Opgepast! Avondspits des doods is al in full swing

Auteur: , 21 Reacties

Ondanks dat Nederlands herfstweer geen nieuw verschijnsel is, trappen we er toch elk jaar weer in. Waar staat het vast en wat kun je vanavond nog verwachten?

Opgepast! Avondspits des doods is al in full swing

Wie vanavond nog de weg op moet, doet er verstandig aan om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege fikse hoosbuien en windstoten. Voor veel automobilisten reden om (te) voorzichtig te rijden en dat heeft uiteraard gevolgen voor de avondspits.

Om 16:30 stond er zodoende al meer dan 300 kilometer file in het land. In de regio’s Amsterdam en Rotterdam was het al vroeg bal en aangezien de buien oostwaarts over het land trekken, waren even later ook Utrecht en het prachtig mooie Brabant aan de beurt. Met name rondom Utrecht slibden de wegen in rap tempo dicht.

Een kwartiertje geleden passeerde het totale aantal files de 350 kilometer-barrière en het einde is nog niet in zicht. Het grootste deel van de randstad heeft intussen droge voeten, maar regio’s als Arnhem, Nijmegen en Eindhoven krijgen nog een paar fikse buien voor de kiezen. Wie in die regio’s rondrijdt doet er dus zeker verstandig aan om later vandaag voor vertrek te checken hoe het ervoor staat. (via: VID)21 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Lekker binnendoor gegaan. Al glijdend met de MR2… :)
@redneckdarian: keer de bandjes controleren zou nuttig kunnen zijn. Of je bedoelt driftend met de MR2 dan houd ik mijn mond..
@dutchdriver12: Haha. Banden zijn wel goed maar ik heb hem net en het is mijn eerste keer achterwielaandrijving in de regen. Beetje wennen dus…
@redneckdarian: Een collega van je kwam glijdend met de E36 de bocht om en gezellig op mijn weghelft buurten, die had iets teveel snelheid bij zich denk ik. Ik heb hem met een paar centimeter speling kunnen ontwijken, daarna heb ik ff een schone broek aangetrokken :P
@gulli: Ik mag hopen voor hem dat het per ongeluk was. De enige keer dat ik het expres doe is bij veel zicht, weinig mensen, en een uitloopgebied mocht het fout gaan.
@redneckdarian: Aan zijn gezicht te zien was het niet de bedoeling. Getuige ook de stukken bumper en koplamp die alle kanten op vlogen nadat hij in de binnenbocht de vangrail kuste.
Ga je toch eerst even lekker een hapje eten ergens. Rij je daarna filevrij naar huis. Eet smakelijk
@lekkerlinksrijden: dan kan ik inderdaad lekker links rijden. En vergeet vooral niet dat je ook thuis kunt werken!
@peug206:
Ah oké.. Dus ik sleep een schip van 200m van de Rotterdamse haven naar omgeving Culemborg zodat ik thuis kan werken en zo de filedruk te helpen verminderen?
@Original_Arnoud: Ik zie het probleem niet ;-)
@Original_Arnoud: oké misschien niet iedereen. Maar ik ken in ieder geval 10 die beter thuis kunnen werken als op het werk…
@Original_Arnoud: goed idee, DOEN
@peug206: denk niet dat mijn vrachtwagens in de woonkamer passen….
@maxidyne: lekker buiten de spits rijden jullie. Of snachts, prima als mijn boodschappen etc dan 15% duurder worden.
@maurits123: Waar heb je die 15% vandaan?

gok dat het wel een stukje meer is. Nachtwerk voor de vrachtwagenchauffeurs, overslagbedrijven, supermarktpersoneel, winkelpersoneel etc. En natuurlijk ook overdag omdat men dan wel hun boodschappen wil doen. En natuurlijk geen herrie ’s nachts, dus waag het niet om midden in de nacht met de vrachtwagen langs te komen.
@peug206: Of dat ik naar mijn klanten ga, of dat mijn klanten mij thuis bezoeken betekend nog steeds dat er auto’s zullen rijden in mijn geval ;-)
@peug206: niet iedereen “werkt” achter een bureau/beeldscherm met een stropdas. Veel mensen moeten bv naar hun werk toe omdat ze fysiek werk moeten verrichten op die locatie.
Ach een beetje chauffeur
Lekker herfstvakantie.
Die file op de A4 bij Roelofarendsveen staat er ook als het 22 graden en onbewolkt is…
Mweh, ik vond het wel meevallen. Ik had de bui mee op het dak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).