OM eist straffen tegen vader en zoon ivm Porsche-straatrace [updated]

Auteur: , 50 Reacties

Het lijkt erop dat het geen taakstraffen worden dit keer.

911

Vorig jaar berichtten we over een tragisch ongeval in Loosdrecht. Een 19-jarige vrouw kwam daar om nadat zij in haar Toyota Aygo geraakt werd door de Porsche 911 van de inmiddels 54-jarige Walter van W.. Walter reed op het moment van de crash te hard en had teveel alcohol in zijn bloed. Hij zou bovendien in een straatrace verwikkeld zijn met zijn 33-jarige zoon Casper van W., die in een MINI reed. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar twee weken later aan haar verwondingen.

Het OM eist vandaag vijf jaar cel tegen Walter en drie jaar tegen zijn zoon Casper. Ook wordt voor beiden een rijontzegging van vijf jaar geëist. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft berekend dat Walter 167 kilometer per uur reed op het moment van de crash. Daarnaast staat ook vast dat hij twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Vijftien getuigen hebben verklaard dat Walter en Casper kilometers lang bezig waren met een straatrace en zich op hoge snelheid ‘bumper aan bumper’ door het verkeer bewogen.

De twee van W’s ontkennen echter beiden dat er sprake was van een straatrace. Tevens zegt Walter dat hij weliswaar te hard reed, maar bij lange na niet de 167 kilometers per uur die het NFI claimt. De emoties liepen daarbij hoog op. Walter kwalificeert de getuigenissen als ‘gewoon niet waar’, ‘onmogelijk’ en ‘gelogen’. Hij zou zelfs überhaupt zo hard niet durven te rijden:

Ik zal daar harder hebben gereden dan 50 kilometer per uur, ergens tussen de 70 en 85 kilometer, maar zeker geen 200. Dat durf ik niet eens op de Autobahnen in Duitsland. Ik heb zeker niet harder gereden, dat zweer ik op de dood van mijn moeder en mijn zoon.

De vader van de overledene wilde begrijpelijkerwijs echter niks weten van dit verweer, dat hij betitelt als ‘bullshit’:

Mijn lieve Fleur door een dronken gek in de flanken gereden.

Zoon Casper van W. bracht gezien de omstandigheden een verrassend nuchtere reden te berden waarom hij niet veroordeeld zou moeten worden. De verkeersvlieger zegt dat hij in geval van een veroordeling zijn baan verliest. Enfin, het is weer een tragisch voorval dat iedereen die ervan houdt om af en toe het gaspedaal in te trappen, eraan herinnert dat een ongeval in een klein hoekje zit.

UPDATE: De rechtbank heeft Walter van W. een gevangenisstraf van 4 jaar en een rijontzegging van 5 jaar opgelegd. Zoon Casper van W. komt er een stuk makkelijker vanaf: hij krijgt een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van 1 jaar.

Image-Credit: ongerelateerde beschadigde Porsche 911 via autojunk.50 reacties

Dat is strafbaar als je maar 1 paspoort hebt ..
@lincoln: Ik beschik echt maar amper over de taalkundige vaardigheid nodig om uit te drukken hoe blij ik ben dat je me met regelmaat een hoop typewerk bespaart.
@lincoln: normaal praat je poep. Alle soorten en maten poep. Maar nu niet. Sterker, je hebt zó gelijk dat ik hem afsluit met ..
@lincoln: ben ik even blij dat ik een tweede paspoort heb, geheel volgens de paspoortwet. Beide met de Nederlandse nationaliteit, dus dat kan nog een kink in de kabel zijn.
@lincoln: is de schuld van erdogan toch?
@fouadski:

