Opgelet, politie zoekt kidnapper met Mercedes ML [updated]

Auteur: , 78 Reacties

In Eersel werd zojuist een baby ontvreemd.

ML

Drama deze ochtend in het Brabantse Eersel. Een vrouw liep daar de lokale Lidl uit met haar baby in een Maxi-Cosi. Op het moment dat ze het kindje in haar auto wilde installeren, werd ze echter verrast door een man die het zitje met baby en al door middel van enig geweld uit haar handen griste. De man ging er vervolgens vandoor, aldus Omroep Brabant.

De politie wil de lezing van enkele buurtbewoners over het incident niet bevestigen, maar heeft mensen wel opgeroepen ogen en oren open te houden voor een zwarte of blauwe Mercedes ML270 CDI met het kenteken 94-GK-PB:

Wij zijn een grote zoektocht begonnen naar een ontvoerde baby is #Eersel. Kind is vermoedelijk meegenomen in een donkere Mercedes ML 270 met het kenteken 94-GK-PB. Gebeurde op parkeerplaats bij de Lidl aan de Nieuwstraat. Zie je de auto? Bel direct 112! Meer info volgt!

Bezorgde burgers worden overigens verzocht niet zelf actie te ondernemen. De politie gaat ervan uit dat het incident te maken heeft met een conflict in de ‘relationele sfeer’.

UPDATE: inmiddels berichtten verschillende media dat de baby ontvoerd is door haar eigen ouders. De vrouw die bij de Lidl op pad was met het meisje blijkt de verzorger van de kleine spruit te zijn. De politie heeft ook deze foto’s naar buiten gebracht van het stel (Rowan Simons en Kim de Laat), hun baby (Hannah) en de Mercedes.

Kidnappers

Image-Credit: plaatje van een ML van dezelfde generatie als de gezochte auto, ter illustratie78 reacties

Ik gok dat de Mercedes op dit moment in België is…
@henkhupelschoten: ik zag hier net wel een Mercedes
Vreemde vacature…
We need Denzel! Maar even serieus, wat lijkt me dat afschuwelijk. Hoop dat het goed afloopt.
@fmgarcia: David Webb a.k.a. Jason Boune krijgt het sneller voor elkaar dan “Man On Fire” Denzel!
@iphonistvongates: Bryan Mills.
@fmgarcia: Bryan Mills komt uit dezelfde koker als Jason Bourne, SRD 4/15 71st NY. Gut Luck!!

Gelegenheids kidnappers maken de fout door hun smartphones immer bij zich te houden. Via gps of het automatisch aanmelden van de telefoon bij de diverse GSM/3G/4G provider(s) kan op 12 meter nauwkeurig de positie van de eigenaar van de telefoon berekend worden.
‘Conflict in relationele sfeer’ moeders heeft vaders dusdanig lang lopen etteren en het zien van zijn kind dusdanig lang onthouden dat hij dit als enige uitweg zag.. Ik praat dit zeker niet goed maar kan me er iets bij voorstellen.
@tmenges: hoe kom je aan deze informatie? Niet dat ik je niet geloof maar vraag het me gewoon af
@pieterpoes: geen informatie! Zie op diverse fora dat iedereen loopt te roeptoeteren dat de vader een eikel is dat ie zn kind ontvoerd, etc etc. Maar het gebeurd vaak zat dat moeders het bloed onder je nagels vandaan halen en als vader sta je dan over het algemeen machteloos wat kinderen betreft. Maar nogmaals , is geen imformatie maar gewoon een aanname. Zal het er ook even bijzetten!
@tmenges: ‘het gebeurd vaak’ dus jij roeptoetert nu ook zomaar wat op basis van iets wat ‘vaak’ zo is?

