Oldskool radio met navi voor je youngtimer Porsche: hebben!

Auteur: , 26 Reacties

Weg met die Pioneer die absoluut niet harmonieus in de rest van het interieur van je ouwe Porsche opgaat en geen gedoe met zuignappen op de vooruit: dit ding vervangt ze allebei.

Wat betreft dat oldskool-gehalte: dat beperkt zich net als bij de eerdere Porsche-radio alleen tot het uiterlijk. Deze radio/navi-combinatie werkt met Porsche Communication Management (PCM) en haalt z’n kaarten van een Micro-SD kaartje. Die kaarten zijn vervolgens af te lezen op het 3,5″ schermpje, dat naar wens in 2D of 3D de route naar je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk toont.

Ook de het audiogedeelte heeft Porsche met dit dingetje prima voor elkaar. Ingebouwd zit een versterker met 4 x 45 watt, een aux-aansluiting en bluetooth voor die draadloze connectie. Het systeem is in te bouwen in oudere Porsches met een DIN-1 slot, dus als je nog een 924/944/968/928 of natuurlijk een wat oudere 911 in de schuur hebt staan (zo’n gerse 964 bijvoorbeeld) is dit een mooie dag voor je. Enige dat je voor dit toefje Becker in je Porker nodig hebt is € 1.204, de inbouw is zo gepiept.

Meer moderne techniek in een vintage jasje? Check dan zeker even deze RetroSound met bluetooth26 reacties

Die zal ook mooi staan in de kever van mijn vrouw!
@azenomei: not sure if trolling…
Beter dat ze dit uitrollen naar een heel assortiment. Genoeg youngtimers die dit kunnen gebruiken. Dit is toch veel beter dan zo’n Halfords uitklapschermpje in je Golf III.
@granlusso: Beetje hetzelfde als je Ruud Lubbers uitrust met hipsterbaard.
Perfect! Geen oostblokker die hier naar omkijkt! Dat valt helaas niet te zeggen van de RNS systemen van VAG.
Staat een stuk beter dan een TomTom op de vooruit van je 965 Turbo S.
Leuk maar kaart is toch niet te lezen???
-edit: nutteloze bijdrage-
@mauritsh: Hoezo: -edit: nutteloze bijdrage- ?!
@davelepeef: Dat jij niet kunt kaartlezen is natuurlijk niet hun fout…
@davelepeef: ja, dacht ik ook al:-(
@davelepeef: Ik zou er eentje zonde navi nemen, dit is niet te “lezen” inderdaad. Ook bizar die prijs voor een simpel modern radiootje met speciaal front.
Die paar momenten dat er dan een TomTom aan je raam hangt, lekker belangrijk….
@davelepeef: 3,5inch, dat is het formaat scherm van een iphone 4/4s, lijkt me geen probleem
@yupyup: op een meter afstand terwijl je aan t sturen bent? Denk eraan dat álles op dat formaat staat hè, dus op dat vlakje staat je info. Leuke gadget, maar alleen gesproken aanwijzingen zijn zo nuttig. Vind t n leuk ding hoor maar dan kleef ik m’n gsm wel aan de ruit… Recht voor m’n ogen natuurlijk. Vrij zicht is voor paupers ;)
@davelepeef: daarin verschillen we dan;) toen ik nog een auto had zonder navigatie systeem gebruikte ik mijn iphone 4, ging altijd prima. Geluid zet ik juist uit, die stemmen ervaar ik altijd als storend, zeker als je net lekker radio aan het luisteren bent.
Tja, nuhet shell stratenboek niet meer is moet je toch wat. De domdom in het dashboardkastje gebruik ik hooguit 3 keer per jaar, de rest gaat nog gewoon met de papieren kaart. Dan weet je tenminste waar je bent geweest en hoe je hebt gereden.
@lekbak: navigatie systemen laten tegenwoordig ook een kaart zien ;). Maar als jij het fijn vindt om nog lekker door je stratenboek te spitten, dan moet je dat vooral doen.
@kartmans: stratenboek kan handig zijn; na brug links, 2e rechts, dat soort shit blijft superhandig, navigatie helpt je zo niet… Maar zo’n boek op zich is simpelweg onhandig
Ik zou de TomTom gewoon pakken voor die paar keer per kaar dat je echt lange afstanden met zo’n auto rijdt. Dan houd je hem lekker authentiek met de originele radio erin en heb je je navi ook nog eens op ooghoogte.
Hebben!
Is wel wat voor mijn 240…..Shit er staat Porsche op…
@norge: Jij hebt toch wel een paar losse stanleymesjes liggen, uurtje krabben ;)
Heerlijke radio, lijkt me ook wel iets voor mijn gebakje.
Goed bedacht! Zal wel een leuke duit kosten.
@mrrallycross: 1204 euro, dat staat in de tekst :)
Of je zoekt een tweedehands Becker (inmiddels onderdeel van H&K en uit productie). Volgens mij nog orginele look ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).