Ook Skoda gaat aan de foute SUV

Auteur: , 13 Reacties

SUV's met een aflopende daklijn hebben intussen een nogal twijfelachtige reputatie. Toch gelooft Skoda erin, getuige de Vision E Concept.

De onthulling van deze concept car draait enerzijds om het design. Toch vraagt ook de elektrische aandrijflijn de nodige aandacht. De twee elektromotoren onder de kap leveren tezamen 305 pk en het ding heeft een range van 500 kilometer dankzij een KERS-systeem. De topsnelheid ligt op 180 km/u en de Vision E heeft ook nog eens een autonome modus.

Wellicht lijkt de Vision E op de plaatjes wat groter, maar het ding meet 4.688 mm in de lengte, is 1.924 mm breed en 1.591 mm hoog. De wielbasis bedraagt 2.851 mm en door de korte overhang is het interieur verhoudingsgewijs behoorlijk ruim.

Alle inzittenden worden verwend met schermpjes die stuk voor stuk individueel te bedienen zijn. Bovendien bevinden zich opbergruimtes voor telefoons in alle portieren. Dankzij inductie-techniek wordt je pokkie ook meteen opgeladen.

Ook de auto zelf kan middels inductie worden opgeladen. In 30 minuten tijd zouden de accu’s 80% vol moeten zitten. Nog even over het autonome gedeelte. De Vision E kan zelfstandig door files en over snelwegen rijden, inhalen, ontwijkende manoeuvres ondernemen en zelfstandig naar beschikbare parkeerplaatsen zoeken (level 3 autonomous driving).13 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
In plaats van een enorme grille kiest Skoda voor absurd veel verlichting aan de voorkant?
“Volg de Skoda-rijder.” lijkt me niet al te lastig met deze schijnwerpers.
Als ze de doorlopende verlichting aan de neus maar achterwege laten. Beetje VAG eigen he?! Als er een beetje stroom aan te pas komt moet er een streep LED-verlichting op de bumper zitten waar een F16 kan landen.
Kod-E-aq?
Op de een of andere manier vind ik het alleen leuk bij de Duitse 3. Omdat het wat extravagant is en met een dikke motor en leuk in de opties, is het dan best een gave wagen. Maar bij andere merken vind ik het op de een of andere manier maar niks. Daarbij past het niet ofzo.. Mja misschien ligt dat gewoon aan mij :p
Schermpjes hoeven niet. Niemand onder de 15 is daarin geïnteresseerd. Kijken enkel op de eigen telefoon. Vraagje: 305 pk en 500 range? Waarom niet 200 PK en 650 range? Is toch fijner?
@pomoek: meer pk’s hebben kost geen range… het gebruik ervan kost range… (kijk naar de absurde tesla getallen).. als je constant 305pk gebruikt haal je de 50km niet eens…
via Android app
Goed gedaan…. dat afkijken bij BMW en Mercedes getuige de headerfoto!
Ik denk niet dat Skoda snel zo’n niche markt aan zal boren. Ik denk dat dit er meer goed uit moet zien als concept en een evt productiemodel een minder aflopende daklijn zal hebben
Doe mij het origineel maar, de Ssangyong Actyon. Met al de spiritueel opvolgers die er nu verkrijgbaar zijn is een beetje eerherstel wel gepast. Manmanman wat heeft die Actyon een kritiek gehad, maar tig jaar na dato is het ineens wel salonfähig? Zal de wet van de remmende voorsprong wel zijn.
@tenaci: Zijn broer Rodius kreeg veel meer kritiek. Bij die Actyon (een leuke naam ook voor een winkelketen met een onsamenhangend assortiment aan Chinese troep) was het meer aan het rare front zie je dat het een Ssangyong is maar voor de rest valt het best mee.
@mashell: bij die Rodius vond ik het ook wel terecht met z’n dakkapel, maar inderdaad die kreeg nog meer kritiek.
Komt er een hele nieuwe fabriek voor die dingen? Skoda, VW, Audi, straks vast nog Seat…

Het moet blijkbaar allemaal ‘sporty’ en ‘coupy’…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).