Ook Michel Perridon koopt een Bugatti Chiron [updated]

Auteur: , 92 Reacties

Je kunt wel drie Veyron's hebben, maar als de Chiron uitkomt zijn dat in één klap verouderde auto's. En dus zit er voor de puissant rijke Trust-eigenaar maar één ding op.

Dutchbugs Chiron

Zijn handtekening zetten onder het koopcontract van een Bugatti Chiron. Hoewel het voetvolk nog even moet wachten op de looks van Bugatti’s nieuwe supercar, heeft een select groepje klanten het vehikel al kunnen aanschouwen. De eerste die zichzelf via social media een toekomstige Chiron-eigenaar noemde was levensgenieter Manny Khoshbin.

De heer Perridon voegt zich nu ook publiekelijk bij dit groepje geluksvogels. Via het Instagram-account dutchbugs maakt zoonlief Don Perridon wereldkundig dat de deal gesloten is. Met twee oranje Veyrons reisden vader en zoon naar Wolfsburg, waaronder ook de Veyron die laatst nog in een matzwart jasje op een autotransporter werd gespot. Of er Veyrons zijn ingeruild of dat de Chiron simpelweg Bugatti #4 van de verzameling wordt, is niet duidelijk.

UPDATE: De Perridonnetjes reisden al eerder dit jaar af naar Wolfsburg. We zagen ook al vergelijkbare foto’s op het account van zo’n 14 tot 17 weken geleden. Hence the #TBT tag. Men mocht het heugelijke nieuws op dat moment echter nog niet wereldkundig maken van Bugatti, nu dus wel. En we kunnen concluderen dat ze hoger op de lijst staan dan Manny, die pas later mocht kijken/tekenen voor een Chiron. Don Perridon laat aan Autoblog weten dat er nog nagedacht wordt over kleurencombinaties, al lijkt er een voorkeur voor een interieur met rood carbon en rode stiksels. We like.

Bugatti Chiron92 reacties

En krijgt de eerste die hem spot hier een cadeau?
@jeppie: Wel als je dat doet voordat Bugatti de Chiron zelf onthult ;)
@dizono: En met de huidige situatie bij VAG is dat dus nooit. Alle dure c.q. niet winstgevende projecten worden op een laag pitje gedraaid of gestopt. En dat was voor dat bekend was dat er nog meer modellen zijn met sjoemel software. Ik zie het somber in voor Bugatti. Sorry Don Pompidom.
Snap nog steeds niet helemaal waarom je 3 veyrons wil hebben
@aronn: iets met status en geld?
@rvds15: ik denk dat het eerste wel meevalt. Ja, ze hebben geld daar. Maar het is bij mij weten gewoon eerlijk verkregen. Dus moeten ze zelf weten wat ze er mee doen.

Die Perridon is gewoon gek op Veyrons. En dat is te begrijpen, want Veyrons hebben wel degelijk hun charmes en goede eigenschappen. Ze zijn dagelijks bruikbaar, ze zijn zeldzaam, luxe en belachelijk snel. Misschien niet jouw cup-of-tea, maar ze hebben wel appeal.

Daarbij wel kudos voor Perridon dat hij de auto’s op NL kentekens zet.
@gtwillem: Hey helemaal eens mijn beste :):)
@rvds15:
Hmm, eens even kijken…

Als ondernemer mag dhr. Perridon kiezen tussen het spenderen van een deel van zijn bedrijfswinst aan leuk speelgoed waarbij zijn BV 21% BTW mag aftrekken (met een beetje creatief boekhouden valt dit onder “investeren”) of het geld lekker op de bank laten staan. In dat geval komt de Fiscus langs en neemt, pak ‘m beet, zo’n 60% ervan mee (winstbelasting)

Het komt dus op neer dat dhr. Perridon mag kiezen tussen “investeren” in zijn eigen bedrijf of belasting betalen. Ik denk dat ik weet wat zijn keuze is…
@bennyweisz: ik verwacht niet dat deze auto’s onder het bedrijf vallen.
Het laten uitkeren van winst resulteert in:
– 25% winstbelasting
– 25% dividendbelasting
– Cumulatief is dat 43,75%
Dit is altijd lager dan 52% inkomstenbelasting

