Oh noes! Glickenhaus’ SCG 003 crasht en racet morgen niet

Auteur: , 22 Reacties

Wat hadden we team Glickenhaus morgen graag in actie gezien tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Maar helaas, een dikke kwalificatiecrash gooide roet in het eten. De SCG 003-racer kan niet meer gerepareerd worden.

Glickenhaus crash

Wat is dit ontzettend balen voor James Glickenhaus. Na het fantastische debuut met een Ferrari in 2011 keerde zijn team dit jaar met de modulaire SCG 003 terug naar de Groene Hel, klaar om kont te schoppen tijdens de 24-uursrace (in de VLN hadden ze al geoefend op het circuit). Maar Ken Dobson schoof in de nachtkwalificatie in de #40 SCG 003 met een vaartje van 200 per uur van de baan.

Einde droom voor startnummer #40 van Scuderia Cameron Glickenhaus, maar de #9 SCG 003c racet nog wel. Desondanks balen. Dobson stapte zonder zware verwondingen uit. Vanmiddag om 17:10 begint de Top 30-kwalificatie, morgen om 16:00 uur barst het feest los.

Foto: Daily Sports Car22 reacties

Wie zijn neus schendt,….

Wel jammer, had graag gezien wat ze ervan zouden bakken.
Balen zeg.. Las het op Facebook. Gelukkig hebben ze de #9 nog.
@JamesBond007: en de foto’s…
Dit is de straat legale versie toch? Behoorlijk zonde, was best wel vet om te zien hoe een straatlegale auto met een 24 uurs race mee kan doen. Hopelijk kunnen ze met de 003c nog een goed resultaat neer zetten
Wat een sukkel ben je als je met zo een auto crasht.
@991gt3rs:
Het risico van racen is dat je een keer op je bek gaat en die kans is op de ring nu eenmaal significant groter dan op die waardeloze Tilke baantjes.
@991gt3rs: Iets met beste stuurlui en een wal ofzo….
@MrSkyline: Iets met trolling?
Ben weer aanwezig, jammer dat deze eraf is gegaan.
Is gecrasht in kesselchen, ik weet niet of de baan daar nog nat was van de regenbui eerder op de avond maar als het nat is, is dat een listige bocht.

Jammer dat mclaren dit jaar niet meerijd, vorig jaar hadden die nog de pole met een zeer snelle tijd.
Dat viel me ook al op toen ik de eerste lijsten doornam inderdaad. Enig idee waarom?
Zonde zeg. Nadeel van een klein team en auto in zeer beperkte oplage. Audi bouwt zo’n ding van carbon gruis weer op tot een nieuwe in een nacht.
Vorige week donderdag nog om de oren gereden door oa deze wagen op de skylimit trackday. Ze waren daar aan het testen net als Bernd Schneider met de SLS black falcon en Audi TT VLN racer. Best indrukwekkend als z’n ding voorbij komt vooral als je zelf maar in een BMW E30 rijdt…..
@Schnor: Dat lijkt mij echt gaaf om mee te maken. Veel leuker dan een race meemaken vanaf de tribune. Reden ze redelijk full pull voorbij?

Is er een TV zender die deze 24h uitzend, of zijn we weer aangewezen op webstream + webradio?
@giss: Ik wist dat er ook race wagens waren toegelaten waren bij skylimit. De dag erop was de schnelleschwaben trackday waarbij enkel auto’s met kenteken werden toegelaten.
Ik had het overigens wel vooraf wel verwacht maar niet dat de SLS en Glickenhaus zouden mee rijden. De WTCC teams had ik eerder verwacht maar die waren er niet.
Ze houden wel goed rekening met de langzamere deelnemers. Schade is natuurlijk het laatste wat ze willen. Toch was er wel een Porsche GT3R VLN tegen een Lexus ISF aangereden die dag.
Binnenkort maar eens wat beelden op YouTube zetten.
Bijzonder jammer dit!
Mij kwam hij afgelopen donderdag ook een paar keer voorbij op de Ring. Heel gaaf om dat ding van dichtbij te zien. Ging erg hard! De 24h Astons, Porsches en Mercedessen hadden er trouwens ook goed de vaart in zitten.
@evogt3: mocht jij de baan op terwijl die 24h auto’s daar reden?
@mrrallycross: Jazeker. Was een trackday waar iedereen zich voor kon inschrijven. Veel 24h teams gebruiken zo’n trackday om te testen voor de race. Er reden diverse Porsches, Aston Martins, Mercedessen en de Glickenhaus die vandaag aan de start staan bij de 24h race.
@evogt3: niet afgelopen donderdag maar de week ervoor ;)
Welke auto reed jij?
Tu Delft (Jan Lammers) was toen overigens ook aan het testen met hun waterstof auto.
@schnor: klopt. Was de week ervoor. Ik reed in een witte GT3. Heb alleen de middag gereden, toen was de waterstofauto waar Lammers in reed al stuk helaas.
Ben wel benieuwd welke plek die andere auto dan kan halen
@Sir_smokealot misschien een live streampje ergens posten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).