Onder de hamer: Bentley R Type Continental Fastback

Auteur: , 8 Reacties

Liefhebber van zeldzame Britse klassiekers en heb je bijzonder diepe zakken? Wie weet past deze R Type Continental Fastback uit 1954 wel in je straatje.

Het uiterlijk is niet de enige sterke troef van deze specifieke Bentley. Dit is namelijk slechts één van de drie gebouwde exemplaren met het stuur aan de rechterkant én met een automatische ‘bak. Natuurlijk heb je geen reet aan die twee features, maar je kunt er in elk geval met een gerust hart vanuit gaan dat deze Conintenal Fastback een prima investering is.

R Type Fastback

Rolls-Royce ontfermde zich destijds over het chassis en het koetswerk werd met de hand uit aluminium geklopt door Mulliner & Co. Daarnaast is de auto uitgerust met voor die tijd vrij moderne snufjes als elektrische ramen. Tot zover het goede nieuws, want je snapt dat dit bijzondere ding niet voor een habbekrats op je oprit staat te glimmen.

Silverstone Auctions verwacht dat de Bentley tijdens de NEC Classic Motor Show in elk geval een miljoen euro op gaat bregen en da’s gezien de huidige staat (ZGAN) geen wonder. Bovendien betreft het een latere R Type, die (onder meer) een grotere motor onder de kap heeft ten opzichte van z’n voorgangers. Alleen maar redenen dus om lekker verder te dromen.8 reacties

Wowww dit is echt een droom klassieker. Zal even kijken of ik wat losgeld kan vinden in een ouwe sok op zolder.
Wat een deftige en elegante wagen is dit. Vakmanschap tot in het kleinste detail. Hoe mooi ook, de huidige generatie Bentley’s kan daar niet aan tippen.
Zelfs “nieuwerwetse” autogordels! Ook op de achterbank…
Voor dat geld dan liever een Duesy
Het straalt gewoon klasse uit! Wat een mooie auto!
In één woord… Prachtig!
Staat er al een kilometer op de teller? Net of hij zo uit de fabriek komt.
Waarom heb ik weer enkel van die AB-logo’s ipv foto’s in beeld?????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).