Als hij dit uitgeeft is het 21% en natuurlijk de bpm. Dus voor de staatskas is dit zeker goed.
@Johan-SV: ik denk dat hij wel het een en ander via zijn bedrijf laat lopen. Er staat ook niet voor niets Trust op die Veyron, dat lijkt me om de boel een beetje recht te breien
@aronn: Eentje voor jezelf. Eentje voor je zoon. Eentje als je met 1 van de 2 schade hebt gereden. Heck ik zou er nog eentje doen voor als de zon schijnt.
@aronn: Snap niet eens waarom je er 1 wil hebben… Uitgaande van wat je allemaal kunt kopen voor 1 zon ding. Nee, ook als je echt niet meer weet wat je met je geld aanmoet zijn er betere opties. Doe dan een goed doel, dan heeft in ieder geval nog iets of iemand er wat aan.
@vondudenstein: Jij spendeert waardevolle tijd op autoblog.. ga es scholen bouwen dan..
man man man wat een dooddoener
@lekkaah: wait whuuuuut? Hoe kom je bij zon vergelijking?? Misschien had ik in kindertaal erbij moeten vermelden, liever een f-type, gtr en 355 (geel) met nog een paar huizen erbij. Wat overblijft naar een goed doel of wat mij betreft in de prullenbak. Het goede doel was niet eens het punt van de anti bugatti ik ben wel klaar met die auto troll. Sorry hoor.. Maar goed, net vezoek gedaan bij de directeur of ik in mijn autoblog tijd op de parkeerplaats een school mag bouwen. Plan is gemaakt, thx voor de suggestie ofzo..
@vondudenstein: Jij spendeert je zakgeld van papa en mama ook aan goede doelen??
Denk het niet of wel, dus waarom zouden zij dat wel doen.
En daarbij denk ik dat Trust/Perridon genoeg aan goede doelen weggeeft al zal het enkel en alleen al goede PR zijn.
@bofkont: gast let eens op. Ik maakte toch al duidelijk dat het me niet ging om het goede doel, maar dat de bugatti een saaie investering is en je betere dingen met het geld kan doen. Zoals lekker kapitalistische en 100% anti goed doel alles steken in mooie autos en dikke huizen. Stop met zeiken over dat goede doel. Iemand was je al voor…
@vondudenstein: saai vind jij , gelukkig ieder zijn eigen mening.
@bofkont: Dat sowieso. Nooit willen insinueren dat ik gelijk heb of dat mn mening belangrijk is. Die kak bugatti komt gewoon mn keel uit. Vooral omdat elke scheet die uit die auto komt perse op autoblog moet. Maar goed, welkom op de wereld. Accepteren maar gewoon.
@aronn: Uiteindelijk zal het een prima investering zijn. En waarom niet als het kan? Hij heeft wel meer hoor (o.a. een 918).
@clarkson: 918 Had hij toch weer gelijk verkocht?
@vtechlover: jup, @clarkson was aan t yogaeen dus dat heeft ie niet gelezen.
@vtechlover: Ik zie het ja. Alsnog is het een prima investering.
@aronn: Als je elke dag Veyron wil rijden maar toch niet teveel km op de teller wil zetten. :p
Ik gun het deze Bugatti liefhebber van harte!
En dan kom ik aan met onze nieuw bestelde Opel Astra…
