Op deze rare plekken hebben jullie je sleutels gevonden

Auteur: , 16 Reacties

En dan dacht ik dat ik ze op vreemde plaatsen was kwijtgeraakt. Mooi niet dus!

Gevonden! Hij zit in het contact!

Sleutels zijn in principe prima dingen. Je kunt erg je auto mee openmaken, of je huis mee op slot doen. Ook veel fietsen zijn voorzien van een setje. Maar er kleven ook nadelen aan sleutels. Je raakt ze namelijk veel te makkelijk kwijt. En ik ben niet de enige die dat weleens is overkomen. En dan is de ijskast waar ik ze dan steevast in terugvind niet eens zo’n rare plek. Lees hieronder maar de bloemlezing van jullie raarste sleutel-terugvind-plekken.

Een voordeel; @dutchneon snoept niet zo veel. Anders had hij ze wel eerder gevonden.

Niet mn auto, maar de sleutels van mijn motor (z1000) die ik op het aanhangertje uit duitsland had gehaald en dus nog niet op gereden had…. letterlijk net thuis zijn ze onderin de snoep-lade beland.
Zoeken hielp niks, daar niet gekeken, na weinig geduld bij een shop gebracht die nieuwe sleutels zou fixen. Die na 3 weken wachten en tig keer bellen, ter plekke failliet bleek te gaan. Nog net op tijd mn motor daar weg kunnen krijgen, maar nogsteeds geen sleutel.
Toen zelf aan het hobby’en en 7 weken later kon ik er pas mee naar de keuring.
jaar later bij verhuizing de sleutel gevonden :(

@audicoupe84 heeft best wel mazzel gehad…

Enige jaren geleden moest ik geopereerd worden (nee ze waren niet tijdens de operatie in mijn body achtergelaten) en omdat de taxi niet kwam, zelf naar het ziekenhuis gereden met mijn VW Golf. Na 3 dagen naar huis gereden, en plat in bed. Toen kwam de oproep van de controle arts na enkele weken. Sleutel weg, en het hele huis, inclusief het tasje van mijn vrouw omgekeerd. Toen kreeg ik dat rare gevoel, dat gevoel dat de sleutel onder de stoel van de auto konden liggen. Gelukkig de auto stond er nog, met duidelijk zichtbaar, de sleutel in het contact slot! Ja-ja het is niet altijd kommer en kwel in Amsterdam noord!

@willempjuh heeft een hond. En die eten alles, blijkt maar weer.

Ehm…. De sleutel die ik ooit een keer kwijt ben geraakt, vond ik in de ontlasting van mijn hond….. (het beest heeft er gelukkig geen “schade” van gehad)

Das beste oder nichts is toch niet de slogan van BMW, toch @maxidyne ?

3 jaar na dat ik eens een autosleutel was verloren vond ik hem tijdens het spitten in de tuin weer terug… De afstandsbediening van de centrale vergrendeling werkte zelfs nog! Kwaliteitsproduct van BMW ;-)

@haroldv Wie hangt zijn sleutels dan ook op in een boom???

Na ze 6 a 7 maand kwijt te zijn geweest, kwam mijn schoonvader ze bij het snoeien van de appelboom tegen, waar mijn vrouw ze ‘even’ had opgehangen na het boodschappen doen ?.
Kompleet met huissleutels en hele bende!

@stefane30v8 Hahahahaha. Sterkte man!

Geen idee waar ze lagen, ben ze nog steeds kwijt.

Kinderen… je krijgt er zoo veel voor terug! Toch, @stationcar?

In het grote gat van mijn subwoover in de woonkamer. Ik kon mijn sleutels nergens vinden dus ik wad de wanhoop nabij. En dan doe je gekke dingen, ik besloot mijn dochter van 2 te vragen of zij misschien mijn sleutels had gezien. Wie schetst mijn verbazing als zij zegt ‘jawel’ en vervolgens naar de subwoover hobbelt en de sleutelbos eruit vist! Ideaal! Mijn grotemensenhand had nooit in dat gat gepast dus ik was niet eens op het idee gekomen om daar te zoeken…

@audiisthebest, herkenbaar. Waarschijnlijk was je ook je bril kwijt, terwijl je die gewoon op je hoofd had. Is een beetje hetzelfde!

