Onderdelenwinkel Halfords is failliet

Auteur: , 52 Reacties

Onderdelentoko Halfords is failliet. Bij de rechtbank is vanmiddag een faillissement aangevraagd voor alle 130 vestigingen.

Halfords-winkel

Veel details zijn nog niet bekend, Halfords had al enige tijd te lijden van ‘veranderende marktomstandigheden’. Voor de werknemers is de vraag wat er met hun baan gaat gebeuren, liefhebbers van budgettuning zullen vooral het dilemma ‘waar nu mijn goedkope plastic spoilers te halen’ moeten oplossen.

Halfords is meer dan 40 jaar actief in Nederland, en heeft volgens de Wiki 536 personeelsleden in dienst. Van oorsprong is het bedrijf Engels, de eerste vestiging stond in Halford Street te Leicester, vandaar de naam.52 reacties

Redenen?

Wat wil dat zeggen, ‘veranderende marktomstandigheden’? Koopt iedereen nu z’n radio online, of gaan de standaard ingebouwde autoradio’s langer mee, haalt iedereen z’n fiets bij Decathlon? Eerlijk gezegd is Halfords maar een warrige winkel. Een allegaartje van auto- en fietsproducten…
@Esprit_de_Flandre: Klopt, Halfords heeft er altijd een beetje tussenin gehangen. Zelfs een gehucht als Emmen hier heeft een betere automaterialenzaak, en ook als ik een fiets wil zijn er enkele betere alternatieven. Radio’s zullen idd grotendeels online of bij een keten als MediaMarkt opgepikt worden vandaag de dag, en wat blijft er dan nog over voor Halfords?
@Esprit_de_Flandre: Ff radiootje inbouwen is niet meer zo makkelijk als vroeger, bovendien komt het gros nu op de markt met radio af fabriek.
@Esprit_de_Flandre: ik denk detailhandel in het algemeen.. Wat je zegt kijken in de winkel kopen op internet.. RIP Halforst
Waarbij ‘te lijden onder veranderende marktomstandigheden’ gewoon staat voor ‘gebrek aan visie om in te spelen op de (veranderende) markt.’
Ik heb zo’n sterk Free Record Shop gevoel ineens.
Huilende Golf rijders in NL ?
@norge: het zal wel schelen in de aftermarket halfords-tuning…
@e1000bmw523i:
In dat geval, kan Autostyle ook niet over de kop?
Daar zou het straatbeeld ook aardig van opknappen..
Jeeej, no more knakentuning :)
Gelukkig heb ik de autostyle folder nog!
Fietsen waren goedkoper bij de fietsenwinkel of de bouwmarkt. Auto onderdelen en olie bij de autospeciaalzaak. De goedkope tuning nooit gebruikt. Ow wacht, ik heb 1x een rode antenne gekocht en zwart gespoten omdat een originele antenne 10x meer koste. Autoradio’s, ik ben toch niet gek. Jammer voor het bedrijf dat meegroeien met de ontwikkelingen niet gelukt is.
Jeeej de champagnefles kan open. Nu maar hopen dat de storende sjonnie knalpijpen voorgoed van de markt verdwijnen. (Zal wel niet)
@nvn1993: knalpijpen kocht je niet bij de Halfords..
@nvn1993: Uhhh jij kent autostyle nog niet?
De laatste keer dat ik een Halfords bezocht schrok ik van de grote collectie rollators in de winkel. Ze hebben dus echt wel extreme stappen genomen om op de veranderende marktomstandigheden in te spelen.
Komt er een memorial rit voor GTI liefhebbers? Van Halfords hoofdkantoor naar McDonalds ofzo.
@E34M5Touring: lol!
@E34M5Touring:
Ben bang dat die optocht dan vooral is voor mensen die doen alsof ze een GTI V6 24V Turbo met airbags hebben..
@E34M5Touring: Goed idee! En dan een viering in de tussen liggende moskee, mits daar de parkeerplaats niet vol staat met Bmw’s
@asmulders: beter dan een parkeerplaats met mueslibakken toch?
@sir_smokalot: het faillissement treft niet alle (ruim) 130 Halfords-vestigingen, maar 102 vestigingen die eigendom zijn van de winkelketen. De overige vestigingen zijn van franchise-nemers, die vallen in principe niet onder dit faillissement – hoewel het er voor die ondernemers niet makkelijker op waarschijnlijk.

Maar goed, sterkte voor de 536 medewerkers die hierdoor zonder baan zitten.
utr1984 via Android app
In Halfords zaken kocht je geen spoilers maar wel accessoires. Ik heb er vroegah gewerkt en in die ruim 10 jaar heb ik geen goede veranderingen gezien.
Hoe kan dat nou? Ik heb er vorige week nog 2 lampjes gekocht!
@gash: Ik ben bang dat ik een klein aandeel in het faillissement heb, ik ben vanmiddag bij Halfords gekocht zonder wat te kopen. Nu hadden ze het ook niet, en ze hadden ook geen flauw idee waarover ik het had met mijn FM modulator om een iPod op een oude radio aan te kunnen sluiten. Hadden ze nog nooit van gehoord en hadden ze ook nooit verkocht (lag een paar jaar terug nog bij hun in het schap.
@moveyourmind: gekocht zonder te kopen? Een eufemisme voor ” proletarisch gewinkeld” ???