Nope .. is ie niet blank genoeg voor ..
Zo! Dat wordt minimaal 10 weken plantsoenschoffelen. Geen pretje in dit jaargetijde…
Van W? Van wijngaarden lees ik all over internet.
Gerechtigheid, hoop dat ze ook daadwerkelijk 3 en 5 jaar de bak indraaien.
Ongelofelijk naar tuig. Al eerder voor rijden onder invloed gepakt zijn, en verder alles ontkennen… Gelukkig gaat het OM er hard in, hopelijk volgt de rechter. De nabestaanden hebben er alleen helemaal niks aan…..
@trustmeiamanengineer:

Denk je ??
Gaan ze het deze keer wel goed doen ..
Of is dit weer een “leermoment’ om het de volgende keer “goed” te doen ..
@trustmeiamanengineer: Ik vind het daarnaast ook bijzonders stom om je zo te gedragen t.o.v. de rechter en de slachtoffers. De rechter neemt het je namelijk extra kwalijk als je verhalen verdraait en geen berouw toont, dus als dit een tactiek is om strafvermindering te krijgen, dan is het een hele slechte.

Gewoon je fouten erkennen en het boetekleed aantrekken. Niet alleen voor jezelf fijner, de slachtoffers steun je er ook ontzettend mee als je écht toont dat je schuldbewust bent.

Waanzinnig onbeschoft wat deze twee heren doen…
Uiteraard, je leaset een 911 om 40 km/per uur te rijden.
De lease maatschappij heeft namelijk ook nog een rekeningetje ad € 42000 ingediend omdat de lease nemer zelf de verzekering geregeld heeft en zijn verzekering nu dwars ligt.
Wat mij het meeste irriteert is waarom beide van W’s niet gewoon toegeven dat het ontzettende debiele onverantwoordelijke klootzakken zijn geweest door met een 911 en een Mini te gaan rausen met een bezopen kop.
Als rechter zou ik beide heren deze pathetische komedie ook nog eens zwaar aanrekenen.
Want Fleurs ouders hebben levenslang gekregen !
@desjonnies: dat ze niet toegeven vind ik schandalig. Zo maak je het voor de ouders van dat meisje nog erger.
Ik hoop dat de familie van Wijngaarden uit Loosdrecht uitgekotst zijn, dat zoonlief zijn baan verliest en dat ze financieel tot op het bot gestript gaan worden.
En vader van Wijngaarden is hopelijk zijn McGregor samenwerking ook kwijt.
Zo, dat geeft ook weer lekker aan wat voor figuren er achter het stuur zaten:
‘ dat zweer ik op de dood van mijn moeder en mijn zoon’. Wat betekent dat nou dan eigenlijk? Je maakt ze hoogstpersoonlijk van kant als blijkt dat je liegt? Ze zijn al dood, maar als je liegt maak je er Frankenstein monsters van? Zeg dan gewoon niks simpele.

‘Als ik veroordeeld word verlies ik mijn baan’. Ja, en? Dan zoek je er toch eentje waar je niet voor achter het stuur hoeft te kruipen. Dat lijkt me voor iedereen beter. Of je gaat gewoon lekker achter de tralies zitten met je onnozele gedrag.

Stelletje egocentrische simpele kanslozen.
@BRuud: mee eens!!!!
@BRuud: volk dat op die manier ‘zweert’ doet dat omdat ze weten dat ze fout zitten.
Dit soort idioten rekenen tot ern groep “die ervan houdt soms het gaspedaal in te trappen” vind ik persoonlijk beledigend. Die man had teveel op, daar heeft ie elk krediet al verspeeld.
@niex: Het is eigenlijk gewoon verschrikkelijk.
(Met alleen deze uitspraken gezien) lijkt het inderdaad alsof ze vooral hun eigen hachje proberen te redden.

Met een veroordeling verliest -ie z’n baan. Nou dat lijkt me ook zonder veroordeling al heel terecht. Een bezopen straatracer met se verantwoordelijkheid over een Boeing. Hoop dat ik daar nooit achterin zit!
@lolikbenbol: Lees het verslag van Saskia Bellenman op Telegraaf.nl maar eens terug, de uitspraken van beide heren en hun advocaat zijn (op z’n zachts gezegd) ronduit stuitend. Pure narcisten die twee.
@noosaheads: Het is natuurlijk een vorm van verdediging. Weet ik ook wel.
@noosaheads: gedaan. En ook de variant van GeenStijl.

