Opel en PSA’s kleine MPV wordt in Spanje gemaakt [updated]

Auteur: , 6 Reacties

Dat beide partijen gezamenlijk een B-segment MPV gingen ontwikkelen was bekend, alleen koopt de fabrieksarbeider in Duitsland of Frankrijk er niets voor. Vanaf 2016 is het Opels fabriek in Zaragoza waar de auto geproduceerd zal worden.

PSA - GM

En wat zit er dan in voor PSA? Zij mogen de aandrijflijnen van het nieuwe model leveren. Mits in Frankrijk geproduceerd heeft de arbeider daar er dus toch nog een beetje aan.

Het gezamenlijke model betekent niet dat er alleen een andere badge op geplakt wordt, zoals bij de Aygo en aanverwanten het geval is: the vehicles of both manufacturers will be highly differentiated and fully consistent with their respective brand characteristics, aldus het statement van beide partijen. Opel gaat meer voor een crossover, PSA voor een MPV.

In Zaragoza worden momenteel de Corsa en de Meriva gemaakt, die tegen die tijd dus mooi het veld kan ruimen voor wat nieuws. Voor de Spaanse (auto-)industrie is het goed nieuws, het land mag binnenkort ook de productie van de Ford Mondeo en S-Max verwelkomen, die van het Belgische Genk naar Valencia wordt overgeheveld.

Update: ondertussen vallen de Opel Adam-verkopen wat tegen, bij de fabriek in Eisenach wordt de capaciteit terugeschroefd, hoewel een Opel-woordvoerder benadrukt dat dit vooral voor tegenvallers in Zuid-Europa komt. De vraag in zijn geheel zou niet onder druk staan.6 reacties

Wordt die dan ook gebouwd van het slechtste pisbakkenstaal dat ze in Spanje konden vinden net als de Corsa B
@ruudw: hey mijn auto is dus van pisbakkenstaal, weer wat geleerd:)
B segment, dat zijn toch de meriva en c3 picasso? Misschien dat auto blog meer weet. Maar mij lijkt het raar om de meriva te vervangen voor een crosover.
In Nederland zie ik beide auto’s niet veel maar in dld zie je de meriva heel veel.
@arjontje: dat denk jij, maar Renault heeft de Modus ook vervangen door de Captur en die gaat ook als een trein.
@ruudw: Maar Opel heeft de mokka ook nog. Het enige is wat ik kan bedenken is dat de corsa en de meriva geschrapt worden en vervangen door 1 model.
Waarschijnlijk ook de rede waarom de corsa nog niet vervangen is.
euhh het is 2013.., MPV’s zijn uit hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).