FM modulators zijn klotedingen, een Parrot iPod carkit werkt stukken beter.
@406_v6: Scherp, gekocht moet ‘geweest’ zijn. Die Parrot kan helaas niet bij mij op de fabrieksradio, ik denk dat ik voor de Dension Ice link met DAB ga. Niet goedkoop, maar ik wil per se het dashboard van de auto origineel laten.
@moveyourmind: Ik heb sinds kort een Yatour (via Motrade) voor mijn auto en ben daar erg tevreden over!

@moderators: Dit is niet als spam bedoeld, excuses als dit wel zo overkomt / gezien wordt…
Bijzonder slecht nieuws voor de gemiddelde autoblogger!!! Sterkte jongens!
@kempenaer: ghehe, gelukkig hebben ze/we Autostyle nog.
De Engelse Halfords is dan ook een stuk beter. Ze hebben betere spullen en geven betere service. Ook hebben ze eigen garages. Aangezien de huisstijl compleet anders is zullen ze wel niet meer onderdeel van elkaar zijn. Gelukkig maar want ik hoop veel bij onze lokale Halfords.

De Nederlandse Halfords prijsde zich met slechte kwaliteit behoorlijk uit de markt. Daar kwam nog bij dat het personeel geen idee had wat ze verkochten. Het enige wat ik daar nogwel eens haalde als ik in nl was is de command poets middelen.
@sketcher: Commadant poetsspullen, daar gaat het al fout!
@smoked: idd ben het Nederlands niet meer zo machtig, kon ff niet op de correcte naam en benaming komen, of doelde je op de kwaliteit? De 7 is briljant, erg goed spul voor kleine off road krasjes
@smoked: @sketcher: En de 5 is ook goed bij vogelschijt op metallic lakken. Niet te hard of te lang boenen.
@e1000bmw523i: *vlekken als gevolg van ingevreten vogelschijt
Heb er 3 jaar gewerkt en ik kan eerlijk zeggen dat ik misschien 2 man aan de balie heb gehad die wat uit de Autostyle catalogus besteld hebben. Hebben we meteen dát stigma de wereld uit geholpen.

Verder een mooie tijd gehad daar. Kan het niet laten een beetje weemoedig te worden als ik terugdenk
@deladude: ik heb er stage gelopen en inderdaad ik zelf heb geen klant gehad in die periode dat diegene wat uit de autostyle wou hebben, ik heb er ook een zeer mooie tijd gehad en tjah spijtig om dit nieuws telezen en die comments hmm gewoon volk wat zelf leasebakken rijden denk
536 man personeel op 130 winkels lijkt me een beetje karig, of ligt dat aan mij?
@toempf: Het eerste waarop bespaard wordt in bijna alle winkelketens is uren. Want als klanten langer moeten wachten om geholpen te worden, komt de omzet vanzelf terug. Ow wacht…… In ieder geval is dat wel hoe het er aan toe gaat overal. Minder omzet draaien, minder personeel in mogen zetten.
Als je daar binnen loopt valt het meteen op dat er soms 1 man aan de balie staat. DWZ 1 verkoopgesprek en je bent de lul, klanten zijn dan al vertrokken. Voor de rest natuurlijk veel te dure panden, en geen doelgerichte marktbewerking. Maar oh wat zullen we ze missen
Zal r niks aan missen….. autospullen bij de speciaalzaak en fietsen bij de fietsenmaker.
@sir_smokalot is naar halfords Dukenburg geweest…?
Grappig dat iedereen zegt dat de tuning spullen van Halfords zijn..

Halfords verkocht Autostyle spullen, niet een eigen merk.

En aangezien er naast de webshop van Autostyle nog honderden autoshops zijn die een Autostyle dealer zijn is er nog genoeg keuze om je tuning spulletjes te kopen.

Soooo who cares about Halfords behalve dat het lullig is voor de werknemers
In Hilversum zijn ze juist nog verhuist naar een ander veel groter pand. Sneu voor de werknemers, maar ik zal de winkel niet echt meer gaan missen. Vroeger kwam ik er nog wel eens, nu al jaren niet meer.
Aan mij ligt het niet want ik heb er vorige week nog een setje ruitenwissers gekocht.
Mocht blijkbaar niet baten.

Wel zo’n winkel die toch wel handig was om in de buurt te hebben.
Ze zijn gewoon veel te duur met alles. Lampje voor je fiets? 3,50 terwijl het bij een normale fietsenwinkel 0,50 is. Ik wilde eens klooien met Plastidip, de echte variant kost online 12 euro, een neppe variant kost bij Halfords 22 euro! Er zijn tegenwoordig gewoon betere winkels dan Halfords, en niet alleen online.
Gebrek aan visie, slecht assortiment, onduidelijke formule…..
De markt straft meteen, vind het uberhaupt een wonder dat ze nog zo lang hebben uitgehouden. In Rotterdam hadden ze een super megastore, was altijd leeg daar als ik naar de Media Markt liep voor een nieuwe autoradio
Kwam wel eens in Tilburg. Wax of anti vries halen. Vond ze altijd wel vriendelijk de mensen die er werkte. Maar dat haal ik nu maar bij Praxis of whatever..
@schellekens006: Kom gerust nog eens want we blijven als het goed is nog zes weken open, daarna hopelijk een doorstart:)
Vervelend voor de werknemers, gelukkig voor de rest van Nederland!
Is de need for speed underground generatie eindelijk beginnen sparen en aan huisje, boompje, beestje beginnen denken? Of liggen ze allemaal werkloos ergens in de goot?
Jammer, concept op zich is weinig mis mee. Maar wel zichzelf uit de markt geprijsd lijkt me. Ik vond ze in ieder geval altijd erg duur en op het laatst was er qua assortiment ook weinig over.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).