Open deur: vrouwen meer stress in auto dan mannen

Auteur: , 27 Reacties

Uit baanbrekend onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders weleens last hebben van stress in de auto. Je zou verwachten dat dat voor mannen en vrouwen in gelijke mate geldt, maar niets is minder waar...

Open deur: vrouwen meer stress in auto dan mannen

72% van de Nederlanders zegt stress te ervaren tijdens het autorijden. Mannen scoren daarbij belabberd met 63%, maar vrouwen doen er met 82% nog een toefje bovenop. Deze cijfers komen uit een onderzoek van Autoscout24. Verschillende soorten situaties verhogen de bloeddruk bij een groot deel van de bevolking, denk daarbij aan:

  • Mogelijk te laat komen op een afspraak door files.
  • Geen parkeerplaats kunnen vinden.
  • Een brandend benzinelampje.
  • Verkeerd rijden.

Zoals de bron opmerkt is het bijzonder dat dingen als een brandend benzinelampje of verkeerd rijden nog in de lijst staan. In Nederland vind je om de zoveel kilometer een tankstation en verkeerd rijden is met al die moderne infotainmentsystemen praktisch geen optie meer. Maar dat zal ongetwijfeld aan ons liggen.

Nu is het ontzettend makkelijk en flauw om daar voor de vrouwelijke automobilist nog enkele zaken aan toe te voegen, dus dat doen we ook.

  • Invoegen.
  • Make-uppen achter het stuur.
  • Harder rijden dan 100 km/u.
  • Terug naar de rechterbaan na het inhalen van een vrachtwagen.
  • Bochten.

Dan nog een paar extra open deuren, dat trapt zo lekker. Vrouwen kunnen minder goed inparkeren dan mannen, ze vinden het ook een stukje stressvoller. Zo ervaart 6% van de mannen naar eigen zeggen stress bij het parkeren, tegenover 23% van de vrouwen. Verder vindt 32% van de automobilisten (m/v) in het donker rijden no bueno. 29% zit met het zweet in de bilnaad bij het rijden in een vreemde stad, 28% op drukke momenten, 17% in een vreemde auto en 16% in het buitenland.

Foto: respondent Kate U. die van de stress haar kleren uittrok.27 reacties

Prachtige foto. Geen mager model maar een fijne, goed geklede Kate Upton, zittend op een fraaie, klassieke Ferrari. Zei iemand onderzoek? Waar?

Oooh, dat onderzoek… Verrassende cijfers…
@viezefreddyw: Er bestaan inderdaad niet veel betere combinaties dan op die foto. Ik zou bij beide wel eens de olie willen verversen en wat rubber verbranden.
@berlinetta: Ik heb helemaal niets met boten. Maar als ik dan toch wat moet kiezen, ga ik voor motorboaten.
@viezefreddyw: Laat Kate nou net twee fantastische motorboaten beschikbaar hebben.
@viezefreddyw: ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ inderdaad het lijkt erop dat zij niet onder de cijfers valt. ze maakt geen gestresste indruk meer een opgewonden indruk๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
@bmwfreak038: nogal wiedes met een steigerend dekhengst onder d’r billen…
Voor zulk soort mensen is het OV uitgevonden.
Vrouwen uit Brabant zijn het ergste. Die laten zich heel makkelijk op naaien door het verkeer. Om vervolgens met een grote bek overal commentaar op te hebben. Nou komen deze ervaringen wel van jonge bestuurders dus het kan zijn dat dit later nog afzwakt.
Mwah, wat zegt dit onderzoek nou eigenlijk? Ik krijg ook ‘stress’ van in parkeren, file rijden of een vreemde stad doorkruisen als in dat het minder ontspannend is als andere vormen van autorijden.
Nou geloof me, ik ken heel veel mensen die in de stress schieten op het moment dat het brandstoflampje gaat branden, ondanks dat de boordcomputer nog 100km aangeeft…
Nu zegt dat niet alles, maar op de een of andere manier denken mensen dat een brandstofauto meteen stilvalt ofzo.
@granlusso:
Ik begin vaak pas te stressen als het lampje al een tijd aan staat en de motor af en toe gaat inhouden. Dan wordt het echt tijd om een tankstation binnen 10 kilometer te gaan zoeken. En als je dan nog (om 4 uur snachts) wordt stilgezet door een verkeersregelaar terwijl er niets van de andere kant dan kan ik wel redelijk gestresst zijn ja.
@kevinova: “kant komt dan” moet het zijn
@kevinova: Af en toe inhouden van de motor heb ik nooit gehad, maar ik heb wel regelmatig met 0km op de boordcomputer nog ritten van 20-30 gemaakt.
A woman’s place is on the hood..
@original_arnoud: En dan krassen en/of vlekken op de motorkap. Nee dankje.
@berlinetta: Die neem ik graag voor lief. Kan ik tenminste een beetje voelen aan Kate.
@granlusso: Never mind, I’m a pervert.
Gezeik in het verkeer is altijd รณf een vrouw, of een oude lul.
En toch schijnen de gleufdieren minder schades te rijden dan wij die zijn uitgerust met een kompasvaan.
@cloverleaf: omdat ruim 3 kwart van de tijd mannen rijden?
63% van de mannen ervaart stress tijdens het rijden.

Ik ben benieuwd hoeveel mannen stress ervaren tijdens het tijden als er een vrouw in de auto zit, en hoeveel er dat nog zijn als de vrouw er niet naast zit ;-)
@escort77: en dan nog: wat als de vrouw rijdt
@baasbas: natuurlijk. Dat is de reden dat toch nog bijna 70% van de mannen stress heeft in de auto!
Mogelijk te laat komen heeft niks met stress die je krijgt doordat je een auto bestuurt. Dan kan je stress omdat je vrouw boos is, of omdat je net ontslagen bent oid ook meetellen.
Nodig moeten schijten staat er niet tussen?
Haha bochten. Ik moest lachen
Hangt er van af wie er rijdt… Als de vrouw rijdt , heb ik meer stress :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).