Ben ooit een keer op school een paar minuten aan het zoeken geweest naar m’n sleutels, ze zaten niet in m’n kluisje dus ik ren naar buiten om te kijken of ze nog in m’n fiets zitten, uiteindelijk bleek het dat ik ze vast had… Ik was daardoor ook nog te laat in de les, de docent kon er wel om lachen dus ik kreeg geen straf.

Lekker bezig @noudjuh!

In een gletsjer…
Bovenop de Kitzsteinhorn, mooi uitkijkplatform, alleen paste de fordsleutel precies door de roosters…
Kon ik met de lift de gletsjer op met m’n hoogtevrees, tig meter lager, best duur overigens alsje t niet van plan was en de reservesleutel thuis vergeten bent.
Paar uurtjes zoet mee geweest en verkleumde handen en voeten achteraf.

Maar, ze waren wel boven jan!

@e39540itouring laat ons kennismaken met de ‘charme’ van oude auto’s

In mijn e30 blokkeerde de sleutel niet meer in het contactslot. Soms, als ik in de kofferbak moest zijn, deed ik dat met lopende motor, en zo kwam het geregeld voor dat ik met een bosje sleutels aan mij achterklep reed… Als er geseind werd achter me wist ik weer genoeg.

@wouth, dat hadden wij vroeger met onze oude Honda-brommers Heel handig als dat ouwe lijk van jou kapot was, pakte je er gewoon een van een vriend!

Een kameraad van ons had geen paniek als hij z’n sleutel kwijt was, elke autosleutel van vrienden in de groep pastte! (destijds reden we allemaal 205 en woonden ook nog eens rondom hetzelfde kruispunt. Super handig! Mooie tijden)

Overigens was dat alleen op zijn auto van toepassing gelukkig

Deze lezersvraag zorgde dat bij @rob de bloeddruk wat omhoog schoot…

Koelkast is wel een favoriet plekje. Gauw nog ff wat snaaien voor je weg gaat. Om vervolgens naar de auto te lopen zonder sleutels. Kost je toch gauw 5 a 10 minuten zoekwerk….
Broeken die al in de wasmand liggen is ook een favoriet plekje. Of erger, in broeken die al in de draaiende wasmachine zitten. Da’s wel mooi waardeloos. Machine moet nog drie kwartier draaien ofzo, maar je hoort wel hele tijd het getik van de sleutels tegen het raampje…
Meterkast ben ik ze ook wel eens tegengekomen. Weet nog steeds niet hoe ze daar ooit terecht gekomen zijn….
Ze hebben ook wel eens een weekje bij de buren gelegen. Op hun salontafeltje, midden in het zicht. Maar ze vroegen zich blijkbaar nooit af van wie dat sleutelbosje nou zou zijn….
In het cafe met de portemonnee er naast. En dat terwijl je alleen een glaasje jus hebt gedronken….
Op het dak van mijn auto. Ben blij dat er geen eksters in de buurt waren….

Nee, ik ben die krengen altijd kwijt. Altijd. Ooit was ik het zo zat dat ik voor 5 dollar een Chinese keyfinder had gekocht. Krijg je zo’n mooi sleutelhangertje dat geluid maakt als je op een knopje drukt. Dat knopje zit dat op een soort afstandbediening, formaatje kredietkaart. Super handig. Werkte perfect! Tot dat ik de afstandbediening kwijt raakte….