De facto staat natuurlijk iedereen voor de rechter om eigen belang. Maar in zo’n geval hoort daar ook berouw en piëteit bij. En dat lijkt hier ver te zoeken.
@noosaheads:
Nee, want een echte man biedt jankend zijn excuses aan, betuigt zijn spijt en heeft hier slapeloze nachten van en ondergaat zijn straf
Consequent
Zonder te morren
@desjonnies: Natuurlijk, helemaal mee eens. Ik zeg toch nergens dat ik dit soort verdedigingspraktijken goedkeur? Of wel? Maar dit een overduidelijke strategie dat ziet m’n dooie oma nog wel.Vooral vader was zeer goed voorbereid, had uitgebreide dossierkennis. Zoonlief daarentegen schoot zichzelf meerdere malen in de voet door over samenzweringen en steeds maar weer te beginnen over leugens van de media en zijn baan.In hun slotwoord toonde geen spijt, dat kan dat ook niet meer, ze zijn een weg ingeslagen waar geen terug meer naar is door alles te ontkennen, bagatelliseren en in twijfel trekken van getuige en in het geval van zoon zelfs het beschuldigen van maar liefst 15 getuigen van liegen.Ik hoop dat het recht zal zegevieren.
Ik heb ooit, in een grijs verleden, rechten gestudeerd. Onafhankelijk van elkaar zeggen mensen die mij kennen (vrienden, familie, anderszins) dat ik een bovengemiddeld rechts- en rechtvaardigheidsgevoel heb. Ik vind het fijn om mij genuanceerd uit te drukken. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient.

In dit geval: opsluiten met een (of meerdere) heel erg gespierde zedendelinquent(en) en de sleutel weggooien.
Het ergste vond ik nog dat hij ook gezegd heeft: “Ik had voorrang. Hebbrn jullie wel gekeken of ze niet aan het appen was dat ze ons niet zag. ” als je als een halvegare aan komt knallenmet zulke kolder komen vindt ik echt bizar!
Als ik de vader van Fleur was hadden ze de rechtbank niet eens gehaald.
15 deskundigen een NFI rapport en bloedwaarden …

Ik ben benieuwd of de rechter kans ziet om hun huidige houding mee te laten wegen in de strafmaat (indien de rechter overtuigd is van het bewijs uiteraard).
1. Wie gaat in z’n MINI in godsnaam tegen een Porsche racen. 2. Die Aygo had er anders uitgezien als ie inderdaad met 75 in kwam zetten. 3. Opsluiten die handel
De opstelling van de verdediging getuigt van weinig respect. Het bewijs is er toch, geef dan maar gewoon toe dat je fout zat en doe de familie niet nog meer verdriet aan door allerlei verwijten te maken in de hoop er nog onderuit te komen.
@stephano: Het probleem is dat de belangrijkste bewijzen in theorie ontvankelijk kunnen worden verklaren.En dat wist de verdediging al een tijdje.De zaak speelt al 1,5 jaar.Het NFI heeft volgens de verdediging het bloedmonster van W. pas na vijf dagen ontvangen.Ontvankelijk. In het politierapport staat dat er getuigen op het bureau zijn verhoord wat volgens de Advocaat telefonisch is gebeurt.Ontvankelijk. Er zijn in het ziekenhuis fouten (hier ga ik geen mening over vormen)gemaakt zodat niet is vast te stellen waardoor ze eigelijk is overleden. Ontvankelijk.