@persian1: Vooral van genieten! Het uitkiezen, samenstellen, wikken en wegen, bestellen, wachten en straks de geur van nieuw, de maagdelijke kilometerstand. Een nieuwe auto is altijd leuk. Het brengt jou/je gezin meer geluk dan een vierde auto met 1000+ pk.
@phaeton: Dank je! Komt helemaal goed.
@phaeton: Heel mooi gesproken!
@persian1: Maar heeft een bugatti. Een eigen hulpcentrale? En belt hij automatisch hulp bij een noodsituatie? En heeft hij ingebouwde wifi?
@clarkson: die hulpcentrale is natuurlijk ook gewoon zinloos. Dat houden ze paar jaar vol en dan sterft het een stille dood.
@stfu: Ik denk dat ze dit in de toekomst op al hun modellen gaan gebruiken. Dus het zal alleen maar groter worden. Het is eigenlijk best slim van ze want de klanten krijgen zo wel het ultieme service gevoel.
@persian1:
Waar ook helemaal nix mis mee is !
@persian1: Gister een grande punto met 167 pk gekocht, beetje anders dan een nieuwe Bugatti kopen ja haha
@Mika_Hakkinen: gefeliciteerd!
@jobberns: Dankjewel, echt blij mee. Was moeilijk een goede te vinden met garantie, weinig km-ers enz. staan maar een paar te koop in Nederland. Eindelijk een goeie gevonden!
@Mika_Hakkinen: gechipte tjet of een abarth ??
Maar lekkere wagen, vind ze erg mooi👍
@bofkont: Gechipt.. gewoon de sport t jet. Ik vind hem al mooi sinds hij op de markt is (kleine Maserati) heb nog naar een Mini Cooper s gekeken. Maar dit is toch wat volwassener haha. Maandag is hij klaar, zo blij!
@Mika_Hakkinen: heerlijke wagen, kameraad van mij heeft ook eentje , een rode sport tjet , ik was zwaar onder de indruk hoe fijn die motor aan bet gas hangt, souplesse is geweldig .hij heeft hem inmiddels bijna 3 jaar volledig probleemloos .
@bofkont: Ik zal eerlijk zeggen, ik had liever ook een rode gehad. Heb je toch nog meer het Italiaanse gevoel, maja nu een zwarte. Motor is inderdaad erg fijn en vooral het koppel. Goed om te horen dat hij al 3 jaar probleemloos rijdt haha, geef vertrouwen voor de toekomst!
@persian1: of Jan met de pet, die al blij is met z’n zesde hands Daihatsu, maar wel cash betaald.
@persian1: Gefeliciteerd man.Ikzelf werk sinds 1 augustus niet meer voor Opel,(ben een deurtje verder gaan werken)dus de nieuwe Astra zal aan me voorbij gaan.Maar ik zag drie weken geleden een introductiekleur rode op de Herengracht (op Duitse platen uiteraard) en vond ‘m heel erg mooi.Veel plezier ermee.Er gaat immers niets boven jouw eigen gloednieuwe auto.
@sydney: Dank je wel man!
Wie koopt nog eigenlijk spullen van Trust? Ik zie dieje rommel nergens meer liggen hier in Belgie.
@Alexke: Kom er nog genoeg van tegen, betrap me er zelf op ook wat Trust spullen rond te hebben liggen, ondanks dat ik als computer-hobbyist over het algemeen stukken beter materiaal aanschaf. Trust kost geen drol en doet wat het moet doen, niet meer en niet minder. Tegelijkertijd kost het geen drol om te maken en is het dus voornamelijk winst wat ze draaien. Dezelfde goedkope onderdelen in vele diverse jasjes.