Trieste situatie, hopelijk wordt het kind gevonden.. wat mag je toch blij zijn als je een normale jeugd gehad hebt zonder dit soort trieste dingen….
@tmenges: precies dit, soms is niets wat het lijkt en maakt de moeder je bijv het leven zuur. En uit een pure wanhoopsdaad uit liefde voor je kind doe je dit. Niet te snel oordelen vrouwen kunnen ook lastige wezens zijn die soms in een veel te mooi dag licht worden gezet.
@pieterpoes: Hoe komen de cowboyverhalen in de wereld?
@dijan: ho ho ‘cowboy’ is een niet sociaal wenselijke term want die waren toch verantwoordelijk voor de genocide aldus actiegroep ‘de Grauwe Eeuw’ 🙈
@f31bmw320d: Haha, ik vind het best geinig dat bijna de gehele bevolking incl opperhoofden de draak steekt met deze onzin. +voor Nederland en iedereen die nog kan relativeren!
@fmgarcia: Het vervelende is wel dat er dus daadwerkelijk mensen zijn die naar die sukkels luisteren en dus maatregelen nemen.
@viezefreddyw: Ja die organisatie zelf blijkbaar. Hadden ze nooit moeten doen. Ik ben voor alles aanpassen als het mogelijk is hoor, maar dit is gewoon zoeken naar gezeik natuurlijk. Ben benieuwd of de ruiten bij gamemania eruit gaan liggen in Oktober. Red dead redemption 2 komt dan uit. Ik ga alle indianen met liefde doodschieten, scalperen en in de fik steken. Dat je je niet verkleed als SS’er en Jood tijdens zo’n themafeestje snap ik, maar dit is verdorie kinderfantasie!!
@fmgarcia: Cowboy’tje en indiaantje spelen. Waar hebben we het in vredesnaam over!? We zijn compleet doorgeslagen in dit land. Met lachertjes als genderneutrale wc’s, genderneutraal omroepen in de trein (geen dames en heren meer zeggen maar beste reiziger) en al van dat soort belachelijke onzin slaan we compleet door.

En weet je wat het ergste is? We laten het nog gebeuren ook.
@tmenges: zolang het dat “maar” is. Een kind ontvoerd door een wildvreemde is zowat het ergste dat je kan meemaken als ouder. Niet dat dit goed te keuren valt, maar het zou toch iets minder erg zijn.
@dromedaris: nee inderdaad zou dat minder erg zijn, lijkt mij ook heel vreemd dat een wildvreemde een kind meegrijpt hoewel je tegenwoordig nergens meer gek van op hoeft te kijken
@tmenges: juist heel logisch dat een vreemde dat doet, dan is alleen het motief anders, losgeld
@tmenges: wat ik hier zeg is trouwens gewoon een aanname en berust niet op evt informatie o.i.d
@tmenges: ik denk wel dat je gelijk hebt. Wat dat betreft wil de hele maatschappij zogenaamd ‘equal opportunity’ zijn voor man, vrouw of anders en ligt de hele maatschappij overhoop als dat een keer niet gebeurt. Tegelijkertijd is familierecht nog van de middeleeuwen en heeft de moeder zowat alleenrecht op het kind, zeker als het kind nog jonger is. Kan je als man niets tegen inbrengen. Collega van me was vorige week nog bij de rechter vanwege zaken met zijn kind. Rechter veegt alle argumenten de pan uit. Heb echt medelijden met die kerel.
@stephane8200: Nadat de meeste discussies over gelijkheid voor vrouwen straks opgelost zijn, kunnen wij aan de slag mannen! Dan gaan wij eens gelijkheid eisen op dit soort belachelijke punten. Hashtags die we kunnen gebruiken: #mentoo of #menequality of #timeformen ;-)
@stephane8200: ik krijg zelfs gelijk van de rechter bjz en de raadvoor kinderbescherming, en dan niet og zie ik mijn kinderen van 10 en 7 niet
@juniorclk: zo treurig is het dan inderdaad.
