Oplichter koopt 2 ton aan luxe bakken voor vijf euro

Auteur: , 44 Reacties

Een prestatie.

Oplichter koopt 2 ton aan luxe bakken voor 5 euro

Kent u dat verhaal van de man die binnen vijftien ruilbeurten een paperclip in een volledig huis wist om te toveren? Goed, dan zult u ook begrijpen dat lang niet iedereen zo netjes is als hij. Zij die eenzelfde wonder willen verrichten maar niet beschikken over dergelijke overtuigingsvaardigheden, moeten het via een andere weg zien te redden. Een criminele weg, zo wilt u.

Afgelopen week heeft de politie van Clearwater, Florida, een man betrapt die een wel heel interessante manier had gevonden om zich liefst vier luxe auto’s te kunnen veroorloven. Nadat hij bij een lokale bank, Navy Federal Credit Union, een rekening had geopend voor slechts 5 dollar, besloot hij zich te richten op een aantal nabijgelegen autodealers.

Keith Greene, zoals de inmiddels achter tralies verkerende man heet, begon allereerst met het schrijven van e-mails naar Complete Auto Remarketing Specialists (CARS) in Tampa met de vraag of hij een Mercedes en een Range Rover kon kopen. Omdat er tijdens het proces geen alarmbellen gingen rinkelen in het hoofd van de verkoper, liet deze Greene twee cheques schrijven van bij elkaar ruim 40.000 dollar. De auto’s werden meegegeven voordat het geld bij de dealer was binnengekomen. Green had het bedrijf ervan weten te overtuigen dat het geld spoedig zou arriveren. De oplichter herhaalde dit trucje niet veel later bij een andere dealer. Hier wist hij nog een Mercedes en een Infiniti binnen te weten halen. Bij elkaar ging het om ongeveer 200.000 dollar aan auto’s.

Na ruim zes weken was het geld nog niet aangekomen en waren de dealers hun aarzeling gepasseerd. Een onderzoek werd gestart en Greene werd later door de politie gearresteerd, onder andere op verdenking van fraude. Inmiddels heeft een van de dealers beide auto’s terug, terwijl een van de wagens van de Infiniti-verdeler nog altijd zoek is. (Bron: WFLA)44 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zo wil ik ook wel een auto kopen…. het geld is onderweg echt waar…. ik neem me auto alvast mee geld komt er aan…..
@dirtydutch079: In een land waar cheques nog veelvuldig gebruikt worden, is dit niet zo bijzonder.
@joostie: Ik vind het eerder bijzonder dat er nog cheques worden gebruikt.
@berlinetta: moet je eens hier naar frankrijk komen, gewoon nog jongeren die hun boodschappen in de supermarkt per cheque betalen. Ze staan bijna raar te kijken als ik met een pinpas zwaai
@peterpann3nkoek: zit je zeker in een afgelegen gehucht ergens in de Ariëge. Oh nee daar kon je 20 jaar geleden ook al met pinpas betalen.
@alpinafanb10: ik heb toch niet gezegd dat je niet met de pinpas kan betalen, ik zei alleen dat heel veel mensen het nog niet doen
@peterpann3nkoek: Frankrijk is dan ook een ontwikkelingsland. Dat blijkt maar weer met die primitieve volksopstand van de gele hesjes.
@berlinetta: Amerika is het land van de verlichte geesten dan?
@berlinetta:

Ja hoor ..
Vertrouwen is helemaal kut ..
Snappen hoger opgeleiden wel ..
@berlinetta: Macron démission !!111!!!
@berlinetta: je hebt het ook niet echt begrepen he. Jammer
@berlinetta: er zijn top tier banken waar klanten nog steeds geen geld kunnen overboeken in de online banking platforms / apps.
Daar gaat zowat alles nog met credit cards op met geschreven cheques, lekker fraudegevoelig lijkt me. Als je hier een auto koopt, moet je ervoor zorgen dat het geld op hun rekening staat, dan krijg je pas de sleutels. Dat snap een kind van 10 ook nog wel.
@smoked:

In alle derde wereld landen zo ..
Die Infiniti of Mercedes (of beide) was best wel duur. Aangezien de eerste twee samen 40.000 waren. Een auto van gemiddeld 80.000 meegeven zonder je geld te hebben vind ik best riskant. Benieuwd wat de policy van de dealer is en of ie aangepast gaat worden naam dit voorval?
Het is allemaal de schuld van de (Rabo)bank!!!!
@raoufff: Bel de woute!!!
Dan ben je toch een oelewapper als je die auto’s meegeeft zonder het geld eerst binnen te hebben.
@bmwe46m3balling: bij ons werd alleen een auto meegegeven zodra het geld fysiek op de rekening stond. Geen kopie of afdruk van t is onderweg, of zogenaamd de bank die aan de telefoon is. Stond het er niet op werd er niks meegegeven.
Er bestaan geen onaardige oplichters, vriendelijk, open, meegaand, sympathiek, ja sympathiek, goed verzorgd en altijd welbespraakt !
Aan de andere kant:
Het blijkt dus niet te lonen: Keith Greene moet nu oppassen met het oprapen van de zeepjes.
En als je ziet wat voor lichtjes er werken bij van die dealers in Florida (waar ook zo, zonder uitzondering 200-300 auto op de lot staan); dan verbaasd me het niks!
@gregorius:

Oplichting is strafbaar in murica ..
@lincoln: Dat vergeet iedereen hier weer. Allemaal verontwaardigt dat het daar “kan” gebeuren. Hier gebeurd het dagelijks. Alleen zonder straf.. De gast die het hier flikt, lacht zich kapot!
Lijkt wel op een slechte versie van de film “Catch me if you can”.
Ik ben heel benieuwd wanneer hij zich als Dr. Greene gaat voordoen.
In NL veel raardere praktijken meegemaakt ..

En er zit niemand voor in de bak ..
@lincoln:

Heb vaak zat een auto verkocht waar ik het geld nog niet van had ..
Altijd goed gegaan ..

Komt omdat ik nooit aangifte zou doen bij de NL politie ..
@lincoln: Ik wil je wel een nieuwe ervaring geven..

Wat heb je te koop staan..

Verkocht..!

Ik betaal met cheque..
@unknown234:

Top ..
Hoop dat je moeder niet teveel gehecht is aan haar tandjes ..
Of eigenlijk .. liever wel ..
@lincoln: Ga jij nou tandjes tuffen bij oma in een land waar je ontspoorde leerlingen niet met lichte dwang de klas uit mag zetten?
@kobus1967: Scherp en waar!
@kobus1967: Een dergelijke instelling is het enige wat werkt. Via politie en rechtspraak krijg je je geld niet. Een halve minuut lucht uit iemands keel knijpen en de grootste jongens worden poeslief.
@lincoln: De ware primitieveling komt naar boven..

1 reactie nodig om je ware aard naar boven te halen..

Voorzitter van stichting aap..

Loser.
@unknown234:

Tuurlijk ..
Een louter eenzijdige nieuwe ervaring ..
Uiteraard in jouw voordeel ..

Ouwe kansenparel ..
@lincoln: Dat voordeel geef je zelf weg..
@lincoln: Tja..in Nederland zijn er nu eenmaal vaak geen consequenties wanneer je je niet gedraagt. Ik bedoel..jij mag ook nog steeds op dit forum…toch?

Maar goed, ff serieus, er zijn net 2 ‘hotel piraten’ tot 3 en 4 jaar cel veroordeeld omdat ze stelselmatig hotels, B&B’s etc. niet betaalden. Ik vind dat best hoge straffen, overigens niet te hoog.
@dracae:

Veroordeling !!
Lui blijven verlopig nog wel op vrije voeten dus ..
@lincoln: Tja..we kunnen niet alles hebben.. Misschien heeft iemand hier nog wel een kamertje te huur voor ze, terwijl we wachten.
@dracae:

Anyway ..
Meeste autoboeren in NL spelen gelukkig gewoon eigen rechter ..

Echt beter voor iedereen ..
Kan ook alleen in Amerika dit….
@dutchdriftking:

Idd .. er is zelf een tv programma van gemaakt ..
Heet tros opgelicht ..
Toch gek dat dit kan. Blijkbaar is alles op krediet doen zo gewoon dat men pas na de eerste mislukte incasso een maand later gaat twijfelen bij de aankoop van een dure auto?
Je staat versteld van de papieren rompslomp in de USA. Letterlijk alles gaat met formuliertjes, lost off them!!!
Creatief met Shaq, wie had dat gedacht..
€5? Op je muil gauw!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).