Opel Monza Concept: Opels visie op de toekomst

Auteur: , 39 Reacties

Opel toont de eerste afbeeldingen van de Monza Concept. Deze auto moet de toekomst laten zien die Opel voor ogen heeft.

En of die toekomst rooskleurig is voor Opel, mag je zelf bepalen. Het Duitse merk heeft het over functionaliteit die wordt gecombineerd met een dynamische stijl. Een lage taillelijn en glazen oppervlakken maken de Opel. Klinkt spannend, hoe het in de praktijk uitpakt moeten we nog maar zien.

Daarnaast heeft het merk het over rijplezie en sensatie. Door een lichtgewicht constructie zou de Monza lekker moeten sturen. Dat mogen ze wat ons betreft meenemen naar de productiemodellen.

Op innovatief gebied veel van hetzelfde. Lichte materialen, aerodynamica en efficiënte motoren gaan Opels een lager verbruik geven. Wauw, vernieuwend! Connectiviteit gaat daarnaast een essentiële rol spelen bij het merk. Social media wordt geïntegreerd in de auto.

De naam ‘Monza Concept’ heeft te maken met de oorspronkelijk Opel Monza. Die auto had als eerste een digitaal dashboarddisplay. De Monza Concept gaat daarmee verder. Verwacht in je volgende Opel dus een mooi lcd-schermpje voor je neus, in plaats van een paar analoge tellers.

“Met de Opel Monza Concept maken we onze toekomst vandaag al tastbaar,” zegt Opel-baas Neumann. De concept staat in september op de IAA in Frankfurt. Een nieuwe coupe zal Opel weer wat emotie geven.

Check de preview op Autojunk.39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Opel heeft toch helemaal geen toekomst meer? Raar.
@flippert: Tuurlijk wel, wordt gewoon door VAG overgenomen en als budget merk onder Seat geplaatst.
@norge: daarvoor hebben ze skoda toch?
@xiran: kan nog wel iets onder hoor :-)
@flippert: Alleszins een betere toekomst dan jij
moeten ze echt weer maken! De oude monza ook, pracht ding en ondergewaardeerd!
http://www.deheijderallysport.nl/images/Opel_Monza_GSE-bds.jpg
@Laue: Opel moet de oude monza weer gaan maken? Hmm…
Toen ik klein was waren monza’s cool…….3.0 L6
komt de senator ook terug?
@bozothenutter: Ja , en de Kadet ook.
@norge: kadett gsi yeaaaah
Deze afbeeldingen tonen inderdaad de toekomst van Opel, een donkere toekomst…
Dus, opels visie op de toekomst is ouwe koeien uit de sloot?
Monza = mazda influence?
Eens een paupermerk, altijd een paupermerk. Net als Kia, die komen ook nooit meer van dat schraperige uitkeringtrekkers-imago af..
@flippert: Boeiend, ze verkopen nog steeds…
@flippert:
Typische pauper-reactie!
@flippert: Opel is vandaag de dag verre van een pauper-merk. Ik denk eerder dat je zelf een pauper bent.
Had liever een reincarnatie van de Manta B gezien…
Zal ook wel zo’n nep coupe worden met 4 deuren!!!
Opel heeft geen toekomst meer, daar gaat hetzelfde mee gebeuren als Saab. Zie liever Saab terug komen
” Een nieuwe coupe zal Opel weer wat emotie geven.”, en dan verwijzen naar een artikel dat claimt dat de nieuwe Calibra begin 2013 gelanceerd wordt…
Tsjonge jonge, wat een reacties weer! In plaats van een mening te geven over dit concept, komt er alleen maar negatief gebral.
VW was eens ten dode opgeschreven, maar doet het sinds jaren gewoon fantastisch. Audi heeft is vanuit de put gekomen. Skoda was zonder VAG allang verdwenen. Seat idem dito. BMW heeft in het verleden ook slechte jaren gekend en enorme roestbakken gemaakt. MB heeft ook te lijden gehad onder roestproblemen. Nu worden deze merken de hemel ingeprezen, omdat ze RS-jes maken, M-etjes en AMG-tjes.
En waarom zou Opel dat niet kunnen? Ze maken de laatste jaren gewoon goede auto’s en het wordt steeds beter. Maar ja, velen hier zullen dit merk wel geen succes gunnen. Gewoon zielig!
@9000cse: Helemaal eens, wat een zielige reacties allemaal. Als er een ster of vier ringen op een willekeurige Opel geplakt zou zijn i.p.v. een Blitz, was het ineens een top-wagen geweest volgens al deze zelfbenoemde deskundigen. Niks mis met een Opel!
@9000cse: dat is gesproken .

Een opel koop je met verstand .
Een vw,bmw,enz voor het imago …
@9000cse: zo betrouwbaar is Opel niet meer zoals eerst. Insignia en Zafira aardig problemen met koppeling en automaat, turbo’s die snel de geest geven en de roetfilter ook.
Wat ik al vaker roep Opel moet terug naar de basics.
@9000cse: klopt, maar wat heeft opel nou aan spannende auto’s gemaakt de laatste jaren?
de speedster en misschien de tigra twin-top, dan houdt het wel op. Misschien dat je de astra-cabrio er ook onder kunt scharen.

Maar de GT, Manta, Calibra, Monza van weleer zie ik zo snel nog niet terugkomen.
@9000cse: Jammer dat Saab (9000 was onaards mooi in 1985) het niet gered heeft. Opel heeft andere aanpak nodig om te overleven. Gewoon goede auto’s maken voor een redelijke prijs. No nonsense.
Die presentatiemeneer is wel precies de belichaming van Opel. Straks weer lekker in de Meriva naar moeders de vrouw en kinders (2) en aan het draadjesvlees.
Cool!
Voor de Opel Monza had je vroeger respect, dat waren indrukwekkende apparaten. De Senator idem dito.
Met het lezen van de kop van het artikel hoopte ik dat het zou gaan over een dikke plugin-hybride met als concurrent bijvoorbeeld de Tesla Model S. Helaas niets van dat, gemiste kans.
Opel kan zeker goed sturende auto’s maken, kijk maar naar de laatste astra opc en de corsa opc burg editie, is zeker op het niveau van concurrerende wagens.
als Opel nog een toekomst wil hebben dan moeten ze deze Monza maar gauw in productie nemen en voor de overige modellen daad bij woord voegen…
Die man die erbij staat, ziet er trouwens wel echt uit als een doorsnee Opel rijder..
plak er een Acura / NSX sticker op ..

en hopla ..
je hebt en passie emotie natte droom auto ..
Dus de toekomst van Opel… is Mazda?
@Dev: sorry hoor maar opel jat al jaren mazda’s styling. de vijfhoekige mazda grille hebben ze enkele jaren al gejat en de astra leek in grote lijnen op de mazda3. voorbumper van de corsa lijkt ook erg op die van de mazda2 facelift enz
Ik denk wel dat het productie model er goed op gaat gelijken . Zelfde als de insignia en de gtc concept ofzo … toch mooier dan al die vag troep dat je overal ziet staan …
Sommigen hebben commentaar over die man naast de auto, maar ik denk dat hij toch wel een veel betere baan heeft dan de meeste hier. En dat pak is denk ik duurder dan de gehele kledingkast van enkelingen hier.
Zie deze concept graag komen, hier in het Westland waren Opel Senators en Monza’s zeer geliefde bakken midden jaren 80 reden er echt heel veel van rond. Tegenwoordig is deze positie overgenomen door Mercedes op iedere straathoek kom je ze tegen. En nee niet de modellen van 10 jaar oud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).