En deze was misschien wel het pietlulligste en te gelijk het typerende aan de verdediging : Er waren serieuze vragen van advocaat in kwestie of de restwaarde van de Aygo niet te hoog lag..

iustitia obtinebit
Met drank op achter het stuur en veelste hard gereden, het ergste het leven genomen van een jonge meid, de oogappel van haar ouders.. 3-5 jaar veelste weinig, komen ze blijkbaar ook nog met een excuus!
Ik snap de emotie van de W’s, en dit zal uiteraard niet de intentie zijn geweest – maar ze hebben goddomme wel iemands dochter/vrouw/vriendin uit het leven getrokken en daarmee meer vernield dan ze ooit kunnen goedmaken: mooi op de blaren zitten dus!
Vreselijk voor de nabestaanden. Keihard straffen dit soort tuig.
Kun je zien dat een veilige auto super belangrijk is. Overigs zeer erg dat deze persoon is overleden, dit had niet mogen gebeuren.
@nick12131997: als iemand met meer dan 100km/uur jouw zijkant binnenkomt dan heb je in geen enkele auto een serieuze kans.
@spideriv: denk als ze in een golf had gereden ze het overleefd had. Deuren van een c1 of aygo zijn enkel plaatwerk.
@nick12131997: geloof er helemaal niets van. Nu ook niet relevant. Met hoge snelheid aan de zijkant geraakt worden ….. het kan niet slechter.
@nick12131997: zo’n opmerking is niet erg gepast, toch denk ik dat je een punt hebt. Een deur van deze autotjes is net niks :(
@nick12131997: Als.Als.Als jij gewoon even eerst nadenkt voordat je irrelevante dingen roept, dan zal het ooit misschien goed komen met je. Maar ik twijfel met grote twijfels.
Aan als heb niets. Hele hele hele domme post.
@nick12131997: Jouw daily is blijkbaar een Leopard 2A7 ?
@nick12131997: bijzonder vreemde opmerking
@nick12131997:
Wat zwets jij uit je nek, die droplul reed 167. Dan ben je in een Golf ook morsdeaud.
Dat overleef je alleen in een tank.
Dat, buiten het simpele feit dat je domme opmerkingen walgelijk ongepast is.
Nog ff en je geeft haar de schuld omdat ze in de weg reed voor een premium vagmobiel.

Echt zum kotzen.
@jdeboer: natuurlijk is deze meneer 100% fout. Drinken achter het stuur zou sws harder aangepakt moeten worden. Echter wilde ik alleen maar aangeven dat deze auto’s Gwn niet veilig zijn.
@nick12131997:
Ga nog ff door met je ongefundeerde onzin.
Geen enkele auto is veilig als een een mongool met 167 je deur in duikt.
Maar je mag jezelf belachelijk maken, dit is immers het internet.
Ik blijf je reactie ver beneden alle pijl vinden.
Ik hoop dat die twee walgelijke leugenachtige kwallen flink maar jaartjes mogen brommen…je rijd iemand dood en doet huilie huilie dat je je baan kwijt raakt.. Wat een lul
Alleen al vanwege het feit dat de oudste van deze twee hufters probeert zich ergens uit te lullen met de opmerking dat “hij zelfs in Duitsland geen 200 durft te rijden”…alleen daarvoor moet die klootzak een jaar extra celstraf krijgen. Ja daarom koop je er Porsche omdat je het gas niet durft aan te raken. Nooit spijt betuigt, nooit gezegd “ik ben een klootzak en ik verdien het dat mijn zoon onder de zoden zou liggen.”
“Ik heb zeker niet harder gereden, dat zweer ik op de dood van mijn moeder en mijn zoon”

Interessante formulering. Had ie tijdens de rechtszitting soms ook gedronken?
Foto’s:
http://www.regio14.nl/2016/03/17/zwaar-ongeval-op-loosdrechtsedijk-porsche/
Verhaal van Fleur is extreem tragisch, meisje was net hersteld van zware mishandeling door twee Marokkanen waarvan één met een strafblad van 22 kantjes.
http://regio.tpo.nl/2016/04/02/fleur-hilversum-19-kapotgetrapt-marokkanen-doodgereden-dronken-proleet/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).