Kijk maar eens wat een iPhone eigenlijk kost om te maken, komen natuurlijk nog wat kosten bij, maar met die enorme aantallen heb je die er met gemak uit. Nu heeft Trust lang niet zo’n goede naam als Apple, maar als je voor een duppie voorzien wil zijn en buiten iets dat zijn taak vervult geen eisen hebt is de keuze snel gemaakt.

Uiteindelijk levert dat toch miljoenen op.
@frietjemet: ik heb een Bluetooth-speaker van Urban Revolt (wat volgens mij onder de vleugels van Trust valt) en ben zeer tevreden hoor! Ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed, dus om ik snap best dat Meneer Perridon gewoon lekker een nieuwe Bugatti kan kopen! En als je het geld hebt en Bugatti leuk vind, waarom niet?
@Alexke: Heb mij al meerdere malen verbaasd dat het bedrijf zo groot is.

Een tijdje werkte ik in een computerwinkel en als er iets binnenkwam waar iets van Trust bij zat grapte wij vaak: “Zullen we eerst kijken of dat werkt?”. helaas was dat teleurstellend vaak niet het geval. Maar goed de goedkopere lagere kwaliteit markt is natuurlijk ook een doelgroep.
@Alexke: noTrust
Leuk voor ze…Heb zelf een pak met vierlaags WC papier gekocht….Kost wat maar wel lekker comfortabel…
@norge: Ben ik benieuwd naar, ik spaar even door.
@norge: Jaloezie en afgunst kent geen grenzen ;)
@bofkont: Oh, sorry.Dacht even niet na…Wil je een velletje om het schuim weg te vegen?
@norge: nee danku die van jou stinkt 😜
Rechte foto’s maken is ook een vak hoor.
Ik wordt nu wel een beetje nieuwsgierig hoe de nieuwe er uit ziet!
Dus dat zoontje pocht een beetje met het bezit van zijn vader? Haha wat een kneus.
@baklava: Hallo 2015
@baklava: Ja dat doet hij, maar ja ach, liever een kwal gevonden worden en rijden in de spullen van mijn vader dan een toffe peer zijn en een oude golf moeten komen. Ik geef hem geen ongelijk.
@Donstil: Seriously? Ik ben liever een toffe peer in een ouwe Golf. Of nou ja, ouwe MX-5. Een fijn mens zijn is toch veel belangrijker dan die speeltjes?
@Donstil: Of herken ik het sarcasme gewoon niet? ;)
@Jochempie: Speeltjes kunnen best leuk zijn. Maarja iedereen zijn eigen mening😀
@thimochand: dat zegt mijn vriendin ook altijd tegen me
@Donstil: Tsja, kwestie van wat je uit huis hebt mee gekregen denk ik. Ik heb zelf ook vermogende ouders, maar nooit de drang gehad om te patsen met iets wat niet van mij is. Werken voor je geld ;)
@Donstil: iedereen moet gewoon lekker zelf weten wat ie doet natuurlijk
ik kon vroeger ook alles van mijn ouwe heer krijgen maar heb nooit niks aangepakt
heb er zelf voor gewerkt
@baklava: jij zegt eigenlijk dat als jouw pa een veyron had of wat dan ook en hij zegt ga er lekker mee stappen op vrijdagavond dan had je dat niet gedaan? Ik denk niet dat ik dat geloof
Kunnen ze weer verder met geldverdienen door de veyrons te gebruiken voor Reclame Doeleinden. Met hun kekke appieheijn wraps of wat dacht je van de Touzani wrap met Mr Touzani him self op de auto staand. IK vind het droevig.
@stefanos: Waarom? Da’s gewoon de business-attitude die meneer Perridon naar het bezit van meerdere Veyrons heeft gebracht. Kennelijk is hij nog niet uitgegroeid, ondanks de speeltjes. Zodra de tas aan de wilgen hangt, zal de reclame ook verdwijnen, denk ik.
Zou niet met ze willen ruilen, kiezen welke Bugatti ik vandaag moet meenemen is mij een te zware opgave.
Eén ding is zeker: we betalen veel te veel voor die Trust rommel!
@vroaaar: Je betaalt teveel voor alles in het leven, zo werkt het nou eenmaal. Jij betaalt mij twee keer de prijs die het mij kost, en ik kan weer eten. Als je dat vaak genoeg doet heb je genoeg voor een paar Veyrons.
@Jochempie: helemaal waar en laten we nou toch eens niet oordelen. hoe vaak wordt er door dit soort akties gesproken over Trust door die Bugs die ze hebben…..het zijn voor hun marketing apparaten. Hoe mooi is het, lekker nr 4 aanschaffen, trappen in die dingen ipv in de garage zetten, genieten… en iedereen, fotografeert, blogt en praat erover….. dat is ROI en FUN .
Prima toch?
Na een hele discussie met mezelf gehad te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik in een gulle en vriendelijke bui ben vandaag.

In dat kader wil ik, ondanks de vele kanttekeningen en opmerkingen die ik heb jegens een Veyron en de Perrignons, een klein complimentje maken….

