Opel Adam Rocks: stoere crossover met open dak

Auteur: , 22 Reacties

Naast de extra gepeperde Adam S heeft Opel ook nog de productieversie van de Adam Rocks meegenomen naar Zwitserland.

Opel Adam Rocks @ Geneve 2014

Vorig jaar onthulde Opel de Adam Rocks als conceptcar in Genève en blijkbaar viel die auto zo in de smaak dat ze nu de productieversie aan het grote publiek tonen. Opel is van mening dat dit de “coolste stadsauto ooit” is, maar dat waag ik te betwijfelen. Bijzonder is deze ‘crossover’ met zijn grote canvas schuifdak in elk geval wel.

De gele Opel Adam Rocks die we hier zien is gespoten in de kleur Goldbusters die speciaal voor dit model ontwikkeld is. Ten opzichte van een reguliere Adam heeft een Adam Rocks 15 millimeter meer grondspeling, een dikke bodykit en een elektrisch inklapbaar canvasdak.

Het stoffen Swing Top-dak is te openen in 5 seconden en leverbaar in de kleuren zwart (Black), donkerbruin (Sweet Mokka) en lichtbruin (Light Oak). Onder de motorkap ligt een nieuwe 1.0-liter driecilinder met 90 of 115 pk.

De Opel Adam Rocks wordt komende zomer op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Ook is het niet bekend of het stoffen Swing Top-dak ook leverbaar zal worden op de normale Adam.
22 reacties

Haal dat achterlijke kleine spoilertje er af
15mm extra speling… Veel rotsen ga je daarmee in elk geval niet vermijden.
Ik snap de naam volledig
@BloodSeaker:
It rocks als in hobbelt over de drempels in zijn natuurlijke habitat, de Vinex wijk.

Ik kom de normale steeds vaker tegen en op het iets geforceerd gelijnde dak (chroomlijstje) na vind ik het wel een geinige verschijning.
Gay car ’14, mark my words.
@bsxc2:
Die titel is al vergeven aan de TT….
@bsxc2: Helaas, Volkswagen is Opel weer eens te slim afgeweest en heeft die titel al lang en breed opgekocht voor de Golf.
Nou de Rocks sucks als je het mij vraagt!
Vind het wel n guitig karretje!
Kei gaaf! (ja, inderdaad een woordspeling). Maar echt een leuk wagentje.
Heeft iemand de gewone Adam al eens live voorbij zien rijden??
@roppp: ja, dagelijks.
@sydney: en je woont in NL???
@roppp:
Op je zolderkamertje achter de computer ga je ze inderdaad niet tegenkomen, ga eens naar buiten zou ik zeggen.
Ook ik zie ze dagelijks rijden, het zijn er niet veel maar dat is inherent aan het feit dat het een opvallende auto is en dat trekt de calvinistische Ollander niet….
Denk dat Eva wil scheiden….mislukte hipster bak.
@denniz: haters,willen full haters gaan op deze auto.
En ik wed dat al deze reaguurders nog nooit een meter in deze auto gereden hebben.
@sydney:
+ 1, gewoon een superleuke auto die top is afgewerkt en ook prima rijdt. Allemaal zielepoten hier die de Adam wel helemaal geweldig hadden gevonden als er vier ringen o.i.d. in de grill waren geplakt i.p.v. een Opellogo. Door Auto, Motor + Sport-lezers in 2013 uitgeroepen tot beste auto in zijn klasse, eindelijk eens een keer geen VAG-product. En nee, ik werk niet bij Opel.
@flipje911: als er 4 ringen opstaan, maakt ‘m dat voor mij niets specialer. Ik vind het een beetje een slap aftreksel van de 500, maar dat zegt niets over de afwerking. Zoals eerder aangegeven, heb ik’ m nog niet live mogen aanschouwen.
@sydney: kom op zeg… Ga jij er lekker in rijden dan. Wat zijn haters? Doe ff volwassen. Ik haat niemand of iets. Is gewoon een gedrocht van een auto. Dat is mijn mening. Als jij hem mooi vindt … Geniet er van dan! Hoef er niet mee te rijden. Wil er niet in gezien worden. Ook al rijdt ie als een porsche, blijft een blokje kaas met spoilers.
Ik heb wel eens een weekend in de Adam mogen rijden, maar wat een drama. Er past net een boodschappentas achterin. Maar dan wel in de breedte want er past nog geen kratje bier in. Achterin zitten is er helemaal niet bij. Tel daarbij de hoge prijs en voor mij was de keuze snel gemaakt. Deze in ieder geval niet als boodschappenwagen voor mijn vrouw.
@Supra1981:
Tja, het is dan ook een “lifestyle” ukkie en net als de 500 en de Mini koop je die niet voor de ruimte. Misschien is mevr. Supra beter af met een Starlet1981….
@jrk68: conclusie: kun je net zo goed met het OV gaan. Kom je ook met een minimale hoeveelheid bagage op een oncomfortabele manier van A naar B.
@jrk68: een Starlet is net iets te ouderwets :-), maar een net iets grotere ‘lifestyle’ auto is toch meer geschikt voor ons. Nou weet ik niet of je opel Adam rijden een lifestyle kan noemen :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).