

Deze prachtige 911 is helaas in verkeerde handen gevallen.

Porsche

Niet alleen snelle Audi (R)S’en en BMW M-modellen zijn de sigaar. Ook prachtige klassiekers vallen regelmatig ten prooi aan gemene pikkenboeven. Deze week was het helaas weer zover. In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 00:00 en 07:00 werd een 911 ontvreemd aan de Cantatelaan in Barendrecht.

Het gaat om een rood exemplaar uit 1969. Redelijk opvallend en dus eenvoudiger te spotten dan de zoveelste grijze RS6. Bij de auto hoort het kenteken AM-50-25. De eigenaar lag op één oor toen de 911 werd gestolen van de oprit.

Via Facebook laat de eigenaar weten er kapot van te zijn. We kunnen ons er iets bij voorstellen. Zo’n klassieker koop je niet om boodschappen bij de buurtsuper te doen. De auto is gerestaureerd en ziet er smetteloos uit. Opletten dus in de omgeving van Barendrecht, al is het inmiddels meer dan 24 uur geleden dat de diefstal heeft plaatsgevonden. De klassieker kan zich dus overal schuil houden.

Met dank aan iedereen voor de tip! Foto via Facebook22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Blijf nou eens met je poten van andermans spullen af!!

Hoe vaak moet dat nog gezegd worden?
@erreen: Zo vaak als je wilt.
@erreen: Een crimineel heeft zoveel moraal dat hij de volle 100% schijt heeft aan zo’n opmerking!
Hopelijk wordt hij snel weer gevonden! De auto is eigenlijk onverkoopbaar tenzij hij in onderdelen verkocht wordt… helaas is dat ook vrij lucratief. Gaat het om een T, E of S?

Verder vraag ik me af of er iets zinnigs aan diefstalbeveiliging gedaan kan worden bij dit soort auto’s. Een ouderwets slot op het stuur? Ik neem aan dat hij niet gestart is, anders had de eigenaar dat wel gehoord. :)
@frederik: stuurslot helpt wel iets maar met movers neem je een auto dan alsnog geruisloos mee. Deze gaan echt wel op bestelling.
@airc: Inderdaad, laatst zag ik een Audi weggesleept worden in onze straat. Dat gaat bizar makkelijk op die manier.
@frederik: Wij hebben z’on zelfde auto, en hebben battery kill switch toegepast. Daarnaast een apart stuurslot. Je kan een fancy alarm toepassen, maar als ze hem willen pakken ze hem toch.
@toeter11: rotor uit de verdeler halen werkt ook en neem je eenvoudig mee. Helpt alleen niet tegen movers.
@bugboy: klopt ja, deed m’n vader vroeger! Werkt goed
Echt dat is mijn grootste nachtmerrie dat iemand mijn klassier(s) jat. Niet eens om de waarde maar om de herinneringen die er in zitten.
Tjonge jonge, wat heftig voor de eigenaar! Ik zou hier ook helemaal kapot van zijn.. denk je lekker met dit weer de 911 eens buiten te zetten, wordt hij … gestolen! Sommige mensen zijn zo vreselijk selfish en denken niet aan de emoties van andere. Ik zal mijn ogen openhouden maar ik denk niet dat ze richting de randstad zijn gereden..
Die is allang naar het buitenland. Gaat gewoon een wagen in. Zie je nooit meer terug.
Mijn oldtimer stond een dag later al in de haven van Hamburg. Gelukkig liet de techniek het boevengilde in de steek, anders was door nu weg. Een andere 911 is nooit meer terug gezien. In mijn geval was het een Oost-Europese bende (vingerafdrukken). Helaas nooit gepakt. Had ze graag ontmoet.
@bugboy: denk niet dat je ze graag had ontmoet, die gasten staan niet voor zichzelf in..
Als de eigenaar dit leest alvast sorry, maar je bent toch wel een mega naïeve randdebiel als je zo’n auto ’s nachts buiten op je oprit laat staan! Dan zeg je gewoon keihard “Neem maar mee!”.

Behoorlijk klote, want die Porsche ga je waarschijnlijk niet meer terug zien. Tenzij je zoveel geluk hebt als de eigenaar van die oranje Porsche die ooit eens uit een appartementencomplex parkeergarage werd gestolen en terug werd gevonden aan de Piet Heinkade onder een hoes na een tip…
@venividivici: ja echt hè. Je bezittingen zomaar op slot in je tuin laten staan. Dan vraag je er echt om.

Jezus man doe toch eens normaal. Het is een fucking auto, geen voetbal die in de tuin is blijven liggen…
@lekbak: hij heeft wel gelijk! Dit was ook mijn gedachte. Er verdwijnen waanzinnig veel oldtimers, de 911 is mega veel in waarde gestegen, ik had hem ook niet op een oprit laten staan. Ik praat het niet goed, verre van, maar dat tuig houdt hier geen rekening mee. Die hebben de auto zien staan en hun kans geslagen.
Hetzelfde als je een Audi RS4/6 ’s nachts buiten laat staan….
De reden waarom iedereen een gps tracker in zijn klassieker moet steken. Wel regel je voor hem achteraf terug te halen best wat ruige vrienden en een alarm pistool. De politie zal niets willen doen om jouw wagen terug te halen. Dus bel je en zeg je mijn auto is gestolen, staat daar en ik ga hem nu gaan halen met een vuurwapen. Deze keer zal de politie wel komen en een nep pistool is niet strafbaar. Je zal het mogen uitleggen maar je hebt je auto toch terug.
@shiva: ik geef je graag wat juridisch advies. Ik zou graag sarcastisch reageren en je uitnodigen om hetgeen je voorstelt te doen maar dat is zelfs strafbaar vanuit beroepsverantwoordelijk oogpunt. Ik houd het maar kort: ja, dat is alsnog strafbaar. En niet zo’n beetje ook. Bij interesse leg ik dit graag uit.
Mijn 912 stond tot 5 jaar geleden gewoon op straat in A’dam. Sindsdien in eigen garage. Met slot, accuswitch en wat GPS trackers erin. Maar als ze hem willen hebben pakken ze m toch. Elke slot kan open en je hebt ook sniffers voor trackers.

Treurig dat het allemaal zo gaat.
Balen!
Ik zou m ook niet snachts op de oprit laten staan. Ik heb een startonderbreker ingebouwd en op trips in het buitenland doe ik een dik fietskettingslot door mijn Fuchs. Jammergenoeg noodzakelijk.
@polpol33: Die trips in het buitenland, dat lijkt me juist het probleem en dan helpt een slot niet als ze de auto gewoon op movers wegslepen. Of zet je hem vast aan een paal? (Eigenlijk wel een goed idee!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).