@tmenges: Nee, volslagen bullshit…
@tmenges: het kind is ontvoerd door zowel de moeder als de vader. Autoblog meld helft van verhaal. Kind is bij pleeg moeder weg genomen. Waar het was geplaatst nadat ouder uit ouderlijke macht waren gezet. Tegen hun lopen meerdere aangifte van afpersing, oplichting en gewelds delicten. Dus hoop het kindje snel gevonden wordt en weer veilig bij pleeg ouders komt.
@raym: ah ok, in dat geval had ik beter mijn mond kunnen houden dus
@raym: ja, dat kun je aan hun hoofden zo ook wel zien.. man man man, kansenparels uit Helmond… maar wel een dikke ml rijden
@draadloos: ze zullen wel een tuintje en lampen op zolder hebben..
@tmenges: dat is dus klinkklare onzin, als je geluisterd had naar het nieuws, is het geval dat beide ouders samen het kind bij de pleegmoeder hebben weggegrist.
@bmwfreak038: ik las hier vanmiddag een bericht dat kennelijk na mijn reactie geupdate is. Op dit moment zit ik in bulgarije waar ze over het algemeen geen nederlands nieuws uitzenden.
@tmenges: aha oke dat verklaart een hoop, maar dat is in ieder geval het verhaal. Haha
@tmenges: wat een onzin.
De vader en de moeder hebben de kleine samen ontvoert. De baby was uit huis geplaatst omdat er aanwijzingen waren van mishandeling. De vrouw die met de baby aan het winkelen was, was de pleegmoeder.
@tmenges: Je zegt echt gewoon maar wat. Het kind is ontvreemd van de peetmoeder van het kind door de biologische ouders. Ze hebben de baby dus SAMEN gestolen.
Tegenwoordig kan je er van uit gaan dat dit binnen de relationele sfeer ligt want criminelen houden zich niet bezig met het ontvoeren van kinderen. Aangezien ik het verhaal niet ken zal ik ook niet uit kijken naar het voertuig. Voor hetzelfde geld stuur ik een kind terug naar een zwaar gefrustreerde moeder. Het lost zich vanzelf wel op.
Signalementje van de vermoedelijke dader graag. Hij zal toch niet in zijn auto blijven zitten?
Een update kan geen kwaad, stuk is onvolledig. Gaat om de ouders van het kind die haar met geweld hebben ontvoerd van de verzorger. Zie Amber Alert.
Ik was gisteren nog bij de Lidl om een kookboek van Sonja Bakker te kopen……dit komt wel heel erg dichtbij allemaal.
Wanneer komen de baby-benz grappen nou? (geschreven na de update)
Arm kind. 6mnd oud en dan dit allemaal al meemaken. Verschrikkelijk.
@E34M5Touring: kind merkt er niets van. Het houd hier echt geen trauma aan over.
@rhellema: Ik heb van dichtbij een zeer ingrijpende ervaring gehad waar ook een jong kind bij betrokken was en die heeft daar echt wel last van gekregen. De paniek en onrust etc heeft ook op zo’n jong kind impact.
@E34M5Touring: dit kind is 6 maanden oud. Over 5 jaar weet dit kind zich helemaal niets te herinneren van het voorval. De leeftijd van dit kind is het enige positieve aan het hele verhaal. Dit wil overigens niet zeggen dat ik aan je verhaal twijfel maar een kind van een half jaar of een kind van 1,5 jaar daar zit kwa bewust meemaken van dingen een enorm verschil tussen.
@rhellema: Ik hoop voor de kleine dat je gelijk krijgt.
@E34M5Touring: daar ben ik niet zo bang voor. Op deze leeftijd gaat een kind ontdekken dat een kat een zachte knuffels is wat leeft. Bij een anderhalf jaar oud kind is er dan ook nog het besef dat die kat kan krabbelen alleen zal hij hem toch op blijven zoeken. Bij 2 denkt het kind “ja doei…je doet mij soms pijn ik doe even rustig aan met je”.