Het is bewonderenswaardig dat ze die auto’s gebruiken waarvoor ze gemaakt zijn en dat is rijden. Ze staan ondanks de prijzen van die dingen niet ergens onder een doek weg verstopt. Volgens mij staan er inmiddels genoeg km’s op die auto’s waarvan Truus de vrouw met haar 107’tje nog staat van te kijken. Dus bij deze chapeau.
VW kennende zal die nieuwe Bugatti wel weer over the top zijn qua gewicht, prijs en techniek. Alles “te”. Megalomaan en daardoor minder leuk/sympathiek vind ik. Een Piech auto…
@fit4fun: nummer zoveel die zich disqualificeerd als autokenner, de Veyron is een soort Concorde voor op de weg en niet een F16 zoals de laferrari’s en dergelijken. Veyron zou laag op mijn verlanglijstje staan maar dat neemt niet weg dat ik snap wat voor een ongevenaarde technische exercitie vag heeft laten zien met de Veyron. Dit soort kul over de Veyron lees je ook alleen op blogs
@thierryvth: De veyron is nu eenmaal geen revolutie. Een 8liter blok met 1001 pk is niet Super spannend. Knappe bochten draaien op een circuit kan die ook niet door het gewicht. Ja het is een supersnelle en luxe wagen vol comfort. Maar gezien het budget voor de ontwikkeling en wat het dan geworden is, is het niet heel spannend, niet vernieuwend (behalve de versnellingsbak).
De oranje wrap is afkomstig uit 2013… Toen ging zoontje een testrit maken in een Vitesse.
@dizono Deze veyron is nog steeds matt zwart. Dit is al een oude foto en die vitesse die op de foto staat is niet van hun.
Komt die Chiron er überhaupt nog? Als alle non-essential projects gekilled worden om cash flow vrij te maken ivm Dieselgate…
@w0o0dy: t zou op zich wil leuk zijn als je chiron diesel kan kopen… misschien kan ik er dan eentje kopen, over 10 jaar en vanaf nu elke dag werken, geen school. dan kan ik #chironlafinale kopen en kom ik met mn rappe kar op ab als DE anti-petrolhead omdat ik een diesel rijdt. maar oke, iedereen zijn eigen fantasie toch?
@w0o0dy: non-essential project zijn een druppel op de gloeiende kookplaat, niet ondenkbaar dat juist een aantal projecten zoals f1 door gaan voor de afleiding dan wel imago rebuilding
@thierryvth: denk dat Bugatti zomaar een miljard verbrand op die Chriron…
@w0o0dy: lekker Nederlands…
Dit is een foto van 2013 dus lijkt me sterk dat dit voor de chiron was. Zullen we gewoon hebben gekeken naar een leuke foto. Te zien in foto van dutchbugs 42 weken geleden
Waarschijnlijk mocht Perridon het heugelijke nieuws op dat moment nog niet wereldkundig maken van Bugatti, nu dus wel.

Wat een gekken tegenwoordig. Tik je heeel veel geld af, moet je nog je muil houden ook. De wereld op zijn kop.
Die zoon is wel echt een natte wind zeg. Toevallig in het goede nest geboren, en dan beetje tof doen met het bezit van je vader. Geniet er van, dat is je goed recht maar hou het lekker voor jezelf. Verder best wel een ongeïnspireerde collectie…
@rubentijs: kuch koning?
@rubentijs: ze hebben genoeg volgers dus ze delen het graag met hun. Snap ik ook goed. AB showt toch ook hun testauto’s terwijl het hun bezit niet is?
Kijk die Perridons weten wel wat goede wagens zijn, Porsche/Bugatti , het beste wat er te krijgen is!
Fulgair display of wealth. De wereld was beter af geweest zonder deze info.
Het hele dutchbugs gebeuren is niet aan mij besteed maar wel hulde voor de heer M. Perridon dat hij zijn auto’s op NL kenteken zet en ze gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn. Zien wij ze wellicht ook ooit in het wild.
Je kan het pochen noemen, het kan ook niet. Ieder zijn mening maar dat gehaat vind ik nergens voor nodig!
Als je zelf vermogende ouders zou hebben, dan wil je daar toch ook van genieten? (losgezien van het social media gebeuren)! Kan alles wel bewaren voor je volgende generatie maarja…

nog nooit een begrafenis gezien met een kluis erbij, lekker genieten dus!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).