Goed, tot zover de bloemlezing. Die de reacties op deze vraag geen recht doet, want er zat namelijk veel meer leuks tussen. Hulde voor jullie reacties, het was soms hardop lachen!16 reacties

Mis het zoeken naar je sleutel na 20 bier bij een leuke dame in de lokale discotheek
@rodger:

Ik ook ..
Maar moet morgen vroeg weer op ..
@rodger:
Jij ook al!
Krijg mn sluitel dan juist snel gevonden… @rodger:
Ik dacht heel ergens anders aan..
Toen ik de vraag las had ik nog geen anekdote, maar gister gebeurde wel iets lachwekkends… ik werd gebeld door de expeditie dat een koerier een pakketje had afgeleverd met een sleutelbos waaraan een sleutel van een Porsche en een Mercedes hingen. Of ik even met de leverancier wilde bellen of zij wat verloren hadden. Toen ik belde begon de vrouw aan de andere kant van de lijn heel hard te lachen en vroeg of daar ook toevallig een zakje met boterhammen bij zaten want de eigenaar van de tent was al een tijdje op zoek naar brood… (die zaten er ook bij)
Post komt tussen m’n favorieten. Mocht ik ooit m’n sleutel kwijtraken dan lees ik gewoon even alles door. Dan weet ik zeker dat ik alle plekken afstruin en heb ik m’n dosis gelach ook weer gehad.
Mijn zus en zwager opgehaald na hun huwelijksnacht in een mooi hotel, nog even de suite bekeken en bij de auto aangekomen geen sleutels meer op zak.
Overal gezocht, uiteindelijk iemand de reservesleutels laten brengen.
Thuis bleken ze in de opgerolde trouwjurk van mijn zus te zitten?
@kobus1967: Leidt ook af zo een naakte zus.
Was te laat voor de vorige post..

Maar ook al op heel wat gekke plekken m’n sleutels (terug)gevonden;

Moeder van m’n ex wist ze altijd weer ergens neer te leggen waar ik ze niet zocht..

Maar ergste was die keer dat ik voor werk bij ABN in Zwolle was. Heel de dag geen idee waar m’n sleutels waren. Maar goed, was druk bezig.
Na eind van die dag richting parkeerplaats, auto stond OPEN en sleutels OP bestuurdersstoel.. Bankiers zijn blijkbaar toch best te vertrouwen!
Hahaha dat kind met die subwoofer XD
“Ja hoor papa hier zijn ze”, briljant!
Beste verhaal dat er bij zit.
Ik heb ze een maandje of wat de hele winter vrolijk in het contactslot van mijn motor laten zitten (enkel het motorsleuteltje). Ding stond gewoon buiten voor de deur zonder een hoes er omheen. In die periode is de navigatie van mijn vriendin d’r auto 6x gejat, dus mag flink in mijn handjes knijpen dat ze te stom waren om verder te kijken dan hun neus lang is.

Sleuteltjes hadden wel wat roestplekken, verder werkte alles nog naar behoren!
@2wheeler: Hoe krijg je het voor elkaar om een navigatie 6 keer in 1 winter te laten stelen?
ik dacht een keer mijn sleutels in mijn spijkerbroek te hebben gedaan. 2 weken later wil ik dezelfde broek in mijn was stoppen. hoor ik gerinkel. blijkt dat ie in de vouw aan het einde van mijn broekspijp was gevallen
Ah ik was te laat, mag het hier ook nog?

Een jaar of wat geleden trok ik met mijn vriendin in een ontzettend leuk appartement. Leuk balkon op het zuidwesten, waar het 90% van de tijd windstil is en 10% van de tijd je ballen uit je broek waaien. Waarom dit boeiend is? Nou, in de eerste week stonden we lekker te klussen op zondag. En terwijl we buiten staan begon het dus te waaien en voor ik het wist sloeg de deur dicht. Geen probleem, ik pak m’n sleutels wel. Ik kon ze alleen niet vinden… Totdat ik ze plots netjes zag hangen… Aan de andere kant van het slot…

Uiteindelijk een slotenboer gebeld met de telefoon van m’n buurman (telefoon binnen, ook onhandig) en die laten voorrijden. Kosten op zondag? Honderd-negentien-euro-en-vijftig-cent. Koekoek!

Heb ooit een lotus sleutel gevonden, maar jammer genoeg nooit de bijbehorende lotus… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).