Openingsscène The Grand Tour is duurste TV-scène ooit

Auteur: , 38 Reacties

Clarkson, Hammond en May laten niets aan het toeval over: hun terugkeer naar de TV begint met naar verluidt de duurste scène die ooit voor TV is opgenomen.

The Grand Tour

Het moge duidelijk zijn: dan hebben we het niet over een paar duizend euro. Laten we eerst eens kijken wat de prijs opdrijft. In de openingsscène zien we de drie Britten in de woestijn van Californië rijden in gemodificeerde Ford Mustangs, uitgevoerd in rood, blauw en wit. Ze worden gevolgd door allerlei exoten, waaronder een Bugatti Veyron en een Rolls Royce. In totaal volgt er een 150 auto’s tellend wagenpark ter waarde van een slordige €23 miljoen euro.

Voeg daar nog wat typische gekkigheid aan toe (2000 petrolheads, acrobaten, steltlopers en zes straaljagers bijvoorbeeld) en je totale kosten komen op een slordige €2,86 miljoen euro (2,5 miljoen GBP). Yikes. The Grand Tour begint in November op betaalzender Amazon Prime. (via The Sun)

UPDATE: de eerste trailer is uit, je bekijkt em HIER!38 reacties

‘Via: THE Sun’
Zeg dat dan meteen, weten we direct dat het niet waar is..
@jessev: inderdaad dat is een soort telegraaf tot de macht 1000…
@goodolddays: Combinatie van de Speld en RTL Boulevard :D
Als je zoveel geld nodig hebt om een uurtje amusement te verzorgen moet het wel bar slechte televisie zijn!
@dutchdriftking: Dan houdt jij het toch op hoodvlogs?
@dutchdriftking: Mwah, de kosten voor menig Netflix of Amazon series zijn echter ook niet mals, maar die worden wel bekeken :)
@dutchdriftking: Game of Thrones kost gemiddeld 10 miljoen dollar per aflevering, ER kostte in de hoogtijdagen van Clooney 13 miljoen en Friends kostte zelfs 10 miljoen per aflevering van 25 minuten. Dan valt 5,5 miljoen dollar per aflevering (teruggerekend van 160m pond voor 36 afleveringen) voor drie mannen van middelbare leeftijd die in auto’s rijden toch best mee?
@dutchdriftking: kijk je toch lekker niet naar het echte topgear.
Toch wel jammer dat ik geen uitnodiging heb mogen ontvangen om mee te doen tussen die 2000 petrolheads in.
@viezefreddyw:
Denk niet dat jij met je Ferrari over een zandvlakte was gaan rijden ;-)
@rob: Ach, 150 auto’s met een totale waarde van 23 miljoen eurootjes. Dat zit op 153.333,333 euro per auto. Mogen ze mij best geven zodat ik er mee door de zandvlakte kan rijden. Hou ik nog wat centjes over ook.
Het is the sun… Eerst zien, dan geloven.
Hier vast een kleine preview:
https://www.youtube.com/watch?v=7ICR0470e6U
Blazen ze 1 maal het budget van de eerste paar seizoenen bij de bcc er door heen in 1 scène geniaal.
Het geld dat in dit programma is geïnvesteerd verdienen ze nooit meer terug volgens mij. Omdat het programma nu achter een betaalmuur zit, omdat de 3 heren een tijdje uit de picture zijn geweest, omdat de 3 heren oud beginnen te worden, omdat de meeste dingen al gedaan zijn in Top Gear en omdat de interesse in auto’s bij jongere mensen begint af te nemen.
@meridian: maar misschien niet voor het geld, maar omdat het een enorm gave baan is, en pensioen saai is?
@meridian: fout, het echte topgear gaat weer een gigantisch succes worden.
@bofkont: Dat denk ik inderdaad ook. Maar The Grand Tour niet..
@svenska_aeroplan_ab: grand tour is top gear , einde discussie ;)
@meridian:
ik zou er ook geen stuiver in stoppen, flogging a dead horse hadden ze die show beter kunnen noemen.
€2,86 miljard* (?)
Iemand al een downloadlink? ;)
@mrrallycross: Lijkt me niet. De eerste aflevering komt 18 november op Amazon Prime te staan en bij het filmen van de openingsscène waren geen telefoons en fotocamera’s toegestaan (zie het artikel dat @sportstand linkt)
Maar Top Gear was wel genieten: https://www.youtube.com/watch?v=ki1kyUtf390
Mogen toch aannemen dat ze die auto’s niet allemaal hebben hoeven kopen lijkt me?
@gulli: Het wagenpark was 23 miljoen euro waard en het budget was 2.86 miljoen euro. Dan lijkt dat wel uitgesloten.
Heb zo zin weer in vrijdagavond. chips en bier en aflevering 3 idioten kijken XD
Nu al zin in. Laat maar doorkomen die drie baasjes!
Valt wel mee toch? Ik neem aan dat ze niet elke show een nieuwe intro gaan maken, dus je kunt die 2,5m GBP uitsmeren over alle afleveringen die ze gaan maken. Voorlopig zijn er drie seizoenen van 12 afleveringen bevestigd, dus dan zou de intro per aflevering £2.500.000/36= £69.444,44 kosten. Als je het vergelijkt met hun totale budget van £160m GBP voor die 36 afleveringen (£4,44m per aflevering) geven ze over de hele run gezien maar ongeveer anderhalf procent uit aan de intro.
@Edge: Thanks Texas Instruments!
Ik snap het niet. Viezefreddy heeft uitgerekend zo’n 153.000 per auto. Zijn dat dan huur kosten per auto?! Of rijden ze alle auto’s in de prak?! Het laatste lijkt mij niet maar dan snap ik het bedrag niet. Of heeft de sun het over dat de openingsscene een waarde vertegenwoordigd van x. Lijkt mij ook niet het geval met o.a. Een chiron plus auto’s van 2000 petrolheads. Daarnaast, die petrolheads komen allemaal gratis als je ze uitnodigd voor deelname in die openingsscene. Kortom, ik snap het niet.
@jackass266: Het wagenpark vertegenwoordigd 23 miljoen. Dat zijn niet de kosten van de openingsscene. Dat is 2,86 miljoen.
En toch.
Ik zie de play back show van de ooit zo populaire henny Huisman nu in een nieuwe format voorbij komen in previews, de formule is aangepast met egt zingende menschen echt danschende menschen en echte kindermenschen en daar trappen we ook en masse in.
Hoeveel varianten zijn er niet van het programma Poets (oftwel zijn meer bekende opvolger banana split ) niet de revue gepasseerd, het rad van fortuin is weer nieuw leven ingeblazen en owee als Lingo na 1276 jaar dreigt te verdwijnen van de buis.
Ergo; de televisiekijker is de meest conservatieve mensch op deze wereld waar ik zelf ook toe behoor, geef me een episode van een GOEDE Britse (GEEN Amerikaanse) detective à la Morse en u hebt geen kind aan me.
En, de moordenaar wordt gepakt, altijd ( behalve in de episode Who killed Harry Field )
Dus dit wordt gewoon een kijkcijferkanon, omdat jullie net zo goed als ik drommels drommels en nog eens drommels nieuwsgierig zijn naar de “nieuwe” format !
Ik zorg voor het bier en de chips !
@desjonnies: En ik voor de bitterballen!
Wordt Epic Failure…
Ah nice kan niet wachten tot het echte top gear weer gaat beginnen!!
Gaat een ontzettend succes worden.
niet voor de tv jongens… TGT zal als goed is nooit op tv komen, het wordt een internet serie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).