Als het kind in deze kwestie een jaar of 16 is zal ze zich hier helemaal niets meer van herinneren, tenzij haar ouders trots zijn op dit verhaal en het meerdere malen aan haar hebben verteld.
@rhellema: Kan een kat krabben? Damn ik loop achter
@lekkaah: oké…geef ik je nog een nieuwtje…zelfs de krullen van de trap!!
@E34M5Touring: ze zijn gevonden, baby in kwestie gezond en wel, ouders aangehouden!!
@rhellema: ook niet aan de gebroken ribben op 1.5 mnd leeftijd?
@dnadave: het is vreselijk voor het kind dat ze al op zo’n jonge leeftijd haar ribben heeft gebroken maar ze kan het zich nu al niet meer herinneren.
@rhellema: Directe herinneringen niet. Maar het kindje raakt wel onveilig gehecht met mogelijke persoonlijkheidsproblematiek als gevolg. Verder kunnen bepaalde hersenstructuren zoals de amygdala zich als gevolg van neuroplasticiteit afwijkend ontwikkelen. Kortom; een recept voor problemen op latere leeftijd.
@dnadave: precies, en als we dit maar vaak genoeg gaan herhalen naar het kind dan gaat ze die problemen vanzelf krijgen. Zo werkt ons menselijk brein toch?
@rhellema: Je wijkt af van mijn initiele reactie op jou. Die was namelijk vanwege het feit dat je als voldommen feit zegt dat het allemaal wel goed komt terwijl dat helemaal niet zeker is. Ik vond je dus wat bagatelliserend; iets meer nuance is op zijn plaats, zonder dat dat hoeft te betekenen dat dit kindje iedere dag haar gebeurtenis opnieuw hoeft te horen om haar te helpen herinneren hoe vreselijk het was.
Ik snap die update niet. Ontvoerd door eigen ouders en uit de handen van de verzorger? Is het kind uit huis geplaatst dan of zoiets?
@stephane8200: Gezien de berichtgeving in andere media ga ik daar wel vanuit. Je leest her en der wel terug dat men bang is dat het kind wat wordt aangedaan en om ze vooral niet proberen tegen te houden oid. Zal vast geen fris volk zijn vrees ik.
@E34M5Touring: klinkt allemaal wel een beetje mysterieus en onduidelijk. We weten ook niet wat er aan de hand is verder. Ik weet ook niet wat de aanleiding is om iemand uit de ouderlijke macht te zetten maar dat zal vermoedelijk alleen zijn als wel echt wat aan de hand is. Of het systeem faalt volledig zoals met meer dingen gebeurt.
@stephane8200: Zoals @dakarbemo: ook zegt, de ouders werden al verdacht van oplichting, verduistering en bedreiging. Dus sowieso geen fris volk. Daarbij zijn er sinds dit gebeuren, volgens sommige media, al 30 extra aangiften losgekomen.
@E34M5Touring: oef, ik zie het hieronder. De aangiften op basis van herkenning nu nog blijkbaar. Geen fris volk dan.
@E34M5Touring: precies, de ouders zullen geen fris volk zijn. Te triest voor woorden dat zulk volk een recht heeft om kinderen te mogen verwekken.
@rhellema: Beiden hebben zo te zien al een mooie mugshot, dus zullen vast toppers zijn.
@rhellema: Ja dat kun je helaas niet tegenhouden. Vind het vooral voor zo’n kind verschrikkelijk. Dat wordt geen prettig leven zo. Enkel en alleen omdat je toevallig bij een paar idioten ter wereld bent gekomen.
@E34M5Touring: dat ben ik helemaal met je eens. Wat voor toekomst heeft zo’n kind met 2 van zulke leeghoofden als voorbeeld.
@rhellema: Hopen dat ze gezond en wel terugkomt en dan hopen op een goed pleeggezin. Maar zoals ik inmiddels lees is ze bij die arme vrouw uit de handen weggetrokken. Dus blijkbaar was ze al ergens ondergebracht. Moet voor die vrouw toch ook verschrikkelijk zijn zeg. Wat een verhaal, bah.
@E34M5Touring: iets zegt me dat het wel gezond en wel terug gaat keren naar haar verzorgster. Paps en mams hebben een veel te grote bek en zullen het kind echt niets aandoen. Ze zullen zichzelf wel aan gaan geven bij de politie en het kind (hoop ik) nooit meer mogen zien. En zodra ze dat kind hebben overgedragen aan politie allebei even meenemen naar een kamertje zonder camera en ze allebei even flink de waarheid vertellen.
@e34m5touring: “De ouders waren eerder in het nieuws omdat zij een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging veroorzaakte in de regio.” vandaar dat van papa en mama(?) er een politiefoto is
@dakarbemo: als ik die kop van die gozer zie dan denk ik dat ik in de lach zal schieten als hij me bedreigt😂
@rhellema: jij miss wel stoere jongen maar die verzorgster dus niet…
@ikleesookoverautos: heb ik die verzorgster ergens belachelijk gemaakt dan?
@dakarbemo: Papa en mama beiden ja, omdat er eerder dus geen duidelijkheid was wie dat kindje nou gebroken ribben en een gebroken enkel had bezorgd toen ze 3 maanden oud was en uit huis geplaatst werd. Met een beetje pech is ze dalijk gewoon dood. Zulke trieste figuren zijn die lieve papa en mama ja. Bah kutvolk.
Binnenkort zien we @lincoln weer overal als eerste op reageren
Triest voor zo’n klein poppetje. Hopen dat alles weer goed komt en dat het kind er niets aan over gaat houden.
Als je in Brabant woont is een strafblad toch standaard? Anders hoor je er niet eens bij. Ongeacht geslacht en leeftijd. (grapje)
@jaapiyo: baby is ongedeerd terug gevonden op een vakantiepark in Duitsland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).